Kategorier
Vardagstrams

Allt som heter nåt med”Elvis”på menyn måste vara en hit

Jag och Anna // Apan Satt i Granen ska luncha på Fridays imöra och vad skådar mitt öga om inte en ny efterrätt?!

20131106-200808.jpg

Jordnötssmör, bananer, sylt, jordgubbar … Vad kan bli fel?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Allt som heter nåt med”Elvis”på menyn måste vara en hit”

LD, jag undrar om du skulle kunna skriva om ett fenomen som jag personligen tycker är grymt äckligt; att sörja en död person genom att berätta hur fin personen i fråga är.
Har många gånger läst om folk som har dött, en bild har kommit ut, och helt plötsligt så får man läsa ”hen var för vacker/snygg/fin för att dö” eller ”tragiskt att någon så snygg/vacker dör”. VARFÖR ska en människa bedömmas genom sitt utseende vid ett sådant tillfälle? Ännu värre blir det när fler personer har dött vid samma tillfälle (tex en bilolycka) och folk nämner utseendet för en av personerna, men inte alla.
Tycker folk på allvar att det är mer tragiskt att någon snygg dör? Har de snygga personerna mer att ge världen än de ”fula”?

Det handlar inte om att dom bedömer personen utifrån en snygghets/sexighetsskala i döden
Det handlar om att man vill minnas det vackra med personen. En människa kan vara vacker, i sin själ, i sina handlingar och ja i sitt utseende
Och att det är så man vill minnas personen
Man väljer att inte minnas svåra sjukdomsperioder, ohyggliga olyckor, självmord eller annat
Det är en, vi kan kalla det överlevnadsinstinkt, hos dom överlevande som går in för att orka gå vidare med livet utan sina nära och kära vid sina sida
Du får försöka att visa respekt med människor som sörjer, du behöver inte hålla med dem.
Men man gör vad man behöver för att orka gå vidare i livet utan sina nära och kära

Fan vad soft det känns att jag inte är den enda som, efter att man bestämt restaurang, går in på hemsidan, kollar menyerna, funderar på vad jag ska äta och ba peppar inför besöket haha. Just nu funderar jag dock mest på vem jag måste ligga med för att ett Fridays ska öppna i Örebro. Eller om det ev. går att ordna ligg-fritt för det vore liksom…bättre.

Hej Lady Dahmer!
Har läst din blogg fram och tillbaka i några år nu. Den är alltid lika intressant och innehållsrik, du väcker många nya tankar och idéer. Ska göra en liten bekännelse; innan jag började läsa din blogg hade jag en lite förvrängd syn på feminister. Jag tyckte mest att de var jobbiga, var överdrivna i sina åsikter och var ”äckliga” som inte rakade sig under armarna. Sen jag har börjat läsa din blogg så har jag fått ett helt annat synsätt. Jag har med tiden insett hur fördomsfull och omogen jag har varit som har dragit dessa paralleller till feminister. Jag har insett att en feminist kan se ut hur som helst. Att feminister faktiskt inte dömer hur vissa kvinnor som sminkar sig mycket, har löshår, silikonbröst.. ( det här är bara ett grovt exempel). Jag har förut trott att feminister som dig har sett ner på kvinnor som jag gav i exemplet. Tänk så fel jag har haft. Har verkligen insett att det inte alls handlar om hur man ser ut på utsidan, utan det handlar mer om normer i samhället. Vad kvinnor förväntas göra, hur de förväntas vara… Jag är så himla glad att det finns personer som dig Lady Dahmer (vet inte ditt riktiga namn, förlåt), som faktiskt vågar stå upp för sina åsikter, som vågar debattera, som vågar kasta omkull gamla värderingar och som vågar vara 100 % sig själv. Jag önskar själv att jag vågade uttrycka mina åsikter mer, våga säga vad jag faktiskt tycker. Men jag gör inte alltid det. Är rädd för att bli påhoppad, kränkt eller att människor inte ska hålla med mig. Det är fegt, jag vet. Men tack vare din underbara uppenbarelse har jag fått lite mer mod. Jag har det senaste året börjat vara mig själv mer. Förut klädde jag upp mig för andra, nu ger jag blanka fan i det och har på mig det som är bekvämt. Människor ska gilla en för den jag är, inget annat. Och den insikten är så jävla skön.
Med åldern har självförtroendet och självkänslan kommit (är iof bara 25, men med ålder kommer erfarenhet och med det mognad).
Jag vill bara tacka dig för att du har öppnat upp mina sinnen och fått mig att växa som person.
DU BEHÖVS i samhället! Den dagen jag själv får en son eller dotter så hoppas jag att denne blir lika fri i själen som dig :)!
TACK!!!
Varma hälsningar
En stolt & stark kvinna 😉

Jo, något kan bli fel – jordnötssmöret får inte vara sött! Måste vara salt! Helst bara innehålla rostade jordnötter och havssalt. Då är det smarrigast ihop med allt det andra söta. Och så håller jag med några andra här om att choklad hade fulländat!
Men du, lova att recensera? 🙂

Veggie-tips på TGIF – jag har ätit Potato Skins och bett om extra ost men skippa baconet, mozzarella sticks är urgott, Bruschettan också OK. Sen är jag säker på att de skulle kunna fixa nån sallad med feta-ost eller mozza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *