Kategorier
Vardagstrams

Förstår verkligen inte

Att expressens egna bloggare Rebecca Stellas intentsägande blogginlägg får lika stora headlines och utrymme som riktiga nyheter. Herregud. Läs gärna briljanta Unni Drougges inlägg om modebloggandet istället.

stella

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Förstår verkligen inte”

Håller med! Och VEM är hon? Är jag så samhällsfrånvänd?
(Nä, kolla in mina verser istället! De är i varje fall roliga – ibland, om jag lyckas – även om de på det stora hela kanske också är rätt…. Intetsägande!? 😉
Fast det jag skulle säga är…… Keep on! Du får mig att tänka till även fast vi (jada, jada, jag vet) inte alltid är helt överens, så sitter vi i vart fall på samma båt, och den tuffar på framåt!
http://detsomhanderhososs.wordpress.com

Jag fattar verkligen noll. Någonstans läste jag ett utalande från Rebecca i stil med ”Om man inte gillar det jag skriver så behöver man inte läsa” vilket hon ju har helt rätt i…problemet är ju dock att hon inte skriver nåt!! Herregud ge mig en text som jag inte behöver läsa då istället för ännu en bild där hon sitter och får håret fönat på salong osv. Att Expressen hajpar hennes bloggande på det sättet som de gör är fan sjukt.

Jag förstår inte heller. Har försökt att inte vara dömande, alla får ha sina intressen osv, men det känns verkligen som om Expressen försöker skapa en kändis, och det berör mig illa att bloggen ges nyhetsrubriker. Märkligt hela grejen.

Jag har också reagerat på det. Hon är dessutom överallt i expressen.se! Det är inte bara en annons utan flera stycken, jag vet inte men det känns lite knas för mig.
Sen huruvida hennes blogg och podcast är bra kan jag inte uttala mig om, var varken lyssnat eller läst, men med all denna reklam borde hon vara jävligt nöjd.

Det är , vad heter det… klickomanin? ”Det är det här folk vill ha!”-resonemanget.
Men alltså det här med Rebecca är ju långt ifrån det värsta. Det sa du iofs inte heller men häromdan såg jag ett HELT LÖP som handlade om….. *trumvirvlar*….. Kungens privata semesterbilder!??!?!!?

Fast alltså, tycker faktiskt inte att de bloggare Unni namedroppar är riktiga modebloggare. Inte om man jämför med typ Angelica Blick som lägger ut dagens outfit-bilder som är sjukt välarbetade och ser ut att kunna vara editorialbilder ur en stor modetidning. Foki är väl typexemplet på en vardagsblogg liksom (även om hennes vardag inte är lik många andras).
För mig, som är tjock, har dagens outfit en extremt politisk nivå. Att bryta normer med vad jag har på mig; tight och transparent på en tjock kropp som enligt rådande normer bör gömmas och skämmas för. Vissa en alternativ bild och syn av den tjocka kroppen än vad som visas i mainstream-media osv. Synlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *