Kategorier
Vardagstrams

Ska viälta senaste avsnittet av Doctor Who? (spoilers i kommentarsfältet)

Det kan ju inte ha undgått någon att Doctor Who haft sitt femtioårsjubileum och idag såg iallafall JAG jubileumsavsnittet The Day of the doctor och fy fasiken vilken bölfest det blev. Vid en punkt tror jag att jag klappade händerna som en galning (kan ha varit under Capaldis korta debut, gud vad jag längtar efter honom. Jag trivdes aldrig med elvan).

Det här är nog det bästa avsnittet någonsin!!!!

capaldi
Jag kan tänka mig att det är fler av er som sett det och kanske vill älta det? Typ här i mitt kommentarsfält, utan risk att spoila för någon. (För ni som inte vill läsa spoilers får helt enkelt hålla er borta!)
Sista kvarten??! Hur UNDERBART var inte det? Så vad tyckte/tänkte ni?
day of the doctor

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ska viälta senaste avsnittet av Doctor Who? (spoilers i kommentarsfältet)”

Men, finns avsnittet ens tillgängligt för de som inte fildelar olagligt? Dvs finns det en tjänst som erbjuder färska dr who avsnitt i Sverige? I så fall vill jag jättejättejättegärna ha tips! (Om inte så så man veta med sig att det kan vara riskfyllt att diskutera ämnet på nätet oavsett anonymiserade nick eftersom kommentarer knyts till ipadresser och de kan ju som bekant spåras.)

Jag vet inte om det är olagligt eller ej, men det finns insticksprogram till Crome och Firefox som låser upp regionslåsta streamingtjänster. Med hjälp av dessa kan du alltså gå in på BBC och kolla avsnittet. (Det låser även upp netflix så utbudet blir amerikanskt och mycket, mycket större)

Jag såg den i lördags och jag var nog inte riktigt lika begeistrad som du. Jag har tyvärr så svårt för Moffat att jag inte riktigt kan njuta. Dock tyckte jag att de tre doktorerna var helt briljanta, även om jag tyckte tian har skrivits bättre.
Jag ÄLSKADE att se Tom Baker igen även om vi aldrig får veta om han var en doktor där eller inte. Skönt att han iaf tagit med en av de gamla doktorerna.
Att Gallifrey inte är förstört är ju helt fantastiskt på så många sätt och jag är glad att det gjordes utan att förminska vad som hänt i nya Who hittills.
Samtidigt så har det ju varit en så viktig del i nya Who och att vända upp och ner på det kändes lite för lätt.
Oh well, ser fram emot på Capaldi men hoppas mest på att Moffat ska sluta snart så jag slipper störa mig på gapande plotholes och hans oförmåga att skriva kvinnor.

och URK på moffat. Han har förstört serien på så många sätt. Dels så är handlingen mer ”amerikan-dramatisk” på nåt sätt men också kvinnorna. Amy och Clara är två jävla sömnpiller. Hela historian med River är pinsam och svag och meningslös. Vi fick följa nian och tian när de under två säsonger förälskade sig i Rose med blickar, miner, inside jokes, handhållande osv. Och så kommer River? VAAAA???

Tyckte det var sådär. Visst bölade jag, men det är inte direkt en kvalitetsmarkering i och med att jag bölar till allt. Jag har egentligen inga problem med att reconna hela the time war pga det behövs nya infallsvinklar än en deprimerad doktor, vi har haft det nu. MEN det stör mig NÅGOT SÅ INNERLIGT att det är Moffat som gör det. Plus själva grejen att han kastar in en egen jävla fanfic-doktor??? Okej John Hurt är grym men vafan, det hade lika gärna kunnat vara 8 som var ”the war doctor” alltså åhhhhhh Moffat när fan ska han få sitt jävla ego ur röven. Är fullkomligt medveten om att jag säkert tyckt om massor om det inte vore så att det var han som skrivit avsnittet.
Saknade 9an också 🙁 fattar att han inte vill vara med men ändå. Jävla tease att klippa bort precis vid regenerationen. Och att 10 och ”Rose” hade cirka noll interaktion??? HUR. Och inte tala om att karaktäriseringen av Elizabeth I var helt åt jävla helvete, men att Moffat inte kan skriva kvinnliga karaktärer är inget nyhet direkt.
Älskade dock typ alla scener med 10 och 11 + blev exalterad över Capaldi, om bara Moffat drar och inte pajar honom också </3

Jag är också en Moffat-hatare av rang. Förutom det här med kvinnorna har jag svårt för att han ska göra allt så krångligt, så därför blev jag positivt överraskad av avsnittet. Jag tyckte att det var väldigt starkt och straight to the point för att vara Moffat. Men det jag njöt mest av var nog att få se lite mer Tennant. Eccleston hade varit ännu bättre, men man kan ju inte få allt. Jag ser också fram emot Capaldi. Jag tycker att doktorn ska vara lite äldre och mörkare, så han blir perfekt. Sen hoppas jag på nya companions för tyvärr stör jag mig som fan på Clara. En äldre, mer auktoritär kvinna skulle vara härligt att se.

Jag såg avsnittet i lördags och fy sjutton vad jag grinade. Min första reaktion var att avsnittet var helt fantastiskt, det var nog framförallt känslan av att se Tennant och Billie Piper igen… Men jag håller med Jonna, hade helt klart önskat mer interaktion mellan Rose och doktorerna… Blev framför allt irriterad på att Ten sa ”did you say bad wolf?” och sen släppte det sekunden efter… känns inte som att den reaktionen var trogen karaktären… den Ten jag ör van vid skulle ha frågat ut Hurt om det han sett… Sen blev jag lite halvt sur över att Elvan inte ens reagerade, men han är väl helt Claaaara nu och har totalt glömt bort Rose… (det kanske märks att jag starkt ”shippar” doktorn med Rose)…
Men åh vad jag saknade nian!!! samtidigt som jag förstår att Christopher Eccleston inte vill ha nåt med Who att göra..
Men ja.. som du säger, ser verkligen fram emot Capaldi!!!

Jag hade tyckt det var att föredra om Rose inte var med alls faktiskt! Hon lever ju ett nytt liv med metakrisdoktorn. (nu så var det ju inte Rose på riktigt utan det där vapnets ”samvete” men ändå)
Och ja det verkar som att elvan inte minns eller tänker på de tidigare följeslagarna. Inte trovärdigt. Därför haft svårt för de senaste säsongerna.

VILL BARA SKRYTA OM att jag såg det i en fullsatt biograf där alla applåderade/wooh-ade (t.ex när Tennant dök upp i bild hehehe)/grät/skrattade samtidigt. Det var även många som cosplayade.
Och jag grät och skrattade och applåderade och och och oj vad jag älskade det!!!

Jag oxå!!!!!!!!! 😀 på fullsatt bio i gbg och det var så jävla grymt för alla fattade minsta lilla uttryck och liknelse bakåt till tidigare säsonger och det va såå coolt!! Jag är inte ensam liksom 😉 helt fantastiskt va det och jag gillade absolut avsnittet! ^^ nu får man vänta på julavsnittet och sen på nästa säsong… Åååh väntan är så lååååång. Och jag är så nervös för hur jag kommer att gilla den nya, gillar faktiskt elvan jättemycket :*(

Såg det i söndags, loved it!
Kan rekommendera dig att se An Adventure In Space And Time oxå, n film om första Doktorn, typ. DÄR snackar vi bölfest. 🙂
Längtar till julspecialen! ^^

Alltså det var ju helt underbart att se doktorerna interagera! Njöt av varenda sekund med dem i rutan. Däremot handlingen, alltså NEJ! Jag gillar verkligen grejen med att doktorn själv inte är fullkomlig, att han gjorde ett jättestort misstag med att förstöra en hel planet och alla dess invånare. Förutom att Moffat skriver dåliga kvinnliga karaktärer så gillar jag inte att doctorn blir mer och mer perfekt, och detta var liksom det slutgiltiga beviset på att doctorn är typ fullkomlig. Inga misstag, hans nuvarande companions har han inget större behov av utan de är mer med för att det är kul (till skillnad från tex Rose som verkligen påverkade hans personlighet). Och alltså, vad hände med Zygonsen? Han bara lämnade dem kvar i rummet, helt oförståeligt att han inte knöt ihop den säcken alls.

Jag tyckte också om avsnittet väldigt mycket, och alltså börjar nästan gråta av glädje när jag tänker på att de fått tillbaka Gallifrey, så fint! Också var det förstås underbart med David Tennant och Matt Smith tillsammans. Och när man fick se alla doktorer, och TOM BAKER! Saknade nionde dock. 🙁
Älskar Billie Piper, men jag hade önskat att hon var ”riktiga” Rose! Trodde nämligen att hon skulle vara det så blev lite besviken där… och tycker tionde borde reagerat mer när han hörde bad wolf (tycker de två är så söta tillsammans). Tyckte även det var lite lite action, hade gärna sett att de hade haft med gamla klassiska monster som Daleks, Cybermen osv…
Men det kommer ju i julspecialen, den tror jag kommer bli helt WOOOW.

LD, har du sett Torchwood än?
Jag älskar förresten att ditt kommentarsfält är så diskussionsvänligt. Så praktiskt att kunna svara på rätt kommentar och skönt att alla jobbiga idioter man får stå ut med på typ FL blir blockade av dig 😀

Jag blev faktiskt lite besviken på detta avsnittet… det kändes som att man försökte för mycket, försökte få in så mycket som möjligt. Älskade dock tian och elvans interaktioner med varann 🙂 Saknade dock nian! Capaldi blir nog utmärkt som nästa doktor! 😀 surt att vänta tills augusti på nästa säsong, dock!

Jag såg avsnittet igår, och det var framförallt en sak som jag inte riktigt fattade, men ni kanske kan förklara för mig?
I sista avsnittet på säsong 7 så presenterades ju John Hurt som ”Doktorn som förträngdes” typ, vilket skulle placera honom som den riktiga doktor 9, med andra ord Eccleston som 10, Tennant som 11 och Smith som 12. Men i slutscenen så är de bara 11 doktorer uppradade, inklusive Hurt – vem saknades? Eller ska Hurt helt enkelt föreställa en av de ”Old Who” doktorerna som typ åldrats?

Åh jeg så det også i biografen i København i lørdags, det var en fantastisk stemning!!! Ved faktisk ikke helt hvad jeg mener om afsnittet. Altså det var jo dejligt at se Tennant igen, specielt i 3D :p Men det her med at Gallifrey nu alligevel stadig eksisterer, det virker på en måde bare lidt let købt. På den anden side har serien brug for en ny retning hvis den skal kunne fortsætte. Det jeg finder problematisk ved Moffat (bortset fra kvinderne) er hans timelines. Han var god nok som forfatter på enkelt episoder, men da han fik ansvaret for den overordnede storyline på hele sæsoner gik det galt. Før oplevede companionen og seeren tingene i samme rækkefølge, så der havde man ligesom companionens blik og kunne bruge det som rettesnor. Men nu er timelinen helt scrambled, så man bliver forvirret.

Nae. Det var inte alls som jag hade hoppats på. Handlingen var alldeles för komplicerad med många plot holes och onödiga sidohandlingar. (Tex zygonsen, de hade lika gärna inte kunnat vara där.) Och jag tycker inte om Ten i Moffats regi.
Men, det allra värsta var att han gjorde Rose till ett plot device. Att hon nu också har ”en anledning” att få resa med The Doctor. Som om det inte räckte med att hon var smarta, snälla, omtänksamma, badass Rose Tyler från Powell Estate. Han var tvungen att träffa henne tidigare så det antyds att Nine väljer att resa med henne för att han har något undermedvetet minne av att hon på något sätt är spektakulär och ”värdig” honom.
Fyfan. Moffat behöver sparkas från Who.

Jag missade Capaldi! 😮 Hur kunde jag göra det – var var han?!
Själv har jag bara kommit till s06, men var förstås tvungen att kolla ändå. Blev riktigt besviken på Clara, så då har jag något att se fram emot … Eh.
Ni som sett s07, var gör ni det? Jag har ett tillägg till Firefox som gör att jag kan kolla amerikanska Netflix (och BBC, visade det sig alltså häromdagen!) men 06 är den sista som finns där.
Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker, men nej. Jag var inte jätteimponerad. Blev mest besviken på att Tennant inte kändes så mycket nr 10 som han borde. Och drottning Elizabeth – hallå! Riktigt jävla gräsligt.

Såg avsnittet på bio i London i lördags och var på 50års-konventet (måste ju passa på att skryta lite) och jag tyckte avsnittet var enormt bra! Jag älskade att alla doctorerna var med (började gråta för att jag blev så exalterad!) och tyckte Billie Piper var grym som Bad Wolf. Men ja, det var plot holes (typ vad hände med Zygons och människorna?) och det faktum att ingen reagerade så mycket mer när John Hurts doctor säger ”bad wolf girl”. Mer än att dom utbrast ”did you say bad wolf?”. Alltså hela grejen med bad wolf var ju jättestort så vad fan. Lite mer kunde man väl ha gjort, tycker jag.
Jag tycker ändå att grejen med Gallifrey håller, för dom kommer ju inte riktigt ihåg vad det är som händer. Tycker att det gör att serien ”går framåt” och utvecklas. Vilket den behöver göra. Och vem säger att det är frid och fröjd när/om nu Doctorn faktiskt hittar Gallifrey? Vem säger att människorna lever och frodas och mår bra? Det vet vi ju inte riktigt.
Gillade avsnittet. Tycker det var ett uppsving och älskade hur dom hyllade dom äldre doctorerna. Bästa scenen ever är när alla doctorerna är med och räddar Gallifrey. Så jävla episkt att jag baxnade.

Hej!
Tycker att du är väldigt vettig …har aldrig kommenterat här. Har en flicka på 5 år som vill inte längre ta av sig trosorna när alla barn duschar gemensamt efter gymnastiken. Jag har alltid försök ge hennes åsikter styrka och alltid sagt du behöver inte göra grejer som du inte vill men vill samtidigt inte sexualisera det hela. Har du några konkreta förslag på vad man kan göra

Såg spridda delar ur ströavsnitt när min rumskamrat glodde på det och tyckte det såg sjukt fjantigt ut. Efter att ha sett hela serien så är jag nästan fanatiskt förtjust.
Tyckte det var rätt trist med gallifrey då det lite tog bort hela grejen med doktorn som en lite ambivalent genomsnäll ibland/grovt utilitaristisk ibland (därför jag älskade tian, han hade ju till och med lite EVUL drag) karaktär med en riktigt riktigt horribel handling i sitt förflutna, nu blir han mer typ… en tellitubbiegud?
Avsnittet var dock sjukt bra på alla övriga sätt, älskar Moffats stil att skriva avsnitt.

Blev också besviken på själva storyn. På samma sätt som jag blev riktigt, jäkla upprörd när Amy och Rory inte fick falla till sin död i sitt sista avsnitt. utan bara ”nähä, nu får ni ett lyckligt liv för länge sen och kommer aldrig mer träffa doktorn”.
Jag gillade ju att doktorn var mörk och svår, att han hade gjort något hemskt, det var ju en stor del av hans personlighet, att hantera det där. Och grejen att regenerationerna före 11 kommer inte komma ihåg att de räddade Gallifrey så de kommer fortfarande vara desamma känns bara… meh.
Dock kul med lite mer doktorinteraktioner, älskar Tennant. Hatar hela grejen med Elizabeth I, förklarar iofs varför hon avskyr honom sedan, men OJ så tråkigt hon blev porträtterad. 🙁
Fick dock liten tankeställare ang 11:ans personlighet, att han blev ”den som glömmer”. Kan förklara den där jäkla glättigheten jag har så svårt för i hans karaktär, om han har varit svårmodig nån gång under sin tid så har jag redan glömt det, för det var så sällan förekommande. Längtar efter nästa regeneration!

Moffat har unkna värderingar men han är bra på att skriva handlingsmässigt väldigt bra avsnitt. Plus att han är jävligt bra på att väva ihop delar från tidigare.. inget lämnas oknutet inte!
Åh. nej, jag har väntat på 50th så länge att jag var tvungen att kolla om 10e doktorn. Avsnittet var bra och jag var helt kall och stel efteråt. Och samtidigt helt svettig = bra betyg. Fy i helvete vad jag älskar doctor who!

Jag var så besviken och arg i slutet att jag nästan grät. Det kändes inte alls som en hyllning till de tidigare doctorerna – tvärt om kändes det som ett slag i ansiktet att de äldre doctorerna (undantaget Tom Baker) inte fick vara med och att han i ett slag förstörde i princip hela nine och tens character arcs genom att rädda Gallifrey. Moffat har totalt ignorerat tidigare canon dessutom. Usch.
Porträtteringen av Elizabeth I orkar jag inte ens gå in på för att den var så dålig.
Vissa saker älskade jag. Dynamiken mellan de tre doctorerna (även om det kändes helt fel att John Hurt – om än han var hur bra som helst – spelade the war doctor och inte Paul McGann). Billie Piper var helt amazing. Och idén med the zygons var riktigt bra ända tills hela deras plot glömdes bort i slutet.

Jag är så besviken! Tennant representerades bäst av hans hår (helt platt och droopy), hur kunde de göra hans doktor till den som bara följde och fattade sist? Bad Wolf-Billie Piper var en galet kul idé, men trist att hon aldrig fick interagera med Tennant – Det hade varit episkt! Eccelston var inte ens med vilket var synd för han hade mosat Smith och haft kul med Tennant. Jag hatar hur Moffat – som vanligt – går tillbaka och förstör allt som var bra. Doktorn är inte Doktorn utan ett hemskt och mörkt förflutet. Elizabeth I ska vi inte ens prata om, de förstörde precis en av Englands tuffaste regenter och förpassade hennes förflutna till ett litet tihi-skämt. Jag har aldrig fastnat för Clara och hela hennes Moder Theresa-grej. Varför är enda anledningen till att Gallifrey överlevde att Smith inte ville se henne gråta av besvikelse, och den där lilla pussen på slutet? GAH! Makes me want to puke. Tennants avslutskommentar förstörde nästan hans riktiga slut för mig. So bad. The Curator var bara ett enda stor va??-moment.
Men on to the good parts! Som sagt, gillade Billie Pipers karaktär. En kul idé med flera doktors samtidigt. Gillade krigsdoktorn och den som ångrar och den som glömt, en sån bra sammanfattning av karaktärerna. Synd bara att alla doktors fortfarande är vita snubbar över 30. Älskade när alla tretton sammarbetade, även om det inte är canon. Säga vad man vill om Moffat, men han kan göra bombastiskt.

Åh, älskade verkligen det här avsnittet! Har haft en paus med DW sedan mitten av 7:e säsongen (varför, varför, varför har TARDIS’ inredning ändrats? och introt? INTROT.) men kände att jag ändå måste kolla, och JA, det var sannerligen värt det. Älskade att de räddade Gallifrey, älskade interraktionen mellan doktorerna. Slutet var episkt av mycket höga mått, det mäktigaste som jag någonsin sett på tv. Dock skulle det varit ca. 1million gånger bättre om 9 varit med, men…
Valde att kasta av mig genusglasögonen och bara låta allt (skräp och guldkorn) välla över mig så gillade faktiskt Elisabeth 1, antagligen för att jag aldrig läst om henne i historia samt tyckte att hon var rolig. Gillar även 11 så inga klagomål här inte. Bästa som Moffat skrivit på mycket,mycket länge.
Längtar verkligen efter Capaldi men vill samtidigt inte släppa ”min” doctor, för det var trots allt 11 som introducerade mig till time and space.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *