Kategorier
Vardagstrams

Nu tar viöver!

Idag hade jag ett spännande möte tillsammans med Cissi Wallin och ett gäng andra framgångsrika kvinnor inom teater/föreställningsbranchen. Vi har ju bestämt att vi vill sätta upp en slags föreläsningsföreställning. Alltså en föreläsning (väckelsemöte) fast kul, lite mer interaktiv och underhållande. Jag är inte speciellt orolig för att detta inte kommer gå vägen, för även om just DET HÄR mötet inte leder någonvart så kommer vi stå på en scen snart tillsammans. Det är jag ganska säker på. 
 
Att stå på scen var ingenting jag planerade när jag startade bloggen, men vad fan ska jag göra annars?! Jobba på ICA? (Alltså inget fel på det, men nej tack inte för mig) Jag halkade in i mediabranchen men nu är det bara att köra på. Och kul ÄR det ju. Jag tycker om att prata (läs: predika) och berätta. En vacker dag kanske jag får göra egen radio eller varför inte TV? 
 
 
Min vision och dröm just nu är att starta ett större nätverk för feminister och feministbloggare. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska göra än men jobbar på den biten.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu tar viöver!”

Hej! Det skulle vara spännande och höra om din sociala fobi. Jag har nämligen svår social fobi och känner mig väldigt begränsad i min vardag. Men du verkar klara allt med en klackspark trots social ångest. Hur gör det? Har fobin släppt? eller kämpar du på bara för att det känns bra? Är faktiskt uppriktigt intresserad av hur du mår även fast jag inte känner dig. :3

Svar:
Jag ignorerar den. Nä, men den har släppt ganska mycket. Jag kan fortfarande känna stress och ångest emellanåt, men jag skjuter bort det och kör på. Det har funkat för mig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Ett feministiskt nätverk vore så härligt, minns när jag som tolvåring och uppvaknande feminist satt hemma i Falköping i slutet av 90-talet och kände mig så sjukt ensam om hur jag tänkte och kände. Att lätt ha kunnat få del av äldre tjejers tankar och pepp på ett samlat ställe, och kanske ha någon form av forum där man själv vågat skriva något, hade varit så himla fantastiskt. Nuförtiden är det ju andra tider och sådan info jag behövt då finns ju verkligen mer lättillgänglig, men ett riktigt feministiskt powerforum vore ändå underbart. Du kan ju alltid fråga oss bloggläsare vad vi skulle gilla för lite ytterligare inspo och idéer till ev fortsatt arbete. Eller så kanske det inspirerar någon annan att bygga upp något liknande så behöver du inte göra allt själv…

Håller tummarna för ett väckelsemöte också såklart och för att ni i så fall får möjlighet att besöka Götet 🙂

FAN VAD GRYMT NATASHJA! Har så länge väntat och längtat efter en öppen plattform för feminister i media. Önskar lycka till och hoppas att det inte dröjer allt för länge! KRAM!

Fantastisk idé, go for it!! Hoppas det kommer vara tillgängligt på nätet också, för oss som inte kan gå på ’väckelsemötena’ 🙂 Lycka till o håll oss detaljerat uppdaterade!

Det här har inte med inlägget att göra. Jag satt och läste igenom lite av dina "no poo-inlägg" & så slog det mig, det här med solskydd till små barn.

Min son är snart 16 månader & jag är väldigt mycket noob när det kommer till "no poo" och sånt som är skit i alla möjliga produkter. Hur som helst. Bör en öht använda nåt solskydd? Och i så fall vad?

Aj niiid jor hälp!

Så underbart roligt! Särskilt eftersom det är något som du har velat… Jag tror det är mycket viktigt att hitta på sånthär. Kom till Malmö vettja! Det skulle uppskattas av många här tror jag! 🙂

Feministiskt nätverk tycker jag låter toppen. Det är mina förhoppningar och drömmar också.

En grej, med bloggnätverket, är att starta en sida typ som Femtastic.se’s där en lägger upp tips eftersom, om andra feministiska bloggar, som ett flöde, samt en "flik" där en kan klicka in och bläddra själv på det som finns. Och jag tror knappast du skulle behöva vara ensam med att leta upp alla femi-bloggar osv.

En annan dröm, som ändå är lite hemlig men som jag fortfarande vill dela med mig av, är Konztverket. En kreativ & ideell förening för bara tjejer där en kan komma när som (under en kväll) och skapa. SÅ FRITT, SÅ SKÖNT.

Drömmen där är att vi gör oss asstora, oberoende och får typ ett helt hus för oss själva, med anställda och fler än en dag i veckan och… Ja, du hör ju. Sen vill jag sprida Konztverket. Överallt. Med början på Sverige.

Nu hoppas jag detta inte blev allt för långt att mäkta med. Kram på dig, och hoppas det löser sig med allt du hoppas på!

CICCI BENGT – Gå med i den här facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/114864358555429/ där solskydd diskuteras flitigt såhär under vår och sommar! 🙂 kort sagt finns det en del ’bättre’ solskydd tex i Eco Cosmetic och Badger balm, och ren hallonfröolja ska ha spf nånstans mellan 28 och 50! Högt! 🙂 just vad som är bäst för små sextonmånaders kan inte jag svara på, antar dock att skugga och kläder är bäst i den mån det går, men dom vet säkert i facebookgruppen! 🙂

Varför vänder man sig till en bloggare för att få hjälp med att hitta "naturliga" alternativ till vanliga solkrämer? Är ni beredda att lägga så mycket tillit till en för er egentligen främmande människa, som råkar ha ett intresse för no poo? Varför tror ni att kunskapen endast finns att hämta här? Litar ni inte på läkares rekommendationer kring solskydd?

Ja, det måste vara fantastiskt att slippa jobba som "vanligt" folk. Tänk att bara få lalla med sånt man tycker är roligt. Vilken dröm.

Svar:
Vi är vanligt folk. Och lallar är det sista vi gör. Jag är tio gånger mer stressad nu än när jag jobbade på förskola. Varför förminska?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *