Kategorier
Vardagstrams

Nominera mig till Blog Awards!

Jomen serrni, nu är det dags för Blog Awards igen. Ska aldrig jag få vinna detta jävla spektakel nån jävla gång? 

Nominera mig till Guldpennan.

 
Jag tycker givetvis att jag förtjänar den. Dels pga min fantastiska förmåga att engagera mina bloggläsare (kärlek till er), min förmåga att med enkla ord provocera fram nya tankar och perspektiv men kanske FRÄMST för att jag får feminism och genus att verka enkel och tillgänglig för alla. Vem som helst kan bräka ur sig svåra ord, poetiska omskrivningar och pretantiösa formuleringar, men jag bryter ner analysen till en nivå som alla kan förstå.
 


 Dela gärna med er av er motivering här! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nominera mig till Blog Awards!”

Jag kommer absolut nominera dig med motivering att du är en individ av folket som skriver till och för folket. Du har lyckats bli folklig inom en kontroversiell gren i bloggvärlden och samhället i stort. Du är en förebild för både kvinnor och män när det gäller lika värde och stärkande självkänsla, dessutom är du pedagogisk och besvarar kritik med reflektioner.

Svar:
älskart!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Utan dig hade jag aldrig blivit feminist- det var genom din blogg som jag för ett år sen när jag var 17 började förstå vad feminism står för och märkte att det du skrev var sant. Nu tänker jag HELT annorlunda, analyserar saker annorlunda, blivit en annan person nästan. Mkt mer medveten och mogen tack vare din blogg. Självklart nominerar jag dig

"Jag började läsa LD för inte jättelänge sedan men hon har redan inspirerat mig något enormt. Hon har lärt mig mycket om diverse viktiga företeelser och hon är en helt fantastisk människa vars kamp för ett bättre och smartare samhälle är galet viktig!"

Copy-pasteade från VeckoRevyn: För att hon gör feminism och genus tillgängligt för alla – den här bloggen är både en grundkurs i att få upp ögonen kring genus och feminism men också ett ställe att återvända till, även när en har lärt sig mer och läst på inom ämnet. Lady Dahmer skriver välskrivna, ofta korta och lättförståeliga inlägg kring händelser i hennes vardag, vad som händer i Sverige & världen och ENGAGERAR läsarna som få andra bloggare.

Nämen herregudards, är det redan dags igen?! Tiden går så fort :'(

Svar:
Jag vet! det var ju nyss och nu ska jag plåga er igen med dagliga ”rösta på määääääj´´
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

För att LD gång på gång engagerar sina läsare och bidrar till att folk tänker utanför de skeva ramar vi följt sedan vi ikläddes våra rosa/blåa sparkdräkter på BB. LD skriver på ett naturligt sätt, som gör att en suktar efter mer och mer! Lady Dahmer, for the win!

"Även om jag alltid anat att genus och feminism var något som intresserade mig var det just Dahmer som sådde mitt frö och som sedan dess fortsätter att vattna det, med lättförstådda,informativa och viktiga inlägg."

Min motivering; Lady Dahmer har verkligen en förmåga att förenkla genusfrågor så att alla förstår precis vad hon menar. Inte nog med att hennes fantastiskt starka åsikter verkligen kommer fram i hennes inlägg, hon skriver på ett sätt som verkligen beskriver, berör, som får en att sakta nicka huvudet medan man läser ord för ord. Jag tycker definitivt hon förtjänar Guldpennan just för att denna kvinna har en unik förmåga att förmedla precis det hon vill genom några få ord.

Svar:
jamen precis så! Tack! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Lahdy Dahmer har fått mig att göra en totalvändning i vad jag tänker och tycker. Hon har med sin blogg gett mig konkreta tips på hur jag kan ifrågasätta normer och fått mig att se saker jag inte sett förut. Hon har gett förslag på hur jag kan göra för att inte fastna i ett tänk som sätter mina framtida barn i ett speciellt fack bara för att de har ett visst kön. Jag har blivit mer kritisk till hur jag bemöter människor och sättet jag ger dem komplimanger. Summa summarum så har Lady Dahmer fått mig att, långt innan de ens finns, reflektera kring hur jag vill att mina barn skall bemötas och hur jag skall ge dem 100 möjligheter istället för 1."

Utöver det så har du även fått mig att för första gången i mitt liv våga ta plats, våga höras och inte väja undan på gatan då det kommer två gubbar som skall fram före mig.

Svar:
underbart!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

I luvv uuuu osv men när du säger det på det sättet, att du "bryter ner analysen till en nivå som alla kan förstå" så känner jag mig ungefär lika smart som en skolåda. Jag förstår vad du menar, men det är illa uttryckt. Du vill säga att du är "feminism for dummies" och dina läsare är dummies.

Just great.

Svar:
fast jag brukar kalla min blogg för ”genus och feminism för dummies”. Det är inget skamligt eller elakt i det. Jag vänder mig ju till en publik som inte kan greppa eller orkar läsa det tyngre. Jag är själv en ”dummie”: det gör inte mig dum eller osmart.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nominerat med motiveringen:

Lady Dahmer skriver på ett sätt som provocerar och skapar livliga diskussioner samtidigt som hennes texter ofta öppnar ögon, väcker tankar och gör att man ibland klickar ut från bloggen med en lite annan syn på livet och världen än man hade innan.

Svar:
tackar!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Ld är en kvinna som vågar utmana och som inte är rädd för fan själv.

Hon uppdaterar sin välskrivna blogg kontinuerligt och hon får sina läsare att på ett enkelt sätt att greppa genus och att tänka i nya banor.Till och med för en gammelgädda som mej född -69.

Dessutom är det FAN hennes tur nu :)"

Svar:
Ja det är det ju fan! Tack!
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Om att älska barn olika (mycket):

Nu applicerar jag min föräldrarelation:

jag gick väl i lågstadiet när jag anklagade min mamma för att älska min storebror mer – detta för att hon var mer "omvårdande" med honom. Jag fick förklaringen att rättvisa är inte alltid att alla får exakt lika mycket av allting; om den ena gillar bananer och den andra gillar äpplen, så kanske man fördelar frukten lite olika. Min bror BEHÖVDE mer än jag, som är mer utåtriktad etc. Jag köpte (och köper) den förklaringen, och har INTE känt mig mindre älskad.

Svar:
JAJAJA jag håller med din mamma. Precis så ser jag också det.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

"Med hennes självutlämnande, roliga, smarta och provocerande texter har hon påverkat mig att tänka ett varv extra, omvärdera sanningar och att utvecklas som människa."

Svar:
🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nominerings copy-paste från VR: "LD gör feminism och genustänk tillgängligt för alla. LD’s styrka ligger i kombinationen av hur teorier konkret kan praktiseras – LD omvandlar teorier till konkreta handlingar genom välformulerade lättillgängliga inlägg och genom att dela med sig av hur hon aktivt utövar feminism och ett genusmedvetet föräldraskap. LD gör mig som läsare klokare, får mig att ifrågasätta invanda beteendemönster och ger mig verktyg för att styrka mina åsikter med sakliga argument. Framförallt, LD vidgar ramar och bryter normer vilket gör så många människor så mycket friare. För detta förtjänar LD guldpennan."

Jag nominerade dig! Dels för att jag lär mig skitmycket av dig och du skriver så bra och inbjuder till intressanta diskussioner. Dels för att bilden i det här inlägget är nog den bästa "rösta på mig"-bild som jag någonsin sett! =)

Din analys av dig själv och ditt sätt att skriva är verkligen mitt i prick 🙂

Du har fått mig att gå från den mamman som inte vågade köpa ett rosa gosedjur till min nyfödda son till att nu ha en 3-åring som rockar röven av den marinblå maffian i förskolan med sina glittriga skor, ALLA färger och ALLA typer av plagg (hallå, har alla missat hur praktiskt klänning är när man pottränar och vill gå med rumpan bar och ändå vara hyffsat påklädd)

Du har stärkt mig till att VÅGA sluta raka ben och under armarna. Det behövdes verkligen, det är läskigt att bryta den normen!

Du vet det redan, men jag säger det ändå – du är bäst!

"På ett innoverande sätt lyckas Lady Dahmer fånga intresset även hos den mest skeptiska och hon är inte rädd för att ta upp tabu-märkta ämnen som andra skräckslaget skulle rygga bort från. En inspirerande kvinna helt enkelt!"

Min motivering:

"LD skriver om ganska svåra ämnen på ett väldigt enkelt sätt. Hennes blogg är inte full av krångliga ord och fina omskrivningar utan den är rakt på sak och förklarar allt på ett väldigt enkelt sätt vilket gör att även jag, som är väldigt oinsatt i ämnet, förstår vad som menas. Hon blandar humor med allvar och lyckas alltid få mig att läsa även de långa inläggen trots att jag oftast tycker att sådant är svårt och jobbigt, men det är helt enkelt för intressant för att hoppa över."

Så här löd min nominering till Guldpennan.

Jag vill nominera Lady Dahmer till årets guldpenna eftersom hon öppnat mina ögon för genus och feminism på ett avväpnat sätt som gör dessa sakfrågor mindre skrämmande.

Passar på att tacka dig för en underbar blogg med mycket tänkvärda inlägg.

"Jag tycker att Lady Dahmer förtjänar att vinna bloggpriset "Guldpennan" för att hon får mig att reflektera över nya och alltid lika viktiga frågor. Hon inspirerar mig till att våga vara! Tillsammans med mig och många andra bygger hon en bättre värld. Det är jag säker på."

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *