Kategorier
Vardagstrams

Välkommen hem till mig!

NU ligger vår lägenhet ute på visning. Om nån är på jakt efter en trea på 75 kvadrat nära city (sex minuter till söder) men inte för dyrt så tycker jag att denna någon ska kolla in på mäklarringen eller komma på visning
 
 
Vi har verkligen älskat att bo här. Älvsjö är så jävla bra och egentligen borde vi vänta två år eller så innan vi säljer för priserna kommer att skjuta i höjden när Älvsjö Centrum är färdigt. Men vi vill ju flytta nu. 
 
Lägenheten är också väldigt fin. Vi la ner mycket tid på att välja tillval vid bygget och har valnötsgolv, bubbelbadkar och en massa andra fina detaljer. Till föreningen hör en egen pool och bastu och gym och snickarverkstad och festlokal och gästlägenheter och själva närområdet är så jävla bra med skog, reservat, kulturminnen (vikingagravplatsen i skogen häruppe t.ex), förskolor (vår är ju världens bästa) och matbutiker och Stockholms i särklass BÄSTA indiska restaurang. (och sushi) Och ett stort coop!
 
Jamen ni hör ju, bättre kan man inte bo. 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Välkommen hem till mig!”

Jag förvånades över att barnen haft det lilla sovrummet (eller är det så bara för visningen?), när man som vuxen oftast bara sover i sovrummet och barn behöver mer yta att leka på. I vår bekantskapskrets har det alltid varit tvärtom. Bara en reflektion.

Hoppas ni får mycket cash för lägenheten.

Svar:
de flesta har sjukt mycket leksaker och pinaler, jag gissar att det stämmer för dina bekanta också? Vi har inte så mycket leksaker och vi sover i samma rum så jag tycker inte de behöver större än så! Dagens barn är så bortskämda. I nya huset kommer barnen dela på ett rum och så använder vi det tredje sovrummet som kontor istället. 🙂
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

S… Hur hade du tänkt dig att man ska få plats med en dubbelsäng i det lilla rummet? Självklart tar de vuxna sovrummet där man får plats med en dubbelsäng. Eller ska man kanske dela på en nittiosäng tills barnen flyttar ut? Jag har alltid sett hos alla mina kompisar att de har lite mindre sovrum än sina föräldrar just pga att det inte behövs lika mycket plats

Svar:
Jodå det får faktiskt plats, en del av våra grannar har gjort så.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det var även min spontana tanke på kommentaren, att det skulle vara väldigt svårt att få plats med en dubbelsäng i det lilla rummet. Min andra spontana tanke är att barn ändå sällan är i sitt rum utan hellre vill vara där föräldrarna är, alltså i vardagsrummet, köket osv. (Iallafall när de är små). Så barnrummet är mer en plats dit alla leksaker plockas ihop och förvaras…

Hur jag hade tänkt med en dubbelsäng i barnrummet?

Jo, jag vet folk som löst det med att kliva i sängarna från kortsidorna längst ner t.ex. (Dessa har dock inte haft den typen av dubbelsäng som LD haft, utan valt vanliga 90-sängar). Alt. har de väldigt smala gångar runt sängen. Detta just för att barnrummet prioriterats och man inte behöver ha leksaker över hela resten av boendet, utan det finns plats för barn och vuxna att leka på barnens område (och i resten av lägenheten också om man så önskar, det ena utesluter inte det andra hur man än möblerar). Och med ett större rum ökar chansen att avdela rummet så varje barn kan få sin egen yta. Som sagt, i min bekantskapskrets är detta norm och det var därför jag skrev min REFLEKTION över att någon gjort tvärtom (om det nu inte var bara för visningen). I min värld är det omvända det vanliga.

I vår familj har vi stort lekrum för att två barn ska få plats och den äldsta ska få egen yta att gå undan på, medan vi vuxna har det ganska trångt runt dubbelsängen. Det rummet sover vi (och barnen) i, så huvudsaken är att det finns liggplatser åt oss alla.

Det här är första gången jag ser en bild från badrummet där fronten till badkaret är på plats, hur kommer det sig? Är det för att det är mer lättstädat utan den på plats? /hon med konstiga funderingar

I vanliga fall är väl barnrummet sängfritt, den sängen står väl i sovrummet bredvid dubbelsängen eftersom familjen samsover? Alltså bra med yta att leka på eftersom ingen säng tar upp plats i barnrummet.

Oj, förstår att ni älskat ert hem. Dock tycker jag öppet mellan vardagsrum och kök är inget som passar mig 😛 Men jag undrar, läste priset på mäklarringen, är det vanligt pris för treor i det området? Jag kommer ifrån västkusten, en liten stad, och har noll koll på bostadspriser i era trakter. Älskar att spana in hus och olika lägenheter, tycker det är intressant med priser etc….Jag hoppas ni kommer trivas superbra i ert nya hus!

Svar:
Ja det är ett vanligt pris.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Det är en otroligt fint lägenhet och den verkar dessutom ligga extremt bra till! Nu trivs ju vi i vår lilla söder om söder-hood och har dessutom inte råd att köpa något PLUS att det som gäller för oss nästa gång är en fyra (har just nu en hyresrättstrea)… så vi är inte direkt aktuella, men det kommer säkerligen inte bli några problem att sälja den!

Jag blev lite överraskad av stilen faktiskt, man skapar ju sig en bild i huvudet av personer och jag hade ett mer bohemiskt och färgglatt hem framför mig när jag tänkte på dig 🙂 (men nu minns jag också att jag läste någon gång i vintras att du målade om…?)

Svar:
eh, jo det här hemmet var lite färggladare och lite mer bohemiskt innan vi målade allt vitt samt plockade bort ALLT. Gardiner, möbler, tavlor, prydnadssaker, mattor, tingeltangel, krukväxter…. ja ALLT.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nu kommer jag väl att uppfattas som en dum blondin då….men ha ni verkligen en pool i lägenheten???

Svar:
haha nä, vi har en pool i ett hus utanför.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jag delade länken på fejjan, inte för att hjälpa dej i första hand, utan i hop om att en rik släkting/vän/vemsomhelst skulle erbjuda sig att köpa den åt mig eventuellt ta lån i mitt ställe.

Jag vill Så gärna bo i sthlm och det läget och den lghten är perfekt. men jag får inte ta lån tyvärr -gah-

Men ni får den nog såld snart ska du se 🙂

Jag håller nog med Lexie. Ser obebott ut. Ser ut som en obebodd lägenhet som man bara ställt in lite möbler i. Om jag vore er, vid en visning, så skulle jag nog köra på ljusa gardiner och ett par gröna växter i varje fönster.

Nu är ju jag ingen expert men kollar nästan dagligen på hemnet och min åsikt är att jag måste kunna se hur det är att bo i lägenheten/huset för att det ens ska intressera mig. En lägenhet som ser obebodd ut är inte så tilltalande (för mig).

Svar:
vi hade alldeles för personliga och udda saker. Framförallt STORA saker som gör att rummen ser små ut på bild. Att köpa en massa nytt för en visning skulle kosta för mycket. Växter står ju i fönstrena. Vi litar på vårt omdöme och framförallt mäklarens.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Var tvungen att gå in och kolla lite på hemnet för att se om folk skiter i gardiner på visningsbilderna. Viss a gör visst det, men då ser det ändå inte obebott ut. De har ofta blommor och växter i fönsterna. Sen tror jag det gör mycket att ni inte har några mattor och inte heller något vardagsrumsbord. Ser som sagt lite tomt ut.

Svar:
Nya gardiner kostar en del. mattor döljer golvytan. man bör ta bort dem. De som inte gör det gör sig själv en otjänst. vårt bord var för stort och det kostar att skaffa nytt. Att eventuella köpare ser hur lägenheten ser ut är viktigare än att den ser bebodd ut. Faktiskt.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Jaha, jag tyckte rummet såg för litet ut för dubbelsäng. Men har man plats för en dubbelsäng skulle jag kanske låta barnen få det stora men som många säger är leken inte hindrad till endast ett rum. =) För övrigt så tycker jag att lägenheten såg väldigt fin ut! Det lär nog höjas en del under budgivning.

LD: Dina läsare är vanliga människor, precis som dem som kanske skulle kunna vara intresserade av att buda på er lägenhet. Alltså så är väl tips från "vanliga" människor också viktiga. Självklart gör ni rätt i att göra som mäklaren har sagt åt er, jag kom bara med min åsikt om vad jag dras till när jag kollar på bostäder, vad som gör mig intresserad av att gå på en visning.

Svar:
jag tänker snarare som så att mäklare, som jobbat i flera år, vet vad som funkar bäst, vad som drar mest folk, osv. De vill tjäna pengar liksom. Varför skulle de ge råd som inte är bäst i test? Visst vill de flesta ha hemtrevligt, även de som köper vår lägenhet, men grejen är att det inte funkar lika bra på bild. På bild ska det se stort och ljust ut. Saker i fönstrena t.ex skymmer både ljusinsläpp och uppfattningen om fönstrenas storlek osv. Jag och Oskar som dessutom BOR här och vet hur lägenheten ser ut just på bild med och utan gardiner osv. har själva tagit beslutet att detta får vår lägenhet att se bäst ut. Så nja, tips från proffs känns mer relevanta än tips från ”vanligt folk” om jag ska vara ärlig.
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Gud vad vackert.Så önska jag att jag bodde med lite mer personlig touch. Är så jävla trött på att bo i en bohemisk hysterisk lägenhet, men så blire när sambo och jag har olika smak. Suck..

Oj, fyra stycken på de kvadratmetrarna?! Vi är två (gifta) som delar samma utrymme i en trea och kvm, jag tycker det är galet litet!!

Fast vår granne har samma yta och de är också, som er, två barn och två vuxna. Cred till de som lyckas med det!! Själv får jag frispel ibland på att inte ha en egen toa…

Hade jag haft stålar (eller bytt ner mig ang. bostadsområde) så hade jag haft minst 15 kvm och en toa till på oss två.

Jag haller inte med att den indiska restaurangen ar den basta for tva orsaker, forst de kommer fran bangladesh inte indien som de andra rwstauranger i stockholm, anvander bara indiskt namn och andra orsak ar restaurangen fick varning fran socialstyrelsen pa grund av ohalsodamma kok och matlagning! Men din lagenhet ar superrrrrrr kul!

Bra tänkt att flytta. För barnens skull. Jag växte upp i Älvsjö, det var vidrigt. Skulle inte önska ens min värsta fiende detsamma.

Svar:
tyckte du?? Jag ÄLSKAR Älvsjö! Det blir sorgligt att flytta faktiskt. Vad var det du inte trivdes med?
LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *