Kategorier
Vardagstrams

Inte fan blev fler för monarki när kungen fick tårta

Jaha. Så Jimmie Åkesson blev tårtad igår?
klapp
Nämen allvarligt. Nej, det var väl inte så KONSTRUKTIVT eller snällt men det här tramset att SD helt plötsligt skulle få fler väljare och sympatier för att deras führer fått lite kladd i ansiktet…? Snacka om att underskatta svenska folket. ’’Nämen lillebubbegubben va de dumma mot dig, här får du en röst såjasåja.” Nä.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Inte fan blev fler för monarki när kungen fick tårta”

Nej det är klart att de inte blir fler på grund av en tårta MEN, att kränka en annan person på det viset är ju inte ok i en demokrati. Man ska bekämpa motståndarna på demokratiska vägar inte ta till handgripligheter. Jag är själv inte någon anhängare av SD, tycker deras resonemang suger men man kan inte tycka att detta här är något kul eller bra som vissa gör där ute, speciellt med tanke på vad som hänt A.Lindh och O.Palme. Kanske lite dramatiskt men det här är en sorts våldtäkt på demokratin.

Tycker ej att SD kan ropa demokrati när de bryter/vill bryta mot mänskliga rättigheter(religionsfrihet).
Jag tycker att SD har såpass extrema åsikter att de tyvärr får räkna med ett antal ociviliserade reaktioner. Jag skulle aldrig göra något sådant själv, eller uppmuntra till det, men är det verkligen så konstigt att folk reagerar på det sättet? Det kommer alltid finns sådana människor.
Det var förresten en sossekvinna som blev attackerad och misshandlad i sitt hem men det har vi redan glömt eller? Om Jimmy Åkesson får en tårta i ansiktet ska DÅ FAN ALLA HÖRA OM DET OCH DET ÄR ETT BROTT MOT DEMOKRATIIIIIN.

Tycker du det är roligt när någon spottar på någon? Det är ju harmlöst?
Palme och Lindh har blivit mördare. Åkesson har själv fått mordhot mot sig och har haft en realistisk hotbild mot sig i flera år. I det ljuset är det nog inte så jävla roligt att en främmande person kastar ett okänt föremål mot dig. Tänkt efter lite för fan.

Med tanke på att Herr Åkesson till skillnad från Kungen byggt sin karriär på martyrskap så känns den här aktionen inte helt lyckad. Tror definitivt att han får vatten på sin kvarn efter det här, dessvärre.

Precis som resten av oss gynnas när sverigedemokraterna pucklar på folk med järnrör på stan?
Vissa personer här verkar ha en väldigt hög bestämd moral, att man aldrig ska utsätta någon för ett ”brott” och stå demokratin i försvar och blabla.
Jag känner däremot att det är helt ok att som privatperson känna efter själv vad som är rätt och fel i just den specifika situationen och inte alltid följa en moralisk regelbok. Tycker jag att det är rätt att kasta tårta på en som sprider främlingsfientlighet och bedriver en politik där vissa människor är mindre värda (kvinnor, muslimer etc.) och där deras politik direkt kommer att skada människor? Nej. Men jag tycker inte det är särskilt fel heller.
Om ni tycker det är helt fel, visst. Det är upp till er. Alla har olika gränser. Försök bara inte dumförklara oss med att vi inte förstår vad ni menar, och missar poängen. Jag kan argumentera för båda sidor och ha båda synvinklarna.

Jag är inte direkt insatt i händelsen, men jag vill varken ta avstånd från, eller uppmuntra den här typen av demonstration. Jag tror att de flesta håller med om att tårtkastning kanske inte är världens mest konstruktiva argumentationsteknik. Nej, det är inte speciellt demokratiskt, eller snällt överlag. Men jag har ändå full förståelse för att man gör det. Med tanke på allt hat sd uttrycker är det inte konstigt att människor känner ett sånt hat tillbaka att man är tvungen att visa det, t.ex. genom att kasta tårta. Och på ett, väldigt icke-politiskt, sätt kan jag ändå tycka att det är skönt att någon på nåt sätt reagerar, och visar hur kränkande sd’s politik är.

Ärligt talat så verkar ”folk” ibland vara stendumma när de röstar. Rasistpartier i Norge gick framåt i opinionsmätningarna efter Breiviks dåd. SD gick framåt i de svenska opinionsmätningarna efter att några av deras representanter hade varit ute på stan med järnrör och trackat folk. Blä!

Jag förstår inte på riktigt hur folk kan tycka att det är en rolig harmlös grej att kasta tårta på en politiker. Så alla människor som inte tycker som mig kan jag kasta saker på? Känns ju väldigt moget och härligt att leva i ett sånt samhälle.
Vi lever i en demokrati där vi värnar om folks rätt att säga vad de tycker. Jag vill inte leva i ett samhälle där folk ska vara rädda för att yttra sina åsikter.
Det kan i vissa ögon ”bara vara en tårta” men för mig förmedlar den tårtan ett hot mot demokratin.

Precis, debatten blir så jävla barnslig så fort det handlar om SD. Och de tjänar på det. Inte ett enda parti tar smarta debatter med dem. Istället för att fokusera på deras största fråga så borde man ställa kniviga frågor om hur de tänkt sig med ekonomi etc etc. Och de är just nu tredje största parti, hallååååå demokratin har sagt sitt!!!

Håller med ovanstående att det borde tas seriösa debatter med SD istället för att undvika dem eller kalla dem idioter. Tvinga dem specificera exakt vad de står för i olika frågor rörande mänskliga rättigheter och pressa dem att ge sina alternativ på lösningar istället för att bara belysa vilka fel de tycker att nuvarande regering gör. Vi måste också inse att människor som röstar på SD inte bor längst inne i skogen nånstans utan att det handlar om närmre 10% av alla röstberättigade personer i Sverige och att de finns överallt, ”mitt ibland oss” så att säga. Jag känner minst en som röstar på SD i min närhet till exempel – och mycket handlar om okunskap och ett missnöje med övrig politik.

+1
Fråga dem om deras inställning till abort, så kommer de få kvinnor som tänkt rösta på dem fly.
Fråga dem om vad de anser om kärnäktenskap så kommer de med HBTQ-bakgrund som tänkt rösta på dem att försvinna.
Fråga dem varför de tycker nationalism är viktigt när det är en av huvudorsakerna till konflikterna i Balkan och Mellanöstern, som dessutom har gjort att flyktingar tvingats fly hit?
Fråga dem om deras syn på kristendom så kommer alla ateister försvinna när de inser att SD är galet kristna muslimhatare, inte pro-ateistiska religionskritiker.
Finns massor av berättigade frågor, men av någon konstig anledning får de bara frågor om invandringen, den enda fråga där de har (populistiska) svar på.

Det som är problemet är väl att de som redan är lite sugna på att rösta på sd kan börja se jimmie som någon slags demokratikämpe/förtryckt politisk kraft och börjar stödja pga detta. Men självklart är det helt oväsentligt för de skulle förmodligen rösta för sd ändå. Blev så glad i själen när jag hörde att han blivit tårtad <3<3

Vart går gränsen? Tårta? Batterisyra, ska vi diskutera vad som är okej att kasta i politikers fejs? Eller ja de politiker som har de ”rätta” åsikterna. Fy fan vilken jävla skit rent ut sagt! En påse bajs i Fridolins fejs och det hade låtit annorlunda!

Usch och fyfan rent ut sagt!!! Politiker ska SJÄLVKLART få yttra sig oavsetr vilket parti de kommer ifrån utan att behöva bli kränkta på detdär sättet. Vidrigt gjort! Finns flera politiker jag själv avskyr men inte fan är nån av dem värd en tårta i fejjan

Har någon av er här som sitter och kritiserar SD läst deras partiprogram? Gör det i sådana fall innan ni kritiserar! SD är inga rasister och kommer aldrig bli utan det är en bild media har målat upp genom att klippa och klistra lite överallt. SD har min röst i alla fall!

De har vissa saker i sina partiprogram som är direkt felaktiga.
——————————————————
T.ex. i deras del om nationen så skriver de:
”Den som är svensk medborgare skall inte kunna inneha annat medborgarskap utöver det svenska och endast svenska medborgare skall ha rösträtt i allmänna val.”
Det går direkt emot EU-lagstiftning som är inskriven via Regeringsformen 1 kap 10 §, som är en grundlag, samt mot kommunallagen. EU-medborgare skall ha rätt att rösta i ett kommunalval om de är skrivna där, det kan inte SD göra något åt utan att ändra grundlagen, samt beträda utträde ur EU, vilket de inte vill. Eller bli fullblodsnazister och göra stadskupp.
——————————————————
I deras del om sjukvård skriver de:
”Trots höga skatter håller svensk sjukvård idag inte den högsta klassen internationellt.”
Detta är direkt felaktigt. Enligt OECD-mätningar så har Sverige en av världens bästa sjukvård.
——————————————————
Sedan har de en rolig skrivelse om Halalslakt:
”Vår ståndpunkt är att slaktmetoderna ska utgå från vad som är bäst för djuret.”
De är alltså vegetarianer hela bunten? Jag skulle gissa att den bästa slaktmetoden för djuret är en icke-slakt 🙂 Varför de bara tar upp halalslakt och inte kosherslakt säger väl en del om vilka de hatar också.
——————————————————
I deras skrivning om hemspråksundervisning skriver de:
”Att lära sig ett annat modersmål motverkar assimileringen in i det svenska samhället.”
De studier som finns tyder på att inlärt modersmål också ger bättre svenskt språk, som i sin tur leder till ökad assimilering. Så detta är bara ett sätt för dem att straffa invandrare.
——————————————————
Om utbildning:
”Vad gäller Sveriges högskolor och universitet vittnar rapporter om kurser med så få lärarledda lektioner och så pass stora studentgrupper att den viktiga interaktionen mellan lärare och elev i det närmaste är helt eliminerad.”
Man kan tycka att de borde veta att det är studenter och inte elever som går på högskolor och universitet. De flesta som har gått på högskola vet om det…
——————————————————
Men jag kan hålla med dig om att SD’s partiprogram inte är strikt rasistiskt, utan snarare nationalistiskt och främlingsfientligt. Med det sagt så bebos ju partier av rasister (Ekerot t.ex.), så man kanske skall kolla på dem istället för partiprogrammet och tänka sig för innan man röstar.

Just nu (2013-11-07 kl 07.20) sitter politisk expert i Tv4-nyheterna och säger hur det VISST ger Sverigedemokraterna positiv effekt för att folk tycker synd om dem. Dessutom utnyttjar dem de till max till sin egen fördel och har dessutom sålt filmen så de fått pengar i sin egen kassa.
Ser ofta hur du slänger dig med konstateranden som inte alls stämmer. Självklart är det ur DIN synpunkt och det är DIN blogg, men då brukar man säga att man ”tror”, ”hävdar” eller ”uppfattar”, inte att det ÄR så för uppenbarligen har du fel i frågan.
Vill så gärna kunna läsa din blogg och innerligt tro på det du skriver men alltför ofta strider det med fakta/sanningen och att ständigt behöva jämföra dina uttalanden med fakta/statistik börjar bli ansträngande.
Med vänlig hälsning
Anita

det jag tycker är mest läskigt är ju att det handlar ju inte om vem som fått tårtan på sig egentligen. det handlar ju om att ATT det kunde ske och att tårtan likaväl kunde varit nåt annat som tex syra som nån skrev där uppe.

Alltså jag har läst lite kommentarer här och jag tycker folk behöver sätta sig in i partiprogrammet litegrann. Jag tror det missförstås och jag tror även att folk som säger att de är Sverigedemokrater kanske inte läst partiprogrammen och reflekterat över det speciellt noga.
Sverigedemokraterna vill minska invandringen så att vi kan prioritera invandrarna som vi redan har, utbilda, ge dem det de behöver för att anpassas till det svenska samhället. Det handlar inte om att kasta ut någon eller stänga portarna, utan bara minska. I min kommun tar dom in en massa invandrare, stänger in 20 stycken i en liten trea (Inte konstigt att det låter en massa då känner jag) och sedan får dom vara. Man bryr sig inte speciellt mycket om invandrarna, utan bara de kommer in så kommunen får bidragen så verkar allt vara ok.
Sedan tror jag att de som säger att de är Sverigedemokrater men ändå går ut och slår ner invandrare med järnrör har nog inte riktigt förstått sverigedemokraternas politik.
Sedan är det väl en sak som partimedlemmar uttrycker sig ”privat”. Det har ju inte att göra med hela partiets program och åsikter så att säga.

Järnrörssverigedemokraterna tillhörde toppen på SD, och var således inte vilka väljare som helst. De om några borde veta vad SD står för, och ha förstått politiken. Ändå väljer de, privat eller inte, att ta med sig järnrör på stan och mucka gräl.

Skulle den här tårtkastningen leda till att fler röstar på SD? För att folk tycker synd om Jimmie Åkersson? Knappast. Jag tror inte folk tycker synd om honom. Jag tror folk tycker det är komiskt. Jag tycker det är komiskt.
Däremot tror jag att många konditorier kommer märka ett uppsving i tårtförsäljningen. Allt detta prat om tårta får folk att vilja äta tårta.

Förstår du verkligen inte att alla inte tycker som du? Förstår du inte att det finns gott om människor i Sverige som sympatiröstar på partier och att det givetvis gäller SD också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *