Kategorier
Vardagstrams

Joller // bebisar och graviditeter

Jag var beredd på att det skulle göra ont att föda barn. Vad jag inte var beredd på var att det skulle kännas som att man var akut skitnödig med världens största korv alt. soffgrupp. Typ superförstoppad men ändå på väg ut. Jävlar va obehagligt och fan vad det tryckte på! Och så skulle man på det slappna av!  Ha! Försök slappna av när det känns som att du kommer skita på dig varje gång det kommer en värk. Inte konstigt att det till slut krävdes epidural för att ungen skulle komma ut. Att föda är skithäftigt, men ack vilket trauma egentligen. Jag bröt svanskotan när jag födde Ninja. 48 timmar värkarbete och till slut kom hon. Jag kunde inte sitta på tre månader och varje steg jag tog gjorde ont.

Och vi ska inte ens tala om avslaget och koaglerna. Eller jo det ska vi ju. För ett tag sedan så var jag nämligen iväg till junibacken och spelade in ett avsnitt Joller live tillsammans med Lovisa // Lofsan. Ämnet var förlossningar, bebisar, graviditeten och allt sånt. Ni som vill lyssna kan äntligen göra det.

joller jag och lovisa

Klicka här.
Avsnittet går även att ladda ner via iTunes här.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Joller // bebisar och graviditeter”

Alla förlossningar är olika, var inte orolig, vi har skitbra sjukvård i Sverige. Min förlossning slutade traumatiskt för mig men att få sin lilla var det häftigaste jag varit med om och skulle lätt göra om allting. Lycka till och som sagt oroa dig inte, ingen förlossning är lik den andre, det är skithäftigt att föda barn, värkarna är där för att få fram bebisen så man kan se det positivt på det sättet 🙂

Tuss: Hey, det kan gå superfort och jättebra också. Senaste pojken jag fick (i somras) födde jag i bilen, vattnet gick ca halv två på dagen, vi kastade oss in i bilen men hann inte fram. Pojken föddes i en bussficka en knapp timme efter att vattnet gått.
Min första förlossning tog sex timmar, min andra två timmar och den sista då en knapp timme.
Håller tummarna för att du får en smidig förlossning när det väl är dags <3

Tack för bra podcasts! Nu har jag något att lyssna till på får flygresa till Sverige på torsdag. Första gången som vi flyger med vår 12 veckors son, så spännande och nervöst. Vill mest bara säga; bra jobbat och att du har en behaglig och vänlig röst att lyssna på.
Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *