Kategorier
Vardagstrams

Oss feminazis emellan

hanna troll

troll2troll3

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Oss feminazis emellan”

Memes är roligt, men jag blir också sjukt irriterad när sexistiska bilder får tusentals ”tummar upp”. Försöker trösta mig själv med att det ofta är från USA eller andra länder som inte har vandrat lika långt på feministstigen som bilderna kommer. Såg en meme av en amerikansk kille som klagade på att brudar gnäller över att killar är uteseendefixerade, samtidigt som dom själva aldrig skulle ligga med en icke-omskuren kille. Könsstympningsdebatten gick rätt het i det kommentarsfältet. Skitbra! Man får typ försöka sålla lite.

Du hanterade den situationen bra och, ur ett retoriskt perspektiv, så är Fittler fantastiskt kul.
Men, som en del kommenterade, att välja att associera feminism med nazism och Hitler är så kontraproduktivt att jag verkligen börjar ifrågasätta varför man säger sig kämpa för kvinnofrågor. Ibland får jag känslan av att en del, inte du, har glömt grundfrågorna. Det finns ingen ambition om debatt, förändring eller förståelse. Det känns som, min egen subjektiva åsikt, att vissa av deras ”hardcore feminazis” lika gärna kunde vara militanta vegan/stenkastande AFA/religiös fundamentalist. Man använder feminismen som ursäkt för att profilera sig själv. Jag följde en tråd igår på Familjeliv gällande en annan feministisk bloggare och blev uppriktigt ledsen. Där var människor som ställde raka frågor, inget otrevligt eller oförskämt och svaren var inte trevliga att läsa.
Tänk om man försökt locka till sig de kvinnor som inte har fattat frågeställningarna istället för att skrämma bort dom genom att agera som det rör sig om en exklusiv klubb för inbördes beundran.

Men asså, VI associerar väl inte feminism med nazism. Det är ju antifeministerna som gör det. Att man är jävligt hardcore som feminist har ju inget med just nazism att göra, men ändå ska de jämföras. Att vara otrevligt har heller inget med nazism att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *