Kategorier
Vardagstrams

Den vita välgöraren som förväntar en medalj

Min favoritscen i Purpurfärgen.

20131107-141048.jpg
Vi såg den igår kväll. En riktig huvudvärksfilm. Ni vet en sån där man får hålla tillbaka gråten så mycket att man får huvudvärk.
Fy fan vad jag hatar vita när jag ser filmen. Även om vita figurerar väldigt lite (tackålov en film om svarta som inte handlar om slaveri eller andra vita misslyckanden) så sätter de verkligen fingret på vårt problem. Den vita jävla välgöraren som bara rövknullar hela världen och ändå förväntar sig en medalj. Kulmineringen är när den fina frun vrålar ”jag har alltid varit snäll mot ert folk!”
Nä. Fy.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Den vita välgöraren som förväntar en medalj”

”Jag har alltid varit snäll mot ert folk” snacka om avslöjande kommentar. Kan nästan inte låta bli att skratta åt det. Snacka om att klumpa ihop folk efter hudfärg.
Men man kanske skulle börja resonera så där själv.
”Jag har alltid varit snäll mot medelklassen” typ 🙂

Helvete vad bittert.. Jag undrar vad ni själva för för att förbättra världen, ni som sitter och klagar på den ”vita välgörenheten”. jag slår vad om att ni själva inte ens bidrar till något…

Jag lyckades inte hålla tillbaka tårarna när jag sett filmen, första gången var jag tonåring och såg den på bio. Det var inte jättekul att komma ut från biomörkret och vara alldeles gråtstrimming i ansiktet. Men det är en bra film.

Åh jag älskar älskar ÄLSKAR den filmen!
Gråter så förbannat mycket och får ont i magen men vissa scener så blir man ju så glad, som slutscenen 😀 Ni som inte har sett den, gör det!

Varför ogillar du ”hatar vita”-kommentarer från människor som själva är vita? Jag kan själv säga att jag både skäms över och hatar vita människor ibland för att vita människor utnyttjar och har utnyttjat sin makt i äckligt många år.

Förresten tänkte jag bara flika in med att hon inte säger ”ert folk”, utan ”er människor”. Alltså you people, inte your people. Inte någon stor skillnad, men onödigt att felcitera.

Hej Natashja!! Jag ville fråga om du sett den svenska tv serien ”Glappet” som gick på SVT på 90-talet? Såg nyss om hela serien, och jösses vad jag älskar den och tänkte säkert 100 gånger, ”undrar om lady damer sett den här?”. Har du inte det, spring och se nu!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *