Kategorier
Vardagstrams

Trivs vi i Segersäng

Alla frågar om vi trivs i Segersäng och det är faktiskt skitsvårt att svara på eftersom att Segersäng inte är mer än typ en villaparkering än så länge. Vårt hus står här, mitt i skogen tillsammans med drygt 200 andra hus men vi har inga affärer, inga parker, inga ställen där man naturligt samlas. Fast alla säger hej eller så vinkar de från bilen och vi har varit hemma hos flera grannar och det har bara känts naturligt att knacka på och fråga om vi får komma in och titta hur de har det. Och alla är ju jättetrevliga. Stockholmare i min ålder med en längtan att ”bo på landet fast nära ändå”. (jo lite homogent är det tyvärr)

Förskolan känns bra just nu men de stora barngrupperna känns fortfarande som ett problem, även för mina självgående och sociala barn. Barnen uttrycker ibland att byn är tråkig och att de längtar tillbaka till Älvsjö. Här finns ju inga affärer, inga lekparker, inga caféer. Men på kvällen när det är bäcksvart så känner jag mig helt trygg. På väg hem från tåget så behöver jag aldrig titta mig omkring eller oroa mig för skummisar som jag alltid gjort i både hudik och älvsjö.  (dock fick jag lite motorsågsmassakervibbar nån kilometer in i skogen när jag var där och sprang så nu håller jag mig till bilvägen. Man vet ju aldrig, kan ju sitta nån skummis därinne i ett tält och bara vänta på att nån går förbi)

Så trivs vi? Svårt att svara på. I huset trivs vi jättebra iallafall, jag älskar det. Jag känner mig hemma.

segersäng

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Trivs vi i Segersäng”

Det brukar ta ett tag för mig att känna om jag trivs eller inte. Känns bra att bo på landet och jag gillar huset, men är inte 100 på om jag trivs med de som bor närmst. De har hittills varit väldigt stuck up och hejar inte ens när man går förbi och de är ute. Näe, grannarna är inte min kopp te

Härligt att ni verkar trivas 🙂 Tänk bara vad mysigt ni kommer att få ha det i jul också, i synnerhet ifall det kommer snö!
Jag har en ny lägenhet sedan ett par månader tillbaka, och trivs verkligen där. Det känns som HEMMA för mig, vilket är skönt för jag har flyttat runt en hel del på senaste tiden…

Varför kommer jag inte in på din blogg när jag skriver in webadressen (ladydahmer.nu)?! Jag kommer bara till binero webbhotell som meddelar att webplatsen är avstängd. Har JAG på nåt sätt blivit blockad och i så fall varför? Enda sättet för mig att komma in är via facebook, och det blir lite krångligt…

Jag känner igen den där känslan med att man trivs med vissa saker, men kanske inte med allt. Vi bor någon kilometer utanför en riktig småstad och jag trivs verkligen med området där vi bor, liksom Segersäng är det nybyggt, nära till natur (egen badplats!), nära förskolan (som vi trivs enormt bra med) och det finns bra lekplatser.
Fast det är väldigt homogent vad gäller vilka som bor här… Det kan även kännas lite bökigt att man antingen får gå närmare en halvtimme eller ta bilen för att komma till en affär, så det finns inget enkelt sätt att utföra småärenden. Ska man handla kläder får man ta bilen några mil till närmsta större stad för att få ett bra utbud. Så det finns både fördelar och nackdelar, även om fördelarna överväger, vi är ändå inga storstadsmänniskor som har behov av ”puls” 🙂

Hej LD!
Jag undrar, lite OT sådär, hur det gick med ditt EKG eller vad det var du skulle ha? Vill minnas att du hade hjärtklappning och sökte för det. Jag har detsamma till och från och sökt för det men inte fått någon direkt vetskap om vad det var, annat än typ ”virus” eller ”stress”.
Hur gick det för dig?
Jag har med flyttat från stan till vishan och det är både bra och dåligt. Vi trivs ju eftersom det är bra för ungen med kompisar och grannar och det där men själva trivs vi väl egentligen sådär, det finns ju ingenting här heller, som tur är ligger Göteborg 25 minuter bort.

Hej
Har alltid älskat Segersäng och nu finns det ett hus till salu ;))) jäääääj!
Har det blivit bättre (eller vad man säger?) tänkte på lekpark, föris etc?
Min man när jag föreslog Segersäng:
– Men, då kommer vi ju inte ses någonting!!!
– Hur menar du?
– Ja, du kommer ju hänga hos LD hela tiden.
– You bet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *