Kategorier
Vardagstrams

Vadär en hen-dräkt?

Det här tyckte jag var skitkul!

20131128-083721.jpg
Jag vet inte riktigt vad en hen-dräkt är men nu vill jag ju nästan komplettera presenten med en sån!
Förslag på vad detta kan vara?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vadär en hen-dräkt?”

Jag tror att det handlar om okunskap och intolerans från hans sida. Jag tror inte att han är dum i huvudet eller trög, bara galet lat och ovillig att lära sig om nya perspektiv och infallsvinklar. Tyvärr.

tycker detta med presenten är en utmärkt och fin idé. jag tänker mig att ni träffas och pratar, fattar tyckte för varandra och börjar träffas och sen hänger ännu mer och vips så har du genom att så små små frön börjat öppna ögonen på dem båda. när det väl händer är det liksom omöjligt att stå emot.

Alltså, är det inte en brun säck? Typ om du hittar en brun nu-vad-de-heter-påse som barn sover i och så? Hade vart skitkul. Det är ju det jämställdisterna alltid säger, att feminister och genusförespråkare vill att alla barn ska vara klädda i bruna säckar haha!

Rosa pyjamas åt killar? Min son har rosa plagg. Inget av dem är något ”henplagg”. Men kanske är det för att jag inte sätter snippa eller snopp på kläder som jag inte tänker så 🙂

Spännande! Kul att Bella uppfattar det som snällt medan Odd såklart tror att det är en hendräkt. Det värsta är att om det verkligen var det, eller om det t.ex. är den där boken som många gissade på, skulle de säkert bli arga och skita i att använda/läsa den.

Alltså, jag förstår inte riktigt varför folk inte bara kan släppa ”hen” och bara använda det som det är till för? Ett pronomen! Det är ett satans PRONOMEN! Ett ORD! Inget ”en hen” och inga rosa pyjamasar åt killar. Ett ord.

Hej!
Jag vet inte vart jag ska skriv den här frågan men kände att just inlägget om en hen-dräkt var lämplig 😉
Det är nämligen så att jag precis har börjat arbeta som lärare på lågstadiet. Vi börjar nu närma oss lucia och jag funderar alltid över luciatåget.
Nästa år ska mina barn delta i luciatåget och jag vill då att alla mina barn oavsett könsorgan ska få välja vilken roll de vill ha i tåget.
I år framförde jag detta när det pratades om att flickor är tärnor (utom en som slumpas till lucia) och pojkar är tomtar/stjärngossar. Jag påtalade att flickor borde få vara stjärngossar och tomtar och pojkar tärna/lucia.
Oj vilka protester (inte från många men några högljudda) flickor kan KANSKE vara tomtegummor men sen räckte det.
Så till min fråga. Hur och vad säger jag för att få över dessa lärare på min sida?
Eller är det så att jag är galen som tycker att även pojkar ska få vara lucior (där var det största motståndet)?
Tacksam för alla (seriösa) svar!

Jag tror bestämt att det var år 2003, då jag gick i tredje klass, som en pojke i klassen undrade varför det bara var flickor som fick vara med i utlottningen av att vara lucia. Mina fröknar svarade snällt att det alltid hade varit så, men om han också ville vara med i utlottningen var det självklart att det kunde lägga i en lapp med hans namn i lottningsburken. Med närmare 20 tjejer i klassen var det väl inte särskilt troligt att han skulle bli lottad, men det blev han och skolan såg en manlig lucia för första gången någonsin!
Det var dock ingen alls som protesterade men de flesta barnen och några föräldrar fnissade lite när de såg att det var en pojke som ledde tåget med klänning och ljuskrona.
Jag undrar dock varför det var en sådan självklar sak att även, låt oss kalla honom Jonas, skulle få vara med i utlottningen till att vara lucia år 2003 men nu, 10 år senare,! ska man minnsan diskutera och köna!

Tja – om barnet är av manligt kön – en rosa sak med volanger för att grundlägga mjukhet. Om barnet är av kvinnligt kön – något i total avsaknad av en endaste lite tråd som kan tolkas feminint. Kompensation kallades det visst…eller fegvarianten – något unisex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *