Kategorier
Vardagstrams

Släpp pattarna loss det är vår!

Anna // Apan Satt i Granen springer alltid oblygt omkring med hängpattarna lösa, fria och glada innanför linnet. Ibland så pass oklädda att jag som är så liberal får be henne att ha mer kläder på nästa vända så att hon åtminstone kan ta av sig jackan utan att bli arresterad för blottning. Men fy fan vad det är härligt ändå. 
 
Jag ser det nästan som en politisk handling att gå ut utan BH med bröst som slänger och flänger överallt innanför tröjan. Tidigare har jag aldrig klarat av det utan att känna mig skamsen och naken men det senaste halvåret så skiter jag i det. Apan har upplevt samma känsla
 
Jag har tidigare reagerat negativt på sådana vågade, ovårdade och vulgära kvinnor men sen jag blev feminist så har jag liksom fattat att kvinnor naturliga kroppar aldrig kan vara vågade, ovårdade eller vulgära och att BH’n, hur älskad den än varit för mig, faktiskt är ett verktyg av förtryck. Eller det är inte plagget i sig som är förtryckande utan kravet på att ha den på. Om ni fattar hur jag tänker.
 
Hur reagerar ni när ni ser en kvinna utan BH? Spelar det någon roll hur brösten i sig ser ut? Är det mer ok att vara BH-lös i små toppiga och blygsamma bröst? Är det vulgärare att gå frisläppt i stora? I hängiga?
 
 
 
Själv har jag utvecklat ett hat mot min BH och har bara på mig den under speciella tillfällen. (Typ när jag inte har tid att vara skitsvettig, för jävlar i mig vad det plaskar mellan och under pattarna när det blir lite varmt.)
 
En till som gärna går BH-lös hemma men stänger in dem när hon ska utanför dörren är Fnulan

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Släpp pattarna loss det är vår!”

Jag har alltid upplevt det som obehagligt tidigare att gå utan BH, och det känns fortfarande konstigt, men lustigt nog har jag de senaste veckorna successivt slutat använda bh. har också svårt att acceptera hur det ser ut ibland, för brösten är ju lite hängigare och plattare efter ett års amning, men vafan, ibland får en gå vidare och acceptera kroppens förändringar. Men främst handlar det om att jag har så svårt att hitta en bh som passar, som inte klämmer och gör ont alt. inte stöttar alls.

Jag reagerar inte om jag ser ett par bh-fria bröst fladdra förbi, tycker bara att det ser skönt ut. Dock har jag själv testat det och det går liksom inte. Jag har inte speciellt stora bröst men jag tycker att det skumpar för mycket och gör ont. Ska jag springa till bussen så får jag liksom hålla i tuttarna 🙂

Jag kan gå utan bh ibland. Reagerar inte alls när kvinnor är utan! Men personligen får jag väldigt ont utan min. Delvis för att mina bröst är så stora och fladdrandet gör att min rygg gör ont. Men också när jag rör på mig, eller springer som någon sa ovan, så måste jag liksom hålla dem i händerna för att det inte ska göra ont i dem. Förstår att du menar att kravet på bh är ett förtryck. Men hade haft väldigt med problem utan en

Jag är faktiskt BH-lös idag! Jag tycker inte det är vulgärt på något sätt, hur brösten än ser ut. Jag tycker att man ska välja att ha eller inte ha BH beroende på vad som är skönast. I vissa sammanhang. till exempel på affärsmöten, så väljer jag att ha BH eller tejp för att platta till bröstvårtorna, då jag tror att det kan vara distraherande för en del om de anas under kläderna. Jag vill gärna att fokus ska ligga på vad jag säger och inte på mina bröst, men eftersom det är så få kvinnor som går BH-lösa så drar nog BH-lösa bröst kanske åt sig lite blickar tänker jag.

Tjenixen, jag älskar dig och din blogg.

Jag tycker det är fullkomligt vidrigt att du ber Apans att sätta på sig mer kläder även om så är olagligt att visa tuttarna.

Att man personligen känner sig obekväm i att "visa tuttarna" är tråkigt men okej. Att dock skuldbelägga eller ens kommentera en annans "val" att göra det är oförskämt.

Själv slutade jag använda BH för längesedan och har fått många kommentarer om just detta. "coolt" Som om det vore ett jävla ställningstagande. Jo, det kan det ju förvisso vara men för mig handlade det snarare om att BH gör så jävla ont. Nu har jag i och för sig belönats med väldigt små tuttar och kan tänka mig att reaktionerna hade varit "vulgärt" och "hora" om jag hade haft redigt mustiga rattar.

Tycker inte man bör förpesta andras tillvaro med att kommentera utseende öht, varken ris eller ros.

Sedermera vill jag tillägga att jag blev så fantastiskt glad när jag fann din blogg då du har samma syn på barn"uppfostran" som jag. Nu har jag inga barn själv men när jag skaffar mig ett så vill jag vara som du.

Svar:
ojsan hoppsan, nu drar du på lite väl höga växlar. Jag och Anna har en skämtsam jargong. Att jag ber henne ”klä sig” är för att hon ibland drar på en jacka över ett plagg som inte riktigt täcker kroppen och att hon då envisas med att behålla jackan på för att inte visa hela härligheten. (för att HON inte är bekväm med det)
Det handlar alltså inte om skuldbeläggande utan lite skoj. Jag skiter fuillständigt i om hon går naken.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Men alltså, nääää? Det gör ju ONT? Både i skinnet och liksom inne i tuttarna om de får hänga och flänga? Även om man bara går ut i köket och kokar lite kaffe. PLUS att om jag använder bh = lyfter upp dom ett par centimeter så blir jag MINDRE svettig eftersom jag slipper hud mot hud-fenomenet. Så jag säger JA till bysthållare! Använder dock bara mjuka mojänger utan vaddering, byglar och annat hårt, mjukt och seamless är grejen!

Jag tycker om att gå utan bh hemma. Men känner mig naken om jag skulle göra det utanför hemmet, och jag vill inte gå runt med känslan av att jag går naken med andra människor. Däremot så bryr jag mig inte alls om andra människor väljer att gå utan bh i det offentliga.

Jag har aldrig haft BH och alltid hatat iden att stänga in brösten, men också av anledningar som att jag tyckte det var skämmigt när de började knoppa fram och sen aldrig tog mig tid att kolla storlek. Jag har använt olika alt som bikini eller sportbehå, men för ungefär 1 år sen började jag ifrågasätta även det. Mina pattar hänger men är inte tunga, så varför behöver jag skyddet? jag tycker om när de gungar lätt innanför tshirten eller tröjan. Ingen har öppet ifrågasatt mig men har fått ogillande blickar av en person på mitt jobb – man, och ganska så överviktig med ett större BH-BeHov än jag.

Jag känner mig så himla naken utan bh, känner mig obekväm och vet inte riktigt vad jag ska göra av min överkropp om jag är ute utan bh’n. Känslan är som att mina bröst på något mysko vis skulle få eget liv och dansa runt eller slå ner någon främling bara för att jag är utanför mitt hem och en bh är det enda som kan tämja dom?

Men det första då jag gör då jag kommer hem är att hiva iväg bh’n, då blir det plötsligt tvärt om och det är obekvämt med den på… mysko det där… Så har det varit så länge jag har använt bh även förr i tiden då jag hade en liten blyg a-kupa.

Jag pallar inte att gå utan bh. Det blir för varmt, helt enkelt. I vintas var det bra, då kunde man ta av sig bh:n när det var som kallast och så fick man en 7 cm tjock filt av skinn och fett över hela magen när man var ute och frös, men nu, efter midvintern är över, då funkar det inte.

Känner igen det där att känna mig naken. Av någon anledning känns det vulgärt, men man ser ju ingenting ändå (lite mer silhuett, kanske).

Fick förresten stöd hoho lite oväntat av MR på DN! Efter en fråga i spalten om man bör använda BH under skjorta i formella sammanhang svarade MR att det gör man som man behagar, att alla tuttar inte är upplyfta och runda och fasta utan har sin egen form på kroppen som man inte behöver dölja om man inte vill (eller inte behöver, som stöd). Hon sa däremot att man kunde köpa nipple-lappar och klistra fast så att ingen ska behöva få en styv bröstvårta i ansiktet… hm.

Ja jag är nog TYVÄRR en sån som kan reagera ganska starkt på ett par lösa tuttar och det spelar ingen roll om dom är stora, små, hängiga eller fasta, utan det är bara grejen att vara utan BH som får mig att reagera, och jag förstår ju att det är för att man är så jävla hjärntvättat för inte fan ska det vara så!!! Klart att man ska kunna gå utan BH, man bör tamejfan göra det för vi är fan inte skapta med en jävla BH som fängslar brösten dag ut och dag in. Men jag är för feg och missnöjd med mina för att göra det själv… ännu. Men en dag. Så kanske. =))

Jag älskar BH! Gillar inte när det studsar o flänger. Jag tycker BH är skönt och snyggt. När jag blir rik ska jag en byrålåda full med skitsnygga BHar med bästa passformen. 🙂 Andra får göra precis som de vill. O apropå nakna bröst, visst är det underligt att män får gå på stan utan tröja? jag är liksom inte intresserad av att se deras bröstvårtor när jag shoppar….

Idz 2: Älskar det där med att få bröst i ansiktet. INGEN får bröst i ansiktet på affärsmöten, INGEN får bröst i ansiktet på caféer, om det inte är en mycket speciell dag. Måste jag ta på en bröstvårtslapp om mitt bröst skulle flyga av och landa i ansiktet på någon? Konstigt. Annars sitter ju både bröstvårtan och bröstet fast på, tja, på mitt bröst. Och mitt bröst, tillika resten av kroppen, är inte i någons ansikte på affärsmöten.

Har i stort sett aldrig BH nuförtiden. Den kanske åker på nån gång i veckan max om jag ska göra nåt speciellt och känner behov av att hålla tuttarna på plats. Tycker det är såå mycket skönare utan, tycker BH mest skaver och är obekvämt.

Jag hatälskar mina bhar. Och mina bröst…

Skulle nog inte gå utan bh utanför hemmets väggar, då de är för stora och som du skriver – fy fan vad svettigt och äckligt det blir! Men så fort jag kommer hem efter jobbet eller liknande, då ryker den. 🙂

Jag känner mig lite naken utan bh så numera använder jag toppar av typen Comfort Bra. De sitter inte åt eller skaver eller försöker göra en form på mina bröst som inte stämmer med deras vanliga.

Det blir heller inga valkar som gör att man känner sig obekväm.

Jag hade inte bh utanför träning förrän jag var 20 år typ. Varför jag började fattar jag inte nu.

I förra veckan läste jag dessutom en artikel (kommer tyvärr inte ihåg var, men tror att det var dn.se eller svd.se) ang användning av bh och om man använder det för att förhindra hängbröst så har det ingen effekt. Det kunde tom vara bättre att vara utan bh om man var under 45. Efter 45 gjorde det varken från eller till.

Jag går ALDRIG utan bh (utan när jag går runt i mjukisar hemma eller när jag sover) för jag tycker att det är så obekvämt. Jag gillar inte att känna att det börjar komma svett under bröstet när jag sitter och jag gillar inte känslan av att det hoppar runt. Jag vill att de bara ska finnas där, härligt instoppade så att de inte kan störa mig. Men jag har absolut inget emot att andra låter sina fladdra runt fritt. Önskar att jag själv kunde tycka att det var lite mer bekvämt också.

Jag är nog någonstans där mittemellan. När jag varje dag kommer hem så tar jag inte bara på mig mjukisbyxor, jag tar av mig BHn också! Det är ett sätt för mig att koppla av.

Men jag skulle nog aldrig gå länge utan BH (utanför hemmet), mestadels för att jag tycker att det gör ont när det studsar för mycket vid exempelvis raska promenader eller en springtur till bussen (för att inte tala om trappor), då måste jag liksom hålla i dem och då känns det mer praktiskt med en BH!

Sedan som så många andra kommenterat så känner jag mig otroligt sårbar och naken utan BH, det handlar väl mest om vanan men det viktigaste är ju att alla mår bra i sitt BH-användande!

Bh använder jag sällan den är obekväm oavsett vilken modell men toppar som gör att jag kan ha boobsen på plats. Why not? Det är skönt att vara bh-lös men springer jag efter vagnen eller rör på mig snabbt så dinglar de upp och ner o de är inte sååå stora utan det är jobbigt. Och även jobbigt för min hållning som jag försöker bemästra för att bara. Men jag har alltid sett på bh-n som något frivilligt. Mycket för att mamma slängde av sig sin så fort hon kom hem. Jag insåg också tidigt att det finns andra bekvämare varianter och att samtliga "sexiga" små under intr är sexiga för min skull utan för nån annans.

Kan inte gå utan bh, får våldsamt ont i ryggen av att ha postsäckarna slängande runt. Tycker inte det är så värst oskönt med bh heller, dessutom sitter mina kläder bättre med bh under. Annars hänger det väl fram ett par bröstvårtor under tshirtkanten =P

Sluta använda BH kommer jag nog aldrig göra, kan ju inte ens duscha utan att känna obehag av vattenstrålen på bröstvårtorna liksom. Att gå emot saker på jobbet eller vadsomhelst utan bh? Brrrrr. Att cykla och åka bil blir ju en plåga utan, också.

Men så fort jag kommer hem så åker den ju av. Jag gillar att ha brösten i styr lika mycket som jag gillar att ta av den och ta på mig mjukisar när jag kommer hem. Det är nog utprovningen som är den värsta biten. Usch.

Jo jag tror de är för att det är så självklart att de är köpta och onormalt snygga/högt upp/stora så det liksom är meningen att de ska läggas märke till.

Förstår ju att oavsett inlägg eller all naturell är det en själv som väljer och ingen har med det att göra.

Tycker det här är mycket intressant.

Är 35 år och fortfarande inte helt accepterat att mina tuttar är för små hänfört med resten av kroppen. Läste alldeles för mycket Frida som ung 🙁

Fick stora bröst redan i lågstadiet och då var det krångligt med pattar, springa och leka med ett par b kupor som snabbt ökade till c och d var inget kul alls. Men har aldrig känt att det är ett tvång med bh, det är en bekvämlighetsfråga. Morsan t.ex använder typ aldrig bh så har inte lärt mig hemifrån heller att man måååste ha bh =P

Jag tycker det är lite jobbigt att gå utan, då jag har stora bröst och tycker att bh:n stöttar så jag inte har ont i ryggen. Förr när jag inte hade de bomber jag har nu hade jag sällan bh, men nu använder jag den dagligdags.

Jag har upptäckt att ju äldre jag blir, desto jobbigare tycker jag att det är att "visa upp" brösten. Jag har ganska små bröst, men använder helst inte urringade toppar eftersom tanken på att någon skulle fokusera blicken på mina bröst gör mig otroligt obekväm. Därför skulle jag aldrig gå utan bh i en tunn tisha exempelvis. Däremot tar jag alltid av mig bh:n så fort jag kommer hem.

Jag har också en hatkärleksrelation till min bh som många här redan har beskrivit… Den är ju fantastisk när jag inte vill ha tuttsvett eller inte har fickor… Dock känner jag bara nu hur den skaver och kliar.

Jag har aldrig bh hemma. Jag sliter av den när jag kommer hem och sen tar jag inte på mig den förrän nästa dag, oavsett vad jag gör. Jag vill ju inte ha den på mig och ingen märker skillnad… Varför har jag den på?

Använder knappt BH längre. Förut ifrågasatte jag aldrig varför jag skulle ha en sån på mig, jag är ju tjej – alltså måste jag ha BH, även om mina tuttar är typ lika stora som random mullig snubbes. Skönt med vadderad BH på vintern dock, slipper frusna skavande bröstvårtor då.

Om jag bara är hemma är det skönast att gå utan BH, men gärna med ett lite tajtare linne som lyfter upp dem en aning så att jag slipper hud-mot-hud, avskyr känslan när man böjer sig framåt och brösten nuddar huden under. Är jag out n about så måste jag ha BH, annars kan jag ju knappt gå snabbt till bussen utan att det liksom gör ont i hela överkroppen för att det studsar för mycket, de är för stora och tunga.

Annars är jag väl ett barn av min tid… det är svårt att inte haja till när ett par BH-fria bröst gungar förbi, även om jag inte lägger någon värdering i det.

Jag började gå utan bh, pga fick eksem av svetten när bh-jäveln tryckte ihop tuttarna nåt överjävligt. Blev bättre till en början och jag tyckte det var hur härligt som helst. Hade många diskussioner med vänner om huruvida man kände sig bekväm med tuttarna på fri fot eller inte, för mig har det aldrig varit ett problem, men tydligen tycker mina vänner att det är jobbigt när de "hänger och slänger" vilket jag också förstår till viss del. Efter ett tag kom eksemen tillbaka pga hud mot hud-svetten under tuttjävlarna, så då pungade jag ut 779 spänn för att hålla pattarna på plats och nu verkar jag slippa svetten.

Tycker dock att hela grejen att bröst ska vara så vulgära är tråkigt, att naturliga kroppar inte får vara just det utan att allt ska rättas till och vara "rätt".

Alltså, jag ÄLSKAR att gå omkring i amningslinnen, jag som alltid har haft BH. Hade BH på en arbetsintervju för ett tag sedan och hjälp vad obekvämt det var! Mina halvstora hängtuttar kommer i framtiden få hänga BH-lösa ganska ofta faktiskt, däremot har jag alltid BH när jag tränar, annars gör det liksom ont i brösten.

Jag använder BH mindre å mindre. Har ganska små bröst så har aldrig fått ont utan, snarare att det är obekvämt med. Skönt befriande utan. Men kan ändå ibland känna mig "naken" när det kommer en kall vind å nippelsarna sticker ut. Men tror att det är en vanegrej.

Älskar hur du får mig att tänka till.

Jag har pyttesmå bröst. Oj vad jag har fått höra det. En kille jag dejtade påpekade en gång att man får större bröst av att äta lever. Så det borde jag göra. Jag var 19 år och kunde inte ta mod till mig att ryta tillbaka att det minsann får lille poppen att växa den också.

Oftast tänker jag inte på att bh:n sitter där. Det är som en förlägning av mig själv. Men bara dagtid för så fort jag kommer hem skaver och klämmer den och jag har knappt kommit innanför dörren innan den måste av. Och så somliga dagar, som denna varma. När svettet rinner ner för ryggen på väg till jobbet, så märks den alldeles fruktansvärt mycket.

För bara några dagar sedan träffade jag min kompis för en fika. Hon hade ett linne över bara bröst. Och jag fick verkligen kämpa för att inte döma.

Hon är tidigare sexmissbrukare och får idag hjälp för detta. Men uj vad jag skämdes över tankarna att det skulle vara en del av hennes missbruk. Det kan det ju så klart vara, bekräftelsebehov – men vad har jag med det att göra. Liksom.

Jag skäms över mina stora bröst när jag går utan BH på ställen där folk ser, t.ex. när jag ska ner i tvättstugan eller ut med soporna. Får alltid känslan av att man ska ha en BH som får dem att se sexigare ut, en som får dem att se ut som att de inte hänger. Det är mina ärliga känslor kring alltihop.

Men, eftersom jag inte gillar att begränsa mig så går jag, trots att jag blir lite osäker, alltid utan BH till åtminstone tvättstugan och ut med soporna då. Varför fan ska jag inte kunna göra det liksom? Varför måste mina bröst se sexiga ut? Är det ens sexigare?

Sen en sak till som hindrar mig gå utan BH ute är att det faktiskt gör ont om jag börjar röra mig för mycket och att pattarna faktiskt är ivägen… Jävligt irriterande. Väljer dock ALDRIG att köpa obekväma BH:s oavsett hur snygga de är 🙂 I alla fall inte till vardagsbruk. Kan ju vara kul att ha till speciella tillfällen dock.

Blir irriterad när folk med små bröst vill få också mig att gå utan oftare, de har ju det faktiskt jävligt mycket lättare när de inte är ivägen och när det inte gör ont. Är nog liiite avundsjuk 🙂

Minns du hur det kandes nar du borjade bara BH? Jag var runt 16-17, kommer ihag forsta dagen jag hade BH pa mig i skolan……den kliade och det kandes konstigt, jag tog av mig den efter halva dagen. Nu varierar jag mellan BH los, sportbh och underwire BH. Hur andra gar runt med sina brost stor jag mig inte pa, forutom nar jag ser BH losa kvinnor med stora brost som ar pa gymmet eller joggar ute, pga det ser obekvamt ut for dom.

Vill du se min BH samling pa jobbet?

http://fargosisters.com/serendipity/archives/1725-Inventory.html

Jag har faktiskt alltid tyckt att bhsar är otroligt obehagliga. De klämmer, trycker, skapar inflammationer där bygeln sitter. Men utan är det också obekvämt då det blir svettigt och blött under tuttarna.

Bhsar utan byglar däremot! Super sköna, då det inte skumpar som tusan när man springer till pendeltåget.

Jag älskar min bh!! Jag har gärna bh när jag sover tom. Utan bh är det ryggont, allmänt obehag och hålla i brösten så fort en ska göra något. Hurra för bh!!!!! Om andra kan gå utan och gillar det så släpp pattarna loss. 🙂

Jag erkänner utan omsvep att jag reagerar mer på en bh-lös kvinna med stora, långa hängiga bröst än en bh-lös kvinna med små fasta bröst, men det handlar enbart om att jag tycker det ser så sjukt obekvämt ut med långa tjocka bröst som hänger ner på magen. Ser svettigt, tungt och jobbigt ut!

Eftersom jag har ETT hängbröst och ett icke hängande (avgjort genom penntricket*), så känns det irriterande att vara utan bh. Skulle kännas bättre med två hängisar liksom. Jag sover till och med med sportbehå för att jag hatar känslan av frisläppta bröst. Men självklart är det upp till var och en om man vill ha BH eller ej. Oavsett storlek eller hängfaktor.

* sätt en penna horisontellt under bröstet. Trillar den ner så så har du inte hängbröst, stannar den kvar så har du det.

Jag förstår inte riktigt grejen med att det skulle vara bekvämt att gå utan BH! Kanske är det för att jag är rätt omfångsrik åt alla håll och kanter (95DD), eller så är det bara en vanesak? Utan BH blir man ju så sabla varm och svettig och det börjar lukta ost under tuttarna efter bara en liten stund. Nä, jag vill allt ha tuttkasse på mig! (Älskar det ordet!)

Hur andra gör önskar jag att jag inte brydde mig om, men jag tycker verkligen att det är a)skitfult och b)ser extremt obekvämt ut. Associerar stilen med lodisar och psykiskt sjuka, som kvinnorna på gruppboendet i mitt kvarter, som kedjeröker, pratar för sig själva och luktar svett. (Vilket väl inte är nåt fel på i sig, men man tänker kanske inte "stilförebild" heller.)

Svar:
Jag har ärr på kroppen efter år av bh’ar som skavt. Det spelar ingen roll hur dyr eller välsittande bh’n är, jag får ont ändå.
Men är det inte lite sjukt ändå att man förknippas med lodisar och psyksjuka för att man inte bär bh??
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det första jag tänker när jag ser folk med stora bröst som är bhlösa är att det måste vara obekvämt! För det tycker jag själv. Mina e kupor hänger längst med magen rakt ner mot marken när de släpps fria o det är skönt en stund men fy vad tungt det blir sen. O så trycks de mot bordskanter när man pluggar o kläms fast när barnen sitter i knät.

Så jag vet inte. Bröst är aldrig riktigt bekväma var man än har dem.

Jag varierar stort. Ibland har jag bh för att känns mig mer ’klädd’ men egentligen föredrar jag att gå utan, så det gör jag för det mesta. Utom när min kropp hyperPMS:ar under vilken tid mina ytterst små blygsamma tuttar gör att jag kan behöva dubbla sportbehåar. Blir inte klok på det där.

Jag gillar generellt mjuka sportbehåar nu för tiden. En mjuk modell som inte sitter åt och inte skär in. Plattar till skiten och håller dem ur vägen.

Näe du, det är för mig en omöjlighet, inte pga vad andra tycker och tänker utan när man har strl 65 KK naturligt så är det lite halvtufft åt ryggen när jag går utan, så är det bara. Vad sen andra gör är upp till dem!

Ha en bra dag!

Ibland bh, ibland inte. Beror mest på temperaturen faktiskt. Mycket varmt = bh eftersom jag inte gillar rännilar av svett längs magen.

Det är säkert en och annan som reagerat på mig när jag går utan, för jag använder alltid tajta linnan som klämmer fast pattarna. Jag är jättekänslig för vad jag har på mig och tycker det är väldigt obehagligt när det fladdrar på överkroppen, så jag kan inte använda lösa kläder.

Struntar fullständigt i om andra har BH. Själv vill jag knappt vara utan ens när jag sover eftersom jag tycker det är helt sjukt obekvämt att vara BH-lös. Jag har bröst överallt känns det som. Men när förminskningen blivit verklighet så kanske. Drömmer om att kunna vakna och inte dra på BH det första jag gör.

Jag har ofta sportbh, tycker det är mkt skönare än vanlig bh. Precis som flera säger så tycker jag det är oskönt utan bh, brösten skumpar runt om man springer etc.

Sen känner jag mig inte bekväm att gå offentligt utan bh eller liknande, det känns för privat att någon ska se mina bröstvårtor, det känns som då kan man lika gärna gå utan linne och det vill iaf inte jag.

Svar:
tror du att män känner att deras bröstvårtor är privata?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Struntar fullständigt i om andra har BH. Själv vill jag knappt vara utan ens när jag sover eftersom jag tycker det är helt sjukt obekvämt att vara BH-lös. Jag har bröst överallt känns det som. Men när förminskningen blivit verklighet så kanske. Drömmer om att kunna vakna och inte dra på BH det första jag gör.

@ladydahmer- nej antagligen inte. Att jag känner så beror ju helt klart på att bröst är så förknippade med något sexuellt. Men det är lite samma som att se någon amma, när min kompis ammade så var det första gången jag blev tvungen att hantera den situationen och det känns skumt, man vet inte vart man ska titta etc, samtidigt så har jag ju vant mig och nu bryr jag mig inte.

Men det är lite samma med att gå utan bh, jag reagerar så om jag ser någon utan bh. Det känns lite besvärat, skulle fler göra det så skulle man förmodligen inte tycka det var något udda alls och kanske skulle då fler och fler börja visa sig utan.

Försöker vara bhlös så ofta jag kan men har en rätt stor hylla så bhn har en funktion, ibland sover jag med pga skönt… Har alltid varit sjukt avis på alla mina vänner med mindre och de går utan bh nästan som regel… Tror det är lite av en generationsfråga om jag får spekulera för de kvinnor som är födda 90-talet uppfattar jag det nästan som att det är lite trendigt att vara utan…

Jag har BH både när jag är out and about och när jag är hemma. Jag tycker visserligen det är skitsvårt att hitta en som sitter bekvämt, men utan tycker jag det är så obehagligt när brösten studsar när man går så jag vill inte gå utan. Innan jag fick barn hade jag inte BH hemma, men med den något mer hängande formen numera har jag det, eftersom jag känner ett extremt obehag med hud-mot-hud-svett.

Andra får väl göra hur de vill, men jag reagerar nog lite när jag ser någon med stora bröst som går utan, just för att jag tycker det ser så obekvämt ut. Jag menar, om jag tycker det är obekvämt med mina B-kupor, vad ska det då inte vara med större behag?

Jag får fruktansvärt ont i ryggen om jag går runt utan BH för länge. Sen är det ganska jobbigt när dem hänger och slänger, men det är väl priset man får betala om man har jättepattar antar jag.

När jag ser en kvinna gå omkring utan en BH stirrar jag lite oförskämt i två sekunder, innan jag vänder bort blicken och tänker: "Jaja, det är hennes val."

"Men är det inte lite sjukt ändå att man förknippas med lodisar och psyksjuka för att man inte bär bh??"

Jo, såhär i text ser det ju såklart helt galet ut. Det är ju inte så att jag ser Annas pattbilder och tänker "Aha! En psyksjuk lodis!". Mer som när jag ser en ung kille med tantjacka och tänker att han nog går på Lundsberg (jag bor i närheten), och att jag associerar på ytterligare andra vis när jag ser andra människor. Gamla hederliga fördomar och förutfattade meningar alltså! Om jag sen agerar efter mina fördomar är en annan femma. Njae, jag tror inte det. Veta är svårt att göra när det handlar om en själv tycker jag.

Trist förresten att du får så hemska skavsår och märken av dina tuttkassar! Jag kan rekommenderar Carriwells mjuka toppar om du någon gång vill ha lite stöd (om det skulle göra ont i ryggen utan) utan att känna dig instängd.

Har inte burit en riktig BH med bygel på flera år.

Idag använder jag enbart mjuka spelstoppar utan vaddering från Gina Tricot oavsett kläder .. Har alla färger dessutom med både brottarrygg och vanlig så har mkt att välja mellan 😉 .. Men hemma går jag ofta utan och ska jag ha axelbandslöst så kör jag utan BH med nipple covers!

Den enda gången jag stänger in dem med våld är när det är träningsdags, då är en riktig tight sportbh min bästa vän ^^

Jag har ganska stora bröst, 70D-E beroende på BH men på spetstopparna har jag Small .. Spetstopparna är min räddning då jag får ont i sidorna utan BH men hatar känslan av att ha en BH på då dom känns instängda och ihoptryckta .. Dessutom ser brösten större och onaturliga ut vilket gör att jag inte känner mig bekväm och vill jag liksom inte trycka upp dom till halsen bara för att följa normen .. Min bröst ser ut som dom ser ut och jag älskar och är stolt över dom!

Nu till fria-bröst-frågan .. Helt ärligt så kunde jag inte bry mig mindre, det är upp till var och en hur dom vill göra oavsett form, storlek och val av exponering .. Vill man ha hängtuttsen fladdrandes utan BH i silkiga linnen eller sina små tutts uptryckta med världens push-up så be my guest 🙂 .. Jag dömer ingen annans kropp och ingen ska döma mig för min ^^

*tar av sig bhn*

Du är så jävla bra! Jag älskar att gå BH-lös, men gör det alldeles för sällan, just för att jag itne orkar att folk ska stirra. Men idag ska jag banne mig köra utan! Kanske bara med nipple covers så att det inte blir alltför uppenbart om jag fryser!

Jag hade gärna gått utan BH, kan tycka att de klämmer, banden glider ner och de känns allmänt instängt. Tyvärr är det ännu mer obekvämt utan. Det gör ont i brösten om det skumpar för mycket, när jag går osv, vårtorna skaver mot tröjtyget (en lösning på det skulle iofs vara att gå utan tröja också), och jag blir svettig, vilket irriterar min hud som är så sablans känslig, så jag får eksem. Suck..

använder dock mjuka sport-bhar i bomull ofta, vilket fungerar bra.

By innebär mer frihet i avseendet att det underlättar när man vill vara fysiskt aktiv. Men känner igen pressen i att ha den på eftersom man som kvinna förväntas vilja framhäva sina så kallade tillgångar. För mig blir då problemet att jag inte trivs med byglar utan föredrar sportbhmodeller vilkaär supersköna men förminskar tuttarna avsevärt. Har flera gånger kommit i dilemmat att välja det som ser traditionellt snyggt ut framför det jag egentligen tycker är bekvämt och att det är på grund av en dum norm retar mig!

alltså jag går ofta utan BH hemma, och om jag ska ut och gå med vovven eller till affären en snabbis. när ja bara är vardagsklädd. men jag går gärna med en Sport-BH för att jag känner att ja knappt kan anstrnga mig lite utan att de ska guppa. så av praktiska skäl har ja gärna bh på, sport BH är skönast.

har inget emot folk som inte har BH.

Lustigt att du tar upp ämnet, för bara häromdagen hamnade jag i en situation då jag kände att jag kanske gjorde lite övertramp att gå ut i trapphuset och slänga soporna (!) BH-lös. Här hemma har jag absolut inga problem med att vara utan, tycker att det är skönast, men så fort jag ska utanför hemmets dörr blir det annat. Frågade min sambo om han tyckte att det var ok att jag gick och slängde sopor utan BH och han tittade på mig som om jag vore konstig. Menat att; men varför skulle du inte kunna göra det?

Välja bort trosor kan jag göra utan att blinka. Trosor som skär in och bildar dubbelskinkor osv, nä fy så obekvämt. Men tar på mig BH, som skaver och bildar valkar minst lika mycket. Skumt.

Det låter fantastiskt att kunna gå utan bh. Hade jag haft lättare och mindre bröst så hade jag inte tvekat en sekund.

Jag sover tom med en mjuk bh (utan byglar) då brösten annars är i vägen och trasslar in sig i täcket 🙂

Har i princip alltid någon form av BH/sporttopp. Brösten bli ömma utan. Därför bli ofta den spontana tanke "OUCH" när jag ser tjejer utan. Åtminstone om det är av modell större än pyttesmå.

Har alltid bh, förutom när jag är hemma, då slänger jag alltid av den och går runt i t-shirt. Har provat gå ut utan men det känns naket och hatar verkligen när de rör sig. Vill att de ska eh sitta fast. Minns att jag verkligen hatade de där klumparna som växte fram på mig när jag kom i puberteten som elvaåring. Gjorde allt för att gömma dom och hade alltid bara sportbh. Tror det sitter i lite fortfarande. Dessutom är ena märkbart större än det andra så antingen är ena kupan för stor eller liten eller tvärtom så det kasar och bullar ut över kanten på ena bröstet. Men samtidigt som jag inte vill gå utan bh när jag inte är hemma, så är det alltså oerhört jobbigt och obekvämt. Hmm. Kanske inte har hittat rätt bh för mig eller något? Kanske skulle prova utan bygel…

Bryr mig inte avsevärt mycket om ifall andra kvinnor går med eller utan. Folk får göra som de vill.

Jag har de där små toppiga (ser ut som silikontuttar i miniatyrvariant) och jag fattar inte varför jag skulle ha bh? Enda gången jag har det är när jag har fladdriga linnen som lätt glider undan för mycket i armhålan/uringningen så att jag blottar alltihop, eller när jag har riktigt tunna ljusa överdelar så att bröstvårtorna syns så mycket att jag lika gärna hade kunnat näcka helt.

Men satan vad mycket reaktioner jag får på det. "Men guud går du utan BH, hur kan du? Är det inte obehagligt? Är du inte orolig att folk ska se?" Jag förutsätter ju att folk ska se att jag är utan och att jag skippar den för att det är så jävla gött. Jag förstår inte varför alla har sådana problem med det när jag inte har det.

Så är tacksam för ditt inlägg, om fler går ut med det så kanske folk vågar acceptera att man kan vara utan också.

Sen förstår jag de som tycker att det är bekvämt med lite mer stöd, men med mina minimala a-kupor är det bara mer obekvämt att ha bh.

Glömde klassikern: "Men känner du dig inte helt platt när du inte har BH?" Jo det gör jag men det är ju för att jag iprincip är helt platt. Har liksom inget behov av att ha en tjock vaddering på bröstkorgen för att låtsas att det finns någon där heller.

Man behöver inte använda BH om man inte vill så klart. Jag personligen tycker att det är hemskt obekvämt utan. Har ganska så stora bröst och har jag ingen BH så gör det bara ont. Däremot tycker jag inte att det är OK o gå runt med genomsynliga tröjor o utan BH så hela brösten syns. Då kan man ju lika gärna gå runt helt utan tröjan för allt syns ändå. Skulle faktiskt tycka att det var osmakligt om mina barns fröknar skulle gå runt halvnakna på sina arbetsplatser eller att kvinnan på kassan på ICA skulle sitta där med en nättröja o utan bh.

Jag tycker det är jättejobbigt att inte ha BH på sig. Det flänger lite för mycket, även om mina bröst inte är jättestora. Tanken på att någon skulle råka komma åt också är jobbig, för det händer ju (alltså, när det inte är med meningen). Då känns det bekvämare att vara lite täckt av BH.

När vi var lite yngre brukade en av mina syster gå omkring utan BH hemma, vilket vi andra två tyckte var jobbigt och lite äckligt, och vi bad henne alltid ta på sig en BH innan vi skulle sätta oss och äta. Nu när jag är lite äldre och mer insatt i kroppspolitik och så, så inser jag hur fel det var, hur det verkligen inte borde påverka mig om hon har BH på sig eller inte. Så en lär sig ju lite varteftersom. Men jag tycker fortfarande det är jobbigt att gå utan BH, även när jag bara är ensam hemma.

Jag reagerar myyyycket mycket mer på mänskor som envisas med att tränga in sina bröst i opassande fanskap till underkläder – för små eller för stora BH:ar, konstiga modeller osv – än de som inte bär BH alls. BH:n är ett sånt där mystiskt plagg som antingen kan vara så djävulskt bekvämt eller mest upplevas som tortyr.

Och faktiskt, jag ser ingen anledning till att tortera sin kropp om man själv, med handen på hjärtat, inte vill det. Folk som låter sin kropp vara det de vill att den ska vara ser jag upp till, vare dig den kroppen följer någon norm eller ej.

Någon ovan skrev att BHn får brösten att se sexigare ut, jag använder den dock för det omvända ändamålet – mina BH-lösa, så-när-som-på-ett-lager-tyg-blottade bröst skulle väcka en och annan lysten blick, istället för att fokus skulle läggas på det jag har att säga.

Det är det som får mig att känna mig obekväm. Och visst, man kan vara så pass pragmatisk att man påstår att jag då reproducerar sexualiseringen av brösten (jag kan verkligen inte ensam tillskrivas detta ansvar, då jag även om jag hade gått med fria bröst i 20 år inte kunnat sudda ut detta haha) genom att dölja dem, men jag känner mig jäkligt obekväm i närheten av människor, då jag vet att det jag säger skulle drunkna i det jag….exhibitionerar så att säga.

Jag har nästan aldrig bh, tycker det är knöligt och obekvämt.

Jag har små sönderammade bröst som konstat är styva. Mitt problem är att jag uppfattas som porrig, lite kate-Moss-hippipund-kom-och-ta-mig… Rövas tråkigt om du frågar mig. För mig handlar det om komfort. Inget ställningstagande, inge snygghet utan endast rätten att få vara bekväm

Åååh, vad jag önskar att jag vore så bekväm med mina bröst att jag skulle våga gå utan BH offentligt. Avskydde verkligen mina bröst när jag var yngre. Numera samexisterar vi, men jag gillar dem inte. Det känns alltid så jobbigt att se en bild på mig där det är tydligt att BH:n inte gav nog stöd för att det inte skulle se hängigt ut. Något att jobba på, gissar jag.

Men en annan anledning till att jag helst har BH är att jag får ont i ryggen om jag travar omkring utan.

ÄNTLIGEN någon som tycker som jag! Att BH:n är ett verktyg för förtryck.

Jag har tagit upp ämnet i facebook-gruppen Genus och jämställdhet, där kommentarerna fortfarande rullar in lite då och då, trots att det var över tre veckor sedan jag skapade tråden.

Det som stör mig mest i den diskussionen är att majoriteten av alla som kommenterar säger saker i stil med "Men JAG är inte förtryckt! För jag tycker om att ha BH på mig". Det gör mig så trött att vissa inte förstår att det är ett verktyg för förtryck av kvinnor.

Äsch, jag förstod väl egentligen att du inte ville skuldbelägga henne. Vidare förstår jag om ni har en skämtsam jargong er emellan och det är inte din skyldighet att se till att denna lyser igenom i bloggen. Jag är bara så less på att kvinnlig nakenhet alltid ska värderas och kommenteras. Nu tror jag iofs att vi är på samma sida i denna ickefråga och dumt var det av mig att hoppa på dig när det finns så mycket ohyra här på nätet att ta itu med.

Jag brukade köpa vanliga billiga bygelbehåar (har halvstor byst, C-D-kupa), och tyckte det var så sjuuuukt obekvämt. bytte alltid till sport-bh när jag kom hem (ser inte snyggt ut under kläderna då axelbanden syns). Bestämde mig för att köpa en lite dyrare bygellös bh på Twilfit, men fick hjälp att hitta några från Calvin Klein, med bygel, som är supersköna. Ger bra stöd. De utan bygel var inte alls sköna.

Jag kan ofta gå runt utan BH hemma, eftersom det känns bekvämare och inte lika varmt (har B-kupa så har inget problem med att det blir varmt under bysten). Dock så tar jag alltid på mig BH när jag går ut. Det gör jag absolut inte för att jag känner att jag måste, utan för att det är så jäklans obekvämt när brösten skuttar upp och ner, det gör ju ont! Är glad att BH finns! Har aldrig fattat det där med att BH:n skulle vara ett verktyg för förtryck, och att alla kvinnor borde bränna sina BH:ar… dom är ju till för att stödja brösten först och främst, ett hjälpmedel för oss! Vill man inte ha på sig den så slipper man liksom.

Nej, jag fattar inte heller förtryck-grejen. För mig är bh behagligt, det gör att brösten håller sig på plats så att jag slipper obehaget av skumpande bröst som gör ont när jag springer/går. Det gör också att jag slipper svettas under brösten, vilket ju händer när de är lite hängiga och hud ligger mot hud.

Nu har jag inga jättebröst, b/c-kupa, men tillräckligt stora (och hängiga) för att de ska vara "till besvär". Jag tycker som några andra här också att det är behagligare att sova med bh/någon slags topp.

Vad jag tänker när jag ser storbystade kvinnor utan behå är framför allt: Är det inte fruktansvärt obekvämt? Varmt? Gör ont?

Sedan finns det ju olika behå-modeller. Spets- och push är inte enda alternativet, och definitivt inte mitt.

BH är ett jävla plagg alltså. Jag tycker inte det spelar någon roll hur "rätt" de än sitter, det är obekvämt! Ändå har jag alltid BH, förutom hemma, på kvällen.

Bh är enligt mig ett av de mest obekväma plagg. Använder ofta en "topp" för att inte bröstvårtorna ska skava mot tröjan/linnet. Bh använder jag vid tillfällen då jag inte vill att bröstvårtorna ska synas igenom tröjan vilket de ju kan höra om man fryser. Använder aldrig bh med byglar. Usch.

Jag älskar min bh och går i princip inte utanför dörren utan, därför att de hoppar och skumpar runt så det gör ont. Jag har hund och häst och det är fasligt obehagligt utan bh. Hemma kan jag vara utan, no probs. Men vid större rörelse, nej då har jag allt bh på, mycket behagligare.

För många gäller det nog att hitta passande bh, att verkligen prova ut. Annars kan det ju kvitta och det sitter obekvämt. Jag älskar ju bågar, konstigt nog. Men trivs bra i min sportbh också.

Jag reagerar på om andra inte har bh, just för att jag själv tycker det är så fasligt obekvämt vid aktiv rörelse att vara utan. Men inte säkert att andra tycker som jag för det.

Jag förstår verkligen inte varför det _alltid_ skulle vara ett förtryck att använda bh. Vill någon vara vänlig att förklara?

Jag förstår konceptet om man blir nedvärderad om man inte har bh, så är det ett förtryck. Men är det alltid det? Please tell me.

Jag anser mig vara feminist så jag behöver ingen lektion i hur man är det ;D

Jag tar alltid av mig BH:n när jag kommer hem. Det är så skönt att vara utan och man myser i soffan med mjukisdressen på och då skaver det ingenstans! Men jag har helst ett tajt linne på när jag är utan, för då sitter de ändå utan att de "sladdrar" hit och dit. Att gå ut bland folk däremot, njaa. Jag kan gå på ica och handla utan bh, men då har jag en jacka på så då syns det ju inte…

Om jag reagerar på att andra är utan? Nej, inte nämnvärt. Jag kan notera det i huvudet men inte tänka mer på det. Om det är vulgärt med stora bröst som är lösa? Nej. Däremot har jag tänkt på att de som har väldigt små bröst och är utan BH är nära att blotta sig VÄLDIGT ofta. Det är som att de inte fyller ut sina linnen, t-shirts etc. utan BH.

Nu har jag typ helt obefintliga bröst. Lite slappt skinn typ, som jag helst har i en sportbehå typ för då försvinner de helt, underbart! Hade större bröst innan barn och jag mår grymt bra av att ha blivit av med dem.

Jag bestämde mig för någon vecka sen att skippa bhn då jag inte "behöver" den annat än om jag idrottar MEN det var några obehagliga dagar må jag säga. Varför? Jo för att min jobbtröja skavde så förbaskat mot bröstvårtorna! Ren och skär tortyr. Så nu är den på igen.

Dock åker den av så fort jag kommer hem och har en "vanliga" kläder så behövs den inte heller. Jag tycker dessutom det ser betydligt snyggare ut utan.

Tycker dock inte att man ska se den som ett redskap för förtryck då den ju faktiskt fyller en funktion, men man ska så klart inte skämmas om man inte vill ha/behöver en.

Jag har aldrig funderat på det, har alltid haft små pattar så aldrig egentligen Behövt bh, har väl använt det mer för att få en fin form på fettsäckarna antar jag? Sen jag fick min dotter ser de ut som såna sandsäckar man hade på idrotten i skolan (till vad vet jag inte) men jag går likväl utan bh, åtm hemma… Eller ja, fanimej nästan jämt.

Förutom när jag haft jobb, tycker inte det passar sig med vare sig manboobs eller pattisar i det fria där.

Men annara, äh?

jag o dotterns pappa hade en diskussion om pattar igår, varför det är ok för män att gå med bar överkropp men om tjejer gör det så sexualiseras det, och det tom är Brottsligt?

Bränn bh:n iaf… vi kan börja där kanske?

Jag tänker att det är lite samma grej med behå som stödstrumpor. Jag använder båda delarna. Behån för att den håller brösten på plats och minskar obehaget av hoppande och skumpande, stödstrumpor för att det minskar obehaget av mina åderbråck.

Båda "klämmer" ju åt och stänger inne, men jag tycker inte att något av det är obehagligt. Tvärtom. (Och då kör jag ändå strumpbyxor/stay ups pga behöver stöd även ovanför knäna.)

Och nej, inte sexig jämförelse, men behå behöver ju inte heller vara ett sexigt plagg, utan funktionellt.

Jag har små bröst och inget behov av att använda bh för stöd. Att skippa bh och istället ha ett linne underst är det jag tycker är allra skönast! Men visst har jag känt mig naken, oklädd, konstig och "fattig" utan bh, men jag börjar vänja mig.

Hädanefter tänker jag bara köpa roliga bh:ar! Sådana där opraktiska och förföriska små saker med spetsar, snörningar, paljetter och fjädrar! Så får tuttsisarna klä upp sig fint när det värt besväret istället. 😉

Kan gå både med och utan och kan tycka båda är bekvämt och obekvämt. Beror på bh samt kläder över. Sen känner jag mig inte alls bekväm utan bland folk utanför familjen. Inte heller i badkläder på stranden. Tyvärr. Jobbar på att älska min kropp men när andra hela tiden kritiserar sin egen kropp blir jag med självkritisk.

Jag skulle gärna gå utan om inte mina bröstvårtor var så jävla känsliga, de börjar svida om de gnids mot en tröja som rör sig. Ligger de i bhn skaver de inte. Och när jag har mens gör det fan ont i pattarna om de inte ligger och chillar i bhn, de blir så tunga och ömma.

Jag kör gärna utan och tycker att det är fint oavsett storlek. Om jag "måste" använda bh blir det mer toppaktigt utan byglar, tycker inte om tanken på vadderingar/kupor och sånt som hör att jag inte ser ut som mig själv i kroppen.

Jag har alltid ogillat BH och anvander det i princip aldrig. Jag tycker det ar sa frukansvart obekvamt. Sen har jag ganska sma brost sa det har inte heller kants som det behovts forutom nar jag sportat da jag anvant nagon slags sport bh. Men jag kommer i hag nar alla andra borjade anvanda bh, att jag kande mig som en outsider for jag inte tyckte om det.

Har bh när jag är ute och ibland hemma. Skulle inte kunna gå ut utan bh. Mina bröst i F storlek värker o gör ont om jag går längre sträckor utan bh. Sedan gillar jag inte att bli svettig under brösten. Vad andra gör intresserar mig inte.

jag tycker också det gör så himla ont! till och med sån där topp som man kan ha under stora linnen, som bara sitter runt tuttarna liksom, får mina bröst att göra riktigt ont. samma sak om jag går med sportbh för länge (ja jag har testat allt för jag slipper gärna de obehagliga banden och skavsårsframkallande järngrejerna under bröna) men det går ju inte! det är en plåga rakt igenom att gå utan bh. däremot sover jag utan det, och utan tröja, sååå himla skönt.

Jag slutade använda bygel-bh för kanske ett-två år sen. Har bara tunna svarta toppar för att inte visa bröstvårtorna genom mina tunna t-shirts/blusar. Men har jag en täckande t-shirt har jag inte bh! Är så himla skönt att slippa! Och hemma har jag aldrig bh!

Förr hade jag alltid bygel-bh med push up, sen övergick det till vanlig vadderad. Sen utan vadd men med bygel och jag tänker att snart är inte steget stort till att alltid gå utan, även i tunna toppar/blusar.

Konstigt nog var det skönare med bh när brösten var mindre och fastare. Nu, vid 19 års ålder och en jävla massa viktpendlande, sitter inga bh:ar skönt längre. Gick till skolan häromdagen med bara en spetstopp under och märkte hur 2 tjejer i min klass verkligen inte kunde slita blicken, haha! fullkomligen ÄLSKAR hur frigjord jag börjat känna mig den senaste tiden. Tänker inte stänga in pattarna i en skavande bh varje dag, helst hade jag sprungit topless på stranden också, men det vågar jag inte. Önskar bara att en kunde känna sig mer fri.

Jag tycker också att det är så himla gött att vara utan fanskapet, men vågar inte i ganska många situationer pga är rädd för vad omgivningen ska tycka. Får väl helt enkelt bara utmana min rädsla och ev vänta på reaktioner.

Låt brösten slänga och flänga!

Jag använder inte bh för att brösten ska se ut på ett visst sätt, utan endast för att det är bekvämt. Därför ser jag det heller inte som förtryckande att använda bh. Som många andra redan skrivit gör det ont att vara utan. Det kanske inte gör ont att bara lugnt lunka omkring, men så ser min vardag sällan ut. Jag sover halvt på mage och föredrar till och med att sova med ett tight linne eller bh-topp. Brösten kläms liksom annars mot underlaget och efter någon timme är det bröst jag legat på ordentligt ömt. Nej, utan bh skulle jag inte kunna springa, skutta, gå i trappor, rida eller andra saker jag gillar (som att sova bekvämt) så jag älskar bysthållare.

Jag har inget emot de som av olika anledningar inte vill använda bh. Stör mig inte ett dugg.

Jag anvander enbart bh av skonhetsskal och tycker egentligen det ar ganska obekvamt. Sarkilt nar det ar varmt. Skulle garna vaga ga utan och det gor jag ibland, men aldrig med tight troja eller dylikt sa brosten syns. Skulle jag varit mer bekvam med mina sma brost hade jag garna gatt utan jamt…

Jag använder alltid bh, även när jag är hemma och lunkar runt i pyjamas. Har inte speciellt stora bröst alls (75B), men jag får såna fruktansvärda skav på bröstvårtorna annars, kan knappt gå en timme utan bh utan att varje rörelse börjar göra ont. Är så avundsjuk på de som kan springa runt utan!

Hemma brukar pattarna få hänga fria (och på affären vintertid för då syns det lika inte under jackan), men när jag pluggar hemma åker bhn på. För den underlättar ju ansträngningen för nacke och axlar om lite av vikten tas upp av bhn.

På gymnasiet kommer jag ihåg en dag, som så många andra bh-lösa dagar före, att en av klasskamraterna i min närhet påtalade hur fult hon tyckte det var när tjejer inte hade bh på sig. Jag påverkades en aning av det för bhn började åka på när jag gick i skolan.

Hemma var dem dock lösa och jag har aldrig haft rätt storlek förrän i år så det är av ren bekvämlighet som jag skippat bhn såpass ofta som jag har gjort genom åren.

Jag kan känna mig lite obekväm om det verkligen syns eftersom jag kan tycka att det är lite porrigt och då blir det svårare att inte stå och glo.

Sen tycker jag det är snyggare med bh men där finns det nog många olika åsikter.

Personligen kan jag inte. Antingen blir jag sjukt svettig, det gör ont eller så fryser jag. Har ganska stora bröst och folk reagerar på det, så fort de ser minsta skymt av bröst tycker de att man ser billig ut. Det skiter jag däremot i, urringat är trevligt. Jag bryr mig inte om andra är bh-lösa.

Jag har så små och toppiga bröst att jag inte tror att det skulle se normalt ut utan bh. Tror det ser bättre ut om man har mellanstora bröst, så de kan rundas ut av tyget iallafall. Men sen att jag går runt med BH endast pga hur det ser ut är ju inte så jävla kul. Svårt att bryta normen när man blir så jävla skälvmedveten dock. Får väl börja med nipple-covers och sedan ta nästa steg…

När jag sover, och på morgonen, och ibland vid andra tillfällen, hemma, går jag BHlös för att det är skönt. MEN, för min del är det aldrig skönt någon längre tid, det blir varm, svettigt och börjar "dra" i huden där brösten sitter fast, eller hur jag ska säga. Så därför har jag alltid BH på mig när jag lämnar huset, och oftast i det också.

Sen så är det ju viktigt såklart att ha rätt BH, en bekväm BH som passar ens egen kropp.

Personligen vill jag också att den ska vara tilltalande, för min och för min egen skull.

Alltså.

Jag hatar BH. Vilka jag än provar ut så avskyr jag dom.

Men utan så hänger pattarna för mkt och gör ont.

Så!

Jag vill operera pattarna så att jag slipper BH 😀

Jag är inte missnöjd med dom annars, att de hänger är snarast naturligt, men komfortmässigt vill jag göra ett lyft, ett förevigtlyft, en BH-operation 😀

Knäppt.

Usch.

Alltså det är ju lite sjukt egentligen, jag har liksom märken efter bh:ar som är kvar även efter kväll/natt utan bh. Jag tänker mig att dessa märken säkert är mer eller mindre permanenta och det säger ju en del om bekvämlighetsfaktorn. Jag har hyfsat stor byst, typ 80E, försöker hitta bygellösa bh:ar i den storleken men det är inte lätt. Ibland känns det som att det inte tillverkas sådana bh:ar i den storleken för att någon tycker att man ska hålla sina stora brön kontrollerade i hårda plasthalvmånar. Finns det någon som har något tips om var man kan köpa bygellös bh i modell något större??

jag avskyr att gå ut bland folk utan bh, inte för att jag är rädd vad andra ska tycka. utan för att jag upplever det som vansinnigt obehagligt. Har ganska stora bröst, drar E eller F-kupa och utan bh så tycker jag brösten "skvalpar" omkring. Hörde ett jättelustigt uttryck en gång och det var "pattskvalp"…precis så känns det, – som om brösten skvalpar omkring. Dessutom tycker jag att jag får snyggare figur med bh. Ser jag någon, storbystad då, utan bh så undrar jag mest hur dem står? haha, för jag tycker det är så obehagligt att vara utan….

Orkar inte hålla på med BH. Har svinsmå lökar och känner noll behov av BH 95% av tiden – undantaget är precis innan mens när de spänner och gör ont när jag går i trappor. Då blir det en sån liten mjuk topp.

Tycker däremot, som någon sa, att det är lite jobbigt när brösten/bröstvårtorna syns för alltför mkt. LD, du frågade någon tidigare kommenterare om hon trodde att snubbar tänkte likadant om sina bröstvårtor. Min kille tycker det är asjobbigt när hans bröstvårtor syns genom vita t-shirtar/linnen. Tror att det handlar mer om nakenhet än om sex. Jag gillar inte att visa magen/ryggen heller, och de kroppsdelarna är ju inte de mest sexualiserade.

GUD vad det är skönt att vara utan BH. Så fort jag kommer hem från jobbet så är det, de första plagget som åker av. Är jag hemma och är ledig så sätter jag aldrig på mig Bh:n. Har till och med gått och handlat på min lokala ca butik utan bh, första gången var jag rädd att någon skulle se det. Men nu bryr jag mig inte längre. Så skönt att få vara utan bh. Nu har jag inte några stora bröst utan jag är väldigt nöjd med dom. Det syns när jag inte har Bh och när jag har Bh. Min sambo frågar även ibland när jag har glömt att ta av mig bh:n varför har du fortfarande bh:n på dig? Så till och med han "stöttar" mig i att inte ha någon bh.

Jag började använda bh först efter att jag fått barn. Amningen innebar ju en metamorfos för brösten. När de blev hängiga var det obehagligt med svett och utslag under dem.

Men jag använder bara den här trikåtypen, nåt hårdare står jag inte ut med.

Ser jag en tjej med tudorna lösa ler jag inombords och tänker att jag vill vara lika modig, det är så satans skönt ju!! Men jag har börjat hemma.. det kommer det kommer….

Jag har faktiskt inte använt BH på över ett år nu. Jag bara slutade en dag, vet inte varför. Jag har det aldrig längre. Det är kanske provocerande men jag brukar nästan inte tänka på det längre, det har börjat kännas självklart. Tycker det är mycket mysigare än hemska BHs.

Jag blir ledsen när jag läser vad en del skriver. Ledsen att prydheten tycks ha ökat.

Jag var ung i Stockholm på 1970-talet och då var det normala att man gick utan bh – om man inte hade så tung byst att det var skönast med avlastning.

Vi badade och solade toppless utan att nån lyfte på ögonbrynen.

Att ni ens ska behöva tänka på annat än vad ni själva tycker är bekvämast är så j***a trist!

Svar till Ulla ^^^.

Vad intressant det du skriver, jag har ocksa fatt den uppfattningen av att folk har blivit prydare i Sverige. Jag var visserligen fodd pa 70 talet men anda. Jag undrar vad det ar som har bidragit till detta. For mig har Sverige alltid varit ett bra, framat land med tanke pa kvinnornas frigjordhet, topless badande, BH om man vill, amma offentligt, kla sig hur man vill osv. Men nu verkar det som om folk tycker sadant som var sjalvklart forut ar skambelagt. Varfor, undrar jag. Kanske har den okade invandringen fram lander dar kvinnor ar fortryckta och ses som mannens agodel nagot med saken att gora? Nagra asikter om detta fran nan? LD vad tror du?

Bryr mig inte, folk får väl klä sig som de vill?

Jag använder BH själv för att jag känner mig naken utan, på samma sätt som jag skulle känna mig om jag gick utan trosor. Med naken menar jag inte "skamligt" naken i form av att jag på någotvis skäms utan naken för att jag är en riktig fryslort som sätter på mig vinterjackan första september och spenderar sommaren i långtröjor. Utan de fryser jag ihjäl!

Men om andra går med tuttarna eller snippan/snoppen i de fria

och känner sig bekväm med de anser jag att det är upp till dem och helt okej, jag förutsätter ju att andra tycker det är okej att jag är påklädd också.

Blir som öm och får ont i bröstvårtorna utan bh under längre tid. Hemma i soffan när jag är still är jag gärna utan.

Men jag har också seamless o utan byglar när jag vill ha nå skönare in public..

Fast ja, oftast åker en vanlig på lika naturligt som trosor. Efter jag ammat i månader o hade mjuka bhs hade jag väldigt svårt att gå tillbaka till bygel bhs. Nu har jag vant mig. Men det är nog för andras skull när jag tänker efter…

så nu är vi tillbaka till bränn behån. alltså. TRÖTTMAN! lika lite som jag vill se en halv hårig manlig hängbuk på tuben vill jag se nåns långa hängpattejuverbröstvårtor genom tröjan. jag säger inget högt såklart, för folk får göra precis som de vill. men jag gillart inte. och jag får ogilla precis vad jag vill, för klivet från att ogilla till att härja om förbud är jävligt långt. apan får väl stövla runt med sina bröst hur som helst, men också acceptera att det inte kommer att omfamnas av alla.

Svar:
Och vissa vill inte se vällande fettvalkar eller håriga ben eller fula människor eller silikonpattar eller annat som inte faller i smaken. Vill du inte se titta bort. Och nej vi lämnade aldrig frågan om rätten till sin egen kropp.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Självklart ska man kunna gå utan bh oavsett hur brösten ser ut. När jag var yngre skämdes jag ofta för min mamma som hatar att ha bh på sig och går utan typ jämt! Men nu när jag blivit "stor" och har ammat två barn så tycker jag det är enormt skönt att ha "pattarna fria" och får nästan ångest när jag måste tvinga på mig en bh haha.

Snälla LD och apan. Kan inte ni anordna en grupp på fb med bilder på naturliga bröst som människor får skicka in?

Det är så otroligt svårt att känna att man skäms. Fler i samma situation skulle göra att man slapp jämföra sig med silikontuttar eller Frida-tidningsbröst!

Snälla snälla snälla snälla!

Svar:
Hej, nej! Tanken är god, men jag tror inte på att använda kroppar som verktyg när man ska sluta jämföra. Jag har läst sådana reportage i typ VR där de tagit kvinnor med valkar eller hängbröst och ÄNDÅ tänkt att om de kvinnorna är sk fula vad fan är jag då, jag ser ju tusen gånger värre ut! 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Till Anonym ovan: Håller med LD, men samtidigt känner jag till en sida med MYCKET varierade bilder på bröst. I en ideal värld ska man inte behöva diskutera kroppar över huvud taget, men det hjälper ju inte den som har ångest JUST NU för att de enbart fått se kändisbröst och tror att man måste se ut så (och kanske till och med riskerar hälsan genom att genomgå bröstoperation på oseriösa kliniker i Polen och liknande).

Här är sidan för den som är intresserad: http://www.007b.com/breast_gallery.php

Jag är faktiskt rätt obrydd i det här med bh, har stora (faktiskt jävligt) hängiga bröst. Kan tycka att det är lite skämmigt när man bröstvårtorna står rakt ut när det är kallt. Gärna den ena någonstans i hakregionen och den andra vid magen.. =B

Men samtidigt så bryr jag mig inte.. Jag tar på bh när jag vill vara lite finare, eller när jag inte orkar med supersvettiga bröst! För jag håller med dig, helvette vad plaskigt.

Min poäng var ju just den att jag får ogilla precis vad jag vill utan att vara för förbud eller genom att vara oartig och yttra mitt ogillande högt. Skulle aldrig falla mig in att meddela en medmänniska mina preferenser ifall de ej bett om det.

Men du Apan med flera kan heller inte förvänta er att folk ska tycka att det är så himla härligt med hängbröst o amning och dylikt bara för att ni gör det.

Svar:
men gud, vem har sagt att du inte får tycka vad du vill???? Och vem har sagt att man måste tycka att hängpattar är härliga??
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Först korsetten, sen bh. Jag nästan hatar bh, vet inte varför. Jo, det vet jag. Den ställer krav på mig. Den säger; nu är du en yppig kvinna, smakfull och du har dessutom gjort det bästa av dina mammatuttar. Grattis! För det är jag värd?

Nej, jag vill helst gå utan. Men tänka sig; det är fan inte så lätt.

Och jag tycker, jag älskar att se andra kvinnor utan bh. Vackert var ordet.

Jag använder aldrig behå då jag upplever detta plagg som extremt oskönt. De gånger jag haft på mig en behå så svettas jag som en gris, och huden kring behån börjar klia som fan. Jag har dock små bröst så känner inga besvär i att inte ha behå. Om jag springer som en tok kan det måhända kännas lite i de små liven.

Jag är mest obekväm vid tanken att bröstvårtorna ska synas igenom det jag har på mig.

Håller för närvarande på o letar efter en behå som man kan stå ut med längre än 10 minuter, för tillfällen då jag helst väljer att bära behå.

Kille här.
Tycker det verkar helsjukt att man ska ha BH bara för att man saknar snopp, många kvinnor har ju inte större bröst än män som ju inte alls har BH på sig oavsett hur stora nappar eller bröst de har. Hade en arbetskompis på 70-talet som tyckte det var mkt pinsamt & omanligt att hans stora nappar putade ut genom T-tröjan, brösten var dock inte så mkt större än vanligt.
På ryggen ser det aldrig snyggt ut med BH-band som ger valkar & hängslen med höjdjusteröglor som hamnar mitt på änglavingarna.
En del säger det blir hett inne i kuporna andra tycker det blir svettigt mellan byst & bröstkorg, beror väl oxå på material i tröjor och hur tight kläderna sitter.
Det som jag tycker ser vulgärt ut är sådant jag uppfattar som medvetet utmanande med hiskligt upphissat i BH eller typ åtsittande obekväm topp, ofta är det de som inte har stora bröst som gör så. Vanliga tunna, mjuka, urringade blusar/toppar med fria naturliga tuttar, är ju bara fint oavsett de är för trånga pga större bröst än vad som finns storlek till, det är ju förståeligt att det blir så då & inget att ta anstöt av.
Är det bara blygsel så tycker jag i så fall att mjukisar utan fula kanter/byglar/och knasiga broderier är snyggast.
Den som ska springa långt kan ju ta på BH´n men annars, hur ofta springer man?

Kan tillägga att napparna kan bli irriterade på en man oxå. Minns tidiga tonåren på 70-talet när de där råbomullsskjortorna var poppis för både tjejer & killar, vissa skjortor nötte så jag fick tejpa napparna, kanske var man i puberteten lite extra känslig. En egen lösning då floden med stil/modemagasin inte hade börjat än.
Såg nyligen händelsevis ett nyhetsinslag om något stadslopp och tänkte att vid så långa löp så skulle nog män oxå behöva BH typ mjukis, mest mot irritation på napparna alltså, för det guppade flitigt även på männen och faktiskt så sa min BH-ratande D+ tjej samma sak.

Jag började tänka på det här med BH när en manlig kollega vid fikan kommenterade att mitt BH-band syns i min nya profilbild på Facebook. Jag såg även lite full i fan ut, eftersom jag mådde bra, var glad och lite busig. Busig som i ”fan vilken bra elak vits jag just drog”, inte dyngkåt. Men det var ju en karl som observerade. Alltså sa han det på ett ”ojojdå är det verkligen lämpligt, det här trodde jag inte om dig”-sätt. Nu var det inte ens min BH som stack fram, utan den skitbreda remmen till min kameraväska, så jag vettefan hur han tänkte där.
Jag känner mig skitkränkt över att behöva ta ansvar för mina rymmande BH-band. De sticker iväg så fort jag rör på mig, så att bli sexualiserad för ett BH-band gör mig jävligt irriterad. Jag kan förstå hur någon kan tycka att det är sexigt när underkläder syns, men det som är olämpligt är när den personen inte vill hålla det för sig själv utan prompt ska pracka det på en helt vardagsneutral person som uppenbarligen inte petar fram underkläderna för att egga.
Det fick mig att tänka på när hotellpersonalen ringde till mitt rum och bad mig komma ner eftersom något hade blivit fel med fakturan. Jag hade klätt av mig mina svettäckelblöta kläder och skulle precis hoppa in i duschen, så jag slängde bara på mig byxor och tröja och gick ner till dem, men jävlar vad det bar emot att gå utan bh:n. Det är sjukt, när man väl börjar fundera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *