Kategorier
Vardagstrams

FYI

Jag vill bara säga att ni inte ska tro på allt ni läser och hör om mig, min version är väldigt annorlunda. Jag har dessutom aldrig hängt ut, skrivit ner, förföljt eller attackerat någon. Att bemöta sakfrågor som avlönade samhällsdebattörer tar upp offentligt är inte att hänga ut. Inte ens när hårda ord eller arga formuleringar används. Inte ens då. Även om jag såklart förstår att det kan kännas personligt ibland.
Det är en sak att pika varandra i debatt eller kritisera varandras åsikter men en helt annan sak att smutskasta någon, sprida lögner, svärta ner nåns rykte eller hänga ut privata detaljer om varandra. De senare har iallafall jag aldrig ägnat mig åt.

Det privata borde fått fortsätta vara privat.

Jag vet inte vad jag ska säga. Kram på er.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”FYI”

Jag uppfattar blogginlägget som att hon erkänner att hon har pratat skit om dig inom familjen. Det finns människor som tror att de kan säga och göra hur elaka saker som helst om/mot sina vänner, sina partners och familj utan att det skall få konsekvenser för dem.
De tror att det sedan skall räcka med att de ”förklarar” sig, dvs att den som de har förtalat måste sitta och lyssna på deras omskrivningar, vinklingar, falska ursäkter, rena lögner och genast köpa deras förklaring, förlåta dem alla deras elakheter. De vräker ur sig en massa skitsnack och elakheter och tror att det sedan skall räcka med ett ”förlåt” för att allt skall bli som vanligt igen. Till råga på allt har de ofta mage att skylla ovänskapen som uppstått (som de själva har orsakat), på den person som de har förtalat och varit elaka mot. Då heter det att den förtalade ”vägrar” att snacka om ”problemet” och vägrar att försöka reda ut allt. Skulden läggs på den som inte förlåter andras dåliga beteende.

Hjälp. Du kanske är ”fel” bloggare att fråga detta men här får jag mig åtminstone ett ärligt svar. Älsklar min pojkvän (SAMBO!!!) så jag dör, han älskar mig, vad jag kan förstå. Vi planerar ett liv tillsammans och jadajada romantic stort. MEN. Så fort jag går ut, tex krogen, tträffar jag random tjejer jag inte känner som varnar mig för att han varit otroge tidigare i förhållanden n etc. Hur ska jag ens reagera?? Jag litar på honom fullt ut och gissar att deras avundsjuka/osäkerhet gör MIG osäker. Du som är bäst på att argumentera och bara säga smarta saket, snälla, ta detta i ett speciellt inlägg, typ hur påverkar andras osäkerheter ens egen, speciellt inom relationer. Eller svara på maiö. Tack för allt du skriver!

Alltså för mig är det rätt självklart.
Litar du på din kille (KÄNN EFTER. MAGKÄNSLAN!) och han inte gör något för att bevisa motsatsen- så SKIT i vad dom andra säger. ALLA kan förändras.
Jag var i ett förhållande där jag ständigt fick höra att min kille var otrogen (inte bara tidigare, utan även mot mig) och jag fick inte direkt några andra signaler från honom (komplett arsle) så där fanns det ju liksom inga konstigheter.
Kan ni kanske prata om det? Kan han sakligt förklara att ”Ja, så var det tidigare- men nu är jag bara med dig” så är det ju bara att faktiskt skita i det dom andra säger. Eller vad känner du?
Mitt främsta råd är att LITA PÅ MAGKÄNSLAN. Den har fan i mig aldrig aldrig aldrig fel. Känns det fel så är det förmodligen fel. Känns det bra, ända in i maggropen, ja men då ÄR det bra!
Hoppas det löser sig

Ho, jag har erfarenhet av att gemensamma kompisar/bekanta har tagit avstånd från mig, efter att någon gett sin (ensidiga) version av ett händelseförlopp…. Något som förvånanat mig då, är hur gärna människor
1 – dömer någon, utan att ens fråga efter den andra versionen
2 – anser att de kan/ska/behöver döma i en konflikt
Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *