Kategorier
Vardagstrams

Så…

Så vad har jag gjort de här dagarna jag inte bloggat? Jo jag har:

20130919-101322.jpg

Hittat en ny no poo-grej som jag bara älskar! Gurkmeja-mask. Recept kommer sen för vet ni vad, jag har varit lite kluven kring hela min no poo-kategori eftersom att den i mycket mån behandlar ett ganska ytligt ämne; hud- och hårvård, men å andra sidan så är det nåt jag tycker är kul och JAAAA jag är väl lite ytlig då, men jag vet att det uppskattats av många och efterfrågats. Så, gurkmeja-mask coming up later.

20130919-101346.jpg

Jag har plockat våra egna äpplen! Vi har ett litet gulligt träd på tomten och äpplena ser nästan precis ut som pinklady. Har dock ej vågat smaka. Vet inte om de är mogna heller för jag vet inte hur man vet det, men jag drabbades av panik när jag hittade rutten fallfrukt på gräsmattan. TÄNK OM ALLA RAMLAR NER OCH RUTTNAR MÅSTE PLOCKA NU tänkte jag. Fast bara de som såg fullvuxna ut.

20130919-101443.jpg

Jag har hittat en ny favoritserie. Handen upp alla som vill hångla med Doktorn!

20130919-101355.jpg

Hatat patriarkatet.

20130919-101403.jpg

Varit snygg och tagit på mig hösthumöret.

20130919-101433.jpg

Lunchat med maken. ”Var ska vi äta” frågar han. ”Nånstans där man får mycket mat” svarar jag. Men han ville inte gå på kinabuffén nere på ringvägen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Så…”

Äpplena ser ut att smaka supergott! 🙂 Jag hade ätit upp flera stycken om det vore mina. Jum jum! (Åh, vilken tokbra (och billig) grej! Skicka med barnen äpplen från det egna äppelträdet när de går till förskolan att ha på fruktstunden!) 😀 😀 😀

Det behöver nödvändigtvis inte bara vara ytligt-titta-på-mig-jag-är-snygg med nopoo. Jag tänker att om man har torr eller fet hy kan det var skönt med ansiktsmasker och imsmörjning av oljor. Eller tvätta håret med ÄCV, bikarbonat, balsam eller vad man nu väljer. Eftersom att många ändå vill tvätta sig med tvål och diverse så är det bra att det finns kropps- och miljövänliga alternativ:)
Tycker det är toppen att du skriver om alternativen:)

Ang. tips om No poo: det är stor skillnad att tipsa om grejer som gör en smalare och snyggare med hjälp av gördlar och push-up och botox osv, än att tipsa om naturliga alternativ som är bra för en. Ytlighet i viss mån kommer alltid finnas och tur är väl det för annars skulle alla förmodligen se ut och lukta som hobos 😉

Åh, jag brukar alltid vara ensam om att tycka att nionde doktorn är bäst och hetast 🙂 Men jag har turen att ha en sambo som ser ut exakt som honom och får höra det hela tiden. Tvingade honom att köpa en skinnjacka på second hand nyligen, hehe…
Förutom att han är hetast tycker jag att avsnitten var mycket bättre på den tiden. Det var liksom mer straight to the point. Det fanns ett tydligt problem som doktorn och hans companion löste med sina egna talanger, medan det nuförtiden bara är…konstigt.

Att fixa med sitt utseende kan faktiskt vara riktigt kul. Kreativt arbete liksom.
Det kräver tålamod, koncentration och fokus att blanda en jävla gurkmeja-mask.
På så sätt tror jag att skönhet kan fungera som en form av terapi och meditation.
Även om en stol är mer praktisk så förstår jag inte varför det rent andligt skulle vara bättre att hyvla möbler som hobby än att göra egna scrubkrämer av smör och socker på sin fritid.

Funderar på hur det ser på det här med egobilder.
Tänker ex. på bilden ovan där du ”varit snygg och tagit på dig hösthumöret”. Du diskuterar sedan huruvida du ska lägga upp receptet på gurkmejamasken då det fokuserar på utseende. Därigenom väcktes denna fundering…
Min uppfattning är att det enda syftet med ”egobilder” att få bekräftelse (likes på Instagram/Fb exempelvis).

Ang yta och så då så tänker jag såhär. Att man inte skulle bry sig om hur man ser ut är en eftersläng från det tre stora religionerna för att kontrollera folks sexualitet. För visst går vi igång på hur någon ser ut och är en del av det vi tänder på.
Att Hollywood har kidnappat detta och försökt att få alla att gilla samma former är en annan historia som med alla kraft borde bekämpas. Men att gilla hur folk ser ut är en del av vår sexuella frigörelse från kontrollerade religioner och något som jag vill bejaka. Jag vill bara bejaka att alla är vackra för någon. Att alla har även ett vacker yttre. Att förneka att vi gillar ”yta” är att ge sig på walk over till Hollywood.

Varför är No Poo’ ett ytligt ämne tycker du?
Vi alla behöver tvättas och vissa behöver mer, andra mindre slags vård för både hud och hår.
Jag skulle vilja påstå att No Poo’ inte alls är ett ytligt ämne eftersom att de flesta som ägnar sig åt No Poo’ ofta inte använder sig av ”onödiga” produkter som smink och styling produkter utan hellre gärna vill just, hålla sig så naturliga som möjligt!
Att prata om No Poo’ i den aspekten om VARFÖR det är så bra, tror jag öppnar mångas ögon om vad just produkter innehåller, och vad dom faktiskt bidrar till och då förhoppningsvis får en och annan att tänka: ”Är det verkligen värt det?”
Mer No Poo’!!!! =)))

Det är klart att det KAN vara ytligt. Att vilja se naturlig ut är ju också lite ytligt 😉 Fast på en helt annan nivå, antagligen. De allra flesta är ju faktiskt lite ytliga, vi vill se hela och rena ut. Ytlighet är inte dåligt per automatik, IMO! För mig är no poo ytligt, eftersom jag använder mig av det för att jag vill att min hy ska se bättre ut, inte kännas bättre. Men så är det nog inte för alla! Det blir väl vad man gör det till. I alla fall.. lite ytlighet är okej 🙂 Precis som lite komplimanger är okej. Det är utseendehetsen och fixeringen vid att vara snygg som är FEL.

Nä, no-poo är inte ytligt, man kan väl vara snäll mot sig själv och sin kropp utan att vara ytlig? 🙂
Jag tycker du är väldigt vacker. Så det så.
Förresten testade jag en ansiktsmask med vispad äggvita och toalettpappersbitar, jag kanske inbillade mig men det luktade lite funky av ägget haha! Men jag blev len i ansiktet och tänker göra om det! 😀

Welcome, Whovian 😉
Har knarkat Doctor Who sedan skoltiden och är förmodligen skadad för all framtid. Dock blev jag lite irriterad när producenterna valde (trots massiva påtryckningar från publiken) att återigen välja en manlig Doctor. Den enda manliga Doctorn jag vill se är Tim Minchin (youtuba om du inte vet vem han är – störtskön), annars får det fan vara.
F.ö älskar jag attityden på toabilden. Tänk om folk kunde posta sådanna bilder istället för osäkert putande läppar i fågelperspektiv. Mer attityd åt folket!

Lexie: Nu tror jag att du skulle finna mig ganska ytlig, men vad gäller LD och det hon håller på med med sin hud etc så tänkte jag såhär: Huden är kroppens största organ. Den ska vi ha med hela livet. Vi borde då alltså vara snäll mot den och ta hand om den på alla möjliga tänkbara vis som är försvarbart ur miljösynpunkt.
Hjälpte det dig lite på traven?

DOCTOR WHO!!!!!!! Du blev seriöst ännu mer min favoritperson just nu. Det är en utav mina absoluta favoritserier. Har en liten Tardis hängandes på väskan. Hade en t-shirt idag på mig. Tardis kaklåda. Tardis badlakan. Ja, eh. Iaf. Donna Noble kommer föralltid att vara favoriten. Älskade henne så in i bombens. Något jag hoppas på är att Tolv kommer vara mycket bättre än Matt Smith. Föll aldrig för honom (kanske för att man verkligen älskade Tio) men jag gillar Peter Capaldi så jag ser verkigen fram emot det 🙂 Annars är Nio min favorit i New Who. Fattar verkligen inte hur folk kan hoppa hela första säsongen och börja på David Tennant bara för att ”han ser bättre ut”.
Finns för övrigt massvis med inlägg på tumblr om kvinnorna i Doctor Who. Speciellt om hur Steven Moffat verkligen har gjort många av kvinnorna till något slags halvt hjälplösa saker som behöver räddas i tid och otid.
Åh, och båda händerna upp för både Nio och Tio!!!!! (Och heh, skulle inte ha något emot Tolv heller).

Doctor Who är en av världens bästa serier! Jag gillar elvan (verkar vara i minoritet här) men tian är grym han också. Gillar alla doktorer. Men serien, ååh!! Tycker River Song är GRYM! Wait for it, säger jag bara.

En hand upp för nian och den andra för tian.
Jag har svårt för Peter Capaldi, ser inte honom som någon annan är John Frobisher i Torchwood, och han har inget gemensamt med Doktorn. Men å andra sidan gillade jag inte David Tennant från början heller… 😉
Om du inte har sett Torchwood än så måste du göra det. Sista avsnittet på säsong 1 hör ihop med sista tre avsnitten av säsong 3 (nya Who). Torchwood finns på Netflix också och det är Kap. Jack Harkness som är huvudrollen.

jag gillade inte tian från början och grät (jo på riktigt) när nian försvann. jag ba NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. men nu äääääääälskar jag tian och har ångest för att han ska bytas ut.

Jag tackar dig för din no poo-kategori, det var på det sättet jag upptäckte hela no poo-andet. Nu slipper jag ha ont i ansiktet. Jag hade nämligen problem med mycket talg och smärtsamma ”inbyggda” finnar längs käklinjen. Gjorde väldigt ont och inget verkade hjälpa.
Nu när jag bara kör noo-poo så mår min hud bättre än någonsin och de smärtsamma finnarna har försvunnit. Sen så har jag inte speciellt stor inkomst så det var bra för min ekonomi dessutom att inte behöva lägga pengar på olika dyra ansiktsprodukter som ändå aldrig ville fungera.
Så tack LD! Verkligen, tack <3

Ang. poo-grejer, vad använder du för deo? Om du använder ”traditionell” deo så MÅSTE du byta till en ny deo som en kompis till mig utvecklat. Är inne på min andra burk nu och den är helt oslagbar, på alla sätt och vis, den är bara BÄST! De har precis öppnat webshop så att den går att beställa: deolicious.se
kram på dig!

En OT-fråga: är det någon annan som haft problem med återbetalning från Maxim? Jag har mejlat typ 3 ggr och får aldrig något svar? Och de har väl bara telefontid en gång i veckan, och då hinner jag fan aldrig ringa (eller så glömmer jag….).
Någon?

Du kan kolla om äpplena är mogna genom att skära dem i mitten, om kärnorna är bruna så är de mogna, är de gröna/vita är de omogna. Men vissa äpplen kan vara goda fast de är omogna så det är nog bara att smaka ändå 🙂

Helt ärlig fråga, vad betyder no poo? Inget bajs? Finns det bajs i skönhetsprodukter? Det finns ju skalbaggar i Campari så jag skulle inte förvånas. Jag kanske är helt okunnig men aldrig hört detta uttryck innan.

No poo är egentligen en kort version av no shampoo, och syftar alltså på att man inte använder nåt schampo då man tvättar håret, utan t.ex. bara balsam, matsoda, vinäger, ägg, bara vatten osv..
En bredare betydelse är just det du skriver ”inget bajs”, och då syftar poo inte på något riktigt bajs, utan mer ämnen som är som skit för håret eller hyn (typ silikoner och annat).

Så lchf är helt ute ur ditt liv? Eller det du körde. Minns ett inlägg för länge sen när du åt banan som hade en helt annan innebörd. Hur länge har jag följt dig egentligen? På tok för kort, oavsett.

Angående no’poo får du se det som att slå hål på massa skönhetsmyter. Jag menar, 99% av ”köp det här för att bli snygg”-produkterna går ju bort om man kör no’poo. Man blir ju kritisk och går inte på alla reklamer och påstådda mer-eller-mindre mirakelgrejer. Så det är i alla fall inte ytligt på det normala sättet 😉

Grattis till fina äpplen! Vi fick ETT äpple, och det blåste ned..!! ;-D
Appropå Noopoo: för en haöv evighet sen tipsade du om
nåt hårspänne som avlastar hårbotten, såg ut som en åtta – typ.
Jag är värdelös på att söka… har du lust att blogga om det igen? Eller tipsa mig om var du skrev..
Det är ju så varmt så man svettas ihjäl och håret är tungt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *