Kategorier
Vardagstrams

Senaste nytt på Doctor Who-fronten

Ok. Jag känner nästan att jag måste skapa en ny kategori som bara går ut på att älta Doktorn.

Jag kan föra till protokollet att Doktor elva is growing on me. Så alla Matt Smith-fans kan slappna av och sänka knytnäven. Jag hatar honom inte längre, jag tycker till och med om honom. Jo jag erkänner. Han är charmig och rolig. Han är INTE tian men jag får kanske släppa den biten och ägna mig åt att se om gamla avsnitt istället. Och böla. (Ni vet post-tennant-depression, ”i dont want to go” osv) Amy är väl ok antar jag. Rory tycker jag om. Och ja River är väl eh kul gissar jag men jag fattar inte hypen för henne. Hon är en ganska tom karaktär so far. Visst att hon är … ja ni som vet vet vad jag menar (Inga spoilers nu) men jag fattar faktiskt inte varför. Doktorn har haft mycket starkare relation till typ alla andra. Donnas morfar vore en trovärdigare kandidat.

Jag grinar till varje avsnitt. Är detta normalt? VARJE AVSNITT.

Ni som inte sett serien än ska börja nu. Annars får ni inte läsa min blogg.

Närå, men allvarligt: se den!

i dont want to go

(Handen upp alla som börjar gråta nu)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Senaste nytt på Doctor Who-fronten”

Blir så nyfiken nu när verkligen alla verkar se på dr who, samtidigt så klarar jag verkligen inte av sorgliga/vackra/farväl -grejer för jag tar åt mig så himla mycket, kan verkligen bara gå runt o gråta hela dagen efter ett sånt avsnitt/en sån film.

*Räcker upp handen och darrar på läppen*
Nyligen Doctor Who-frälst (är på avsnitt 10, säsong 5) och känner just nu att Matt Smith (och manusen nu när Moffat tagit över som huvudförfattare) har höjt serien! Hoppas det håller i sig…

Du är precis som jag med Matt Smith. Hade väldigt svårt för honom först men sedan när man kommit en säsong in med honom, så började man gilla honom mer. Jag tror man hade svårt för honom först eftersom det blev ett så stort byte från Tennant perioden med byte av producent och allt också.
Hela River saken tyckte jag först var lite irriterande men längre fram kommer man få veta vem hon är. Det blir ganska komplicerat där ett tag och det blir lite av en enda soppa i huvudet när jag tänker på hur allt hänger ihop. När du kollar ikapp så kommer du fatta 😀 River är ganska så nice ändå nu när jag tänker efter.
Åh, du har så mycket att se fram emot! Kolla färdigt fort bara så du är ikapp tills november för 50-årsjubileumet!
Måste nästan kolla några gamla avsnitt nu! Blir himla sugen när du skriver så mycket.
Och jag tror knappt jag såg något för tårarna när Tio helt plötsligt var borta. 🙁

Det är ett viktigt steg i varje människas utveckling att bli Whovian. Fo reals.
Och det kan vara en av de mest sorgliga saker jag sett; när tian i ångest säger ”I don’t want to go”……kärlek
för övrigt gillar jag spin off serien – Torchwood (vilket hehe är ett anagram för Doctor who ;)) den är extremt normbrytande, bara DET är anledning nog att älska den serien även om den ALDRIG kommer upp i Doctor WHo-klass, men ändå, den blir lite som en avrundning när en sett klart hela who-serien. *tips*

Matt Smirh gör ett helt ok jobb när man vant sig. Att hitta någon som skulle likna Tennant hade aldrig gått vägen, mycket bättre att istället göra som de gjorde och ge Doctorn en lite ny personlighet. River växer allt eftersom, hon är rätt tråkig i början men framåt sista avsnitten tycker jag riktigt mycket om henne (även om det inte slår Donna och absolut inte Donnas underbara morfar).
Rory tycker jag är en av de mest jämställda karaktärerna i hela serien – mjuk, blyg, försiktig och sjuksköterska men samtidigt spännande och djup och man. Inte ofta man får tillskriva en manlig karaktär de egenskaperna.

Så skönt att höra! Och elvan blir ju liksom mörkare och mörkare också… så att det slutar ju i gråtfest där också förstås. Och River lär man ju känna i takt med att Doktorn lär känna henne. För den där post-Tennant-depressionen finns inga botemedel – tyvärr! Men som plåster på såren så finns ju t.ex. Casanova, Fright Night och Blackpool. Och så är han med i en massa brittiska humorprogram som man kan hitta på youtube. Jag kollade lite nu och såg att en av mina gamla youtubesökningar var ”David Tennant eating ice cream”. Haha! Hälsosamt, verkligen. Helt normalt. Firm grip on reality. Inte alls too involved! 😀

Alltså, jag fattar inte. Vilken Dr Who ska man kolla på? Det finns ju en serie från 60-talet och en från 2005…eller har jag snurrat till det totalt?? Är ju så himla nyfiken nu när alla verkar kolla på den. Vill också!!!

Jag vet faktiskt inte heller riktigt vem den där Dr Who är, men har googlat, som jag alltid gör när serier lovprisas av andra, den ”enda” doktorn jag gillar är Hannibal Lecter för att jag är så hemsk :-p jag riktigt väntar på den som kommer på DVD här snart, med Mads. (går visst på femman, som jag inte har tillgång till). 🙂

Kärleken för Doctor Who är enorm. Har kollat om många av avsnitten ett antal gånger och tröttnar aldrig.
Svårt att pitcha denna serien för en människa för en som aldrig hört talas om den dock. Så mycket underligt som händer! 😀
Och ja, känslorna väller fram pga hatar när de regenererar!

Kan någon som inte gillar Amy för att hon skulle vara någonslags dåligt byggd kvinnlig karaktär snälla förklara varför? Är ingen under det här inlägget men var massor under det förra. Jag förstår faktiskt inte varför!

Jag har precis börjat kolla på Doctor Who (serien från 2005). Jag har bara sett tre avsnitt ännu och så långt är det helt klart intressant!
Av ren nyfikenhet, vilka andra tv serier gillar du? Har du några rekommendationer?

Jag har nu väntat sedan ett tag på den stora finalen när Matt Smith lämnar över till sin efterträdare. Jag vet inte vad det är med denna serie, men hur något kan vara så roligt, spännande, barnsligt och djupt på samma gång, det är nästan otroligt. Som jag har gråtit. Som jag fortfarande gråter när jag tänker på vissa avsnitt. Och jag brukar ALDRIG gråta av filmer och tvserier.

Jeg hadde en laaaang pause før jeg kunne se episoden hvor David Tennant regenerer. (Så hele Torchwood i mellomtiden, Captain Jack in my heart!) Tennant er og blir min favoritt, men jeg tror at Peter Capaldi kan bli veldig bra!

När du skrev skit om elvan så frågade jag min bror, som älskar dr who, vilken doktor han gillade bäst och han svarade elvan! Så tyckte han du var dum i huvudet som hatade elvan, men sen sa han att han också hade svårt för elvan i början. Får väl vidarebefordra att du ändra uppfattning 😉

om du vill se mer Tennant finns Broadchurch ( som är bästa kriminalserien på myyyycket länge, och som även har en kvinna i huvudrollen(och som borde få minst en oscar för bästa skrivna kvinnliga rollen like, ever.))

Alla som ser Doctor Who skulle jag verkligen vilja rekommendera in på tumblrn whovianfeminism.tumblr.com, hon som driver den är grym och pekar ut alla både bra och dåliga saker inom DW. Om man är kritisk till Moffat (vilket jag definitivt är) skriver även stfu-moffat.tumblr.com mycket om hur kvinnor framställs i media, om Moffats problem med att skriva kvinnliga karaktärer osv.

Lite rädd att börja se serier som jag fastnar i. Efter serien är slut så är man liksom i hjärtsorg i flera månader. Såg LOST från första till sista avsnitt på 2,5 månad. Året efter såg jag serien en gång till. Jädrar vad jag älskar LOST. Ska jag kanske våga mig på denna serie också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *