Kategorier
Vardagstrams

Saker som provocerar mig orimligt mycket

1. folk som äter sockerbitar rätt upp och ner. VIDRIGA AS.
2. folk som gillar lakrits. Eller värre: lakritsglass. LAKRITS + GLASS. Ni är sjuka sjuka sjuka individer. Förstår inte.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Saker som provocerar mig orimligt mycket”

Haha, jag tycker istället det är helt oförståeligt hur människor inte kan gilla lakrits! Marabou Black, häxvrål, salta lakritsfiskar, lakritsströssel? Att det finns såna som avstår på grund av gillar inte smaken? Whaaaat?

Sockerbitsätandet håller jag med om, hatar socker och blir av någon sjukt provocerad av ”sockerberoende” haha 🙂 Något jag däremot aldrig kommer att fatta är hur man kan hata lakrits? Typ enda godiset som faktiskt är gott ju, då menar jag fin saltlakrits och inte lösvikt-sötlakritsskit.
Just det, jag blir jävligt provocerad av folk som dissar mörk choklad och fin lakrits utan att någonsin ha smakat det men kan äta ett kilo lösviktsgodis från Karamellkungen på fem minuter.. Ja jag är en dryg snobbjävel 😀

Vill påpeka skillnaden mellan sötlakrits och saltlakrits. Sötlakrits(typ lakritsbåtar) är vidrigt, medan saltlakrits (typ turkisk peppar) är delikat i alla former och sammansättningar. Sann historia

DENNA KOMMENTAR! <3
Söt- och saltlakrits är som natt och dag, saltlakrits kränger jag som choklad (fast bästa är ju marabou black, best of both worlds!) medans sötlakrits får mig att vilja spy.

Haha. Lakritspucken är så sjukt god!! Guilty for being a sjuk individ 😉 Förresten, på din instagram så står det ladydahmer.se på din bio. Tänkte bara så du vet om du vill ändra. Alla har rätt att hitta hit, till den bästa bloggen nånsin 🙂

Lakrits är skitgott ju!! Eller ja inte sötlakrits, utan saltlakrits dårå (hatar sån lakrits som finns i malaco gott&blandat-påsar, brrr…)
Själv hatar jag folk som äter oliver, så jävla vidrigt!!! Och musslor, fy fan!

Jag brukar smyga ner till konferensrummet och nalla en sockerbit ibland när eftermiddagssötsuget är som värst. Det är vidrigt, ja. Men samtidigt så underbart att få den där lilla lilla sockerkicken.

Åh åh jag brukade äta sockerbitar rakt upp och ner. Även florsocker (lite lyxigare variant var med lite vaniljsocker i) det slevade jag i mig med sked. Även oboy direkt ur paketet. Jag tycker jag var ganska vidrig i tonåren. Och lakrits. Fick smaka lakritsglass i sommar och jag har aldrig någonsin sagt nej till något sött men jag sköt bort tallriken och vägrade befatta mig med den mer. Usch. Lakritsgodis (salt) har jag inget emot i övrigt. Men inte som glass eller choklad eller annan vidrig kombination. Uuuuuuusch. Om jag äter godis nuförtiden så är det oftast lakrits faktiskt.

Haha! Vilken kontrast mot en statusuppdatering jag själv gjorde 8 Juli
”Folk jag inte går ihop med:
1. Folk som inte förstår lakrits storhet.
2. Folk som säger ”snart är hösten här” I JULI.”
Är dock själv inget för sötlakrits (UÄCK!) och heller inte lakritsglass. ”Lakritspucken” är att ta två HIMMELSKA saker och skapa en hellgate.

1. Människor som anser att kolsyrat vatten med eller utan smak är ett full fungerande substitut för läsk.
2. Människor som säger ”Jag är ingen sötsaksperson”, detta uttalas oftast samtidigt som jag tar min åttonde småkaka.
3. Människor som alltid måste ta upp huruvida det uttalas ”lackris” eller ”lakris” så fort människor börjar prata om lakrits.
Världen är full av störiga människor.

Jag gjorde en bro av sockerbitar och kristyr på högstadiet! En liten, stenhård sak som jag kunde stå på. Det var för övrigt kriteriet för uppgiften i ämnet teknik – att man skulle kunna stå på bron. Nog fan skulle jag göra det svårt för mig. 🙂 (Slickade lite på fragmenten efteråt för övrigt, men icke mer än så…)

Lakrits är fan oätligt! Men för mig finns det något som är ännu värre.
……
……….
………..
Ost.
Undantag för mozzarella, fior di latte och halloumi.
Fy. I. Helvete. Folk har i alla tider försökt lura i mig ost och triumfera med att de lyckades lura mig att äta ost för att jag inte visste att maten innehöll ost, men nej, mitt smaksinne missar aldrig dessa vedervärdiga hårdostars fruktansvärda smak 🙁

Oj oj, nu är du ute på hal is. Lakritsglass är apgott! Och lakritsgodis. Däremot avskyr jag när folk använder lakrits i bakning, usch. Eller blandar med frukt. Blä.
Jag blir provocerad av leverpastej och kaviar. Det är inte ätbart och det luktar så illa att jag nästan vomerar bara av att vara i närheten.

Jag satt barnvakt i veckan och vi lyxade till det och åt glass. barnen tog glatt fram hallon och lakritsglass. Efter att försökt pilla bort lakrits strängen och bara äta hallon delen för att inse att även den smakar lakrits tog jag en banan istället och barnen kollade jättekonstigt på mig. ”Vill du inte ha glass?” ”Hmm, nej jag tar en banan istället.” Lakritsglass är satans påfund!

Bara nyfiken hur du menar – oavsett om en kallar dessa fiskägg för
”kav-jar” eller uttalar alla stavelser som ”kav-i-ar”, så är väl ändå det första a:et kort? Eller säger du kav som i ”kav” sjö?
Aldrig hört förr, men nån gång kan ju bli den första 😉

Håller med om sockret och lägger till vuxna människor som dricker mjölk.
Lakrits är underbart, men när man försöker göra något annat av det, som glass eller kakor, blir det oftast riktigt vidrigt.

Men Gud, håller med till 100%. Lakrits är tamigfan det vidrigaste äckel som… nej jag har inte ord. Jag blir på allvar arg när jag läser att folk gillar det, på riktigt. Sjuka, sjuka individer. Det måste ju gå att bota/utrota på något sätt. Fyyyy fan. Nu har jag eldat upp mig ordentligt här.

Jag avskydde lakrits förut… men nu är det helt okej faktiskt. Men bara vissa sorter, och i små mängder: djungelvrål, mjuk sötlakrits, lakritsbitarna i gott och blandat. Lakritsglass, njaä.. helst inte.
MEN, sambon fyllde 30 för nåt år sen, och på frågan vad han ville ha för typ av tårta svarar mänskan ”LAKRITS!!! SNÄLLA!”. Eh. Blev dock nöjd med resultatet, valde att kombinera med citron. Men fy för den lede vad ful tårtan blev: helt GRÅ. Såg skitäckligt ut.

Fy fan. FFörstår inte heller hur man ens kan stoppa skiten i munnen. Ännu värre är att min sambo älskar det, och förgiftar godispåsen så allt smakar lakris.
Eller när han skulle låtsas pussa mig och tryckte in tuggad lakris i flabben på mig . I det läget var kag nästan på väg att blåsa av förlovningen.
Haha 🙂

Åh älskar lakrits, däremot avskyr jag choklad och är inte särskilt förtjust i glass heller, något som många tycks finna provocerande.
Något som riktigt får igång mig är folk som uttalar regissör och intervju fel (ressigör och interjuv). GAAAAH!

hur kan ett sådant meningslöst inlägg få så många kommentarer?! Det provocerar mig samt att Lady Dahmer minskat så drastiskt på sitt bloggande 🙁 fast det är inte provocerande, bara jävligt trist.

DU vet hur man bleker hår eller hur? :O Jag vill är så sugen på att ha ljusrosa hår? Kollade lite på bluefox’s hemsida o så. MEN! Jag har naturligt brunt hår som jag dessutom färgat rött vid ett tillfälle + tonat det rött flera gånger så det sitter ju rött pigment i? Klarar man att göra en blekning hemma då eller överhuvudtaget eller blir det orange?

Du kan ju alltid bleka håret, funkade för mig (har mörkbrunt, nästan svart. Hade tonat rött också) Först blir det orange. Men då bleker man en gång till, sen blonderar man. Efter det borde det gå att färga rosa ^^ Sliter som fan på håret dock, så är nog bäst att gå till frisör =)

Åh djungelvrål. Turkisk peppar. Salt holländsk lakrits. Ljuvligt. Jag äter hellre lakrits än choklad när jag har mens.
Hade högt blodtryck en period i min ungdom då jag var väldigt stressad. Fick lakritsförbud. Efter några månader tänkte jag att jag hellre dör än att jag aldrig mer äter lakrits. Sen gick blodtrycket ner igen till mitt normala låga.
Men andra grejer som låtsas vara lakrits är ondska; lakritsglass, lakritskaka, och Gud förbjude lakrits-te är ondska och bör förbjudas!

Jag blir provocerad av människor som inte gillar svamp?!? (alltså sådan man äter såklart, annan svamp brukar ej uppskattas bland många tror jag). Eller ägg?! Svamp och ägg, har vänner som ej gillar det?! Äter varenda svamp och ägg jag får tag i

Polkaglass med lakritsströssel på… sweet lord det är heaven on earth! ^.^
Jag har däremot enormt svårt för och blir väldigt provocerad av ljudet som uppstår när naglar dras mot vissa tyger?! Väldigt weird har jag fått höra, men kan inte hjälpa det. Samma sak med torkad lera (eller dylikt) under naglarna, ryser vid själva tanken.

Jag har jättesvårt för skrapljud! Speciellt mot trä, kan inte använda trä-smörknivar eller dra trä-stolar mot golv, använda trä-skärbräda osv. Ibland blir jag till och med så känslig att jag ryser av ljudet då torr hud dras mot torr hud. Typ på vintern när händerna blir torra, då kan jag inte röra mina egna händer utan att få rysningar i timmar efteråt.

Lakrits är äckligt i alla former!
Något som är ännu snuskigare är folk som sitter på spårvagnen och klipper naglarna! Sist såg det ut som om någon spillt ut cocosflingor på golvet när kvinnan lämnade vagnen! DET är äckligt! Eller när de sitter och petar bort skit under naglarna istället för att tvätta händerna med nagelborste! Blä!

Hallå! Började läsa din blogg för några månader sen och måste säga att den blivit en av mina favoriter, tycker att du har många smarta poänger men framförallt så kan du driva med dig själv och visa att du inte kan/vet allt! bra jobbat!
…tänkte bah komma med en request, har just vart inne på blondinbellas blogg och läst om hennes företag ekonomista. Jag tycker att det skulle vara kul att höra vad din åsikt är om företagsidén? (om du har någon dvs).

Åh, när jag var liten så hade vi inte råd med så mycket sött, så det kändes hur lyxigt som helst att klämma i sig en sockerbit ba sådär rakt av! Men jag kan förstå dig, vissa saker är så. Jag mår illa av att se folks karva ut smuligt smör ur ett sånt bregottpaket tio andra har petat i. Brrr. Lakrits är fö riktigt otäckt.

Håller med om lakritsglassen. Jag fick tvinga i mig en sådan i somras. Fy.
Värst tycker jag det är när folk uttalar Schweiz ”Svejtch”. Det står liksom ett sch-ljud i början av namnet, hur svårt får det vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *