Kategorier
Vardagstrams

Snart slutar jag titta

Jaha. Säsong 5 och en ny doktor. Jag känner mig tom, kränkt, ledsen, som om jag ska på en begravning. Som om jag behöver en likvaka iallafall. BUUUUUUUUUUUHU.
Och jag tycker att ALLA som typ spelar doktorn ska spela honom lika. Stay in character typ. Nian och tian var mer lika personlighetsmässigt. (Några skillnader såklart) Teatraliska, barnsliga, energiska. Yvigt och överdrivet kroppsspråk och ansiktsuttryck och ett visst sätt att prata på.
doctor nio
doktor tio
Men elvan är inte doktorn. Elvan är som en dåsig och dämpad tia.  Ful och dum och fel. FEL!
doctor elva
 
FEEEEEEEL!
Och dont get me started on Amy Pond. Hon är pretty girl med plutläppar (så trött på denna typ av Hollywood-safe’a kvinnokaraktärer) och kan inte ens jämföras med Donna, Rose (åh Rose!) eller Martha.
Och en ny ful TARDIS!
Snälla, säg att det blir bättre?!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Snart slutar jag titta”

De bytte producent mellan säsong fyra och fem till Steven Moffat därav blev det så massiv skillnad. Jag anser att han har förstört mer än något annat. Du har bara börjat med säsong fem men det blir lite bättre med säsong sex. Fast det är för mycket drama efter att Moffat tog över och mindre äventyr tycker jag. Elvan är typ som en femåring som har fått för mycket godis och läsk och fritt kan göra vad han vill. Typ.
Men som sagt. Blir lite bättre när man har vant sig fast ändå inte samma. Matt Smith slutar som The Doctor nu i år med julspecialen så jag hoppas att Peter Capaldi som tar över, kommer göra att det hela blir bra igen. En äldre doktor igen!! 😀 Hoppas på att det blir mer äventyr och mindre drama hela jävla tiden. Har varit så mycket lösa gåtor kring the companions istället för annat mer intressant. Så ta dig igenom detta för det blir bättre.

Lärde mig aldrig gilla den nya doktorn, man vänjer väl sig lite halvt vid Amy, men tjejen efter henne är hopplös. Men i november kommer en ny doktor iaf (han som spelade mr ollivanders i harry Potter btw) så hoppas på att han är bättre 🙂

Tyvärr tycker jag inte att det blir det 🙁 Och Amys ersättare tål jag inte heller – en typisk manic pixie dream girl. Men som flera redan har sagt: titta på Torchwood. Visst finns det problem där med, men Gwen är riktigt kick ass och det homohånglas friskt. Om du saknar nian och RTD tipsar jag om miniserien ”The Second Coming” 🙂

Lugn och fin. River Song kommer till din hjälp snart, och Amy tillsammans med Rory är faktiskt helt okey när man lär känna dem. 🙂
Tardisen tycker jag faktiskt är snyggare än innan. Åtminstone på utsidan.
(Bästa doktorn och kompanjonen är dock fortfarande 10:an och Rose IMHO.)

Älskar Doctor Who, men åååh vad serien gick utför efter säsong 5 då Moffat tog över serien. Nästan ledsamt vilken skillnad det blev med alla karaktärer. Speciellt de kvinnliga. De som innan var otroligt väl byggda- hade ett liv utanför Doctorn osv. Nu centreras alla runt Doctorn och man vet ingenting om Amy egentligen.
Älskar fortfarande serien och det finns mycket mycket bra med den ännu, men jag kan inte se bort från problematiken 🙁

Det blir bättre. Elvan är som ett litet barn förutom när det gäller. Jag vet inte, jag tycker bäst om tian och elvan eftersom de båda är mänskliga. Inte bara badass räddare i nöden utan rädda, förvirrade osv. River son gör bra och Amy är inte så illa när man lör känna henne. Hon är hyfsat ego som person som gör vad hon vill men samtidigt snäll. Och så är hon inte intresserad av doktorn. Föredrar nog när de inte är det. Men ett av de finaste avsnitten kommer när elvan är doktor så håll ut!

Fortsätt! Moffat är i så fall mer frustrerande, men även om jag saknade 10 i början blev 11 sedan min favorit. Matt Smith spelar sjukt bra, senare när det kommer andra grejer och jag tror di har en rätt stor intrig framför dig. Det är värt det, nu är jag snarare mest ledsen över att 11 föravinner

Jag slutade kolla efter säsong sex. Tyckte inte så mycket om Amy, River Song är okej men inte lika kickass som exempelvis Donna var, gillar inte Matt Smith och tycker Steven Moffatt är sämst på att skriva kvinnliga karaktärer. Som någon nämnde ovan: kolla på Torchwood istället. Det har sina problem, men det är väldigt spännande och välskrivet.

Jag vill också börja kolla på Dr Who!
Men var ska jag börja, den har ju gått sedan sextiotalet, och så gamla avsnitt vill jag inte se.
Är det säsongen som börjar 2005 som är en slags nystart och naturlig början?

Jag gillar den Doktorn även om David Tennant alltid kommer vara min favorit XD Men dom byter Doktor nu till nästa säsong igen. Och ja tycker de är passande att man personligheten ändra lite eftersom de följer storyn. Och Amy är ju underbar!! Hon är sjukt duktig skådis och hon passar karaktären sjuuukt bra! Sen så har ju River en större roll i den här säsongen och hon är ju inte den klassiska safe girl karaktären. Ja älskar Doctor Who bästa serien som finns!!

Donna <3
Mjaa, jag tyckte att Eleven blev bättre efter ett tag (var bara tvungen att överleva Post-Tennant Depression först…) men tyvärr blev inte kompanjonerna, speciellt tjejerna bättre…
Moffat, helt enkelt. Han är dum i huvudet.

Är det bara jag som är lättad över att nya doktorn INTE är en kvinna, förresten? Visst är det tråkigt med ännu en vit man, men jag tror att en kvinnlig doktor skriven av Moffat skulle ha varit katastrof. Han skulle definitivt ha gjort en stor grej av könsbytet. Jag föreställer mig en fnissig tjej som flirtar till sig stora starka män som companions och installerar en nagelbar i tardisen. Nästa gång hoppas jag att Moffat försvinner och att vi får en doktor som är kvinna, men fortfarande är doktorn, if you get what I mean. Så länge ser jag fram emot Peter Capaldi som jag tror kommer vara betydligt bättre än Matt Smith. Han är bara för flamsig och jobbig.

Jag veeeeet, den har blivt så fett jävla mycket sämre sen de bytte producent/regissör/whatever. Har vänner som har slutat kolla på serien bara pga detta. Det gör mig så ledsen för det var en så cool och bra serie innan :(:(:(:(:(:(

När det kommer till Eleven så har jag fått intrycket att de flesta lär sig att älska honom. Iaf gjorde jag det, även om det tog tid att komma över Tennant. Bättre än Rose och Ten blir det dock aldrig <3
Och Moffat, ja.. Imo så är han en stundtals briljant manusförfattare (kolla bara Sherlock's "Study in Pink" och avsnittet BLINK i DW, t.ex). Tyvärr är han även extremt sexistisk och suger mer än någon annat på att skapa kvinnliga karaktärer. Är ett dilemma för mig det där, då han har hand om två av mina absoluta favoritserier..

Men River Song!!!! Hon var skälet till att jag fortsatte kolla (det var kämpigt, jag håller med) men hon är så badass! Ska erkännas att jag gick runt och deppade i ett par veckor efter tians avsked, (vänner började undra – på allvar!) och tog gott om tid på mig att ”sörja” innan jag pallade köra igång med elvan.

Det är Moffat som fuckar upp allt. Tycker att säsong 5 faktiskt har sina stunder men 6 suger, och jag vill inte ens prata om 7. Vill ha tillbaka säsong 2. Typ nu.
Om du känner för att skrota Smith (som faktiskt är en bra doktor, bara att moffat förstörde honom totalt) så kolla på Classic Who, dom roktigt gamla avsnitten. Jag hoppar lite mellan olika doktorer i classic, och första doktorn är snarkberoende, men femte är himla underbar!

Blir lite väl underhållen av ”tardis, time lord – yeah”-GIF:en. Har du sett versionen äldre av serien, som gick mellan mitten av sextiotalet och in på åttiotalet?
Inte lika bra (men säg det inte högt, för guds skull).

åååh, Eleven! bästa doktorn!
Ja, det blir bättre. Nej, kvinnorrollerna blir inte så mkt bättre (fast man lär sig tycka om Amy sen när Rory väl kommer med i bilden på riktigt.). Kan hända att jag är lite partisk då 11 var min första doktor och alla vet ju att första är bäst, men tycker faktiskt att han är den bästa, om jag riktigtriktigt måste välja. 6:e säsongen är guld, tycker att 7:nde bara blir sämre…
(Btw, har för mig att du sett Supernatural, vad är din åsikt om deras kvinnosyn/kvinnliga roller? Tyckte att första säsongerna inte hade så många starka kvinnor men att 8:e faktiskt levererade på den fronten.)
(och han som spelar Crowley är med i ett DW-avsnitt, påtal om SPN.)

Åh alltså har nog aldrig känt så starkt för karaktärerna i någon serie som jag gör för de i Supernatural! SPN, Sherlock och DW är mitt allt <3 Dock så går det ju inte att förneka att sexismen frodas i alla tre, och jag skulle nog påstå att SPN är värst av de alla.
Med viss förståelse för att serien bara har två fasta huvudkaraktärer (tre med Cas <3), och att utrymmet för karaktärsutveckling hos andra karaktärer öht inte är stort, så har det under åtta säsonger egentligen bara funnits EN(!) kvinnlig karaktär som är en "riktig" individ på samma sätt som de många manliga birollerna och inte där enbart som love interest och/eller bad guy.
Det är rätt illa – sen har vi ju den extrema macho-attityden hos de flesta manliga karaktärerna, allmänt sexistiskt språk, strippor, horor.. Listan kan göras lång, samtidigt älskar jag ju den serien och dess fantastiska (tyvärr uteslutande manliga) karaktärer så enormt mycket.
Funderar dock över en sak när det kommer till just SNP.. Det är ju en serie med en främst kvinnlig publik, där de manliga huvudkaraktärerna inte finns där för männen att identifiera sig med utan till ganska stor del framställs som "sexobjekt" för den kvinnliga publiken (såklart en väldigt könskonservativ och snäv sexighet, men it works for me..). Blev lite nyfiken på om du, LD, och andra här har några tankar kring det? Det jag försöker få fram är väl typ om bristen på bra kvinnliga karaktärer kan "uppvägas" av att de manliga karaktärerna framställs på ett sätt som i första hand är till för att tillfredsställa en kvinnlig publik..?
Utöver allt annat som jag älskar i den serien så är ju det fantastiska ögongodiset inte helt fel 😛

Men vad tråkigt att du inte uppskattar elvan. Jag var förstås helt sönderdeprimerad när Tennant försvann men oh vilken kändiscrush jag har på Matt Smith nu. Tycker dessutom att avsnitten ger en bättre helhet när Moffat är huvudskrivare, plus att specialeffekterne blir mer välgjorda.

Har kollat igenom avsnitt nu igen bara för att jag blev lite nostalgisk på de där gamla. Vilken skillnad! Saknar verkligen Donna! Hon klev rakt in i mitt hjärta när hon ramlade in i brudklänningen. Det roliga är ju att hon är den enda som inte velat se The Doctor naken men ändå fått se honom naken hahahhhahahha. Om ändå Moffat kunde få till en så bra platonisk relation som det var. Inget romantiskt tjafs eller skit.
För övrigt så skriver Moffat förbannat bra i Sherlock vilket är min absoluta besatthet. Följer Sherlock värre än något annat. Inspelingen avslutades nyss och allt. Bättre serie finns inte. Om han ändå kunde göra vad han gör för Sherlock när det kommer till Dr Who.

hihi här har du en till svårt Sherlock-besatt 😀
Håller med dig om att Moffat skriver förbannat bra – så länge han inte ”behöver” hantera kvinnliga karaktärer (avsaknaden av dem är förstås ett problem i sig), något som han har stora problem med och dessutom vägrar ta till sig kritik för :/ Blir riktigt irriterad över att han för övrigt skriver så bra som han gör (håller inte med de här som sågar honom även som historieberättare).
Men blev lite nyfiken över vad du menar, tycker du att han hanterar de kvinnliga karaktärerna i Sherlock – främst IA, men även Molly och Sally – bättre än de i DW? Där tycker jag tvärtom, tom Amy Pond är bättre framställd än de tre i Sherlock (även om jag älskar Molly), och River Song tycker jag är en stark kvinnlig karaktär.. Eller menar du historieberättandet för övrigt? 🙂

På tal om kvinnorna så ä ju Rose the Bad Wolf, Marth The Woman Who Walked the Earth och Donna the Most Important Woman in the Universe. Sedan kommer vi till Moffat eran och det är Amy the Girl Who Waited och Clara the Impossible Girl. Redan i deras ”titlar” ser man att det är ernormt stor skillnad. Tycker det är synd att kvinnorna inte är lika viktiga för Moffat.
För övrigt så kommer både Ten och Rose tillbaka i 50 års jubileumet nu i november!!!!!

”Och jag tycker att ALLA som typ spelar doktorn ska spela honom lika. Stay in character typ.”
Varför? Det har ju nästan aldrig hänt i seriens 50-åriga historia, varför börja nu?
Och vadå ”in character”? Hela poängen är ju att han är som en ny människa varje gång han regenererar.

Men men, Matt Smith är ju sååååå bra. Åh som jag och min exman har ”bråkat” över vilken doctor som är rätt/bäst.. Han gillar 4 & 10.. Jag 10 & 11 av ngn anledning. Blir spännande med the doctors 50-års jubileum i höst 🙂

Personligen tycker jag att serien bara blivit sämre sen Moffat tog över som huvudskrivare. Varken Amy eller Clara har särskilt mycket att komma med, och historierna är inte lika sammanhängande och invecklade som de varit innan.

Jag gillar Matt Smith, inte lika mycket som Tennant men han blev bättre. Moffat var bättre när han inte var ansvarig för hela serien, hans gamla avsnitt var sååå bra (Blink, Girl in the Fireplace)
River räddar det mycket, dock. Och jag gillar Rory mycket, och sista avsnittet med Amy och Rory så blev jag lite kär i Amy också. Jag gillar Clara, fast blev lite besviken på upplösningen på hennes mysterium.
Och jag saknar fortfarande Rose så himla mycket.

Det blir bättre. Jag hatade 11 och Amy de första avsnitten och var nära att lägga av. Sedan förälskade jag mig i dem också. Amy och Rory är fantastiska. Ibland tycker jag att kritiken mot Amy är lite orättvis just för att hon är snygg. Hon har attityd, är ung, osäker, äventyrslysten och regerar på resan in time and space.

Det blir bättre, men ta en paus från Doktorn och se lite Torchwood ett tag istället. Till och med James Marsters aka. Spike dyker upp i ett avsnitt eller två. Annars rekommenderar jag Primeval och Lost Girl om du vill ha lite omväxling.

Men titta inte då om du stör dig så mycket?
Jag tycker att alla regenerationer av doktorn har haft sin charm, dock undrar jag varför du ska basha Amy pga hennes läppar? Det är ju så hon ser ut?
Förstår inte vad hennes utseende har med saken att göra överhuvudtaget. Eller varför du ens skriver att Matt Smith är FUL? Som om hans looks har ett dugg med saken att göra.
Måste vara sjukt jobbigt att vara så jävla ytlig.

men herregud, reaktionerna jag får av några få här är skrattretande. 1. jag älskar serien. Den stör mig inte. Att nya doktorn inte kan jämföra sig med tian är en annan sak och detta måste jag kunna dryfta här utan att folk tar illa upp (HAHAHAH? VA????) 2. jag bashar inte amys utseende. Hur hon ser ut skiter jag i. Jag ogillar att hon plutar med läpparna. Detta är ett ansiktsuttryck, inte ett utseende. Och något som de flesta unga snygga kvinnor inom film har en ovana att göra. Syftet är att se lite sötdum, barnslig samt sexig ut. De andra kvinnorna var befriande osexiga och nåt jag gillar med serien. 3. Doktor elva är inte doktor tio. I jämförelse med den senare så är alla doktorer fula och fel och dumma och FEL. OCH FULA BUUUUUUUUU. 4. tagga ner lite.

Det måste vara sjukt otacksamt för Smith att ta över efter en stjärna som Tennant. När Eccleston byttes ut var jag bara småsur ett halvt avsnitt innan jag blev störtkär i Tennant! Är på säsong 7 nu och ogillar fortfarande Smith, han är så flummig och flamsig. Och så kan jag inte sluta störa mig på att han saknar ögonbryn.
//Emma Hå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *