Kategorier
Vardagstrams

Sverigedemokraterna asså….

”Jag var inte så mogen på den tiden” säger Vice partiledare för SD, Jonas Åkerlund angående sina hysteriska och rasistiska uttalanden. Och det hade man ju kunnat köpa om han var typ 30 nu. Men.

Han var 53 bast då. FEMTIOTRE.

Men det är väl typ så alla smårasister i sverige kommer resonera, att joooo men det var ju så lääääänge sen (elva år) och man förändras ju. Frågan är väl hur mycket man förändras i den åldern när man varit så pass uttalad rasist som Åkerlund och dessutom sitter kvar i samma rasistiska parti. Jo jag vet de försöker svära sig fri från rasismen men innan nån säger åt mig att ”läsa på” så kan jag meddela att jag följt SD i över tio år nu. Vi brukade ha högläsning ur deras partiprogram på fester för några år sedan, jo det var ju iofs innan de städade upp men kontentan är densamme nu. Är man invandrare och vill stanna så ska man assimileras samt kunna smälta in utseendemässigt eftersom att SD vill ha en homogen befolkning.

Jag hoppas att alla de som tänker rösta på SD i valet också läser på. Ordentligt.

Själv kommer jag rösta på Fi och jag ska förklara varför i ett kommande inlägg.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sverigedemokraterna asså….”

Oj, om man inte mognar förrän efter 53 så har jag gott om tid på mig att göra idiotiska saker som jag sedan kan skylla på min dumma ungdom. Ha!
Jojo, sedan har man ju sett den här filmen från 2012 som plötsligt florerar sociala medier, där Jimmie Åkesson försöker försvara sin propaganda i en utfrågning från engelsk TV, vilket verkligen bara var skämskuddenivå på. Man skruvar sig ju i sin stol i ren pinsamhet över hur bortgjord han är och hur hårt han försöker hålla masken och stå på sig när han inser att han är tagen med byxorna nere… -_-

Ja, vad säger man. Clowner kan normalt vara kul att titta på, men dessa är ju mest tragiska…
Själv kommer jag inte lägga min röst vare sig på F! eller SD, utan något av de andra partierna till vänster på skalan… eftersom jag uppfattar båda dessa partier som lite extrema även om det är på helt skilda sätt och i helt skilda frågor.

Sd städar ur… Ja för syns skull, under ytan döljer sig rasistiskt skit, de är okunniga och kan inte tillföra det här landet något gott alls. Kommer själv troligtvis rösta på Miljöpartiet eller Fi efter att nu ha röstat på M i 10 år!

För min del är inte något av det allt det han nu slänger ur sig eller det som händer det minsta förvånande.
De åsikter som kommer fram, för min del är det knappt värt att diskutera
Det som förvånar mig är att dom idioterna är så förbannat dålig självkontroll att dom inte klarar av att få en faktagranskad fråga ställd utan att gå i spinn
Jag menar trodde dom att dom var dom enda som inte skulle bli granskade i sina förra liv
Eller varför i hela friden har dom inte lagt några pengar på mediaträning?
Helt klart ligger här någon form av antingen begåvningshandikapp (vilket jag inte tror) eller så har dom helt enkelt blivit så berusad av sin egen makt att dom tror att dom är oantastbara

Även om man undantar SD:s invandrarpolitik så är de ändå ett människofientligt parti. Det är skrämmande tyst om att Sveriges idag tredje största parti har inskrivit i stadgarna att verka för att döda och skada kvinnor. Något som kommer att bli en realitet om man inskränker aborträtten enligt deras önskemål.

Folk ser bara invandringen som röstar på honom, men allt annat då? Jag läste i deras hemsida för några dagar sen att de vill att homosexuella inte ska få adoptera och bli en familj och inte nog med det de vill inte heller att heterosexuella ska heller få adoptera. de vill att alla barn ska ha sina båda biologiska föräldrar.
Så vad betyder detta då? Att om en mamma blir med barn och hennes kille försvinner och skiter i henne kommer inte hon få stöd från samhället då för att hon är ensamförälder?
Dessutom så vill de utvisa folk som har fått medborgarskap eller uppehållstillstånd med falsk identitet. ska då barn också utvisas då? varför ska de bestraffas för vad deras föräldrar har gjort?
Eller att folk med dubbelmedborgarskap inte ska få ha rättigheter i sin kommun och inte få rösta. och mycket mer står det i deras hemsida, vilka trångsynta fascister de är.
En kompis till mig ska rösta på de och jag har verkligen blivit helt äcklad av honom på sistone tiden. usch.

Reagerade också på detta som själv har dubbla medborgarskap och är adopterad. Var i ligger det rimliga i att jag inte ska få ha rättigheter i den kommun jag bor i pga det? Jag har röstat i varje val och kommer inte sluta med det för att det inte passar några andra. Finns ingen rimlighet i det – därför är det så jävla dumt.
Genom adoptionsorganisationerna kan man inte adoptera ifrån mitt hemland längre. På gott och ont säkert, men att inte adoptera till homosexuella par för att de just är homosexuella är bakåtsträvande. Mina föräldrar fick bekosta nästan allt själva och det var mycket höga krav på dom ( mer än det ekonomiskt) . Men vad har deras sexuella läggning med mitt välmående att göra.
– ”Barnet kan bli retat” Det är något jag hört mycket som argument.
Ja och som vi vet är det aldrig den retades fel, så varför springer många fördomarna i förväg och gör det till ett problem? Om man slutar göra sexuella läggningar tabu har man mycket vunnet.Och tänk vad ett barn istället vinner!
Jag har levt utan mina biologiska föräldrar, utan att ha någon, inte ens en tandborste. Jag tycker perspektivet är så snävt och litet i proportion till vad vi egentligen ”pratar om”.
Nu bara babblar jag på här.
Men bra inlägg LD!
Och kommentar ifrån V.

Kan inte bestamma mig, Vansterpartiet eller F!. Taktikrostning vs vad jag faktiskt vill se i riksdagen (regeringen!)
Har du gatt med i F! som taleskvinna pa nagot satt efter motet med the Schyman?

Jag är inte ett dugg förvånad över hans uttalanden, eller någon av de andra från SD som också ”gjort bort sig”. Min förvåning ligger snarare i att folk faktiskt röstar på detta parti. Förstår inte att någon människa skulle vilja ha ett så pass människofientligt parti i riksdagen. Men tydligen finns dem….

Skulle aldrig rösta på ett minioritetsparti som Fi eller Pp osv. eftersom borgarna då har större chans att vinna. Samma gäller givetvis V om de inte bildar block med S och MP. Sen skulle jag inte rösta på Fi eftersom jag inte vet hur de står i alla frågor och Pp för jag anser det vara ett enfrågeparti. Jag vill täcka så många områden som möjligt. Röstar själv på MP.

Mer än en av tio vill rösta på SD. Men än en av tio. Mer än en av tio. Vilka är dessa människor, och hur tänker de?!? Jag skulle uppriktigt vilja veta. En reportageserie i någon dagstidning kanske, något som gör att jag kan förstå vilka de är och hur de tänker. För jag förstår inte.

Nu känner jag bara en person som är öppen med att han vill rösta på SD som jag har diskuterat med. Han är väldigt smart, har väldigt bra jobb, utländsk flickvän, knappast rasist men knappast någon humanist heller (och definitivt helt öppet sexistisk). Hans far är arbetsinvandrare dessutom.
Vad han säger är att han tycker att frågan om minskad invandring är så prioriterad att han skiter fullständigt om SD är rasister. Han anser att de andra partierna och media inte tar frågan på allvar. Samt så säger han att han har fått så mycket skit för sin åsikt både från media och på Facebook att han har slutat lyssna på vad andra säger som inte är nära vänner eftersom de ”ljuger” och är ”så onyanserade” (vilket blir lite parodiskt på ett sätt, fast samtidigt visar på hur polariserad bilden är, vilket tyvärr märks i diskussioner när SD kommer på tal).
Jag har försökt argumentera med honom att t.ex. Folkpartiet är hårdare på invandrare än de andra partierna genom medborgarkurser och språkkrav för medborgarskap, uppehållstillstånd ”utan garantier” för medborgarskap, samt försörjningskrav på anhöriginvandring. Men han köper inte det eftersom de sitter vid makten och inte har infört det.
Eller att nationalism är orsaken till många inbördeskrig (inte invandrare som SD vill ha det till).
Eller att SD skulle ha svårt att ta hand om landet antagligen (trots smarta tjänstmän på regeringskansliet)
Eller en rad andra argument.
Han köper helt enkelt inte att flyktinginvandring är bra för Sverige, och flyktingarna skiter han totalt i eftersom ”det dör tiotusentals människor i katastrofer varje dag ändå, varför rädda någon promille och försämra för oss andra”. Och så länge det inte finns ett annat parti som radikalt vill minska invandringen så röstar han på det ”idiotiska” ändå. Han fattar att SD är amatörer och rasister, men han bryr sig inte.
Nu är det ju bara en röst (och inte en ”normal SD-väljare” enligt statistiken), vet inte om det gjorde dig klokare, men iaf.
Rolig blogg du hade 🙂

Det är inget annat än tragiskt att 10 % av Sveriges befolkning är rasister..
Jag kommer rösta på V i det kommande valet. De har den politik som bäst representerar mina åsikter och värderingar.

Gör du det inte lite väl lätt för dig nu? Om en av tio RÖSTBERÄTTIGADE vill rösta SD är det inte 10% av Sveriges befolkning. Dessutom är det ju så att långt ifrån alla som får rösta faktiskt gör det när det väl kommer till kritan.
Sedan: SD är inte ett rasistiskt parti. Sorry. Läs partiprogrammet. Det är möjligt att många av deras medlemmar är rasister, men det är också möjligt att M och FP och även S och V har en hel del rötägg också. Och även om de vore rasister, blir jag det automatiskt det om jag röstar på dem? Blir jag automatiskt socialist om jag röstar på Vänsterpartiet? Blir jag borgare om jag röstar på Centern?
Att sätta likhetstecken mellan en människa och alla åsikter ett parti som denne röstar på har är både enkelt och korkat.

Fan vad bra du är!! Jag håller helt med dig! Jag är så jävla less på att många – alldeles för många – inte förstår F.Ö.R.S.T.Å.R. vad SD står för, vad det signalerar att Sverige har SD i regering. Vilken människosyn vill vi stå för? Och jag tänker att det är så mycket bluff och lögn, det är väl SJÄLVKLART att partikamrater känner till att många medlemmar/partiföreträdare är rasister.. Nej tack, fy fasen! Vi borde kommit längre än såhär.

Ja just det, precis som Tyskland hade ett judeproblem. Eller, var det inte så du menade kanske?
Jag är så jäkla trött på snacket om ”invandrarproblemet” så jag kan spy! Vi har uppenbarligen inte en perfekt sjukvård eller skola heller men inte sjutton ser vi ett parti som gaggar om att skrota sjukvården helt och stänga ner skolan plocka 10% av svenska röster. SD har inte presenterat ett enda vettigt förslag på hur integrationen ska förbättras så att rösta på dem för att ”de erkänner invandrarproblemet” är fan ett argument som en medelbegåvad femåring skulle skämmas att lägga fram. Det enda de gaggar om (_oupphörligen_) är att invandringen ska minskas och folk ska sparkas ut till höger och vänster. För tydligen är det ett ”invandrarproblem” att vi har segregation, våldtäkter och socialt utanförskap. HA! Som om inte vem som helst, som behagade lyssna nån gång under de nio år av betald skolgång vi har bekostat för dem, borde vara fullt medveten om att dessa problem har existerat i Sverige i alla tider. Och lustigt nog verkar korrelationer mellan socialt utanförskap och hög kriminalitet alltid ha funnits, alldeles oavsett mängden blont hår och blå ögon i de diskriminerade områdena. Nämen!
Nä, folk som röstar på SD kan försöka ljuga för sig själva bäst de vill, men sanningen är den att de bara inte vill erkänna att våra problem inte är så bekväma så att det räcker med att peka ut en syndabock och sedan återgå till att massera sitt eget ego.

Nä va, det här resonemanget köper inte jag. Så för att 1/10 svenskar tycker att det finns ett invandringsproblem så är det _uppenarligen_ ett problem? Bara för att man tycker något gör det intet automatiskt till ett problem. Vi är ju i runda slängar 9/10 som inte tycker att det är ett så pass stort problem.

Konstigt att det från SD-anhängarnas håll är helt okej för dom att skrika borgarjävel, sossefitta, kommunist, PK-hora m.m
men man får inte frågasätta att dom röstar på SD och vad dom egentligen tycker om allt som representanterna för SD gjort/gör/säger?
ena sekunden hävdas det att INGA andra partier granskas utan SD blir trakasserade av media
och sen i nästa ta upp saker som andra partier (och deras representanter) blivit granskade och kritiserade för!
jag har tappat räkningen hur många gånger SD-anhängare sagt att jag förtjänar att gruppvåldtas av ”*” (*insert valfri utländsk nationalitet)
och att jag enbart ljuger om det jag blivit utsatt för, för ”svenska män gör inte sånt” eller så var det bara ”en enskild individ som på inget sätt representerar hela gruppen”
(alternativt så fick jag skylla mig själv och förtjäna det, stackars kille liksom)
medans det räcker med en enda person från ett annat land för att ALLA som kommer därifrån är likadana..?
Och sen alla ”ursäkter” efter att det avslöjas vad SD representanter gjort.. dom ber egentligen aldrig om ursäkt för det dom gjort, utan för att det avslöjats och kan bevisas.. eller så hittar dom på saker som att det var ett ”avancerat hack” dom var fulla/höga på mediciner, omogen, stundens hetta m.m

Det jag upplever som en gemensam nämnare för människor som röstar på SD (i alla fall de jag har sett) är bristande empati. Man har inte förmågan att sätta sig in i att det finns människor som har det svårt och på vilket sätt de har det svårt. Även om jag själv till exempel aldrig har levt i en krigszon eller under dödshot pga mina åsikter kan jag sätta mig in i att det måste vara ett helvete att leva så. Därför är det självklart för mig att vi bör ta emot invandrare/flyktingar.
Som jag ser det kan man sammanfatta hela den politik SD för och står för som empatilös och brist på förmåga att se helheten, vilka frågor det än gäller.

bra inlägg!
Nånting som ständigt kommer upp här är denne ”invandrarfrågan” och att politikerna inte tar itu med ”invandrarfrågan”. Men nu frågar jag er, VAD ÄR EN INVANDRARE ENS IDAG? Vad jag har hört så finns det numera, första, andra OCH TREDJE generationens invandrare? Menar dom då att vi ska ta itu med ”ca 20-30% av Sveriges befolkning – frågan”? Plus att SD har en politik som är kränkande överlag, även mot kvinnor. Visst är det mestadels män som röstar på SD? (detta är något jag hört)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *