Kategorier
Vardagstrams

Film var bättre förr!

Nämen nu ska jag och maken se Back to the future 2 och sen kör vi trean efter det. Igår såg vi ettan och kan ni fatta att han INTE HADE SETT DEN? Jag fattar verkligen noll, hur kan han ha missat? Men vilken lyx att få se en sådan fantastiskt bra film för första gången. Jag är som en gammal tant: film var bättre förr. Innan filmen hollywoodiserades och tappade själen. Åttiontalen var nog min favoritera.

Vilka var era favoritfilmer från den tiden?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Film var bättre förr!”

Nja, finns mycket bra idag också, liksom det fanns mycket skrot. De vackraste guldkornen är ju de som behåller sin glans längst.
Annars är jag ganska skrytsam om att det kom grymt mycket bra filmer det år jag är född, dvs ’88. Pärlor som Die Hard, Beetlejuice, Who framed Roger Rabbit, A fish called Wanda, Landet för länge sedan, Akira och Big kommer att finnas länge med i mitt hjärta 🙂

Dom jag minns bäst och älskar mest från däromkring (föddes ’88 så var väl mer där efteråt iof) är FRAMFÖR ALLT The Last Unicorn (1982)! Men även bl a Legend (1985), The NeverEnding Story (1984), Narnia-serien (1988-1990), Edward Scissorhands (1990), E.T. the Extra-Terrestrial (1982), Watership Down (1978), Hook (1991) m f. Den sentimentala nostalgi jag känner bara av att nämna dessa… MIN BARNDOM liksom. T_T <3

Läste igenom kommentarerna och blev med en gång lite lyckligare!!! Beetlejuice har man ju såklart sett, en pärla till film,Landet för längesedan är min barndom ! Har fortfarande kvar de i VHS format.
Hook, Scissorhands…

Snälla kan vi inte starta en bojkott av Post Hotellet i Göteborg… och Port du Soleil också för den delen. Men mest Hotellet… att en av Sveriges största hotellkedjor har stippor på en fest gör mig så sjukt jäkla arg att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Sen skyller de såklart på att de visste inte om att de skulle vara stippor på festen… men de lade ju upp bilder på dem och tog ner dem först när det började påpekas att det kanske inte va helt ok.
Snälla LD kan du inte formulera något bra inlägg om varför detta är så åt helskotta… jag är för arg för att vara rationell och logik i mina argument.
http://www.expressen.se/gt/strippor-underhaller–pa-svenska-lyxhotellet/

Fast nu var det ju inte hotellet sig som gjorde fel.
Och egentlogen,, har de gjort fel?
Visst, tjejerna är smala som en flöjt och har stora fasta sillisar, men de strippade inte.
Ja, de stod och sexade upp sig, det tycker jag själv är ofräscht om jag ska stå o käka och umgås bredvid, men om man ser till tjejerna.
De har jobb de själva valt, de trivs uppenbarligen med att vara objekt, de har kollektivaval, barn de försörjer och män där hemma och denna kväll strippade de inte. De stod och mesrörde sig i fula dräkter.
Det var en massa fler ”uppträdanden” och hade folk reagerat om det var karlslusk som stod så?
Ja, det föll mig verkligen inte i smaken. Men tjejerna fick jobb, var mkt glada över detta, och hade det varit mer okej om det var gogodansare som stod där.
Vet inte vad jag ställer mig angående stripperi.
Förr var jag emot det. Ja, det är Sexisitiskt och allt sådant där. Men så träffade jag en mamma på brorssonens dagis som såg väldigt piffig ut, som en blandning av Blondinbella och Dessie. Hon var väldans trevlig och vi började snacka lite och kom in på jobb.
Hon berättade att hon jobbR som strippa, just i Götet av alla ställen.
Jag är en ganska fördomsfull person så jag himlade nog med ögonen men vad intressant ämne och livshistoria.
Hon såg så klart väldans bra ut och hade pluggat till konditoy och jobbat som detta och sen dragit till USA för vidareutbildning coh samtidigt fortsatt dansa som hon gjort i alla år.
Träffade på andra tjejer som strippade och ung som hon var lockades hon av snabba pengar. Osv osv.
I alla fall, nu bor hon med mn och barn i villa, jobbar med sitt egna företsg och gör vackra tårtor och är väldigt efterfrågad inför bröllop m.m.
Hon strippar också ibland. Visar inte snippan men melonerna åker fram.
Hon sa att det, fsktiskt, är väldigt roligt. Som en bra arbetsplats med roliga kollegor, där hon får dansa och får mer pengar för det än om hon ställer upp i todigare sambashower med minimalt på kroppen.
Jag frågade vad hon tyckte om männen som glor.
Hon sa att honser dem inte så bra, sen är det en liten del av jobbet.
Ja ja, man kansäga vad man vill, jag skulle aldrig vilja stå där, snygg eller inte.
Men det var helt frivilligt, bra chefer, bra arbetsvillkor och hon sa att det hela familjen visste om det.
Det fick mig att tänka om? Ja, det är sexifiering och allt vad det nu kan vara. Men jag skulle aldrig se ner på henne som kvinna. Denna stolta person, supermamma, snälla fru och trevliga granne.
Är man emot allt som skedde på Post, alltså hela strippgrejen, tjejerna, besökarna, eller bara Poht du so som är omoderna i sitt tänkande, jag menar, de kunde väl kommit på ngt bättre. Kanske hade de ont om tid??! Ja, DET skulle jag gärna vilja veta. Jag fick lite 90-tals vibbar, lite som systrarna graaf i sin storhetstid.
Ja, vad vet jag, bara bubblar lite. 🙂

Nu är jag ju född på -90 talet så har inte sett överdrivet många filmer från -80 (don’t hold it against me) men .. Älskar ju Breakfast Club (-85?) och som redan fastslagits är ju Back to The Future (alla tre) rent ut sagt brillianta!!

Åh film, Åh 80-tal!
Jag gillar Stand by me, Breakfast club, Back to the future, Purpurfärgen och Top Gun – den sistnämnda absolut inte för Tom Cruise.
Men den bästa i mitt tycke är en liten pärla som jag förstår gått många andra förbi – Starman från 1984. Se den, den är väldigt fin.

Jag gillar både 80 och 90-talet 🙂
STAR WARS (4,5 o 6 så klart)!! eller ”Stjärnornas Krig” som man sa på den tiden 😉 min man har bara sett ”The phantom Menace” och baserat ALLA filmerna på denna skam. han hade allså aldrig sett de äldre filmerna när han var ung O__o Jag fick han tillslut att se en av de äldre filmerna(förra veckan), nämligen Return of the Jedi. Han beställde en Star Wars t-shirt efter det 😉
Indiana Jones! Hotet från underjorden 😀 Alien och Aliens!
Nyckeln till frihet. stekta gröna tomater. Copycat. Gröna milen. Besökarna, The secret Sense, 🙂

Älskade Betty Blue så det gjorde ont i hjärtat när jag såg den som ung. Försökte läsa boken som vuxen feminist, men den höll inte, så jag lade den ifrån mig och behöll ungdomsminnet istället.
Annars typ allt av Luc Besson; Subway, Nikita mf.
Och Tank Girl, Tank Girl, Tank Girl!

Älskar 80-talsfilmer i allmänhet och Molly Ringwald i synnerhet. Breakfast Club, Sixteen candles, Pretty in pink… Och riktigt töntiga filmer som Peggy Sue got married (superunga Nicholas Cage och Jim Carrey!) och Little shop of horrors.

Är halvt chockad att ingen nämnt Dirty Dancing ännu!? Underbar film <3
Annars måste jag slå ett slag för alla underbara, töntiga, tecknade barnserier/filmer från 80-talet. Tex Rainbow Bright, Jem, My little pony, Sylvanian families, Lysmaskarna, Fragglarna och Krambjörnarna… har jag glömt någon? 🙂

Jo, dirty dancing älskade jag. Fullkomligt älskade Trolltyg i tomteskogen ocksså.
Kom på några serier jag var besatt av:
Rai grottpojken
Silverfang
Dr. Snuggles
och favoriten av alla julkalendrar…tomtar och troll!

Gamla goa favoriter, med ursäkt i förväg för eventuella felstavningar!
Coocon (hahah, så 80-tal, se den, finns en tvåa oxå)
Gremlins
Fragglarna
The Goonies
Stand by me
Indiana Jones
Crocodile dandy
ET..,för fan
Jem – var ju favvoserien!!
Lady Lovleylocks
my litle pony
Skogsfamiljen ( Mindre, Mindre och mindre..ngn som minns??!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *