Kategorier
Vardagstrams

Hurär det att vara gift med en manshatande rabiesfeminist?

Ganska soft för det mesta. Tills man uppför sig som en man.
förtryckarna
Det som är så skönt med mig och Oskar och vår relation är att mitt feministiska uppvaknande skedde samtidigt som jag träffade honom för tio år sen. Vi har utvecklats politiskt tillsammans och han har tagit del av mina funderingar och min ständigt växande kunskap och perspektiv varje dag i tio år.
Sånt sätter ju sina spår om man säger så.

20131125-183502.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hurär det att vara gift med en manshatande rabiesfeminist?”

älskar den där frågan! jag lever också med en man som har själviskt och politisk medvetenhet. Nu har jag aldrig kallat honom förtryckare men han är väl insatt i feminismen. hade aldrig kunnat älska en man som inte var det. tror jag?

Hehe. Min pojkvän har det jobbigt nu när jag inte längre vill se serier där kvinnorna bara är stereotypa bihang hela tiden. Jag säger att han ska tänka på hur jobbigt det är för -mig- som jämt ser dessa kvinnor och har så få bra förebilder medans han har alla möjliga miljoner sorters män representerade i varje liten bit media, men då suckar han. Det är inte lätt att försöka mota bort patriarkatet ur sitt förhållande!

Jag hoppas att du ser dig själv som förtryckare också? Att du säger samma sak till alla dina vita vänner? Till alla dina vänner som är medelklass?
Män förtrycker kvinnor
Vita förtrycker [i princip all andra]
Överklassen och medelklassen förtrycker arbetarklassen (du speciellt där när du skriver dina inlägg om ”White trash-morsor i förorterna”)
Hoppa ner från dina höga hästar.

LD du skriver att Oskar accepterar dig som du är och att han klarar att föra sin egen talan, men ibland är det så att man accepterar vissa saker för husfridens skull, det är ju inte samma sak som att tycka det är OK. Undrar vad han säger när du inte är med det skulle vara kul att höra. Många psykiskt misshandlade kvinnor tiger med vad dom egentligen tycker just för att inte skapa en konfliktsituation.

För att citera Sarah Silverman:
”Don’t tell me that ’Women can do anything’ because it never occurred to us that we couldn’t. It’s like saying ’I won’t look in your private diary when you are showering’. Why would you say that?”
Jag har även hört att många människor som skriver kommentarer med meningar som är helt irrelevanta för resten av kontentan, skriver dessa för att skapa diskret skuldbeläggning.

För att svara på din sista kommentar LD så är det ju så att allting handlar ju inte om dig utan man kan faktiskt prata i allmänna ordalag och jag ville belysa att jag tycker att man ska behandla varandra med respekt och bl.a. inte ge varandra tråkiga tillmälen. Jag tror att man kommer bra mycket längre om man är vänlig och respektfull och det har jag skrivit i nåt annat inlägg. Men jag tror inte att du och jag nånsin kommer att tycka lika i den frågan så egentligen är det väl onödigt för mig att överhuvudtaget ge mig in i en diskussion med dig.

Du heter ju Blomberg i efternamn och det gör även din man. Jag är nyfiken på vart det namnet kommer ifrån, är det din mans namn som du tagit när ni gifte er eller är det ditt, eller har ni valt ett nytt namn tillsammans? Jag är kritisk till att ta mannens efternamn vid giftermål. Jag tänker att det är en symbol för patriarkatet. Kvinnans födelsenamn blir då endast ett lånat namn tills den dagen hon gifter sig. hur tänker du? Det skulle vara intressant att höra din åsikt och hur du/ni valt att göra. Må så gott 🙂

När jag träffade min man för ett par år sen, kallade han sig absolut inte för feminist, och ville inte göra det heller när vi pratade om det. Han är från NordAmerika och här är det inte alls lika naturligt att vara feminist. Hur som helst, under vårt första år som gifta har vi pratat väldigt mycket om dessa frågor och han läste boken ”Lean In” (REKOMMENDERAS STARKT) och nu kallar sig killen feminist och står för det. Häromdan ändrade han information under politisk inställning på facebook till ”liberal feminist”. Kanske inte låter så väldans konstigt för svenskar, men för en nordamerikansk man så är det ett stort steg. Hurra för min man!
Hanna Watson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *