Kategorier
Vardagstrams

Hej jag lever

Jag vet att jag är skittråkig när jag inte uppdaterar, men på helgerna är det svårt att komma loss. Men jag ska bättra mig.

Så nej, jag dog inte på fläcken i fredags när Kvinnopartajs-Kajsa (KPSessan) kom förbi. Inget slagsmål utbröt och ingen muckade.

kpsessan kpsessan2

Det var, som jag förväntat för vi har ju faktiskt träffats en gång tidigare, jättetrevligt. Vi tycker väldigt olika om vissa saker men är fruktansvärt lika på många andra sätt. Mitt blossade hat dog dessutom den där gången hon var med i radio1 och jag bara insåg att herregud hon är ju fantastisk! FAN ÅH. (tänkte jag också)

Det bästa var dock att Tamlin, som är ganska reserverad och låt mig säga KASS på att skaffa egna kompisar (dock bra på att leka med andra barn) verkade klicka direkt med Kajsas lilla unge. Ninja försökte i vanlig ordning byta ut mig mot en ny mamma/vuxen. Hon älskar vuxna. Speciellt kvinnor och är totalt jävla oblyg.

Nä… men jag gillar Kajsa.

20130902-110618.jpg

20130902-110630.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hej jag lever”

Kul när man kan omvärdera sina uppfattningar och åsikter, det behöver man ibland (när det är påkallat). ’Vanliga’ jobb är faktiskt bara fem dagar i veckan, sen finns det vad som kallas ’helg’… 😉 Men visst är du saknad när det råder radiotystnad!

Jaha är det Kajsa som är ”KP-sessan”, det har inte jag förstått. Henne har ju jag med träffat. Jag tror jag öppnade dörren och spydde från hennes mans bil då eller något annat mindre angenämt.

Hej! först vill jag bara säga att jag verkligen gillar din blogg och den har hjälpt mig att verkligen få upp ögonen för genusfrågor. jag skulle vilja tipsa om ett radioprogram från SR http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/242926?programid=4384
den handlar om vad könet spelar för roll inom teatern.
Sen har jag även en fråga som du eller någon av alla dina smarta läsare kan hjälpa mig få lite mer svar på. Hur tänker du/ni kring det här att man ändrar titlar på yrken mm till hon-anpassande alltså typ skådespelare men om det är en kvinna skådespelerska. författare-författarinna sångare-sångerska osv. rent instinktivt så tycker jag att det känns fel. är inte skådespelare könsneutralt och blir det inte då bara att man bekräftar att normen är män och i undantag kvinnor. Vilket det ju såklart är i ett patriarkalt samhälle men befäster man det inte bara mer då?
Fast å andra sidan kanske det är bra så att man inte direkt tänker på en man.
om man tar exemplet lärare/lärarinna så säger man ju nuförtiden lärare om alla men nu så är ju lärare lågstatus, förr när man sa lärarinna till kvinnor så hade ju lärare mår status- alltså att kvinnor räknas in i titeln när yrket blivit lågstatus.
Jag hoppas att det inte blev allt för luddigt och att någon kan hjälpa mig hur man ska se på det ur ett genusperspektiv.

Jag tänker att hur en ser på det beror mycket på hur en ser på feminism som helhet.
Om en är queerfeminist är en ju definitivt emot att köna yrkestitlar, eftersom en då menar att det är själva den binära uppdelningen man/kvinna med allt vad det innebär som är det stora problemet. Synen på att det bara finns två kön och att dessa är tydligt avgränsade från varandra förstärker en genom att prata om skådespelare/skådespelerskor osv, och det är ju det sista en som queerfeminist vill göra.
Om en däremot är radikalfeminist är det kanske mer rationellt att köna yrkestitlar, eftersom en genom att prata om skådespelare/skådespelerskor kan tydliggöra att mannen inom många yrkesgrupper implicit betraktas som norm och att detta är problematiskt. Genom att köna yrkestitlar kan en som radikalfeminist visa på att även språket är infekterat av patriarkala normer. Men man kan säkert vara emot att köna yrkestitlar även som radikalfeminist, tex kan man ju tänka sig att det som du säger bara leder till att kvinnor betraktas som undantag i än högre utsträckning.
Det är intressant, det där. Jag bor själv i Tyskland och där finns det en kvinnlig och en manlig variant av i princip alla yrkestitlar. Eftersom den manliga varianten är kortare används dock många gånger endast den… Det är ju problematiskt om något, att ha manliga och kvinnliga yrkestitlar och främst använda de manliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *