Kategorier
Vardagstrams

Dö ska vi ju förr eller senare men jag vill inte precis just nu

Jag vaknade klockan fyra i morse av typ kramp i magen. Inte kramp som man får när man har mens eller är bajsnödig, inte det där vridandet utan av en statisk typ sendragskramp i själva magsäcken och bak i ryggen (i samma höjd som magsäcken ELLER ÄR DET HJÄRTAT???). Och jag vet ju såklart vad det är: magkatarr deluxe. Det händer ibland och är sjukt obehagligt. Det går knappt att andas, sitta, stå. Och hypokondriker som jag är (med tillgång till google dessutom) så väcks ju den där lilla tanken om att hjärtinfarkter hos kvinnor ofta maskeras i vanligt magont. Jag ska alltså kanske dö typ nu tänker jag och lovar mig själv att aldrig nånsin äta mjöl igen. (Det är oftast då det slår till, den här varianten av magkatarr)

Vem bryr sig? tänker ni nu men jag är en sån där som måste älta sånt jag tycker är jobbigt offentligt för att kanske på så sätt nån annan ska känna igen sig och lugna mig lite.

Nä, nu ska jag och min onda lilla mage gå och lägga oss på soffan för lite konvalescens och Doctor Who. Min nya mys-maraton-slötittar-serie.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Dö ska vi ju förr eller senare men jag vill inte precis just nu”

Jag älskar både nio och tio! (Kan inte riktigt bestämma mig där, ehe..)
Men elva, nja.. Gillar hans skådespelarinsats men efter att ha sett intervjuer med honom så ja..
Och ja, Moffatt är en kapitel för sig. Får nästan ångest ibland av att en av mina absoluta favoritserier till viss del är hans verk..

Asså jag har diagnositicerat mig så himla många gånger, det jag var hundra på var tandgnissling som orsakade tandvärk var munblåsor, den inbillade järnbristen jag själv behandlade i månader visade sig vara högt blodtryck, hjärtmuskelinflammationen och magkatarren visade sig vara kaliumbrist. Gå och gör en ordentlig undersökning, kolla lever, njurar, blodvärden osv.

Ja, Losec! Denna guds gåva till oss som får magkatarr! Smärtan går liksom inte att förklara, men kan vara rent överjävlig. Jag brukar dessutom känna mig konstant hungrig, fast jag vill absolut inte äta ändå.

Min morsa föreslog ett filter på google så jag inte skulle kunna googla sjukdomar + symptom. Tror dock att det är för sent redan.. För övrigt borde det finnas en klubb vid namn ”Hypokondriska Feminister”, bara för att det låter så jävla bra!

Det brukar hjälpa att få dela med sig när man mår dåligt, oavsett vad det gäller. Det blir som att man är flera som hjälps åt att dela bördan, tycker jag. Jag har saker jag så gärna VILL få kräkas ur mig på min blogg, men som jag inte känner att jag kan pga min far + lillebror läser och jag vill inte att de skall få veta.
Hoppas att magkatarren går över. Det är riktigt jobbigt att ha :/ Kram.

Säker på att det inte är gallstensanfall? Kan komma plötsligt och sitta i olika länge för att sen släppa lika plötsligt. Lätt kollat med ultraljud om man har stenar i gallblåsan. Hoppas i alla fall att du känner dig bättre snart!

Jag känner igen mig i din smärta, har lidit av magkatarr i tio år och just den här krampen har jag haft hela sommaren och våren. Efter tre månader fick jag nog och gick till en Hippiedoktor (eller ja det är han ju inte egentligen) som jobbar med bioresonans terapi som specialiserar sig på allergier. Han konstaterade att jag inte tål vetegluten (vilket jag själv hade misstänkt). Så nu har jag ätit relativt glutenfritt sedan i april och det funkar jättebra. Krampen kommer endast tillbaka om jag har ätit mycket gluten många dagar i sträck, så jag håller definitivt med om att det var det som var felet. Ingen medicinsk läkare har kunnat hitta någon glutenintolerans tidigare, men den här bioresonansläkaren kunde hitta det. Du kanske skall utesluta gluten ett tag och se om det hjälper? Kan ju absolut vara värt det.
Hoppas du hittar en lösning snart, att ha ont i magen förstör allt enligt mig!

Jag vet PRECIS EXAKT hur det där känns! Du beskrev det jättebra faktiskt, något jag inte kunnat göra. Det hugger till samtidigt som man verkligen verkligen måste röra på sig (eller bara andas, eller gråter lite). Trodde i början av min magkatarr-karriär att jag skulle dö, väldigt många gånger dessutom. Hjärtinfarkt, ja jo varför inte? tänkte jag i min ensamhet och dödsångest… Jag dricker en skvätt mjölk innan jag går och lägger mig nuförtiden, försiktighetsåtgärd. Gillar inte ens mjölk, men det lugnar halsbränna och katarren tydligen. Novalucol mint och Losec men i första hand: Omeprazol <3
Stressa mindre tjejen, önskar dig lugnare mage i fortsättningen. Kram

Bra tips till er med magkatarr är Ranitidin. Tycker det är sjukt mycket bättre än Omeprazol (Losec). Finns receptfritt på apo!
Kram från en sjuksköterska som också har magproblem 😉

Kolla upp att du inte har helicobacter pylori-bakterien, den blir man ju av med med rätt sorts antibiotika.
Den är en hyfsat vanlig orsak till magsår, btw. Obehandlat kan den leda till cancer på sikt, och dålig andedräkt samt magsmärta på kort sikt.

Tyvärr får man ju inte bara en gastroskopi och skulle det visa sig att man ev har helicobacter får man inte bara behandlingen, alltså antibiotikan. Bakterien i sig är vi många som bär utan att den någonsin orsakar nämnda uppradade sjukdomar som du skriver om. Att ha hälsbränna då och då är vanligt och beroende på matintag samt stressnivå. Att ändra kost och stressnivå är bättre än att äta antibiotika och fortsätta äta fel och leva fel för ens kropp. MVH /Fick gastroskopi pga stora, långvariga, kontinuerliga problem med halsbränna och uppstötningar (två år oavbrutet varje dag), har Helicobacter men var ej i behov av behandling utan i behov av livsstilsförändring 🙂

Åh fy fan för magkatarr. Jag hade det hela tiden i gymnasiet eftersom jag i stort sett levde på kaffe och havregrynsgröt och stannade uppe till två varje natt för att plugga. Jag fattar inte hur jag klarade det, det är ju outhärdligt!
Ett tips för hypokondriker, istället för att googla era symptom, om ni t ex är rädda att ni har cancer, googla cancer+hypokondri istället. I flera månaders tid gick jag runt och var övertygad om att jag hade hjärntumör, hiv, hudcancer, gonorré och hjärtfel för varje gång jag sökte t ex ”huskurer mot förkylning” kom det fram artiklar med ”Förkylningssymptom kan vara HIV”, ”Kliande armhålor kan vara hudcancer”, ”X antal människor har gonorré utan att veta om det”. Självklart mådde jag dåligt.

Ni som skriver att man ska gå och kolla upp saker (blodvärde, gallsten, heliobacter pylori, kaliumbrist, lever- och njurstatus osv.) – hur bär ni er åt?
Det går ju tyvärr inte att ”beställa” olika undersökningar och prover man önskar. Är ni väldigt krävande och bestämda, eller har ni bara turen att ha en bra husläkare?
Och om läkaren ens misstänker att någon lider av hypokondri så blir det väl ännu svårare att få bli undersökt gissar jag!

Det är totalt onödigt att kolla upp saker om behov ej finns. Magkatarr är vanligt, det behandlas med receptfria läkemedel och kommer ofta och går i samband med förändringar i livet. 🙂 Eradikeringsbehandling, som det så fint heter OM du har Helicobacter Pyloris, delas inte ut om det inte är nödvändigt – alltså om inte magslemhinnan är så påverkad att läkare bedömer behov av behandling.
Som sjuksköterska möter jag på massor med människor som anser sig ha rätt till både det ena och det andra i undersökningar, det har man inte. Internet har skapat den världen 😛

Låter som glutenallergi tycker jag, speciellt eftersom symptomen uppstår efter att du ätit mjöl. Testa glutenfritt mjöl i några veckor istället för vanligt och se om det blir bättre, exempelvis: rismjöl, majsmjöl, bovetemjöl, sojamjöl, kikärtsmjöl, mandelmjöl, potatismjöl, hirsmjöl, tapiokamjöl.

Ok att man inte kan söka vård när som helst men den här typen av besvär är ofta infektionsrelarerade av tex helicobacter pylori eller kanske ännu vanligare parasiten dientamöba ( stått massor om det i tidningarna nyligen.) värt att kolla e
frersom det kan behandlas lätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *