Kategorier
Vardagstrams

Kvällens planer

Apropå att vara tjock och ohälsosam så ska jag och en polare på TGI Fridays ikväll. Jag ska äta minst en portion mer än jag orkar och ta TVÅ milkshakes till maten. Fy fan vad jag ska svulla skräpmat. Friterat och flottigt med en sås gjord av socker till. Nej, Fridays sponsrar inte mig men jag tycker banne mig ett de borde börja.

20131029-174052.jpg
Ska fylla på de här lite.

inte synonymt med missbruk!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kvällens planer”

Nej, att gilla mat och vilja äta mycket betyder bara att man är mänsklig och en vinnare! Det är vi matälskares förfäder som har klarat sig genom evolutionen. Jag undrar också över TGIF. Hur är det t ex jämfört med Hard rock café (där jag varit)?

Apropå mat, en fundering:
jag är inte ett dugg strikt med att vår snart-fyra-åring ska äta upp, och jag tror jag vet varför. Visst känns det fel att slänga mat, MEN det känns rätt att låta en människa känna själv att NU är jag mätt, nu slutar jag äta.

Usch, din kommentar får mig att minnas alla middagar jag var tvungen att sitta kvar vid bordet tills allt var uppätet, fast jag var mätt. Det ironiska är att sen nångång svängde det, då fick jag INTE äta hur mycket jag ville, och blev nypt i ’kärleksvalkarna’ (avskyr ordet, men alla fattar nog tyvärr vad som menas) av mamma som tyckte jag nog ’lagt på mig lite för mycket’. Det är ett under att jag (och många andra i min generation/familj/uppväxtmiljö) inte fått ätstörningar åt endera håll…
(menar alltså ’usch’ om mina egna minnen, inte till vad du berättade :))

TGI borde ha annat att tänka på än att sponsra dig
Akut på dagordningen borde stå att etablera sig i staden jag bor i.
Liiiiidandet jag dagligen utsätts för att inte kunna äta där
Här finns minsann bilringar att fylla på om så skulle vara
Lider. Mycket.

Mat är gott. Det är sunt att kunna njuta av mat. Blir tokig på alla som sitter och skäms och angstar medan de ’syndar’ som det så ofta kallas. Om du nu fattat ett beslut att äta ditten eller datten; NJUT!
Ha en trevlig kväll och ett angenämt paltkoma!

Älskar din blogg! Tycker du skriver jävligt bra. Å tack vare dej har jag blivit helt fixerad vid å räkna hur många kvinnor vs män som syns å hörs i tv å radio å på vilket sätt. Skrattretande resultat varje gång. Oh well

är så glad att jag hitta din blogg!! Du kan uttrycka mina åsikter!!
förresten se filmen nourth country, Hela filmen är baserad på en grupp män i ett gruvsamhälle som använder sig av olika härskartekniker från små skämt till våld för att förtrycka.

Ja, jag kan också rekommendera North Country (baserad på boken ”Class Action: The Story of Lois Jenson and the Landmark Case That Changed Sexual Harassment Law”) som är en fruktansvärt stark och gripande skildring av hur små och stora övergrepp kan ske, med gruppens goda minne.
En av de mest pådrivande männen spelas förresten av Jeremy Renner, som också spelat Jeffrey Dahmer och det är märkligt nog betydligt lättare att känna sympati för den sistnämnda rollen…

Hej! Jag har läst din blogg i ca 2-3 år och har för mig att du/ni åt enligt lchf när jag började läsa. Minns att du skrev ett inlägg om att dina barn åt lchf och la upp en bild på deras tallrikar samt ett inlägg med en bild på en ben&jerry’s där du skrev något i stil med att det är så gott men din mage klarar inte mer än några skedar och att det är just därför du äter enligt lchf (eller nåt, om jag inte är helt ute och cyklar). Vad jag undrar är, hur kommer det sig att du/ni slutade med det?

Jag älskar deras drinkar, om inte annat. Maten är bra den med 🙂
Och whee, magväska! SJUKT BÄSTA ACCESSOAREN och ingen annan förstår ju! Jag har till och med börjat ha magväska när jag gymmar, så kan jag ha nycklar och gymkort och min telefon däri. Skitbra 😀 Min pojkvän bara suckar åt mig, han tycker att det är så fult 😀

Helt OT, men det är så tråkigt att mina kommentarer fastnar i spamfiltret eller vad det nu är som händer. Det är ju så intressant att kunna delta i diskussionen i realtid!

Åh! Dregglar! Går man på Friday’s kan man inte annat än äta sig kräkmätt. Och servicen är fantastisk!
Har upptäckt att det är det absolut bästa stället att ta med barnen när man ska ut och äta. Barnen får pysselpapper och kritor redan i dörren och en ballong när de går, och musiken är så pass hög att barnskrik drunknar! Klockrent koncept!

Att vara smal år 2000 är lika populärt som det var att visa sin rikedom via att vara rund om magen under största delen av vår historia där mat varit en brist och rikedom visats genom att man kunnat äta sig mätt och till och med äta sig mer än mätt och njuta av mat. Social klass visas idag genom att ha råd att äta exklusiv mat och ha råd med en PT varje dag. Därför blir hetsen mot överviktiga en förlängning och modernt förtryck mot ”de lägre samhällsklasserna”. Lady Dahmer, som står upp för överviktiga och stoltheten över att vara sig själv och att vara nöjd över den man är, blir därför till andra överviktiga vad Karl Marx var för arbetare under 1800-talet.

Hej, det kanske bara är jag sin upplever det här felet men när jag försöker gå in på ladydahmer.nu eller tom när jag klickar på din header så kommer jag bara till en binero-sida som säger att den webbplatsen är avstängd. Det kanske är något som du jobbar på redan, men tänkte ifall det bara är jag som har problemet… Asch, du fattar:) Älskar din blogg för övrigt!

Fan vad intressant. Har tänkt på det där. Är en smal-jävel. Har alltid hört det. Jämt. Överallt. Sedan barnsben. Och det är så jävla konstigt. Har fått ångest över att jag är smal och tänker att någon gång kommer jag bli ”normal” dvs. ”Inte för smal” och ”Inte för tjock”. Men det jag tänkte komma till är att det är precis lika (fult/dåligt/”vad konstigt att hon är sådär SMAL av naturen och INTE GÖR NÅGOT ÅT DET”) för typ när en är smal så ska man ”göra” allt för att GÅ UPP I VIKT, för annars är man ju: föör smal. Så en MÅSTE ju GÖRA NÅGOT ÅT DET, typ träna (bygga muskler), inte äta för mycket sallad, men lite mer fett går bra osvosvosvosv. För att vara ”normal”. För annars är en ju äcklig, anorektiker, benrangel, och ”vad sjuuuuuuuukt det är med alla smala modeller (ungefär som det skulle ligga på MITT ansvar)”ååh vilka smala armar du har”, ”du är så tunn, ska du inte ha lite mer mat?” Det gör mig upprörd, för JAG HAR EJ BETT OM KOMMENTARER OM MIN VIKT.
Fan vad luddigt det här blev. Ville bara få ut mig det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *