Kategorier
Vardagstrams

”Vänner”som säljer vänner för en plats i strålkastarljuset

Blondinbella // Isabella Löwengrip har ju fått sin lilla bebis nu. Grattis säger jag och gud vilket awesome namn han fick; Gillis. Precis som min styvsyrras pappa, min första riktiga sk fadersfigur. (Kanske hans fel att jag har en fäbless för bikers). Det ska bli så himla kul att följa Isabella in i detta nya, jag gnuggar händerna av förtjusning!

Besökarna flockas till Elaine Eksvärds blogg nu i förhoppning om att hon ska avslöja snaskiga detaljer om bebisen och Bella men tji får de, för Elaine ryter ifrån. Hon är inte den typen av ”vän” som hänger ut vänners privata eller avslöjar saker om sina vänner för andra. Hon behöver inte stå i centrum på andras bekostnad på det viset, för det är ju ofta det det handlar om när man pratar bredvid munnen eller bryter förtroenden. Jag är glad att jag fått förmånen att vara hennes vän.

Jag har iallafall köpt en present till Isabella. Kan ni gissa vad det är?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ””Vänner”som säljer vänner för en plats i strålkastarljuset”

Bara lite tankar. Många gissar på något som har med genus och normbrytande saker att göra men om föräldrarna inte är intresserade så kommer presenten knappast till användning. En present ska inte vara en pik eller pekpinne eller ge ”goda råd” om uppfostran. Tycker en present ska vara något som bebisen får glädje av eller något praktiskt som föräldrarna uppskattar. Nu vet vi ju inte vad LD köpt 🙂 Utgår från mig själv här. När jag var nykär i genus så gav jag normbrytande presenter till folk som inte var mottagliga och jag antar att dessa slängdes eller samlade damm någonstans 🙂 Finns ju många presenter som är neutrala som man kan ge för att kompromissa med sig själv.

Hmmm, mycket fundersam kring presenten här… tror inte att du går helt bananas och köper en tiara, liksom (ja, alltså ”bananas” i en pojkarskavarapojkar-persons värld) men alltså någonting genusutmanande måste det ju vara. Kanske 100 möjligheter-boken. Nu blev jag nyfiken! Betydligt mer nyfiken än jag är på Blondinbellas föräldraeskapader, för jag kan inte låta bli att hoppas på att hon kommer ha en riktigt tuff tid framför sig nu. Sorry, men orkar inte med rosafluffigt bebisskimmer, trots att jag inte ens läser bloggen. Jag är ondskefull och missunnsam.

Jag antar att LD vill ge henne en present av anledningen att hon gillar Isabella. Nu är jag inte någon expert på Isabellas syn på barnuppfostran, kön och genusteori men generellt så verkar hon inte dela den syn som LD har. Vilket är helt ok. Vi är alla olika. För ett tag sedan var här en diskussion om att respektera föräldrars rätt att få uppfostra sina barn som de vill och tror på. Då ska väl samma respekt få gälla gentemot Isabella? Så, om hon inte privat till dig har sagt att hon gärna vill få information osv så hade jag nog satsat på något som skulle tilltala henne och hennes man och deras livsval. Allt annat uppfattas nog som ganska respektlöst.

Jag har inte en aning faktiskt för jag vet inte alltid hur du tänker , du överraskar mellan varven:) Så klart Elaine inte sviker och ni alla brudar till storbloggare verkar ju vara goa vänner och goa vänner litar man väl på:)till de mot förmodan sviker..

Lite kuriosa Gillis är ett riktigt gammalt namn:
”Gillis är ett mansnamn och en svensk ombildning av det latinska namnet Gilius som härstammar från det grekiska namnet Egidius som betyder beskyddare. Äldsta belägg i Sverige är från år 1570 då via myntmästare Gillis Coyet, från den franska varianten Giles.”
Jag har 3 Gilius långt tillbaka i släkten som är vallonättlingar och smeder allihop. Det är ett riktigt fint namn oavsett stavning.
Vad gäller present. Någon härlig liten virkad snuttefilt som varken är flickig eller pojkig. Typ regnbågens alla färger. Om du kan virka vill säga 🙂
Jag gillar presenter som man gör själv jag.

Tror inte du har köpt det, men det hade varit trevligt med ett dockskåp då Isabella var tydlig med att blev det en pojk skulle han ICKE få ärva hennes dockskåp. Mycket synd, älskar dockskåp!
En fråga, jag får min bebis om drygt 2 månader. Vilken olja tycker du är allra allra bäst till babyvård, blöjbyte mm? Funkar sesamolja? Funkar vilken vegetabilist som helst eller har du nån favvo? Vill inte smeta våtservetter på min bebis.

Eftersom jag vet att du gillar Isabella och att Isabella i sin tur gillar böcker så tänkte jag direkt att du kommer ge henne boken ”De ditt barn 100 möjligheter istället för två”. Kul att höra om sedan vad det än blir.
/Lina

Oj, min kommentar raderades. Vad märkligt. Jag skrev i alla fall att:
Eftersom jag vet att du gillar Isabella och att Isabella i sin tur gillar böcker så tänkte jag direkt att hon skulle få boken ”De ditt barn 100 möjligheter istället för två”. Ska bli kul att se vad det faktiskt blev. Hoppas hon blir glad.
/Lina

Jag har inga barn själv så egentligen borde jag kanske knipa käft om barnuppfostran, men jag älskar barn och hatar att se många av dem fostras in i detta genusstyrda samhälle. De normer det samhället bär med sig är skadliga och begränsande vilket många föräldrar inte ser eller väljer att prioritera bort, bagatellisera. Det är inte ens 40 år sedan vi förbjöd barnaga, tidigare var det upp till föräldrarna att ”uppfostra barnen som de ville”. Jämförelsen kan låta orättvis men det är lite samma retorik. Troligen kan vi inte lagstifta om genuskritik, bara hjälpa varandra att införa det om vi ser att det gynnar barnen. Hittills har jag inte sett några tecken på att könsroller gör världen bättre. Så om nu Isabella inte är så intresserad av genuskritisk barnuppfostran tycker jag inte att det är fel att ge henne något som hintar om vad det innebär. Målet är ju inte att tillrättavisa utan snarare inspirera till något Gillis skulle må bra av, och jag tvivlar inte på att Isabella vill ge honom allt det bästa i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *