Kategorier
Vardagstrams

Luggen var ivägen

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Luggen var ivägen”

Typ sådär blev min lugg nu för någon vecka sedan när jag försökte mig på att klippa den också… Man kan ju tycka att med mina 22 år borde jag ha lärt mig att klippa hyfsat rakt, men inte det. Men den är ju inte i vägen längre åtminstone. 🙂

Klockrent! Kapade själv en bit hår på 3årsdagen, lovade sedan en moster (tillika frisör) att aldrig göra om det. På 4årsdan blev luggen centimeterkort. "Men du LOVADE ju att inte klippa håret själv..!"

Svaret? "Ja, håret ja, det här vajö luggen!"

Haha, bra jobbat Ninja!

Hur tänker ni kring fler barn i framtiden? Är det lagom med två eller vill ni ha fler?

Svar:
just nu känns två lagom.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag förstår hela grejen med att barn inte är till för att vara snygga osv. Men alltså… inte kan det bli sådär snett ifall man försöker klippa rakt? Var det nåt statement att klippa så?

Svar:
Jag har ingen aning om hur hon tänkte, har inte frågat. 😉
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

hehe…det där ska de hitta på allesammans någon gång i livet; hör barndomen till :). när min äldsta gick i 5-års så hittade personalen henne inklämd under en soffa med en mönstersax (!) i näven och allt hår liggandes runtomkring henne… det hade också varit ivägen så hon tänkte att hon skulle fixa samma frissa som mamma… äh, det växer ut!

Hon är i alla fall handlingskraftig och löser problemet själv:)

Svar:
hon hade faktiskt sagt till mig flera gånger att det var dags och jag hade sagt ”mmmm imorgon”.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag är lite nyfiken på hur det kommer sig att resten av håret har blivit så långt? Jag antar att Ninja själv sagt att hon vill ha det så? Tänkte att du nämnt tidigare att du föredrar att det är kortare så att det inte är i vägen osv.

Svar:
Hon gillar att ha tofsar så hon får ha lite längd för att detta ska vara möjligt. Det är inte ivägen än så länge. (inte tillräckligt långt)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Min 9-åring var lika driftig när han var varm för någon vecka sedan…. Han ser inte klok ut men han blev förvånad när han kom hem och jag undrade varför han hade gjort så. Han sa "blir du inte arg?", Nä varför skulle jag bli det, det är inte jag som ser ut som om jag fastnat i en häcksax… och det växer ju ut, det är bara hår…

Hehe, liknar något jag själv gjorde när jag var 17 eller så. Varje gång håret såg ojämnt ut klippte jag bort det… Det slutade med att jag fick gå till frisören och förklara att jag klippt bort flera decimeter med en kökssax och se om någon kunde rädda det 🙂

Inte är den ivägen nu längre ^^

Min mor gillar att påminna mig om gången när jag klippte mig själv (första gången). Det var på hennes 40års fest och jag gillade inte hur håret krupit ur flätorna. Men eftersom ingen hade lust att fläta om dem så klippte jag helt enkelt av det 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *