Kategorier
Vardagstrams

Där leker de och här sitter jag

20130927-173711.jpg

Att ha en egen liten lekplats med sandlåda att gegga i och klätterställning (om en ganska klen) att hoppa från är guld när barnen är uttråkade och mamma inte vill engagera sig. Jag kan sitta vid dator och ändå ha uppsikt genom fönstret.

Idag väntar vi gäster. Vi har ofta gäster. Folk med barn som vi känner och barnen känner och så hänger vi hela dagen. Vi vill ju helst att alla sover över men alla vill ju inte det (jag vet det är jättekonstigt) men barnen har kul ändå. De är ganska bortskämda med att vi alltid gör nåt på helgerna och sen vi flyttade från stan så har de klängt på väggarna, bokstavligen.

”När kommer de? Kommer de snart? Kommer de om en timme?”

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Där leker de och här sitter jag”

min dotter frågade i morse varför vi inte sover över oftare. hon älskar det. jag ba ”jag gillar att sova hemma” för det gör jag verkligen. Vilken lyx när man får somna hemma! Underbart är det.

Jag älskade att sova borta när jag var liten, eller att ha andra sova över hos oss. Men nu i vuxen ålder fullkomligt avskyr jag att sova borta, hotell kan vara och, om det bara är jag och min partner som delar rum, men hemma hos någon annan är så jobbigt! Jag vill kunna gå upp naken mitt i natten och gå på toaletten tex. Dessutom sover jag bäst i min egen säng, och jag får ofta sån ångest när jag vaknar borta, och ännu värre blir det när jag kommer att tänka på att jag måste ta mig hem på något sätt. Allt som var så roligt och trevligt med sällskapet kvällen/dagen innan är så bortblåst och morgonen efter så är allt grått, trist, awkward (!) och ångestfyllt, lite som ett inte night stand morgonen efter.

Håller helt med dig där! Hur välorganiserat och fint det än är hos andra, så känns det alltid som ett ONS dagen efter (förutom hos min pojkvän när jag bor där tillfälligt, såklart).
Händer till och med att jag dygnar hos andra och åker hem vid halv sex på morgonen, bara för att inte behöva sova borta.

Alltså mitt mål är att bli husägare om max 4 år när mina barn är 5 och 4. Det ser så jävla idylliskt ut, även när vädret är trist!
Ps: det lät jävligt soft att sova över hos er!

Jeg elsker at sove over med alt hvad det indebærer af hygge, snak, mad, drikke – dag, aften, nat og morgen. Så er man virkelig sammen, og behøver ikke skynde sig at få talt om alt det man gerne, men kan tage det stille og roligt 😀 Jeg elsker også at have overnattende gæster.
Har du fortrudt i er flyttet?
ann

Jag kan förstå det där med att sova över, speciellt om man har olika tider. Vi är en familj som vaknar hyfsat tidigt, oftast är hela familjen uppe före kl 8 även på helger och om man då sover hos en familj där alla sover till 10 så tycker jag det blir konstigt.
Speciellt sedan vi fick barn är det ännu svårare. Våra barn är väldigt beroende av att sova regelbundet, om vi försöker skjuta på deras tider så blir det för det mesta bakslag. De vaknar ännu tidigare på morgonen om de är uppe sent på kvällen.
Så att sova över fungerar bäst när vi är hos släktingar eller väldigt nära vänner där vi känner att vi kan plocka fram frukost och leksaker som vi själva vill och det inte gör något om vi går fullständigt om varandra. Det händer att vi redan är ute och leker när våra värdar vaknar…
Det är likadant när vi sover på hotell, vi brukar hänga på låset när frukosten öppnar på morgonen.

Åh! Jag kan verkligen sakna tiden för några år sedan när jag hade kvar mitt hus och jag och mina vänner med ungar i väldigt blandade åldrar hade tillfälligt kollektivliv hos mig flera gånger om året. Jag älskar att ha vänner som sover över, och även om jag inte sover jättebra borta så älskar jag att sova över och vakna bland vänner och lufsa runt i pyjamas halva dagen och fortsätta prata om allt och inget medan frunch lagas tillsammans och ungarna underhåller varandra och allt är så jävla idylliskt! Nu när vi alla flyttat runt i landet så blir det liksom inte riktigt av längre. Sundsvall, Umeå och vi i Mälardalen är så långt avstånd. Fast nej, så långt är det inte! Här ska börja planeras in kollektivlivshelg! Det borde funka lika bra i en lägenhet… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *