Kategorier
Vardagstrams

Min bloggär ingen avhandling

20131102-120357.jpg
Moa
På förekommen anledning så vill jag bara påpeka att det här är en blogg och inte en politisk avhandling. Jag använder ofta mina egna erfarenheter och berättelser ur mitt liv som startpunkt när jag vill ta upp olika sakfrågor. Inte som bevis för nån tes utan för att det är så jag relaterar och för att min blogg är personlig och relationen till mina läsare också är just det.
(Anekdotisk bevisföring kallad det ju när man tar exempel ur sitt eget liv typ ”jag har aldrig sett detta så därför finns det ej” eller ”jag känner fem killar och de säger att….” och det håller ju inte)
Jag berättar delar ur mitt liv och ni berättar om ert och det tror jag hjälper oss att få ökad förståelse för varandra och andra. Statistik och siffror i all ära men det finns olika sätt att diskutera på och jag lämnar expertisen åt experterna. (Med detta sagt så menar jag såklart inte att man inte ska ha belägg för sina påståenden och jag anger källor när jag känner att det är viktigt.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Min bloggär ingen avhandling”

Nej, din blogg är ingen politisk avhandling, däremot politiskt viktig eftersom du tar upp frågor som är politiska och din blogg har stor läsekrets.
Att du använder dig av personliga anekdoter för att tydliggöra det du vill ha sagt är helt i linje med hur man skall presentera olika frågor också på politisk nivå.. Det är genom exempel som man kan nå fram med vad menar helt enkelt, det är också utifrån det personliga vi skapar oss erfarenheter om hur olika politiska beslut och samhällsstrukturer praktiskt verkar i människors faktiska liv..

Detta hör egentligen inte hit, men vill bara informera dig om ett litet experiment som jag har utfört under ca 3 månader! Jag är en person som alltid varit väldig mån om mitt utseende och allt vad det innebär. Men så hitta jag din blogg och blev inspirerad av att du inte rakar dig under armar och sånt. Så jag tänkte vad fan jag prövar.. Aldrig mer säger jag, jag tvätta mig minst 2 ggr per dag. Svett lukt, eksem liknade illa luktande utslag i ljumskarna, mens som fastnar könshåret, svettlukt fy helvete säger jag. Tacka Gud för rakhyvlar, vax och deodorant … Jag har aldrig varit med om någon liknande någon gång innan!! Jag har nu eksem i armhålorna som kliar så in i helvete.

Jag uppskattar verkligen hur du gör det personliga politiskt. Det är ju det jag tänker att feministiskt bloggande handlar om. Om inte folk fattar att det du gör är sjukt viktigt och att du når ut till jättemånga just pga hur du skriver om det du skriver om – då har ju inte dessa människor fattat någonting om vad politisk kamp verkligen innebär. Jag blir så jävla trött på att feministiska bloggare får så mycket mindre cred än vad de egentligen förtjänar. Jag har verkligen börjat fatta hur jävla viktigt det du gör är. Jag är jätteimponerad av hur du lyckas göra så komplicerade frågor så lättillgängliga utan att frågorna i sig förlorar sin politiska feministiska socialistiska kraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *