Kategorier
Vardagstrams

Nä nu kryper jag ihop i fosterställning en stund

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nä nu kryper jag ihop i fosterställning en stund”

tjejen är bara sjutton.. jag minns hur jag själv var när jag var sjutton, inte förstod jag mig på ett ord av vad feminismen ville säga mig. trots alla förenklingar hit och dit så ÄR det ett svårt ämne att förstå, särskilt för tjejer som "inte känner sig illa behandlade i samhället".. då kommer dom aldrig att haka på. ville bara säga att det finns hopp ändå, jag var själv som hon när jag var sjutton!

Jag hade inte läst någon form av genus när jag var sjutton. Kan du inte försöka förklara för henne? Jag hade velat att någon gjorde det för mig för det tog sin tid. Det finns risk att folk driver om hennes okunskap om hon blir utlagt här vilket kan ha negativa konsekvenser för henne.

Jag är 18 år och rätt nära på att lägga mig i fosterställning och gråta pga av de som skrivs.

Om könsnormerna inte skulle funnits när jag var 10 år skulle jag nog må mycket bättre idag då jag trodde det var något fel på mig när folk påpekade att jag hellre var intresserad av kläder och sånt folk kallade "tjejsaker" istället för sport, bilar och andra "killgrejer".

"Låt dina barn få vara deras kön".

Hela den meningen är så otroligt absurd. Bara snälla, snälla du förklara för mig vad det innebär att vara mitt kön. Skriv en lista på hur jag får klä mig, vad jag får tänka, tycka och göra så att jag och mina barn slipper leva i ett gränslöst limbo fyllt med förvirring.

precis så gör jag på alla bilder från de åren. helt fantastiskt. vägde ju 50 kg typ 22 kg mindre än nu när jag är nöjd med min kropp. sorgligt och säger ju en del om klimatet för unga tjejer

Jag förstår inte hennes argument överhuvudtaget, det håller ju inte när man säger emot sig själv. Om barnens kön inte förändras av kläderna man ger dem, varför ska man då separera dem med olika tryck och färger?

I stället för att idiotförklara henne kan ni väl fatta att alla inte tänker som ni?

Är så trött på att ni som tänker på ert sätt alltid tror er har rätt att kalla de som inte tänker och tycker som er för idioter. Och vilket jävla liv det blir om man ifrågasätter ER.

Ni tror er sitta lite ovanför oss andra, lite bättre, lite smartare va?

Svar:
en del människor är ju faktiskt idioter också. Och här har vi inga problem med att förstå att alla inte tänker som vi, men att få tänka som man vill betyder inte att manb är fri från motsägningar eller ifrågasättanden. Tycker och tänker man på ett sätt som är fel eller trångsynt eller snävt eller ja, idiotiskt så kommer folk säga emot. Klart som FAN man blir grinig när man ifrågasätts som förälder eller blir tillsagd att ”raka sig” (som personen gjorde när jag sakligt bemötte hens påståenden).
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag ska nog börja klä min son i hudfärgad spandex med tillhörande huva – som en vandrande liten penis. På så sätt blir det inga missförstånd och ingen kan komma och säga att jag inte låter mitt barn vara sitt kön!

Amen vafan. Jag är snart 17 år jag också och även om man inte är ett dugg genusmedveten förstår man väl att "sudda ut könen" låter helt cp. Vi kommer ju alltid se olika ut efter puberteten och vi kommer alltid att behöva vara två olika kön för att göra barn liksom. Jag såg att du länkade henne ditt inlägg "grundkurs i genusmedvetenhet" och om hon läste det inlägget borde hon fattat att det betyder att vi ger båda könen alla möjligheter och inte att vi suddar ut könen. Cheesus, det är väl det här "att vara en normal och populär, fin tjej" gör med ens hjärna.

Personligen bär jag alltid prinsessklänning med flanellvulvor i naturlig storlek, alternativt en dräkt som får mig att se ut som en livmoder. Liksom Helle klär jag dessutom alltid sonen i penisuniform, jag tycker att det är viktigt att man kan identifiera att det är en liten karl man har att göra med så att man inte låter honom leka eller bete sig fel.

När skall genushatarna inse att de är DE SJÄLVA som förnekar sina barn kläder, färger och acceptans? Det handlar inte om att klä sina barn i blått om det är en flicka eller rosa om det är en pojke, men att låta ungarna bära alla färger och sedan välja själva och klä sig som de vill. Alla flickor är inte prinsessor. Alla pojkar är inte soldater. Är det verkligen 2013 och vi har fortfarande den här diskussionen?

Jag börjar känna igen mig i bloggen mer och mer, jag ser samma typ av lustigheter som beskriv inför sina likar precis som när jag går till it-avdelningen för att få hjälp på mitt jobb och påpekar att modermodemet är trasigt, alternativt att jag inte kan stoppa in en cd-skiva i hårddisken.

Skärp dig nu, min it-hjälp kryper också ihop i fosterställning över min okunskap.

Svar:
skillnaden är väl att din it-okunskap inte påverkar mina eller dina barns utveckling och självbild negativt….?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag tänker snarare att den här tjejen har blivit väldigt påverkad av någon annan (typ föräldrar) som gått igång på alla genusfanatiker som vill göra folk könlösa. Jag reagerade också på det där med att "hen sitter i folks huvuden" – för hallå, han och hon "sitter också i folks huvuden". Språket är en sak, och det är föränderligt. Språket förändrar inte personers identiteter, däremot kan inställning och uppfattning förändras tack vare språket, tack vare att vi kan benämna fenomen på nya sätt.

"Låt barn vara deras kön" – Hur många går egentligen runt hela dagarna och är ett kön? Jag är en individ. Sedan förnekar jag inte att jag är kvinna, för jag råkar vara det, men jag hänvisar aldrig till mig själv som "tjejen" eller "kvinnan" och mina elever ropar mitt namn efter mig, säger inte "fröken" eller "frun".

Puh. Igen.

Jamen precis!

Det är ju som Blondinbella säger, jag är en stor vandrande vagina!Häpp!

Jaja bättre än att vara en vandrande näsa eller nåt *suck*

Dessa stackars tjej…förlåt vaginor skulle förmodligen svimma om de visste att jag köper kläder på herravdelningen.

Jag kan förstå vad hon menar fast hon uttrycker sig aningens konstigt. Jag tänkte ungefär som henne för ett år sedan nämligen. Idag är jag lite mer påläst och har förstått att det inte handlar om att flickor inte kan ha rosa och pojkar inte ha bilmotiv på kläder. Det handlar inte om att tjejer inte ska få pyssla, pärla och rita. Inte heller handlar det om att killar inte ska få leka med fordon eller dinosaurier. Detta kommer människan det här inlägget är skrivet utifrån troligen också inse nu när hon/ han blir lite mer påläst- vilket denna garanterat blir efter att ha gett sig in i debatten med dig LD. 🙂 Man får tänka att även om folk inte har samma åsikt som man själv, så har det iallafall en åsikt och bryr sig.

Hörni, dålig stil! Man är faktiskt inte så jäkla liten och outbildad när man är sjutton! Jag tar lite illa vid mig av kommentarer som "Man får ha lite förstående, hon är ju bara 17". Det känns jäkligt mycket som "Man får ha lite förstående, hon är ju bara kvinna". Behandla denna kvinna som din jämlike, för det är vad hon är. Sen absolut tycker jag också att hon har fel och att vi ska argumentera emot det hon säger. Men kom inte och gör ursäkter för att tillintetgöra hennes status. Som att hon inte är värd att debattera med bara för att hon är ung. Pyttsan!

Vad trött jag blir av dessa åldersursäkter. Jag är 17 år och jag känner också för att gråta i fosterställning av hennes idioti. Vore det inte bättre om vuxenvärlden hjälpte unga att förstå istället för att reagera med ett förminskande "du är för ung för att förstå"?

Vara pojke och flicka? Hmm. Jag har aldrig någonsin haft en prinsessklänning eller ens velat vara en. Har jag missat något i min barndom då eller? Fast iofs, jag var aldrig direkt "flickig" som liten utan var väldigt "pojkig" även om jag gillade att leka typiskt flickiga saker också. Men for runt som en virvelvind och vägrade passa in i den form som alla lärare försökte få mig till. Sitta tyst och lugnt som flickor skulle var aldrig min melodi.

Det är som vanligt jävligt lätt att sitta och skratta och visa dig så jävla duktig här i kommentarerna, för själva har ni ju "haft rätt åsikt" sedan födseln får jag anta. Alla här som är så duktiga kan väl dela med sig av sin kunskap istället?

Svar:
men du jag gör ju för fan inget annat än att ”dela med mig min kunskap”. Är det ditt första besök här?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Heja dig Tuva, jag håller med! Avskyr att bli avfärdad för min ålder, och då är jag ändå 24 år. En är alltid "för ung" i något sammanhang, känns det som. Nej, okunskap om genus och "att göra kön" ser jag både hos sjuttonåringar och femtioåringar. Lika trist vilket som, men det är tröttsamt när åsikter ständigt avfärdas med ålder. Jag läser f.ö ett högskoleprogram inom området socialt arbete, till och med där blir jag avfärdad som "ung och mindre vetande", "ingen livserfarenhet" osv. Ja, jag kom lite ifrån ämnet, men ja, det är viktigt det med!

Men herregud. Vad skall man göra då, om man inte får skoja om skiten i kommentarsfältet? Bli lärare och ha utbildningar?

Lady Dahmer bloggar som en motherfucker om detta, det finns hur mycket att läsa som helst om ämnet PÅ DEN HÄR BLOGGEN. Att säga att man bara hånar och vägrar att utbilda är totalt helt fel. Tydligen har den här twittermänniskan läst Lady Dahmer tillräckligt mycket för att veta att ungarna har genusglada kläder, men inte brytt sig om att läsa om varför eller vad detta innebär när hon gjorde sin arga research. Det är väl inte någon annans fel?

Alla är olika mogna och när jag var yngre så kände jag så med. Det är omognad och hon pratar ju på ett sätt om att man vill sudda ut deras kön vilket stämmer men det handlar om det sociala könet vilket inte är något negativt.

Jag är sjutton, och feminist. Jag har vart/kallat mig feminist sen jag var tolv. Jag vet vad kön och genus är, och har vetat det en längre tid. Hennes ålder är ingen ursäkt! Vi som går på Södra Latin är mellan femton och nitton, och vi vet vad feminism och genus är. Så skyll inte på att hon är sjutton. Hon må inte veta mycket om ämnet, men det beror inte på ålder utan snarare avsaknad av intresse, eller högmod.

Anonym: Hen kan användas när som helst som pronomen. Det används väl särskilt då man vill undvika att benämna könet på personen man talar om eller när man inte vet vilket kön personen har. Du kan använda det som det passar dig bäst antar jag 🙂

Synd att hon känner så. Hon säger emot sig själv, säger att barnen inte blir mindre pojke flicka beroende på vad de klär sig i men säger ändå att du suddar ut deras kön.. Jag förstår inte hur hon tänkte där? Förhoppningsvis snappar hon upp mer kunskap om saken innan hon själv en dag kanske blir förälder 🙂

Klart att vuxenvärlden bör hjälpa att förstå. Men att bli hånad hjälper ingen. Nu tänker jag på, "dör över hennes idioti och liknande." Hade det hänt mig hade jag gömt mig under täcket och gråtit. Alla är inte starka. En annan sak, är man mindre värd för att man inte är allmänbildad, är man mindre värd för att man är lite korkad? Inget vet ju vem tjejen är, kanske kan hon inte förstå? kanske har hon inte kommit i kontakt med genus tidigare. Alla kommer från OLIKA förutsättningar. Ålder är egentligen oväsentligt, det är hennes förutsättningar som bör tas i åtanke, även om mycket händer i ens liv under tonåren.

Det är så tragiskt. Det är ju många som har kvar den åsikten när de blir vuxna också. Varför kan inte barn få vara barn? Det är det om är så härligt med barn, att de inte har några presuppar om hur något skall vara. De är spontana, fördomsfria och fulla av fantasi!

Vill inte beröva dem det. De kommer tyvärr att få inse att de placeras i en massa fack tids nog.

Jag röstar på barnavdelningar som Polarn och pyret! Inget kille/tjej, utan bara barn!

Tänk om leksaksaffärer också kan vara sådana!?

Låt barnen få vara färgglada, leka med allt och behålla sin fördomsfria inställning! Det borde vi vuxna lära oss av.

Håller med UV. Jag är 18 och vet vad genus och feminism innebär. Jag tycker också att jag är feminist. Så även om tjejen är 17 är ålder ingen ursäkt. Problemet ligger inte i hennes ålder utan förmodligen i hennes omgivning.

Och jag är en sjuttonåring feminist som är superklok redan vid den här åldern, tro det eller ej. Det finns antifeminister inom alla åldersgrupper, så sluta klanka ner på åldern tack.

Åsikter kan alla ha men faktiskt, det är inte värt nåt att bara sitta och tycka tvärt emot när all färsk forskning visar på att man "blir" ett kön efter samhällets påverkan med normer kring hur man ska klä sig, bete sig och vara. Dessutom handlar det inte bara om kön utan också om klass osv.

Lite bättre än er som inte tycker så? Nej, men absolut bättre påläst och högre utbildad.

Jag föreslår att ni läser en doktorsavhandling av Fanny Ambjörnsson: "I en klass för sig – genus klass och sexualitet bland gymnasietjejer". När ni ändå är i farten kan ni ju passa på att läsa "Från kön till genus – kvinnligt och manligt i ett kulturellt perspektiv" av Don Kulick (red.). Kanske också "Kvinnor, män och alla andra" av Jens Rydström och David Tjeder.

Kom tillbaka sen, så kan vi diskutera på allvar. Det går inte att prata med folk som bara tycker. "amen jag tycker så, låt mig göra det!"

Ja tyck så, men det ÄR fel. Gah!!

Jag har ALLTID känt och vetat att det är fel att behandlas olika pga. sitt kön (eller, hudfärg, ålder och religion för den delen)

Jag har alltid hatat att bli placerad i ett fack med tjejer, och utstött för att jag inte känt mig hemma där

jag har alltid velat ha på mig "killfärger" leka "pojklekar" och bete mig som en "kille"

OCH samtidigt så har jag också velat ha "tjejfärger" leka "flicklekar" och bete mig som en "tjej"!

jag har velat ha båda, och förutom omgivningen och äldres invändningar, så har jag aldrig sett problemet med det

Mitt kön ändrar ingenting mer än hur jag ser ut mellan benen och hur jag kissar (iaf när jag var barn) så varför ska det hindra mig från att vara ett BARN och göra allt det jag ville göra och vara allt det jag var!?

Jag har inte vetat ordet, men jag har alltid varit feminist och F.Y.I så har jag alltid varit Ateist också 😉

vissa saker kommer inifrån människor, andra måste man lära sig, och just att tjejer och killar ska behandlas lika och få tillgång till allt är något som är lika självklart för mig som att jag andas

Visst att hon är ung och man kan ha lite överseende. Fast jag är kring 20 och har ALDRIG tänkt på sånt sätt, inte ens som barn. Det där med att man ska få vara som man vill (både till sättet och utseendet) har alltid varit självklart för mig för både pojkar och flickor (tack mamma och pappa, speciellt mamma, för det).

Jag tycker nästan synd om folk som missuppfattat det så rejält. Man ger barnet friheten att vara vad som helst och inte begränsas till den där trånga mallen som könsrollen oftast erbjuder. Och då tycker folk det är SYND om barnen???

Att mena att hon bara är 17 och av den anledningen ska bli ursäktad är jävligt respektlöst, dels mot henne och dels mot alla andra 17-åringar. Ta inte ifrån henne hennes handlingar på grund av hennes ålder och kom inte och påstå att alla 17-åringar är oinsatta.

I det här fallet handlar det heller inte om att "alla väl måste få tycka vad de vill", det handlar om en person som direkt till LD skrivit att hon skadar sina barn, samt hånar hennes val att inte raka sig. Det är bara jävligt oförskämt. Och det borde man verkligen veta när man nästan är myndig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *