Kategorier
Vardagstrams

Livepodd om bebisar och graviditeter

Idag har jag kjol på mig. Mina sista leggings sprack i grenen. Apropå att handla dyrt vs. billigt. Känns verkligen helt meningslöst att handla dyra leggings eftersom att åtgången på dem är något fantastiskt och nej, det finns ingen ”bra kvalitet” i världen som håller för lårgnugg.

Så jag har kjol.

Idag ska jag resa hela dagen. Jag ska nämligen in till junibacken för ett Loppievent, fast egentligen ska jag dig för att spela in ett avsnitt till av Joller tillsammans med Lofsan. Live. Hur det nu ska gå. Vi ska snacka om graviditeter och bebisar och om ni har några tankar, frågor, funderingar [insert valfri synonym] så kan ni dela med er av dessa här. Jag är nämligen helt oförberedd. Vad snackar man om egentligen?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Livepodd om bebisar och graviditeter”

Då måste jag tipsa om Kappahls XLNT leggings. Jag tycker dom är lite dyra för att vara leggins (200kr.. eller så är jag bara jävligt snål) Som du säger så håller de ju inte i all evighet, men de är dem som har hållit överlägset längst för mig, och jag använder mina varje dag, har två par som jag växlar mellan och som jag tvättar mellan gångerna.

Hur män och kvinnors ”roll” segmenteras något så oerhört när ett barn blir till. Föräldraledighet, vem tar ut den? Hur omvärlden tenderar att möta föräldrar som tar ut mindre/mer ledighet än vad som är norm och hur dessa individer bemöts av sin omgivning. Amning: går det att ha ett jämställt föräldraskap trots helamning. Pratas det amning kan det vara positivt att prata om flaskmatning utan skuldbeläggande.

Jag har ett ämne jag funderar MYCKET kring som jag skulle älska om ni två kloka kvinnor ville ta upp!! Varför valde du/ni att ”skaffa” barn? Vad var det som gjorde att ni ville ha barn? Går det att säga eller var det mer en biologisk drift eller bara stark känsla? Övervägde ni det länge? Var det för att bli en familj? För att få uppleva den starka kärlek som alla föräldrar vittnar om? Hur visste ni när ni var ”redo” Vad är viktigast för er i att vara ”redo”? Rest klart? Stabil ekonomi? Och så vidare! Tack för en grym blogg med många ögonöppnare!

Att amma och hur djävla omöjligt det kan vara och hur trevligt det hade varit om varenda djävla skitperson hade kunnat stötta mig istället för att ifrågasätta. Det hade också varit skönt att få veta att det kan bli problematiskt, dvs att det inte är klockrent lätt för alla.
Att vissa faktiskt har svårt, alla ungar tar inte bröstet och man ska inte vara så hård mot sig själv om det inte går.

Det är för jävligt för de är ju designade för att gå sönder. Vill få tag på de första fabrikstillverkade strumpbyxorna, de höll ”för länge.” Ett annat exempel är ju glödlampan, skrivaren etc. The list goes on.
Tycker det är pissigt att det är så dyrt att ha traditionella kvinnokläder. BH:ar (i rätt storlek) går sönder på en kvart. Strumpbyxor och leggings på en eftermiddag. Jeans är unisex men jag vet inte vad jag gör för fel för hur dyra jeans jag än köper är de sönder i grenen efter max fyra månader.

Att man ska förväntas vara så förbannat nöjd och glad genom hela graviditeten för att man är ju gravid! Det bästa som kan hända trots att det fan är, för många, både jobbigt och jäkligt tråkigt.
Att man förväntas älska sina barn!
Att så många myter kring amning förstör för så många!
Att man som kvinna blir granskad ända in till sömmarna sekunden man blir gravid, föder barn, ammar eller inte ammar osv, osv.
Myten om att förskola är ett måste för ett barns utveckling.
Att man som kvinna blir dömd hur man än gör: Hemma länge med barn eller börjar jobba tidigt – inget är bra!
Finns massor 🙂

Jag tycker ni ska prata om hetsen att bli lycklig såfort man får ett plus på stickan. Alla pratar om hur lyckliga dom är, går på rosa moln osv. Men det stämmer… aldrig!
Jag har längtat efter att bli gravid i 5 år, och nu är jag gravid i v14. Det är inte alls kul. Eländigt. Jobbigt. Smärtsamt. Jag har fan inga känslor för denna blivande unge. Och det är helt OK att känna så. Det är en ny individ, hur ska jag kunna älska någon jag aldrig träffat?

Äntligen någon som vågar säga som det är!
Jag blev lycklig när jag plussade, i typ en timme. Sen kändes allt bara främmande och typ ”vad fan har jag gett mig in på?”
Känner så fortfarande, är i v9 och så sjukt trött på att vara gravid.
Jag vet att jag kommer få känslor för grodan längre fram, men just nu vill jag bara ha april och få ut skiten. Mår så in i helvete dåligt att jag faktiskt funderat på abort. Detta skulle jag dock inte göra eftersom vi försökt bli med barn i två år. Men jag vetefan jag om inte detta är första och sista barnet. Det växer något i mig. Stor som en jordgubbe. Jävligt läskigt! Samtidigt som det är mitt kommande barn. Som jag kommer att älska.

Ta gärna upp att det är ok att må dåligt och tycka att det är jobbigt att få barn. Allt är inte rosor och en massa rosa moln, det är jävligt jobbigt att vara mamma och det är ok att tycka det. Jag är så trött på att höra, men du har ju valt att va mamma, så bara för jag har valt det har jag då ingen rätt att tycka det är jobbigt????
Jag har fått höra det några gånger nämligen. Och ja jag tycker det är jobbigt, jag är ensamstående, studerar på heltid och det är inte lätt att få min vardag att gå ihop då… Som student har du i ga rättigheter som förälder, kan ju va bra att veta.
Jag är så trött att bli bedömd hela jävla tiden…
Ibland bara avskyr jag att vara mamma och skulle helst vilja sälja bort ungen, det är ok att känna så och jag älskar ju mitt lilla monster över allt annat.
By the way, tack för en grymt bra blogg 🙂

En fundering bara sådär rakt upp och ner. Tighta ridbyxor ser ju ut ungefär som leggings, men är förstärkta på insidan eftersom de slits hårt där. Skulle inte det kunna vara något?
Jag talar helt utan erfarenhet av vare sig ridbyxor eller leggings nu. Det var bara en tanke.

FASANSFULL!! säger jag och svarar i LD:s ställe, för jag har nämligen ett blogginlägg på g om den och har med andra ord redan hunnit läsa och irriteras. Jag blir så provocerad av den. Hur många lämnar ens sina ungar på förskolan när de är 11 månader? INTE många. Vårt barn älskar sin förskola, fullkomligen älskar. Om vi hade hållit honom hemma till hans tvåårsdag (idag) hade både han och vi gått under av tristess.

Hej!
Vill tipsa dig om kvällens Idolavsnitt! du måste skriva om Laila Bagges uttalande om att killar inte kan sjunga kärlekssånger till killar.. Se det med egna ögon på TV4play.. Tappade hakan. får man säga så i TV!?
MVH en arg person!

Hej!
Måste bara tipsa om klädkedjan Primark i Storbritannien. De har leggings som är mer av typen strumpbyxor (med eller utan fot) SOM HÅLLER!!!
SOM INTE GÅR SÖNDER AV LÅRSKAV! Jag vet, för jag har dem varje dag.
Ännu bättre är att de kostar drygt 25-30 spänn styck!
Få era utlandskompisar att handla åt er BUMS!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *