Kategorier
Vardagstrams

Vad hände med Penntricket?

penntricket-liten-menyn_ebbc1cbe24b1a35c85e94dec7d97362cNär det gäller Penntricket förstår jag att biljettköpare blir arga och besvikna, speciellt om de bara fått höra en version så jag tänkte att jag ska berätta lite mer om min roll i det hela. För mitt eget goda ryktes skull, inget annat.

Som ni redan förstått är ju pressmeddelandet vi gick ut med en uppdiktad version. Ett skenmanöver för att dölja det som hänt; att jag hade brutit med Cissi Wallin. Klart jag förstår hur mycket jobb det krävs att sätta upp en show, det var inga oklarheter från min sida och jag var inte överväldigad av det kommande jobbet. Tvärtom. Jag visste precis vad som förväntades och sköt till och med upp mina studier för att ha tiden att genomföra projektet.

När vi började prata om att göra nåt tillsammans så var detta efter ett föredrag i Uppsala, vi pratade ganska löst om att hålla förställningar och ta bra betalt. Jag avskyr att tala inför folk men tillsammans med Cissi Wallin kände jag mig alltid väldigt trygg och avslappnad i publika sammanhang så jag var förväntansfull.

Så vi satte igång och då rullade det på ganska snabbt. Vi hittade en producent/regissör som skulle hjälpa oss med allt det administrativa. (telefonsamtal, ekonomiska osv) Vi bokade möten, ibland flera gånger i veckan, för att stämma av. Vi kom i kontakt med Maxim och hade kontinuerlig dialog med dem, tillsammans och var för sig. Ingen drog ett större lass än nån annan, vi skrev precis lika mycket på material inför showen och jag la ner ett enormt jobb med att fixa facebook, domäner, egenhostad wordpress med blogg samt en proffsig affisch redo för tryck. (ok låter kanske lätt men det tar mer tid än man tror att koda och redigera) Vi hade alla tydliga uppgifter: Regissören skötte ekonomi och dialog med maxim, Cissi kontakten med press och TV och jag det webrelaterade/visuella.

Jag kom på alla möten (i tid såklart), jag svarade på ALLA telefonsamtal och jag var inte oanträffbar som det påstås.

Jag gör saker på mitt sätt och det blir alltid alltid alltid jävligt bra gjort. Jag blir alltid klar till deadlines, jag gör alltid ett noggrant jobb och jag gör alltid det jag säger att jag ska göra.

Under den här tiden så hade jag även fullt upp med en kommande flytt, en bostadsrättsförsäljning och komvuxstudier/prov. Jag kodade dessutom om min blogg från scratch och flyttade hela arkivet till wordpress under samma period. Jag hade mycket på tallriken precis innan sommarn och var väldigt stressad. Så nej, jag var kanske inte lika peppigt entusiastisk som Cissi hade önskat, det medger jag. Men hoppas att det var förståeligt.

Men vi kom båda överens om att ta semester under juli (Cissi skulle ut och resa och jag skulle ju ha fullt upp med flytten) för att köra igång med nya krafter i augusti. Då skulle vi dessutom ha gott om tid att få ihop allt. Vi var helt överens om detta. Inga konstigheter alls.

Jag hade alla intentioner att genomföra Penntricket och såg fram emot det med pirr i magen. Men pga flera omständigheter så kunde jag inte gå vidare med Cissi Wallin. Varför behåller jag för mig själv, men brytningen var befogad. Jag kan inte gömma mig bakom ”professionalitet” och sätta upp en feministisk show som ska lyfta systerskap då vår relation och samarbete är allt annat än bra. Det är inte ärligt och ärlighet är en viktig byggsten i det jag står för och gör. De flesta skulle sälja sin själ för en sån här chans men min integritet är inte till salu. Och om integritet är priset man måste betala för att vara professionell, så vill inte jag vara professionell i det här fallet.

Vi kom iallafall överens om att avbryta, på mitt initiativ. Jag och regissören träffades och pratade igenom hur vi skulle göra. Jag hade telefonkontakt med Maxim (som tillsammans med vår regissör har varit ett otroligt stöd och hjälp under den här processen. Vilka människor!) och the rest is historia som man säger.

Jag fick ta den offentliga och den ekonomiska smällen trots att vi var två om detta. Och det har jag gjort utan krusiduller och utan gnäll. Men att spinna vidare på vår uppdiktade ursäkt offentligt, göra mig till syndabock samt utmåla mig som en lat och oresonlig idiot utan arbetsmoral känns jävligt orättvist.

Så jag står här och konstaterar att mitt liv plötsligt blev bloggvärldens Hänt Extra. Men jag tror och hoppas att iallafall mina läsare har bättre saker för sig än att spekulera i det här. Drama i all ära, men den här filmen vill jag inte vara med i.

Så nu gör vi som kungen och vänder blad tycker jag. Kram!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad hände med Penntricket?”

”mitt liv plötsligt blev bloggvärldens Hänt Extra”, där satte du orden precis som jag tänkt när jag läste Cissi Wallins inlägg. Jag tycker det var oprofessionellt av henne. Det var märkligt att läsa hennes beskrivning av sig som om du vore en stalker och ljusskygg samt konflikträdd latmask. Hon verkar inte ha en aning om vad det är egentligen som hänt mellan er som resulterat i din brytning med henne, vilket är konstigt. Nä, hela historien är tråkig och den hänger ut dig och din man samt även hans bror, det blev till att läsa om en familjefejd vilket är bara tråkigt och sporrar folk till att ”gotta” sig.
Jag hoppas att du kan släppa det här och inte älta, låt ingen annan få den makten över dina tankar. Du har hittills gjort ett jättebra jobb med din blogg och jag är säker på att du har en bra karriär framför dig. Ditt inlägg här visar endast på professionalism. Du lyckas förklara/ge svar på tal samtidigt som du upprätthåller balansen och sjunker inte till en nivå av pajkastning. Kram på dig!

Herregud. Jag bor under en sten för jag har inte sett något om det här. Inget alls.
Det är rätt skönt att inte dras med i såna här saker.
Det skulle bli en föreställning men det blev det inte. Slut på den saken för min del.

Hej! Tråkigt det som hänt, mest den privata felen då, för er. Gällande det professionella får man väl säga att det inte påverkat min bild av dig på ett negativt sätt. Tvärtom till och med.
Önskar dig lycka till med framtida projekt!

Glömde: trots att jag faktiskt ”kösta på mig” att rota lite så hittade jag inte en rad om att du bär någon skuld. Bara att det är inställt. Om det är någon tröst så verkar det inte vara så ”utbrett” i allafall?

Fast jo. Jag gjorde precis vad som förväntades och jag gjorde ett bra jobb. Men sen var jag tvungen att avbryta. Förhoppningsvis så förstår du kanske att man inte alltid kan styra över omständigheterna och att man ibland inte kan genomföra det man tänkt sig.

jag skäms för att jag ens geggar in mig i det här nu men jag gör det ändå, hur kommer det sig att du inte bemöter hennes påståenden om att du i princip trakasserat henne via sociala medier mm?
för att det inte är värt att sänka sig till hennes nivå?
eller för att vi som följt er kan se att det kanske stämmer i vissa fall?
även om det stämmer så är jag ändå helt förstående till att man kan bli frustrerad och flippa lite, speciellt om man känner sig sviken och inträngd i ett hörn… been there done that.

För det första verkar det som att det blev lite pajkastning åt båda hållen. Sen om det beror på missförstånd osv spelar antagligen ingen större roll om man redan är sjukt arga på varandra.
Jag har såklart INTE sett allt MEN det jag sett och det som Cissi Wallin tar upp själv i sitt blogginlägg är ju när LD kommenterat på saker som Cissi Wallin sagt I SITT RADIOPROGRAM. Hallå! liksom. Stalking? Låtom mig hånskratta.

Jag har faktisk avbrutit ett samarbete för mindre än så. Precis innan allt skulle publiceras så kände jag i magen att jag inte kunde stå för det som skulle ut. Jag, precis som du, tog den ekonomiska smällen utan någon klagan. Ändå så kunde personen i fråga inte ens hälsa på mig efter det. Men som du säger, min integritet och mitt varumärke är inte till salu för alla pengar i världen. Till saken hör också att jag var drygt 20 och min samarbetspartner var drygt 30. Hon borde förstått bättre. Lite som att en familjemedlem borde förstå bättre.

Det enda jag egentligen vill säga är att den Natashja jag kände för flera år sedan skulle inte vara en galen stalker och bete sig så som Cissi Wallin beskrivit i sin blogg. Nu menar jag inget illa mot henne för jag känner inte henne alls! MEN jag har väldigt svårt att tro att du ska ha förändrats så radikalt på senare år och förvandlats till en elak människa. Nej, det köper jag inte.

Inte ett dugg konstigt eftersom att detta gäller en period från vår till höst. Jag pluggade i våras. Höststudierna sköts upp. Så. Var det krångligt? Konstigt?
Så jävla trött på folk som inte ger mig the benefit of a doubt. Jag har ingen historia av att ljuga eller snacka skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *