Kategorier
Vardagstrams

#throwbackthursday

Det är ju torsdag idag och alla som har instagram vet ju vad det innebär; ja det är throw back thursday och i ära till plutläppsdebatten tänkte jag att jag skulle avslöja med lite gamla bilder på mig själv just plitandes men också min gamla standardpose; de särade läpparna. Och självklart ALLTID ALLTID kuksugarperspektivet. Lite uppifrån.
Jag tycker jag fixar det riktigt bra!
20130926-132756.jpg
20130926-132807.jpg
Jag och syrran elaka Elin i styvfars kläder/skor. Vi är på mcklubben northtrail i jättendal och fotar till årets julkort 2003.
20130926-132841.jpg
Jag behärskar den särade läpparna till perfektion. Här tänkte vi att jag skulle se lite gothic-bimbo-pinuppig. Komplett med den traditionella titta-snett-uppåt-blicken.
20130926-133152.jpg
Här är jag faktiskt gravid med Ninja men det hindrar inte mig!
20130926-133412.jpg
Nu kanske det låter som att jag gör narr av mig själv men det gör jag minsann inte alls! Jag tycker att jag är riktigt snygg på bilderna och jag tycker att man inte måste ta allt så allvarligt hela tiden. Jag gillar att tramsa runt och de flesta bilder jag tar har sällan speciellt mycket allvar i dem, inte ens fört när jag var mer selektiv med hur ful jag vågade vara.
Hos Bloggkommentatorerna fortsätter diskussionen kring slutshaming, normer och plutläppar, för den som vill ha lite nya perspektiv.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”#throwbackthursday”

På fjärde bilden tycker jag att du gör en väldigt Elaine-ig min 🙂 Själv tycker jag att det är helt omöjligt att inte göra sig till på bild, speciellt selfies, men vad gör det? Jag är väldigt medveten om att jag spärrar upp ögonen på bild (efter att en ”snäll” kompis i tonåren påpekade att jag är snygg när jag tittar mig i spegeln, men annars ser jag alltid trött och dåsig ut), men så får det vara, helt enkelt. Jag har alltid tyckt att jag är ful och försöker att fokusera på annat än mitt utseende, men det blir ju tråkigt att inte ha några gamla bilder på sig själv, så då tar jag hellre några töntiga, missvisande fjortisbilder än inga bilder alls. Det vill jag kunna fortsätta göra utan att någon kommer och säger att jag borde inse att jag ser löjlig ut. Härligt att ni lyckades hålla en god ton och att Elaine förstod vad kritiken innebar 🙂

Alltså, jag vill protestera högljutt mot att bilder tagna lite uppifrån kallas för kuksugarbilder eller kuksugarvinkeln! Blä vilket patrairkalt-här-är-det-heteromännens-assosiationer-som-får-råda språk. Jag vägrar vara med på bild om inte kameran är högre upp än mitt ansikte och det är för att jag har typ noll haka och även när jag var en benget med ett BMI på 14 så fick jag lätt dubbelhaka på bild (och ja, självklart i verkligheten också, men det slipper jag oftast se), inte för att jag är det allra minsta intresserad av att behaga män eller deras kukar (för det är jag INTE!= supergay). Varför det är en sådan rädsla för att vara ful och hela det här skönhetskravet på kvinnor är också en intressant fråga, men det orkar jag inte med nu. Ville bara hävda min rätt att få vara med på bild utan vare sig dubbelhaka eller bli kallad för kuksugare. Hej och tack för en annars väldigt bra blogg! <3

Snygg ja, fast lite blåst ser man väl ändå ut med de där munposerna, hehe (nej, länkar inte till min systers och min munpose här). Tycker förresten att dina aktuella bilder på dig transporterar mycket mer personlighet. Tänker att det kanske är lite som med folk man träffar IRL: om man inte är direkt kär i personen ifråga glömmer man väl ändå ganska snabbt bort hur personen ser ut när man umgås (eller läser en blogg). En människa som är riktig rolig är ju klart den personen jag föredrar att hänga runt med en längre stund och det är väl också den som hamnar längst upp i hierarkin i ett större sällskap. Och ett ansikte kan bli mäktigt via medial upprepning, jag tänker på Agatha Christies ansikte tex. Ditt ansikte har nog blivit ett sådant maktansikte.
PS: Fittler, haha!

Tycker bilderna var rätt kul, gillar den näst sista, kom att tänka på Nemi när jag såg den (troligtvis ögonen). Eftersom det här inlägget handlar om poser och plutmunnar blivit ett hett debattämne i bloggosfären, kan jag passa på att förklara tecknet i andra bilden.
Nej, det handlar inte om Djävulen som vissa puritanska människor som skall klistra Parental Advisory etiketter på alla hårdrocks-CD påstår.
Så här ligger det till.
Någon gång på 80-talet sparkade Black Sabbath ut Ozzy för att han var påtänd för ofta, vilket troligtvis var hela tiden. Han ersattes med Ronnie James Dio, från Rainbow. Ozzy hade alltid gjort Viktorytecknet på scen ( pek och långfingret i luften kommer från Winston Churchil som använde det under andra världskriget).
Ronnie ville fortsätta men köra något eget. Han snodde tecknet från sin italienska Farmor, tecknet har tydligen något med italiensk folktro att göra och skall skydda mot det onda ögat, vad nu det är.
Nej, det är absolut inget att skämmas över, själv stod jag på klubben på Fryshuset i Lördags, hängde på kravallstaketet, headbangade och hyllade Dios farmor medan Sister Sin öste på från scen.
Kan meddela att tecknet fungerar, fick inte ont i ögonen alls. Däremot fungerar det inte mot det onda örat, hörde inte normalt förrän i Tisdags.
Har tillslut insett att jag skall börja med hörselproppar och samla vuxenpoäng.

Jag vill mena att anledningen till att man ofta gillar bilder på sig själv snett uppifrån är för att ögonen kommer närmare kameran och upplevs som större och resten av ansiktet ser smalare ut. Det i sin tur gör säkert att ögonen ser ännu större ut i förhållande. Sen tittar man då samtidigt lite upp och får med ännu mer ögonvita = ögonen ser ännu större ut, samma sak när du tittar snett.
Vi gillar stora ögon, det finns säkert biologiskt i oss då ögonen är bland det viktigaste vi har för kommunikation och uttryck. Stora öppna ögon ser ofta snälla och välvilligt inställda ut, små kisande ögon ser mer arga och elaka ut. Tänk bara på hur man tecknar seriefigurer. Och även om man inte köper det biologiska så tänk bara på varannan sminktutorial där ute:
VI GILLAR STORA ÖGON.

fast gillar vi stora ögon på män också? Eller är det bara barn och kvinnor? Vår inställning till stora ögon ÄR biologiskt. Barn har stora ögon och vi är programmerade att reagera med ömhet och omhändertagande när vi ser stora ögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *