Kategorier
Vardagstrams

Nämnde jag att jag har svårt att sova nuförtiden?

Nu är det verkligen inte lång tid kvar tills vi flyttar till huset och jag är helt panikslagen. Jag känner sån orimlig jävla ångest hela tiden. Tänk om vi inte får lägenheten såld? (Vi har visning igen nu på söndag och den är jag stressad inför) Tänk om vi får den såld, men till ett skambud? (Då får vi stoppa in allt vi sparat i potten, HEJ DÅ KÖRKORT, HEJ DÅ typ allt som vi behöver. Hej då mindre tuttar. osv) Tänk om vi inte får den såld alls och så skiter sig allt och så får vi inte flytta in i huset?
 
Sen har jag ångest för att jag läser en supersnabb mattekurs (ett års kurs på fyra veckor) och när jag äntligen tror att jag fattar så säger läraren nåt helt annat som onkullkastar allt jag trodde mig fatta och så sitter jag där och ba VAAAA?! Kan man skita i primtal på nationella? Tar det stor plats på provet? För jag kommer liksom inte fatta hur många som än förklarar. Och så har jag signat upp på andra kurser på distans som man absolut inte borde ta på distans och jag kommer inte fatta nåt och jag har tills 2015 att bli helt klar (eller hur det fan nu va om man ville behålla sina gamla betyg). 
 
Jag har ångest över att jag måste skriva klart en krönika. Skriva klart en HEL JÄVLA SHOW innan hösten. (Elaine, jag behöver privatlektioner!) (Fast woohoo ändå va?!) Och så måste jag hinna köpa ett hudfärgat linne att ha på mig innan en fotografering på måndag och jag funderar på om det kommer bli för vulgärt och hur jag ska hinna och imorgon ska barnen vara hemma och jag kommer missa en mattelektion och sen kommer jag vara så jävla körd för jag fattar ju ingenting ändå. Och hinner jag henna håret innan fotograferingen? Och så har jag bloggtorka och bloggångest för jag vill vara bättre, skriva bättre och skriva mer och jag hinner inte riktigt och jag är så trött.
 
Sen oroar jag mig för att jag inte kommer trivas alls i segersäng (om vi nu får lägenheten såld och får flytta dig det vill säga) Tänk om alla är helt psyko där? Stepfordwives ni vet. Könsrollsväktare. Tänk om barnen inte trivs? Tänk om barnen inte får några kompisar? 
 
Amen så. Nämnde jag att jag har väldigt svårt att sova nuförtiden? Och att jag väldigt ofta går på toaletten? Och att jag har ont i magen?
 
 
Fattar INGENTING.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nämnde jag att jag har svårt att sova nuförtiden?”

Primtal är tal som bara går att dela med sig själv och 1 om man vill få fram ett heltal! Icke primtal går också att dela med sig själv och ett men det går OCKSÅ att dela dom med andra tal.

Exempel på primtal: 7. Du kan bara dela 7 med 1 eller med sig själv (dvs 7) om man vill få fram ett heltal. Icke primtal: 8. går tex att dela med 2 eller 4! Hoppas du förstår. Annars kan det vara lättare att se en video på t.ex youtube!

Hej LD!

Vet precis hur du känner med matten, finns ingenting som får mig att känna mig så dum som när jag ska försöka förstå matte.

Vet du, jag lyssnade precis på din och cissis "fråga feministerna" på radio1, det senaste avsnittet.

Som alltid älskar jag allt ni säger, ni är mina husgudar!

Men… jag blev lite besviken på hur ni mottog kritiken från en av era lyssnare som tycker att ni ofta bemöter andra med härskartekniker. Hon var saklig och lugn, men ni avbröt henne konstant…

Och jag håller med henne om att ni båda kan vara ganska hårda, i alla fall tillsammans.

Jag upplever dig som väldigt ödmjuk och schysst, och att du enbart använder härskartekniker när det är befogat.

Men som sagt, här blev jag besviken.

Cissi nämnde även någonting om att folk tjajat om att ni avbryter när det egentligen är de som pratar i all evighet. Jag tror nog ni borde lyssna på era egna program, för tyvärr stämmer kritiken.

Må så gott! 🙂

Svar:
Grejen med radio är att det måste ha högt tempo. Jag håller med om att stämningen ibland blir trist och jag kan BARA svara för mig själv, inte Cissi, men jag försöker tänka på detta och låta folk komma till tals. Tyvärr MÅSTE man avbryta dock annars skulle det inte funka. Vi har många pauser och många vill komma fram. Det är ju dessutom ingen överraskning att vi kan vara lite tuffa i tonen emellanåt. 😉 Det vet ju de som ringer. Men jag håller med om att vi kan bli bättre. Som sagt, jag är medveten om det och försöker tänka på det. (sen ska man inte låta sig luras av saklighet och lugn, många levererar en hel del härskartekniker på det sättet också! Kvinnan jar tror du tänker på körde på gamla klassikern: ”sluta vara så arga och rabiata” även om det levererades i en ”snäll” ton.)
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Är jag hemsk som blir alldeles lycklig av ditt inlägg.. känns som du sitter i mitt huvud med en skrivmaskin och hamrar på tangenterna så ord flyger ur öronen på mig. Känns skönt att det finns fler som tänker katastroftankar och snurrar iväg. Ibland lyckas jag somna. Väcks oftast av ett gråtande barn och hinner precis tänka "nu ska jag inte tänka på allt det där…" och så snurrar hjärnan igång igen. Lika bra och gå upp och dricka kaffe. Om du lär dig nått fiffigt sätt att stänga av så skriv om det. Tack!

Jag klara matten trots att jag inte fatta primtal, kan faktiskt inte minnas att det var något om det med på provet… Om du kan det andra någorlunda tror jag inte det blir några problem!

Boobsen kan du få förminskade av landstinget! De har vissa kriterier men det är inte så svårt att uppfylla, min vän förminskade sina och de var mindre än dina (om man ska jämföra).

Och primtal fick inte jag på nationella, så vi får hoppas att du slipper också!

Ja men det var väl skönt att MAGEN är igång i alla fall 😉

Men skämt åsido – tänk vad mycket man oroat sig för i livet .. i onödan. Och vad mycket energi man förlorat på det. Istället för att ta problemen OM de kommer.

Vilken mattekurs läser du? Om det är på gymnasienivå finns många bra lärare som gör youtube-filmer, min favorit är Mikael Bondestam.

Jag har gjort till och med matte 4 på gymnasienivå och jag kan helt ärligt inte minnas ett enda prov där primtal fanns med. Men jag ska ju inte svära på något förstås, de tre första kurserna läste jag enligt den gamla läroplanen så de kan ju ha gjort om…

Annars är mitt bästa råd, FRÅGA läraren så fort du inte förstår något, och fråga igen och igen och igen tills det klickar! Det är det de är till för! (och ett annat bra tips är att se till att sitta och plugga lite varje dag, det kan vara hopplöst att komma igång igen bara boken legat en dag för länge…)

Hallå

Förhoppningsvis har du redan fått reda på det men jag har träffat på studievägledare som inte vet om reglerna riktigt. Vill du söka till högskola räcker det med att ha några kurser plus minst tre års arbetslivserfarenhet räknas du som behörig. Du kan då söka på högskoleprov eller hoppas på att kursen/programmet inte blir fullt(då det inte finns något betygssnitt att söka på) hoppas det inte blev allt för förvirrat.

Ang skit-idiotregeln att ens ofullständiga gymnasiebetyg måste kompletteras inom en viss tid för att inte bli ogiltiga: man kan tydligen ibland ges dispens från den regeln, vilket jag är sjukt tacksam över eftersom min sambo annars fortfarande skulle harva på komvux istället för på universitetet. I hans fall var det komvux-rektorn i samråd med studievägledaren som skrev någon form av studieplan/intyg och sen skrev de ut ett slutbetyg när han läst upp vissa kurser trots att betyget egentligen var för gammalt.

Svar:
jag har redan fått dispans på gamla betyg, men det är nåt som händer 2015 som gör att man är fucked har jag för mig……
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lady Dahmer, du är så jävla fantastisk! Jag sitter i ungefär samma situation och känner typ ????!!!???. håller på att flytta, pluggar samma jävla mattekurs och fattar inte heller vad ett primtal är. jaja..

Men älsklingen <3 ALLT kommer bli bra till slut, jag lovar. Det kanske inte blir som du vill just nu men bra kommer det bli! Fokusera inte för mycket på bloggen just nu, vi läsare kommer stanna ändå! LYCKA TILL FAN!!!!

Under de fem mattekurser jag läste i gymnasiet var nog primtal inte med på ett enda nationellt prov. Synd att du måste stressa dig igenom en 100p kurs (för det är väl ett år?) på fyra veckor. Matte är ett ämne som behöver tid, då det handlar om förståelse. Jag håller tummarna för dig, inte för att det hjälper dig så mycket. Men det är mycket krut i dig, du fixar allt ovan. Om inte på ena sättet så på det andra. Ta hand om dig.

Det som är så skönt med att vara i en sån här..ja..skitbubbla…det är att veta att om en stund, ett tag, kanske en lång tid, så har alla bitar fallit på plats eller så har jorden gått under och ni har inte fått huset sålt. Oavsett vad så är det över då.

Du får ta en paus från din oro ibland genom att tänka på just den tiden som kommer komma när du inte längre behöver oroa dig.

Det är tillåtet att ta en paus från grubbleriet!

Sov kvinna! Förbjud dig att ta med grubbleriet till sängs. 😀

Tänkte bara säga att jag precis skrev nationella i matte 1b(gamla matte a), läser också komvux och ville bara spy på primtal. Det var en fråga på nationella om primtal och något jag lärde mig utan att fatta så mycket var att slutar det på 5 eller 0 är det inte ett primtal! Alltid något! (Alltså om det är större tal). Lycka till, förstår att det är tungt med matten! Men håll ut, det går att övervinna aset! Och håller tummarna för att allt annat ska lösa sig!

Jag har oxå världens ångest! Flyttar till hus imorrn och kommer inte kunna sova inatt :/ Men det blir säkert skitbra för både oss och er! Hur svårt kan det va liksom?

Nu kör vi! På’t bara 🙂

Det var nån som frågade – det som händer i juni eller om det var juli 2015 är att de övergår helt till de nya kurserna och det nya betygssystemet, vilket betyder att blir man inte klar innan det så får man enbart tillgodoräkna sig de kurser man läst i det nya systemet. Det suger, ja, men antar att de måste sätta nån sån gräns 🙁

Jag tycker det är skitmodigt av dig att börja plugga igen, heja heja osv.! Ta inte det här på fel sätt, men en sak som jag reagerade på var att du skrev både här och på twitter att "jag fattar inte". Jag är en sån där som trots bra betyg och om några år en akademikerutbildning har lätt att känna mig dum och slängde ofta uttryck som "jag fattar ingenting", "jag kan inte" osv. omkring mig förut.

Min sambo har varje gång jag slängt mig med de uttrycken sagt till mig att jag inte får säga så. Det man gör är att man nedvärderar sig själv och liksom säger åt sig själv att det är ingen idé, jag förstår ju ändå inte! Han brukar säga till mig att jag visst förstår, om jag hade försökt. Att jag inte ska göra mig "dummare" – är det någonting nytt så förstår jag ju, men jag VET inte – för jag har inte lärt mig än.

Med det ville jag bara säga att du borde försöka att inte trycka ner dig själv. Det är klart du inte VET vad ett primtal är, men när någon som är tillräckligt pedagogisk förklarar så kommer du FÖRSTÅ. Du är inte "dum" och om du nu skulle vara det (för det är inget fel att vara "dum" – som i osmart) så behöver du i alla fall inte sätta den etiketten på dig själv. Kram!

Jag pluggade upp en hel 100p mattekurs nu i början av året och jag förstår din ångest! Åh vad det var jobbigt. Men jag klarade det! Och om JAG klarade det så gör tamefan du också det. Med barn och så kanske det inte är så lätt för dig att komma iväg kvällstid, men Mattecentrum har sjukt bra räknestugor som var helt ovärderliga för mig, ett litet tips bara.

Jag kan sitta barnvakt till Ninja och Tamlin typ gratis, och förklara primtal om du vill. Eller kolla youtube, många lärare lägger ut filmen där de förklarar. Annars brukar så specifika saker komma på typ en uppgift och det kan vara värt att lägga sin energi på annat. Resonerar jag.

Vi kan byta! Jag kan inte sova för om en vecka får jag ett besked som handlar om liv eller död. Önskar så att det va kåt annat som höll mig sömnlös. Vad som helst utom detta.

Svar:
usch, hoppas det går bra!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om vi tex vill bilda talet 20 så kan man göra det genom att multiplicera 4*5, 4 är dock också en multiplikation. 2*2=4

5 är ingen multiplikation av två tal skilda från 1, och det är inte heller 2. 2 och 5 är då primtal.

Nu vill vi bilda talet 360. Vi kan göra det på många sätt. Tex 9*4*10. Eller 10*36. Eller 12*30. Det gemensamma med alla dessa faktorer är dock att de är exakt samma multiplikationer när man bryter ner de till minsta del. Låt oss se. Den första multiplikationen jag skrev var 9*4*10. 9=3*3. 4=2*2. 10=5*2.

Den andra multiplikationen jag skrev var 10*36. 10=5*2. 36=6*6=2*3*2*3.

Den tredje multiplikationen jag skrev var 12*30. 12=2*6=2*2*3. 30=6*5=3*2*5.

Vi kan alltså skriva om det första uttrycket 9*4*10 till 3*3*2*2*5*2.

Det andra uttrycket 10*36 kan skrivas om till 3*3*2*2*5*2.

Vi ser att det tredje uttrycket 12*30 även kan skrivas om till 3*3*2*2*5*2.

Nu har vi alltså delat upp uttrycken i de minsta delar som går, och då ser vi att alla uttryck är exakt likadana! Dvs primtal är tal som enbart är delbara med 1 och sig själv, alla andra heltal bildas med hjälp av multiplikation av primtal. 5*2=10. 5 går inte att bilda med en annan multiplikation än 5*1. Alla tal som bara går att bilda genom en multiplikation med 1 och sig själv är primtal.

Jag går sista året på gymnasiet och antar att jag precis läst den mattekursen du håller på med. Primtal är helt jävla onödigt. Bara banka in frasen "primtal kan bara delas med sig själv eller 1" Du behöver inte fatta, bara kunna frasen. För kommer det en fråga om det, skriv bara exakt den meningen. Du behöver ej kunna räkna uppgifter med primtal etc typ.

Förresten är matteboken.se en bra hemsida om du behöver repetera. Där finns filmer på genomgångar. Kolla ca 10 gånger och du fattar hyfsat (om du har samma mattehjärna som jag)

primtal – jag kör en förklaring också 😉

Primtal är sådana som är "sig själva" bara. Som inte byggs av att multiplicera (gånga) två andra tal.

1 = 1×1 = primtal

2 = 1×2 = primtal

3 = 1×3 = primtal

4 = 2×2 = INTE primtal

5 = 1×5 = primtal

6 = 2×3 = INTE primtal

7 = 1×7 = primtal

ja det är ju lätt som en plätt när man håller på med 1, 2, 3, 4 osv. Men 31? 32? 33? jag då är det svårare…

några enkla regler när man kommer upp över 7:

om det är ett JÄMT tal (slutar på 0, 2, 4, 6, 8) kan man alltid dela med två = INTE primtal.

Om det slutar på 0 och 5 kan man alltid dela med 5 = inte primtal.

om SUMMAN av alla siffror i ett tal blir 3 kan talet delas med 3!

så om vi tar 31 – kan inte delas med 2 (eller nåt annat jämt tal) och inte med 3 (3+1=4), inte med 5, inte med 7….

32 – jämt = inte primtal

33 = 3+3=6 kan delas med 3 = inte primtal

34 – jämt = inte primtal

35 = slutar på 5 = kan delas med 5 = inte primtal

36 = jämt = inte primtal

37 = 3+7=10 kan inte delas med 3, kan inte delas med 5, kan inte delas med 7… Primtal…

38 = jämt

39 = 3-9=12 kan delas med 3 = inte primtal…

verkar det oöverstigligt? ja det gör kanske det… men… hoppas att det löser sig!

Om du kan så plugga på gamla nationella prov! Om inte läraren har sådana till hands finns det säkerligen på nätet (glöm inte facit också), eller i alla fall liknande. Det brukar ge en bra uppfattning om hur proven är utformade och man blir tryggare med själva provformen.

Ok. Andas! Oroa dig inte för det är så onödigt att leva i ångest och oro inför något som inte inträffat och som troligtvis aldrig intreffar. Vi människor är bra på katastroftankar 🙂

Vet du, jag läste upp 11 gymnasiekurser på distans på två år, naturkunskap B, matte B, svenska C, Tyska B. Det kommer gå bra. Om du inte fattar matten, ja men låt det ligga en dag utan att tänka på det, sök på nätet, youtube efter instruktioner, till sist kommer du fatta.

Tänk positivt, meditera eller nåt 🙂

Ja, det går bra för dej nu men det är mycket.

Å även om det är skojiga saker som blir mycket så är summan ändå just det… mycket.

Det är inte konstigt att känna så.

Ta en sak i taget. För det ordnar sej. Jag vet att det gör det. Kalla mej synsk el vad du vill men jag känner det. Kram och sov gott.

Alltså, mattefreak som jag är skulle jag inte säga att primtal är det viktigaste att lära sig, men jag ser att flera ovan har lämnat jättebra förklaringar! Ang. nationella – kolla på matteboken.se, sjukt bra sida! Finns genomgångar av gamla nationella prov och de är väldigt pedagogiska. Sen är khan academy också asbra, funkar även när man läser på högskolan:) Lycka till!

Låter som att du, liksom jag, oroar dig för saker som inte ens har hänt än. Tänk om det blir si, eller så, eller tänk om… Ja du fattar. Så sjukt onödigt att lägga energi på att allt kommer bli på värsta tänkbara sätt. Själva smällen är egentligen att man oroar sig innan. Hur det väl går sen är inte lika ångestfyllt.

Själv är jag skitdålig på att bryta mönstret och hamnar hos en samtalsterapeut en gång per år bara för att konstatera att jag behöver ägna mig åt nuet och inte oroa mig så mycket för framtiden. Ja nu släcker jag lampan (mobilen) med denna kommentar och hoppas att du sover bättre framöver. Styrkekram

Dina blogginlägg är alltid bra – det har att göra med vem du är och inte vad du skriver om så det behöver du inte ha ångest över.

Vad gäller primtal så misstänker jag att du inte kommer behöva ha jättekoll på dem för att klara provet men de är en rätt magisk del av matematikens underbara värld så av den anledningen kan det vara häftigt.

Primtal är de byggstenar som bygger upp alla de andra talen. De tal som är primtal kan man alltså använda för att sätta ihop alla andra tal.

2 är ett primtal och finns som byggsten i varje jämnt tal som finns. 2 är alltså det enda jämna primtalet!

3 – primtal

4 – byggs upp av 2 st 2:or (2*2)

5 – primtal

6 – byggs upp av 2 st 3:or (2*3)

7 – primtal

8 – byggs upp av 3 st 2:or (2*2*2)

osv

Det är lite som legobitar – det finns vissa specifika grundbitar och när du kombinerar dem så kan du bygga helt nya bitar. De nya bitarna består dock alltid av sina byggstenar och du kan alltid välja att bryta upp dem igen.

Jag vet dock hur frustrerande det är att brottas med matematik som känns som att den är precis utom räckhåll för vad en kan förstå. Sitter själv och brottas med de sista kurserna i min utbildning (som jag pausade från för fyra år sedan) för tillfället. Bland annat kursen i fourieranalys som ibland får mig att tvivla på att min hjärna faktiskt sitter kvar på sin plats och inte rann ut i sängen under natten.

Om du bor i Stockholmstrakten och känner att du vill ha lite stöd så skulle jag absolut kunna träffas och gå igenom lite frågor nån dag. Hör bara av dig i så fall 🙂

Ja den där jäkla dispensen, jag började läsa upp mina betyg 2012 och blir (förhoppningsvis) klar vilken dag som helst nu, jag fick min dispens klar nu här om dagen. För det behövde jag, en dispens, fast att jag började plugga för 3 år sedan helt jävla korkat.

Hojta om du behöver hjälp med plugget! Matte är slitsamt att lära sig, men o så användbart när det väl sitter. Jag hjälper gärna till om du behöver lite vägledning, har undervisat i matte och biologi på universitetet. Min man är fysiker så han har ännu bättre koll på matten och fysik. Vi bor och jobbar i Solna.

Hoppas att allt annat löser sig också. Lägenheten är jättefin förresten och helt rimlig i startpris, jag har svårt att tro att det blir skambud på det!

Lycka till!

/Elina

Det är matematik 1b eller? Jag gjorde det nationella provet för några veckor sedan och det fanns en fråga där man behövde primtal, men jag tror inte att det är något som avgör om man får godkänt eller inte, det var en lite knixigare fråga där man ska visa C- och A-kriterier. Så det ska nog gå bra ändå! HEJA DIG

Det är inte lätt, men försök fokusera på det du kan påverka. Visst spelar försäljningen av lägenheten roll, men det är egentligen ingenting du kan påverka mer än vad du har gjort när ni har målat osv. Försök skjuta på alla om och men och hantera dem OM de kommer. De tar bara tid och energi från det du kan påverka.

Börja med det som är mest akut och försök sedan att vara strukturerad och sätt av tid till matten och gör bara det mest nödvändiga med det övriga.

Många tipsar om nätet när det gäller förklaringar och det är en bra idé. Någon annan kanske förklarar på ett annat sätt än din lärare som gör att du förstår.

Det jag lärde mig när jag pluggade var att vissa saker måste man bara nöta in, det går inte alltid att förstå och det som går att hantera utan att förstå (primtal är ett sånt för mig, jag har lärt mig att det är tal som är delbara med 1 och sig själva där resultat ska bli heltal) lärde jag mig utantill.

Jag håller tummarna för att allting löser sig och att ni får snuskigt bra betalt för lägenheten.

Förstår precis, precis, precis hur du menar. Har varit där så många gånger själv, uppstressad till den grad att jag trott hjärtat kommer att tvärstanna. Tankarna som snurrar som en jävla torktumlare…Det är som att ha en strypsnara runt halsen, men jag kan trösta dig med att det inte kommer att kännas så för alltid, även om man tror det.

Åh men du, vilket ärligt, öppet och bra inlägg. Mänskligt, helt enkelt. Förstår helt och fullt din ångest över allt det där, och så tiden och orken som helt enkelt inte räcker till. Ibland hamnar man i den där återvändsgränden och det känns som att det är fullständigt omöjlig att ta sig vidare – men det går ju! Tiden går framåt och plötsligt har man bockat av en eller ett par av de där hindren, och så känns det lite lättare igen. Nu låter jag visserligen jävligt klyschig och hurtig, men ja, det stämmer oftast…

Ha inte bloggångest! Dina läsare finns kvar, och om du vill skriva om ångesten över plugget i något inlägg, om sömnlöshet i ett annat, om flytten, om närhet till vänner i ett tredje och fjärde och bolla idéer till showen i ett femte – jäklar vad mycket stoff du har då 😀 Jag tycker det är intressant att läsa om människan du också, det behöver inte bara vara genus och feminism.

Höll på att säga "säg till om du vill ha hjälp med nåt", men det är kanske lite konstigt?

Åh ladyD. Har lyssnat på dig i radio 1för första gången idag. Förutom att du är den klokaste jag vet så älskar jag din röst! Jag hoppas verkligen du kommer med en podcast i framtiden så jag kan få lyssna på dig oftare.

Hoppas du får en god natts sömn. 99% av det vi oroar oss för inträffar aldrig. Det sa iallafall min pappa till mig när jag var liten… Eller häromveckan… Jaja, kram på dig iallafall!

Har gått Matte A-C och jag kommer inte ihåg att primtal var en stor grej under något av proven. Matte A nationella var(vt10) mycket geometri, och jag tokkörde på det, men fick ändå VG. Det är starkt av dig att ta den kursen på 4 veckor när du har så mycket annat för dig.

Men gud. Efter 3 rader började jag gnaga på fingrarna och nu känner jag mig orolig i magen! Fan så skumt.

Jag vill nog påstå att jag inte är en sån som oroar mig så himla mycket, jag brukar försöka tänka att "det jag ändå inte kan påverka, lägger jag ingen energi på". Kanske lättare sagt än gjort för vissa, men det är otroligt skönt när det fungerar och övning ger färdighet. Vad som än händer kommer inte jorden gå under och jag är DÖ säker på att man hellre går hela vägen fram och ångrar sig, än att man 30 år senare sitter och UNDRAR hur det hade varit om man hade vågat. Så andas, slappna av, och låt bara allt du ändå inte kan påverka hända!! ¤

Tycker också som ovanstående att det är okej att ta en bloggpaus, prioritera det du tycker är viktigast ett tag. En kan inte göra allt på en gång alltid. Sen reagerade jag på ordet hudfärgat, vad är det egentligen. Det borde ju vara relativt, men letar man efter en hudfärgad penna hittar man generellt bara en färg som har det namnet, den är inte relativ såsom verkligheten ser ut utan kopplad till den vita normen. Det är så jag ser det. 🙂

Som den mattenörd jag är skulle jag påstå att primtal inte är det absolut viktigaste. Och ifall du vill plugga matte utan att anstränga dig så har jag ett tips! Titta på Mikael Bondestams videos på youtube. Han är mattelärare och lägger upp genomgångar gällande gymnasiematte (både matte 1, 2, 3, 4 och 5 tror jag). Sök på "mikael bondestam" bara så kommer hans youtubekanal upp. Han har genomgångar om primtal också. Hans videos ligger på i genomsnitt 5 mim också så det tar inte lång tid!

har gått igenom samma vidriga ångest, men efter tre månader av oviss plåga med visningar hit och dit (som gör att man blir en skogstokig förälder och känner sig som ickelevande i sitt eget hem… håll så rent som möjligt, dra inte fram. inga smutsiga fingar på väggarna…gaaahhh…) så sålde vi två dagar innan vi skrev sista på det vi köpt. oron är otäck och dessutom är det liksom inget man själv kan göra – mer än vänta och hålla tummarna för att någon ska vilja köpa och helst till ett vansinningt överpris så att man kan (ja, fixa tuttarna, renovera kök, åka på semester någon gång de närmsta tio åren…) fortsätta leva i det nya.

men du – det reder sig. det gör alltid det. allt går att sälja!!! ibland tar det lite tid, men oftast förr än senare så fixar det sig. jag önskar er det varmaste lycka till!

Kände med din stress och ångest till sådan grad att jag kom in i någon sorts kris-tänk och bara: "Vad behövs göras här? Hur kan jag hjälpa till?". Men jag hoppas du har människor runt dig som kan komma in i samma hjälpsamma kris-tänk om det behövs. 🙂

Du är grymt bra! Heja dig!

varför ska du färga håret? Är inte det en aning dubbelmoral

att predika om att man inte ska fästa vikt vid utseende

och sedan färgar du håret?

Svar:
Nej det är inte dubbelmoral. Det är helt ok att både sminka sig, färga håret, raka ben, klä sig fint osv. Jag har aldrig påstått nåt annat.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

När magen börjar smärta äre SKITVIKTIGT (höhö) att tagga ner. Jag vet, jag har stressat sönder min mage helt. Den är VÄCK. Det är helt awesome att så mycket händer nu, positiva grejer! Men livet går liksom inte under för att du prioriterar bort grejer, du är ju en fantastisk människa ändå! Så ta hand om dig, stay awesome. KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *