Kategorier
Vardagstrams

Vad retar upp er?

Jag har en period just nu då jag retar mig orimligt mycket på massvis med saker. Generellt har jag en tendens att tycka att alla är dumma i huvudet och jag har ofta en ganska låg tolerans för sådant som jag tycker är idioti (och folk jag tycker är jävla idioter och den listan är lång) ,men jag jobbar med det och bla bla bla, inte för att jag egentligen mår dåligt av att reta upp mig (det är tvärtom ganska uppfriskande) utan för att jag lider av det där jobbiga komplexet att vilja bli älskad av hela min omgivning. Tough shit som ni kanske fattar.

Vad retar ni er på?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vad retar upp er?”

Retar mig ofta och mycket. Just nu är det något jag läste igår. Tydligen är i princip all kyckling som serveras på svenska skolor halal-slaktad. En slaktmetod som är förbjuden i Sverige då den är utdömd som djurplågeri, det serverar vi i svenska skolor. Hyckleri..

Shit, denna oändliga lista över crap:
– folk som blir överbevisad när de har fel i diskussioner och försöker släta över sin miss från alla möjliga håll. Aldrig får man höra ”fan, jag hade fel här, du har rätt”.
– Twitter. Generellt bara.
– Robin Thicke.
– Att du bloggar så lite. *StööÖnaHr* 😉
– Folk som skryter med att ”de aldrig har läst en bok i hela sitt liv”. En klassiker.
– När saker och ting chock-rasas i kvällspressen.
Mvh för alltid negativ

Åh 🙂 Det finns så många saker jag stör mig på!
Folk som kör över en med kundvagnen för de måste komma först..
Folk som VET ALLT om hur det är att ha bebis, fast de inte har några barn själva.
Att jag får ont i tungan av choklad helt plötsligt 🙁
Grannens gapande hundar.
Allt tjat om 5:2 dieten och all annan smalhets.
Att det fan nästan bara finns rosa kläder till flickor.
osv osv osv the list goes on….

-Irriterar mig sjukt mycket på alla dem som tor att de sitter med den enda sanningen hur allt ska vara. Med denna egenskap följer ofta att de själva alltid ska ha företräde om de så är på vägran eller i matvaruaffären etc.
-Jag irriterar mig också på dem som struntar i de regler som vi har kommit överens om för att de tror sig veta bättre. Även om det vore sant att de vet bättre så får de enligt mig gå demokratiskt till väga och ändra på det och inte bara göra som de själva har lust till. (Naturligtvis så gäller bara detta irritationsmoment för mig i demokratiska länder.)

– Alla jävla prettomorsor ala Familjelivsmaffian där ute
– Att allt ska vara så svart och vitt (man kan hata OCH älska sitt barn)
– Vikthetsen, ffa hetsen att se ut som förr efter en graviditet
– Diet-tips
– Att min son kallas hon när han har färgglada kläder
– Människor som tränger sig i kö
– Bilisterna efter väg 222
– Att hela Sthlm stängs ner pga Obama
– Att sonen förstör kläder genom att slabba mat överallt
– Att det aldrig blir kallt ute så jag får höstbona
Ja… Listan kan göras lång 🙂

På folk som kommenterar på dina dietinlägg nedan och ”håller med” men sen måste skriva oerhört detaljerat om hur deras kroppar är, ser ut och fungerar samt kokettera lite med sin smalhet (jag är så himla smaaal men ändå äter jag jätteohälsosamt så smal är INTE lika med hälsosam hörde alla att jag kan vara smal och äta allt jag vill HÖRDE NI DET?) men ändå ”förståår tjocka”. De är så jävla dumma i huvet.

Jag retar mig på ointollerans och på enkelspårighet men mest av allt så retar jag mig på mig själv och andra som dömer människor utan att egentligen ha rätt att göra det. Fast det finns en sak som stör mig mest av allt och det är Sverigedemokrater.

Nu kommer du reta dig på mig istället 😛
Intolerans är en antonym till toleranta personer. Ointoleranta personer skulle då vara antonym till intoleranta personer, vilket är toleranta personer – några du säkert inte har något emot 🙂

Jadu, jag vet precis vad du menar. Och jag tycker som du, att det är uppfriskande att få kasta ur sig lite genuint hat emellanåt, när någon idiot betett sig sämre än vanligt. Hur ska man annars lätta på trycket så att allt de andra, mer positiva, får plats?
Bilförare exempelvis, jag menar, hur många personer kan det finnas där ute i trafiken som INTE kan köra bil? Eller hur kommer det sig att en vuxen människa – som uppenbarligen har tillräcklig IQ för att klä sig själv på morgonen – ändå står och nyser eller hostar ut över hela fruktdisken i affären? Varför är det så svårt att hålla för munnen? Varför skulle jag vilja äta någon annan snor?
Jag stör mig också ofta på individer som liksom väljer att inte tänka. De är helt ointresserade av att utvecklas eller lära sig något nytt – att över huvud taget läsa något annat än Aftonbladet (och när de läser Aftonbladet så tror det på varenda ord utan tillstymmelse till ifrågasättande). Inte undra på att de särskriver allt hela tiden. Jag har verkligen svårt för dem – de som inte vill ta ansvar över sitt eget liv, men som ändå har mage att gnälla på precis allt runtom dem. Som om de vore några slags offer för verkligheten. Helt handlingsförlamade men ändå så pass giriga att de förväntar sig att andra ska göra allt åt dem. Nej fy fan!
Ja, jag får nog kapa listan här annars lär jag väl skriva resten av eftermiddagen tror jag.
Tack för din blogg Lady Dahmer!
//Nellebo

Äsch, när jag ändå är igång! Stör mig även på bloggerskor som exponerar sina barn i bloggen och skriver ut vad för märkeskläder ungarna har på sig, typ: ”Dagens Anna”. Fy fan! Eller på bloggare som tror att de är journalister bara för att de går på något som heter pressträff. Och nu ska jag sluta för jag är störig med mina inlägg här 🙂

I och med att jag är sjuk just nu så stör jag mig på i princip allt, men jag ska försöka sammanfatta det:
– Folk som röstar på SD/håller med SD/
– Idioter
– Diethets och smalhets och ”ska du inte börja springa” NEJ LÅT MIG VARA TJOCK IFRED ;___;
– Manssvin som säger ”jag får inte ligga för att jag är snäll för kvinnor vill bara ha killar som beter sig som as mot dem” … NEJ du får inte ligga för att du är ETT JÄVLA RÖVHÅL.

Äldre kvinnor som är otrevliga mot småbarnsföräldrar!
De klagar, blänger och kritiserar föräldrarna högt och ljudligt på bussen, dessutom
Så tränger de sig ofta före, jävla idioter!
Jag har inga barn men det är något som jag går igång på, ibland så vill jag bara ge dem en fet smäll!

Detta stör mig ungefär varje dag:
– Kunder. Över lag alla jävla sorters kunder som finns överhuvudtaget. Jobbar i butik och det finns så otroligt jävla idiotiska människor att jag inte vet vart jag ska ta vägen ibland. (HATHATHATHAT)
– Folk som går tre i bredd på trottoaren och tar upp all plats som finns.
– Folk som inte plockar upp efter sina hundar.
– Folk som påstår att jag skulle vara arg/ledsen för att jag inte ler precis hela jävla tiden. Nej, jag är inte ledsen eller arg, jag ser bara HELT JÄVLA NORMAL UT!!!
– Folk i allmänhet.
Med vänlig hälsning, hobbymisantropen.

Jag jobbar också i butik och håller med om kunder till 100%. Mest irriterande är när kunder ser mig som sin assistent och förväntar sig att jag ska hålla dem i handen under hela butiksbesöket. Irriterar mig också på att mina kollegor är för snälla för att snacka om puckade kunder. Bäst är ju att få saken ut världen och gå vidare, annars går i alla fall jag bara runt och pyser.

Aftonbladet.
Familjeliv.
SD-lobbyisternas ökade antal inlägg på Familjeliv så här ett år innan valet.
Folk som skvätter, glor bakom sina cyklop eller tar upp hela banan på motionssimmet i badhuset. Alltså, vik hädan!

Jag stör mig på mig själv , för jag inte alltid vågar stå upp för mig själv eller våga säga min åsikt , rädd för att inte bli älskad. Som dig !! Hemskt !! Hur jobbar man på det? Har så mycket att säga men håller tyst.

Jaaa, jag retar mig också på mig själv. När jag låter mig dras in i andra människors draman och det ger mig en dålig känsla i magen.
När jag låter saker som inte är värt uppmärksamheten ta min energi. Som när folk går alldeles för sakta framför mig. De får väl för faen gå hur jäkla långsamt de vill, det är ju jag som stressar. Osv… Jag önskar att jag var mer tolerant så jag kunde sluta reta mig på det, alltså mig själv.

– Bebisbilder när ungarna äter själva och det är kladd i hela fejset. Alla ba: ååååååh tiihii så söööt.
Förlåt men nej. Inte söt nånstans.
– Folk som lägger upp länkar till artiklar från Fria tider och Avpixlat. Jag blir så jävla förbannad! ”Jag är inte rasist men..”
– ”Jag är inte feminist men självklart tycker jag att män och kvinnor är lika värda” JAMENDÅSÅ, DÅ ÄR DU FEMINIST, JÄVLA IDIOT.
– Bebisbilder med text: Min prins/prinsessa. SORRY, men ditt barn kommer aaldrig bli någon prins eller prinsessa.
– Goda-råd-folk. Fast det beror lite på vad för slags goda råd. Väntar första barnet och det alla säger är: Passa på att vila nu medan du kan. Ja men jag är dödstrött precis hela tiden, jag har ett heltidsjobb. Jag kan inte vila när jag kan eller måste eller är trött.
Jag är rätt så förbannad av naturen tror jag. 😀

Ganska mycket, men det som tar priset och som har dominerat ett tag är:
– Folk som hänger ut hela sitt liv (privatliv) på facebook.
Dvs allt från hur deras magar mår, till konflikter med ”hemliga” personer (pikar som man förstår)och hur fruktansvärt dåligt de mår. Det är extremt tärande enligt min mening, och för att slippa störa mig så fruktansvärt mycket så har jag dolt de värsta bland mina ”vänner”. Känns rätt gött faktiskt!

Älskar när människor vågar vara brutalt personliga, ju brutalare ju bättre. Finns inget tråkigare än ”varit på österlen och druckit te i helgen” + bilder på äckliga katter. Men smaken är som bekant som baken 🙂

– Föräldrar som säger: ”Men det är ju miiina barn, så jag gör som jag vill” när de faktiskt har gjort riktigt fel (aga, lämnat bebisar att skrika i timmar etc.). Ja, det är dina barn som i att du ansvarar för dem, inte som i att de är dina jävla ägodelar.
– Att folk inte fattar skillnaden mellan att kritisera normer och att kritisera de individer som följer dem.
– Föräldrar som VARJE dag visar upp sina (bebis)döttrar i babyrosa fluffkläder, för det är minsann inget fel med att vara tjej. Nej, det är det självklart inte, men varför inte bredda liite på begreppet tjejigt i alla fall? I svaga stunder får jag lust att kommentera: ”Bara så att du vet är det ett barn du har fått och ingen cupcake”.
– Att brevbäraren knackar på a la ”POLICE, OPEN THE DOOR!” så att jag nästan får en hjärtattack varje gång.

*På att jag inte får klaga på min graviditet utan att höra ”men du valde ju det själv”
*På folk som lägger sig i min barnuppfostran
*På folk som gärna fjäskar för kända bloggare mm i kommentarorsfälten (exempel: om hannah graaf lägger upp en bild på vadfansomhelst, så ska alla ba ÅHHH VAR HAR DU KÖPT DEN (även om den e skitful eller nått helt vanligt som ett glas)
*På att alla ska ha en jävla åsikt om namnet vi valt till kommande bebis
*På mitt hår
*På alla idioter som existerar

Vad härligt att du också gillar att reta upp dig. Jag hänger en del på tjejsidor och fjortisbloggar bara därför, och brukar ibland googla på typ motargument till homosexualitet eller feminism eller liknande bara för att få sitta och gotta mig i all idioti. Härligt!

folk som är övergulliga mot varandra på facebook och bah ”du är bäst gumman” ”bästa du” ”vackra du” …GGGGAAAAAHHH
Folk som är övergulliga mot varandra i verkligheten och bah..”va fin du är” ..”åå gud vad roligt att du haft trevligt på semestern”
Folk som pratar om tråkiga saker och andra som reagerar som att dom tråkiga sakerna inte alls är tråkiga saker utan roliga saker.
Folk som säger att dom är ”lite galna”
Folk som tror att just deras bekantskapskrets har ”sjuk humor” , eller att de själva har ”sjuk humor”, när de i själva verket har en ganska tråkig och standard humor.
Folk som sitter i en tyst tunnelbanevagn och klagar till sin kompis att det är deprimerande att folk är tysta på tunnelbanan när de själva säkerligen också suttit tysta om de just inte haft sin kompis med sig.
folk som äter en halv chokladkaka och sen säger att de ”inte orkar mer”, jävla idioter.
Folk som förutsätter att man pluggar bara för att bli något. tanken att man bara kan vilja veta och förstå saker finns inte.
småbarn

FY SATAN va jag stör mig på människor som bara äter en halv chokladkaka och sen säger ”nu har jag fått nog”. NEJ, du har inte fått nog, ingen får någonsin nog efter en halv chokladkaka, DU LJUGER!

FÖR många saker. Idioter. Folk som beter sig så att man bara vill sätta en känga i ansiktet på dem. Mitt ex som sprider lögner om mig. Folk som TROR på exets lögner. Folk som verkligen, verkligen inte vill förstå vad ”hen” går ut på. Folk som inte kan ge raka besked. Folk som hycklar. Folk som ljuger. All ilska i världen. Våldtäktskulturen. Så mycket mer, orkar inte ens rabbla – blir sur bara av att tänka på det. Argh.

Blir så glad av dessa kommentarer, eftersom jag själv trodde att jag var ett bittert as som irriterar mig på så mycket.
– Folk som bestämt måste hävda att de minsann är intelligenta i ett (flera gånger på en kväll – ”jag är intelligentare än de flesta”) och att de är så bra på många saker, men så ser man absolut inga tecken på att de är det.
– Folk som avbryter en.
– Folk som självutnämner sig själva som ”OCD-aktiga” (direkt citerat från en person) för att verka mer speciella och intelligenta.
– Posten och deras jävla eftersändningar.
– Folk som inte förstår att man mår dåligt. Man tycker ju att de borde fatta när de vet att man är sjukskriven, för det första.

Men JA! Håller med till 110% på det där med folk som tillskriver sig själva OCD och högre intelligens. Även folk som självdiagnosticerar sig med Asperger, ADHD eller liknande för att framstå som lite mer intressanta och speciella än genomsnittet, och för att ha en anledning att bete sig konstigt. ”Jamen jag har ju ADHD, jag KAN inte sitta still mer än 5 minuter!”, ”Jag har såååå mycket OCD, jag klarar inte av att ha prickigt och rutigt tillsammans, haha jag är så sjuk”, en massa såna saker hör jag dagligen från folk som jag med 100% säkerhet vet inte har någon sådan diagnos.
Även när folk säger ”Jag tror jag har anorexia, jag känner mig inte sugen på godis”, ”Jag tror jag har bulimi fast jag spyr inte”, ”Jag tror jag är djupt deprimerad för jag orkar inte städa idag”, ”Han har uppenbarligen tourettes för han måste alltid säga vad han tycker”. Snälla sluta uttrycka er så om diagnoser. Tack!

Just retar jag mig på de av mina kollegor som inte förstår att vi behöver följa de rutinerna vi har för att kunna hjälpa de övriga medarbetarna inom koncernen.
Istället så vill de bara köra på och ignorerar att det gör att kollegor på avdelningen och runt om i företaget får lägga massor av tid för att en eller två personer inte vill lägga någon timme på att göra rätt från början.
De respkterar inte andra människors tid utan anser att bara deras egen tid är värt något.
Men jag försöker att inte reta upp mig för mycket. Visst är det ok, men jag tycker att det tar alldeles för mycket energi som jag hellre vill välja vad jag ska lägga den på istället för att lägga den på idioter.

Oj, vart ska man börja 😉
– Folk som är kryptiska på Facebook ”-Helvetes skit…!”, ”-Så jävla ledsen!” o.s.v bara för att folk ska fråga hur det är eller vad som händer och då svarar dom ”Jag vill inte skriva vad som har hänt här på facebook”
– Chefer som bara bryr sig om pengar
– Öppna kontorslandskap
– Killar som tror att dom har rätt att kalla mig snygg, vacker, sexig, os.v bara för att jag går förbi dom på trottoaren. (Att vara blond och blåögd är tydligen väldigt exotiskt här i södra Frankrike)
– Folk som skriker när dom pratar i telefon
– Turister (helst när dom stoppar upp trafiken för att dom inte hittar)

Oh lite saker som får mig att gå i gång i vardagen är:
Rasister och människor som uttrycker sig fördomsfullt
Personer som har låg arbetsmoral
Personer som bara tänker på sig själva och är osolidariska och egoistiska både på en privat nivå och på en samhällsnivå.
Folk som klagar på Sverige men gärn tar alla bidrag etc och sedan själva inte gör ett skit för att förbättra utan lever på andra.

Ojoj, vart ska jag börja?….
– kvinnor som håller med vita kränkta män
– ateister som kämpar för en religionsfri värld men som tycker att ”äh sjuka ideal och sexism har alltid funnits varför bry sig?”
– alltså folk i allmänhet som inte tänker längre än näsan räcker innan de börjar argumentera och sen inte kan erkänna att de har fel.
– idiotbilister som ska varva motorn medan man går över gatan med sina barn
– att timmarna inte räcker till
– att jag vill ha ett eget liv trots två barn
– att vi inte kan leva helt jämställt i förhållandet bara för att jag ammar
– att man hatar allt med bantningshets iom en förlossning men ändå hatar sin pösmage SÅ mycket
– barn som är uppfostrade annorlunda av inte lika jämställda föräldrar som vi är som lär min son att det bara är tjejer som dansar, har rosa kläder, leker med dockor osv. Lär också min son att leka krig, trovärdiga leksaksgevät/pistoler som låter på riktigt är coolt.
– oeffektiva sega människor som är tidsoptimister pga det
– handla och laga mat på vardagar
– att kändisar man ser upp till visar sig vara idioter (Pharell Williams tycker tydligen det är ok att bonda med Robin Thicke)
Etc etc etc…..

Jag undrar vad grejen med Thicke är. Jag har førstått att många tycker han är ett kvinnohatande svin, men eftersom jag inte riktigt hänger med i nøjessidorna har jag inte fått med mig vad han gjort. Vet bara att han är musiker typ. Please explain!

– Idioter som uttalar sig om saker de inte har någon aning om, t ex ”feminister vill att kvinnor ska ha alla rättigheter och män inga”, ”kvinnor med hög sexdrift har dåliga relationer med sina pappor” etc
– Folk som går i cykelbanan, cyklar på gångbanan, cyklar i led i ca 2 km/h på motorvägar, bara springer ut på gatan där bilarna kör i 70 km/h, bilister som tvärnitar eller inte stannar alls vid övergångsställen…
– Att min hyresvärd tycker att pälsängrar är något man får leva med om man bor i en lägenhet från tjugotalet, samt vägrar fixa vattenskadan i förrådet och tvättstugan
– Folk som klagar på hur dålig ekonomi de har i ena stunden och i andra stunden impulsköper en hund
– Folk som anser sig ha rätt att kommentera min kropp bara för att jag har tajta jeans eller mjukisbyxor eller knälång kjol eller whatever.
– Folk som säger att jag borde le oftare för då är jag som vackrast. Fuck you! Jag ler när jag känner för det, inte för att vara estetiskt tilltalande för dig.
– Folk som skriver t ex ”Något fruktansvärt har hänt, snälla fråga inte vad” på facebook. Okej, varför skrev du det då…? Och sen som ett brev på posten: ”Jag skrev att något hemskt hade hänt och ingen frågar vad som hänt, ni är så jävla oempatiska och jag hatar er alla!”. Döööööh.
– Folk som kommer och börjar prata med mig när jag pratar i telefonen, snälla vänta tills jag lagt på innan du försöker inleda ett samtal!
– Folk som ifrågasätter varför jag tar hissen, eller att jag har solglasögon inomhus. Fast lite kul är det ändå när jag svarar ”Jag kan inte gå i trappor pga att jag har en lungsjukdom” eller ”jag har solglasögon pga att jag är synskadad”, jag ser hur de bara vill sjunka genom jorden då 😀
– Robin Thicke. Och Pharrel Williams, älskade honom tidigare men nu är jag bara sjukt besviken och förbannad på honom.
– Familjeliv, Avpixlat, Nationalsocialistisk Front, Sverigedemokraterna
– Getingar och att det är fan omöjligt att äta något utomhus den här tiden på året utan att bli anfallen av dem
– När man hittar ett vintageplagg men inte kan köpa pga att det stinker kattbajs eller har en fet mörkbrun fläck eller att något pucko tvättat det på helt fel sätt så tyget är förstört
– Personerna i min studentkorridor som tycker att man kan tappa ut ett paket bär ur frysen och bara lämna det på golvet så det ligger och tinar en hel natt, eller anser att det funkar bra att bara skölja av besticken man använt med lite vatten och sen lägga tillbaka i besticklådan
– Folk som postar citat på facebook som ”Riktiga män vill ha kurvor, bara hundar jagar ben” eller ”When did THIS *bilder på smala kvinnor* become more beautiful than THIS? *bilder på kurviga kvinnor*. IDIOTER!
– Folk som skämtar om rasism, självmord, våldtäkt, ätstörningar, homosexualitet etc i klassrummet eller vid middagsbjudningar. Okej att ni skämtar om sånt med era kompisar som har den sortens humor, men snälla, låt oss andra slippa!

-Att min chef skulle ringa idag och tala om ifall jag fått tjänsten jag sökt eller inte men han har inte ringt.
-Att folk antar att jag är en dålig mamma bara för jag är ”ung”.
-Tröga människor.

Just nu retar jag upp mig på att jag tvingas betala TV-avgift trots att jag inte har TV och inte ser på TV.
Pappersreklam. Hallå miljöbov.
Människor som inte ens försöker byta perspektiv och förstå andra.
Människor som tror att de gör mig en tjänst när de pratar med mig bara för att jag har funktionsnedsättningar. Tack, men jag har ett liv.
Folk som inte ser hur bra de har det.
Folk som tror att man inte blir vuxen/kvinna förrän man har fått barn.
Idioter.

Förskolepedagoger som snackar över huvudet på barnen, med varandra, OM barnen, inte lyssnar på ungarna som försöker prata med dem, och sedan ryar ”NI MÅSTE VERKLIGEN LÄRA ER ATT LYSSNA!” när kidsen inte svarar snabbt nog på ”hård eller mjuk smörgås!? hård eller mjuk?!!? hallåååå!! HÅRD ELLER MJUK MACKA!!?” under mellisen. Såna idioter till pedagoger alltså.

Jag blir uppretad (och ledsen) av attityden och klimatet på dejtingsidor såsom Mötesplatsen. Kutym verkar vara att om någon skriver ett trevligt brev till en så svarar man inte överhuvudtaget om man inte känner sig intresserad.
Jag tycker det är SÅ oartigt att ignorera folk 🙁 Alla som tar sig tid att skriva något förtjänar väl iaf ett ”tack men nej tack”.
Så jävla less!

Jag retar mig på 65+are som på något vis tror att de får mer än gärna tränga sig före i kön på ica, klädaffär, toakö osv. Bara för att jag är ung och kan stå utan att få ont i ryggen betyder inte det att jag inte ska någonstans eller bara tycker som de flesta att det är tråkigt att köa!! Ge säte i buss är en annan femma men det här med kö det får f*n gammal som ung stå ut med.

Eftersom jag kör bil i 08-land varje dag så – Alla jävla mottrafikanter!
Kvällstidningar rent generellt.
Och en sån där liten skitgrej – Folk som inte stänger skåpluckor. Jag får fan spunk!
Beror lite på vad det är för dag och så men jag kan irritera mig på ganska mycket, lite efter humör så där.
Dessutom följer jag Vardagssexismen på Twitter så jag irriterar mig ganska ofta på alla jävla idiotkillar (och en del tjejer)…

Ojoj det är mycket man irriterat sig på genom åren…
Att vad man än säger om ”livet” får man tbax: men vad vet du om livet? Du har inga barn! *och jag bryr mig???*
Att främmande kvinnor, som man precis träffat, slänger ur sig: Ingen fara jag var själv i 30års ålder när jag fick min första! Du hinner! *gå å dööö*
Kärringar på jobbet som ska ”inspektera” varandras matlådor: Är det där LCHF? Vad e det för sallad? Ooh har du fisk, vad hemskt! Är det där gott? *mörda*

Folk som går på Cirkus och djurparker (nämligen Cirkus där jag bor nu). Jag vill bara gå och sula till dem i nyllet tills de jämnas med marken OCH GÄRNA DÖR PÅ KUPPEN OCKSÅ. Fattar inte hur man kan gå på djurparker och glo på djurdomesticerade djur i bur ELLER hur man kan titta på cirkus. Djur är för fan inte underhållning, aaaargh, eldar upp mig nu.
Nåja.
Läste först rubriken, och sedan frågan: ”Vad retar ni er på?” och under det kom en till synes harmlös annons om någon bil. La säkert tio minuter på att försöka lista ut exakt vad som retade upp dig med annonsen. Sedan läste jag inlägget.
Jag stör mig också obegränsat på den före detta Lundbergseleven som debatterade i Aktuellt och bara verkade så satans befriad från allt var common sense och lite logik heter.
Ha en fin dag!

Det här låter typ som Fröken Sverige men jag stör mig faktiskt rätt mkt på kriget i Syrien och över huvud taget krig i världen just nu. Och hur vi i Sverige många gånger tycks göra skillnad på ”våra egna” och ”de andra”. SÅ DUMT DET ÄR!!!! Alla är ju våra egna!!

Fega jävla kryp till människor som HELT OCH HÅLLET saknar ryggrad…
Personalgruppen på jobbet har LÄNGE varit väldigt missnöjda vår psykopat till chef. Igår var det möte på jobbet och vi var alla överrens om att lägga fram allt som vi alla är missnöjda med. Alla skulle komma till tals var dealen.
ALLA höll sina fega käftar stängda utom jag. Men EFTER mötet gick det jävligt bra att åter spy galla över chefen. Jävla vidriga människor.
Idag blev jag kallad till chefen som lät mig veta att jag ”borde tona ner mig lite”… Jag sa upp mig på stående fot efter att jag talade om för chefen vad jag tyckte om hens sätt att hantera personalen.
Nu är det jobbsök som gäller. Fyfan vad skönt!

Ja, det där har hänt mig också och fan vad arg jag var! Jag såg till att komma därifrån först; sen droppade folk av en efter en de också men om vi hade jobbat ordentligt tillsammans så kanske vi hade kunnat göra det bättre istället!

Jag stör mig på personer som tar sig tolkningsföreträde angående feminism och tror sig ha rätt att bestämma vilka som är riktiga feminister och inte. (Senast en smart, ung twitterperson med inflytande som bestämde att en inte kan vara feminist om en inte ständigt jobbar för WoC:s rättigheter. Hen har rätt i att det är en viktig fråga men en kan fan vara feminist på många olika vis och ha olika fokus. Hell, det finns till och med SD-orienterade feminister, även om det tar emot att erkänna.)
Jag stör mig på intolerans och ovilja att lära sig nåt nytt om världen och samhället – där i bland SD-anhängare, aftonbladetkommentatorer, antifeminister osv.
Jag stör mig på personer som går i bredd i maklig takt och helt blockerar vägen för alla andra. (Mycket vanligt på IKEA.)
Jag stör mig på mig själv för att jag stör mig på så många saker och personer och att jag låter det påverka mig i för stor utsträckning.

Finns alldeles för mkt..
-Folk som tror att världen snurrar kring deras ungar, tjatar om sina barn, lägger upp tusen bilder/filmer och enbart fiskar kommentarer om hur gulliga de är fast de inte alls är det.
-Ouppfostrade, skrikiga bråkiga ungar.
-Folk som hatar djur (varför skulle man det?)
-Folk som är rädda för katter.
-Alkoholistföräldrar
-Överkäcka personer
-Extremreligiösa människor
-Tonåringarna utanför min skola som gapar, röker och spottar hela tiden.
-Sexister
-Kvinnor som inte vill kalla sig feminister för att de ”inte hatar män” och ”vill fortsätta raka sig under armarna”.
-En klasskamrat som beskrev en kvinna med hår under armarna som en gorilla – med ljud och kroppsspråk.
-Rasister
-Att man blir kallad rasist när man ifrågasätter invandringspolitik
-Att kvinnor tog på sig slöjor för en dag under hijabuppropet.
-Folk som inte läser och som aldrig läst en bok
-Föräldrar som använder sina paddor eller tv som barnvakt
-Att jag inte kan fatta matte
-osv, sov, osv, osv

Just det- folk som frågar när det är dags att skaffa barn. Idag fick jag frågan hur länge jag och min fästman varit tillsammans, jag svarade 2,5 år och fick som svar ”men är det inte dags att börja planera bebis då?”. Herregud, jag har 3 års utbildning kvar, min fästman har ett skitjobb och vi bor i en 60 kvadrats skitlägenhet som vore rena mardrömmen för en bebis och hens föräldrar. Ingen av oss vill ens ha barn just nu! Varför lägger folk sig i såna saker, det är väl något väldigt privat?
En vän till mig har försökt skaffa barn i 8 års tid nu och har fått beskedet att hon inte kan bli gravid alls, något som hon sörjer jättemycket eftersom hon inget hellre vill än att bli mamma. Hon blir ALLTID utfrågad om hon inte längtar efter barn, varför de inte försöker, blir tipsad om olika ställningar och kosttillskott som ska hjälpa och får höra att hon ”måste passa på innan det är för sent” (hon är 33 år). Hon mår redan SKITDÅLIGT över att hon inte kan bli gravid och folks kommentarer gör allt bara värre. Snälla sluta.

* Folk som kallar sina och andras barn ”prins” eller ”sessa”.
* Folk som ställer två svaga grupper mot varandra för att komma till sin poäng, ex kommentarer som ”vi kan inte ta mot mer invandrare, pengarna behövs till pensionärerna”.
* Idioter som ovan som inte kan tänka sig in i andras situationer, utan konstant bara tänker på sig själva.
* Människor på FB som hela tiden lägger upp ”Myyys” bilder, bilder på sina barn som har dålig skärpa eller som bara är skit onödig att lägga upp.
* Grupper på FB som ex ”Pop snackis”, som ska handla om tips om barn kläder osv, men som numera spammas av folk som lägger upp bilder på sina barn bara för att de vill höra hur söta deras barn är. Jag skiter faktiskt i folk jag inte känners barn.
* Folk som har en källa och tror stenhårt på den.
* Folk som tror att rapport är tillförlitlig neutral källa.
* Folk som tror konstant klagar på politiker och partipolitik, men inte kan tänka sig ett annat system.
* Folk som säger ”osocial” när det heter ”ASOCIAL”.
* Folk som säger att de är deprimerade, när de har en dålig dag. Det är som att säga att man har cancer när man har ont i lill tån.
* Folk som måste äta kött varje dag.
* De som lägger upp bilder på sina ”respektive” på FB och skriver saker som ”älskar dig”, ”puss” osv. HÅLL SÅDANT PRIVAT, jag skiter i ert förhållande och ni kommer bli borttagna ur min vänlista.
* Folk som luktar äckligt.
* Folk som stönar när de tränar.
* Folk som frågar sin respektive om lov när de ska ut med kompisar. Oftast gäller detta tjejer tyvärr, eftersom mannen inte ”kan ta båda barnen samtidigt”. Eller som säger att de måste smöra ordentligt så han tar barnen. (vilken jävla skit relation vill jag skrika).
* Män som kallar sin respektive för ”chefen”, ”regeringen” osv.
* Folk som bara pratar om sina barn.
osv osv.
Skönt att läsa att det inte bara är jag som går runt och irriterar mig på saker. Men som LD skrev ”idioti” är det som irriterar mig allra mest…ibland känns det som att världen bara består av idioter och då är det skönt att läsa lite i av LD och Fanny arsinoe.

Haha ha…håller med om det mesta, känns faktiskt som jag kunde skrivit den listan själv. Är också med i den gruppen, men har slutat skriva där i för att alla är så överdrivet trevliga mot varann.

Vad retar upp mig? Skitmycket saker. Människor överlag.
Hatar bla. folk som stressar jämt. Bara Sluta! Jävla puckon som armbågar en i sidan för att komma på tåget först, som springer i rulltrappor, äter upp sin mat på 5 min och sen suckar åt en för att man inte är klar, vill gå och shoppa tillsammans men inte kan stanna i en affär mer än 30 sek osv osv i oändlighet. Chilla för i helvete liksom. Har extremt kort tålamod med speedade duracell-kaniner.

När min mamma upprepar det jag nyss sagt med en frågande väldigt idiotförklarande ton. NEJ JAG SA DET FÖR ATT DET INTE VAR SÅ/JAG MENADE DET INTE.
Folk/min lillasyster som alltid vill smaka/ta av det jag köpt hem men som inte kan bjuda på minsta lilla själv.
Att jag ALLTID tappar bort mina jävla nycklar.
Faktumet att det ska vara så jävla svårt för vissa att få tummen ur röven när man visar sig intresserad och inte det minsta ”svårfångad”/flörtar. För fan, säger jag att jag mer än gärna kommer över på film och dricker lite vin för att sen se vad det blir av kvällen (konversationen innan har gett endel förhoppningar om vi säger så) så är jag ju uppenbart intresserad. Försöker jag då bestämma nån kväll så måste ju polletten trillat ner. Är du inte intresserad så säg det istället för att prioritera annat! Dessutom vill jag inte ha nått förhållande, en nice kväll gör inte att du är fast! Och så gnäller dom över att tjejer är så svåra. TA CHANSEN DÅ NÄR DEN ERBJUDS!
Bananflugor, say no more.
Hästfolk. Alla häsmänniskor vet vad jag pratar om.
Pengar, dom kan ta sig.
Socialt inkompetenta människor, eller människor som promt ska prata med en trots att man inte är intresserad.
Jävla värmeväxlingarna! Bestäm dig vädret, sommar eller höst?
När tekniken inte fungerar som den ska…
Och en himla massa mer. Fy vilken lista jag skulle kunna få ihop

Folk som KAN gå ner i vikt om de bara anstränger sig lite, men är för lata och gör en gastric bypass. Sen får de massa kommentarer från folk om hur duktiga de är. SPYR!
Folk som nästan skriker i telefon.
Särskrivning.
Folk som aldrig kan bjuda tillbaka på något.
Folk som spottar.
Folk som har dålig ekonomi men skaffar en hund.

Det finns otroligt mycket man retar upp sig på, men något som verkligen ger mig black out och som jag inte lyckas behålla något som helst tålamod till är när teknikprylar, särskilt kablar, börjar bråka och trassla. Jag vet, jättebanalt, men jag reagerar på det just för att jag annars har så ofantligt mycket tålamod. Mot folk jag inte gillar, mot idiotiska åsikter, mot ren och skär dumhet, irriterande saker i min omgivning, yadda yadda.
Så hur kommer det sig att just kablar och teknik får mig att vråla i ilska och vilja kasta saker vilt omkring mig? Och på två röda sekunder dessutom. Jag begriper det inte

Något som irriterar mig otroligt mycket är personer som hela tiden ska rätta andra, förklara för alla vad som är rätt och fel och som alltid måste ha rätt. Sen inser jag alltid att jag är just en sådan person. Det irriterar mig mest av allt.
Ett annat irritationsmoment är folk som ignorerar/förnekar/struntar i/inte bryr sig om klimatfrågan. Men det skulle jag snarare klassa mer som frustration snarare än irritation.

Jag stör mig så in i helvete på BMW-ägare. När man köpt BMW så gäller inga trafikregler längre utan det är fri fart och alltid grönt och alltid huvudled. Annars så är det rasister, sexister, homofober, tjockishatare..ja ni vet sanma gamla jävla visa- sluta vara så förutsägbara med er inskränkthet och dumhet och kom på nåt nytt för fan.Sen stör jag mig på Stockholm och Facebook. Och Kent Ekeroth stör jag mig på mest av allt.

Missing dogs postare.. Vilka jävla retards!!!
Tyra banks, vilket ego?!!!
Folk som postar citat på engelska på instag. Typ ”somedays you just wanna give ”.. Bla bla
Kommentarsfält som tror att de ”står på rätt sida” och hånar och grisar sig tex mot eleverna på Lundsberg.
Bloggare som låter det skrivas vad som helst i kommentarsfält och sen bara vadå näthat?!!
Idol juryn.. ”Du ser ut som en datanörd, man förutsätter ju inte alls att du kan sjunga.”

Vilken underbar samling bitterhet! Min personliga favorit är kundhataren. Själv stör jag mig på skåningar som pratar överdrivet långsamt med viktigt tonfall, nästan alla dalmasar, brist på civilkurage hos gemene hen, kallprat, alla sporter, uttrycket att vara en doer samt att jag inte är någon doer.

Att skämt om ”dvärgar” fortfarande är ok. Eller att säga att man ”känner sig som en liten dvärg” när man bara är lite kort. Att jag som kortväxt och gift med en så kallad normallång man flera gånger varit med om att okända människor kommit fram till oss och sagt att det är så fiiiiint att såna som vi hittat varandra. (Brukar de gå fram till par och göra så??)
Att så fort jag börjat göra en ny bekantskap och jag yppat att jag är gift så är den omedelbara följdfrågan ”men han är också kort då eller?”. Och att jag inte får vara ifred på bussen. Antingen så tvingar folk på mig deras plats för de vet tydligen bättre än jag att jag minsann behöver sitta ner, eller så tror de att jag är i mellanstadieåldern (är 25) och att jag borde ge min plats till de äldre. Att jag själv bäst känner min kropp och vad den orkar eller inte orkar uträtta förstår tydligen ingen.
Och att jag seriöst är avundsjuk när mina väninnor klagar på de sexistiska blickar de får av män. Jag vill också ses som någon med bröst och fitta! Oftast kallas jag för ”det”, ”dvärg”, eller ”gimli”. Inte så jävla kul det heller. Fast jag vet att det är ”fel” att tänka så.
Tack för chansen att gnälla!

Folk som inte kan skilja på ”de” och ”dem”. Snälla, skriv ”dom” om du inte vet vilket du ska använda!
Folk som pratar otrevligt/argt/med ilsken röst med sina barn så fort barnet säger/frågar någonting. Detta inkluderar även folk som pratar nedvärderande om barnen med andra när barnen är med samt personer som inte kan svara ordentligt när barnet undrar över något relevant utan bara säger åt det att vara tyst. Stör mig så sjukt mycket!
Folk som först köper massa grejer till sina barn när de är små och från och med att de är typ 10 år får de börja betala allt själva och klara sig själva osv. VARFÖR skaffar man barn om man inte vill betala för det/hjälpa till med läxor/följa till aktiviter etc etc och stötta det när det är lite större???
Folk som ser ner på utbildning.
Oj, det fanns visst en hel del grejer… hehe.

1. Antifeministiska kvinnor.
2. Antifeministiska män.
3. Män som kräver kvinnors hjälp med allehanda ting och som inte ens klarar av sin egen vardag utan hjälp och stöd från kvinnor.
4. Gubbjävlar i trafiken.
5. Folk som tror att det är ens ”plikt” att finnas tillhands för dem dygnet runt, inte minst på mobiltfn och som undrar hela tiden var man är, var man har varit, vad man gjort, vem man har talat med, vad man har ätit till middag, när man senast bajsade.. ja, ni fattar?
6. Alla ”apparater” som går sönder eller krånglar, tex bilen, bankdosan, gräsklipparen, skrivaren, telefonen osv.
7. Den gravt antifeministiska, gamla, unkna och omoderna mansvärlden.

Jag irriterar mig på folk som ifrågasätter mina livsval/intressen eller skojar om dem men tycker att deras egna intressen är viktigare och lämpligare att prata om.
Ex: Jag börjar prata om tv-spel eller tecknade serier, mina vänner skrattar och pratar i stället om böcker och träning för det är tydligen accepterat att prata om…
Eller att de(mina vänner) skrattar åt mig bara för att jag sover till 11-12 på dagarna och de sover till 08.00 som det vore ngt fel på mig. Man gör ju det man mår bäst av tänker jag?
Och så stör jag mig på folk som lägger sig i hur jag ser ut hela tiden. Speciellt mitt hår.(hårfärg och längd på håret) ”Du passar så mkt bättre i rött/blont/orange så fort jag färgat i en annan hårfärg o.s.v”

Ett litet urval av det jag irriterar mig på:
1. Folk som har sina hundra lösa. Nej, varken jag eller min hund är intresserad av att hälsa på din lösa hund.
2. Folk som inte kan ta ett nej. Exempelvis; Jag vill inte att min hund hälsar på din. Joooo, men de kan väl få hälsa. Eller. Jag vill inte att du ger mitt 1 åriga barn tårta eller andra sötsaker. Snälla, stackars barn som inte får smaka på nåt gott. Du äter väl sötsaker?! Jo, men jag dricker alkohol också och ger inte mitt barn det heller. Det kommer en dag då tårta är ok, men jag vill bestämma det.
3. Allt tjafs om vikt. Personer som hävdar att man skall älska sig själv, njuta av livet för att i nästa sekund prata om nåt kilo hit eller dit. Berätta hur mycket de väger (eller rättare sagt hur lite de väger), hur långa de är, samt midjemåttet. Orkar inte lyssna.
4. Folk som bara kan prata karriär och pengar. Suck…

Vegetarianer som vägrar tro på att en del faktiskt MÅR BÄST AV ATT ÄTA KÖTT. Förstår så klart om man är vegetarian för djurens skull, det retar jag mig inte på utan applåderar. Så klart. Men att alla mår bättre av att äta vegetariskt bara för att vissa gör det: alltså bara nej.

Vad som kan driva mig till tårar är alla dessa förutfattade meningar. Människor som har bestämt sig för något utan att ens reflektera över vad deras åsikt innebär eller vilka konsekvenser det för med sig.
Människor som har bestämt sig för hur feminister/sverigedemokrater/muslimer/vegetarianer/osv är och tycker och inte ens kan bemöda sig om att skaffa sig den mest basala grundkunskap så man åtminstone kan föra ett samtal om ämnet.
Människor som i sin iver att vara ”goda” kör över och skadar andra.
Människor som väljer att inte ha en åsikt för att enkelt kunna ta fördelar av att någon annan vågar sticka ut hakan.

Människor som går på cykelbanan
Människor som går på cykelbanan och som inte flyttar på sig fast man plingar frenetiskt
Kina och Ryssland för att dom blockar alla förslag angående Syrien som tas upp i FN:s säkerhetsråd
Universitetet
Människor som har gjort en magsäcksoperation för att kunna gå ner i vikt men som inte alls sköter det efter att ha genomfört operationen (typ fortsätter äta skräpmat och socker, när din kropp/mage uppenbarligen inte kan bearbeta detta än)
Jag stör mig på kidsen som är med i programmet ”Världens strängaste föräldrar”

Var det jag som skrev det inlägget eller, haha! Jag retar också upp mig på dumhet. Min sambo gör ganska ogenomtänkta och idiotiska saker rätt ofta, så irritationen är rätt hög här hemma emellanåt – just nu är det en sån period. Och så ogillar jag starkt när folk inte gör som jag säger.. ehm.

Fantastiska tråd. Here goes:
* Särskrivningar
* Funkishus
* Robin Thicke
* Robin Thickes jävla kostym på vma
* ”Jag är inte rasist men…” Skjut er goddamnit
* Lösa hundar
* Kunder! Nuff said!
* Alla LCHF:are i mitt instaflöde
* Att jag stör mig på alla LCHF:are i mitt instaflöde
Och massa massa mer. Men jag vill även påpeka att jag älskar tacosås, vitt bröd och katter så i slutändan är jag en rätt så glad människa ändå.

Jag stör ihjäl mig på massa saker.
* Min svärmor som i tid och otid ska prata om när jag och min man får barn (andra människor med som tar sig friheten att tycka till om ämnet). Tanken har visst inte slagit henne att det faktiskt inte är alla som vill ha barn. Och dessutom är det väl ändå någonting som berör min man och mig enbart?
* Människor som gör gastric bypass och sedan skiter i att följa dieten.
* Människor som ska tränga sig före i kön när man ska på bussen eller tåget som om de skulle missa det annars om de inte armbågade sig in.
* Korkade människor
* Människor som inte går att diskutera med. Som är totalt ointresserade av andra människors tankegångar och åsikter och som absolut inte kan ta till sig nya saker eller saker från andra synvinklar.
* Mitt egna bekräftelsebehov
* Människor som ständigt fiskar bekräftelse på sociala medier
* Människor som inte respekterar ens privatliv eller ens har en tanke på att man faktiskt har något som kallas privatliv.
* O.s.v o.s.v o.s.v.

Fler saker:
– Folk som smaskar, rapar högt, tuggar med öppen mun och på andra sätt beter sig osmakligt när man äter på restaurang eller café. Folk som nyser och hostar utan att hålla för munnen.
– Folk som bara MÅSTE smaka på mitt godis eller mina kakor för att de aldrig ätit något glutenfritt förr. Glutenfria saker är snordyra, och de smakar precis som saker med gluten i fast lite äckligare. Så, nu vet ni det.
– När folk förutsätter att ”kanske” betyder ja och ”vet inte” betyder nej. Om någon frågar t ex ”Kan du äta det här godiset?” så svarar jag ”Jag vet inte, får jag kolla innehållsförteckningen?” så förutsätter de att jag menar nej. Svarar jag ”Kanske, får jag kolla innehållsförteckningen” förutsätter de att jag menar ja. Kanske betyder möjligtvis, vet inte betyder att jag inte vet. Så enkelt är det!
– Folk som kommenterar att jag ser yngre ut än vad jag är. Jag har hört det minst tusen gånger de senaste sju åren och alltså, vad vill de egentligen att man ska svara? Jag svarar bara ”det hör jag ofta” och då verkar personen som sagt så bli besviken, för hen verkade tro att hen var den första som uppmärksammat det. Okej…?
– När killar säger ”Du är inte som andra tjejer” som en komplimang. Jaha? Hur är ”andra tjejer” och på vilket sätt är jag annorlunda?
– Folk som påstår att man måste göra sig av med negativa känslor för att bli lycklig. Sorry, men så fungerar det inte. Människor som förtränger känslor som ilska, sorg, stress, ångest o dyl är de som oftast utvecklar svår psykisk ohälsa. Folk som kan ge utlopp för sina negativa känslor, på ett icke-destruktivt sätt, är de som mår bäst. När man får äcklade blickar från sina medmänniskor när man på något sätt visar att man är ledsen eller arg, som om de tycker att ledsenhet och ilska är något man kan ge uttryck för hemma bakom låsta dörrar typ.

-Folk som inte tycker om djur
-Folk som säger att de gillar djur…”med sås”, ”på tallriken” osv.
-Industriköttätare
-Industriköttätare som brölar ”KÖTT E GÖTT”, ”KANINFÖDA” etc.
-Industriköttätare som tror att en inte kan bli mätt eller överleva utan att äta kött, helst i alla måltider
-Att mat slängs, speciellt kött och andra animaliska saker
-Folk som tror att det är vegetarianers/veganers fel att regnskog skövlas för att ge plats åt sojaplantage och inte fattar att det är deras köttmiddag som slukar största delen
-Folk som vägrar tro på klimathotet pga opålästa och dumma i huvet
-Religion
-Könande
-Patriarkatet
-Alla jävla idioter på facebook
Äh, ger upp nu, skulle dock kunna fortsätta i en evighet 😉 men det var iaf skönt att spy ur sig en del!

Antifeminister
Extrema feminister
Att folk tycker det coolt att Obama är i ”lilla” Sverige, Sverige är en utav de bästa länderna och mycket bättre än USA på nästan alla vis. Nej det är Obama som ska tycka det coolt att han kommer hit.
Människor som är emot gräs fast dem egentligen inte har någon som helst kunskap om cannabis
Jag stör mig på dig ibland Lady Dahmer.(Läser bloggen för att den är intressant och det kan vara lärorik att läsa om åsikter som man själv inte delar)
Att jag dagdrömmer för mycket om killar. Önskar bara jag kunde sluta tänka på män hela tiden och tänka mer på mitt liv och mig själv utan någon kille i tanken haha

Jag stör mig som fasen på musikproducenten på min lokala p4-station som, när jag ifrågasatte lämpligheten i att spela den ovan nämnda ”blurred lines” med Robin Thicke, svarade med ett standardsvar med saxad text från Sveriges radios bestämmelser kring yttrandefrihet och hänvisade till att låten är ju är så ”väldigt populär”! När jag sedan ifrågasatte om något som görs av av många (popularitet)nödvändigtvis måste innebära att handlingen är eftersträvansvärd fick jag inte ens ett svar!
Sen stör jag mig som fasen på alla som verkligen GER BLANKA FAN i klimatkrisen och kör ”business as usual”. Det senare är dock mer ångestskapande än irriterande!
Bubblare: Typ alla kommentatorer, med några få undantag, på valfri debattartikel i Aftonbladet.Vita kränkta män FTW!

Jag stör mig nästan mest på människor som jag vill identifiera mig med, tex feminister, vänsterfolk och sossar. Beter de sig illa så blir jag mer upprörd än om en sverigedemokrat gör något idiotiskt, det har jag ju liksom väntat mig.
Jag är sjukt trött på alla femisister som läst någon teori, tex om intersektionalitet eller vad som, och sedan blir raljerande fundamentalister som alltid vet bäst och kan mest. Alltså, all feministisk teori är ju just det, teori skapad av människan. En teori kanske inte kan täcka alla jävla situationer i världen. Och nej, jag är inte ”opåläst” för att jag inte tycker som du.
Samhällsvetare som tycker att man är ”dryg” för att man ser systematiska fel i deras teorier. Betyder verkligen inte att teorin är värdelös, men det är faktiskt lika viktigt att granska teorins ursprung och dess begränsningar som det är att granska världen med hjälp av teorin. Det verkar oftast glömmas bort i mina vänsterkretsar.
För att citera Jan Guillou ”Inga är så intoleranta som vänstern”.

Jag retar mig på folk som särskriver ord på sina bloggar
jag retar mig på folk som släktforskar och tror jag ska vara intresserad av varenda bonde de lyckats skotta upp ur arkivet. fatta att alla var typ bönder.
folk som är projektledare och tror jag är intresserad av vad de gör på jobbet. är jag inte för jag förstår att det är något som ingen någonsin kommer att sakna om det försvann
jag fullständigt hatar landstingspolitikerna i skåne som borde skjutas. De har sabbat en perfekt vård och lyckats få det skit. orkar inte ge detaljer men glad över att jag inte ska föda barn i alla fall
folk som säger det är en dag i morgon också och går hem från fest vid tio. dels behöver det inte alls bli en dag imorgon och ge fan i och gå på fest då om ni ska hem innan den börjar
folk som inte kan prata om sex
Folk som går på alla nya dieter. ny 5 till 7 eller nåt. lika korkat som alla andra dieter alltid varit. så klart. har nån sett nån dietmänniska förbli smal någongång. inte jag iaf
folk som har städat och undanplockat hemma. det begriper jag inget av. när hinner de. och varför

* Tjejer som skryter om att de var ”pojkflickor” när de var små för att de lekte med bilar och spelade fotboll. Men wow, grattis, du lekte med bilar, vad speciell du är då!
* Killar som tjafsar om ”friendzone”. Speciellt en kille som kommenterade mina bröst varenda jävla gång vi träffades och när jag till slut bad honom dra åt helvete skrev han ett långt snyftinlägg på facebook om hur han blev friendzonad av en tjej han gillade, och allt han någonsin gjort var att vara snäll och ge henne komplimanger för hennes fina kropp, så nu ska han bara vara otrevlig mot tjejer för tjejer vill ju bara ha killar som Chris Brown. GÅ OCH DÖ!
* En kille på mitt jobb som skämtar om hiv och cancer hela tiden. Om någon hostar frågar han ”vad har du för fel, har du cancer eller?”. När en tjej hade gjort hårförlängning sa han ”du ser ju ut som ett cancerbarn”. Varje dag säger han saker som ”jag satt brevid en gammal tant på bussen idag, nu har jag säkert blivit hivsmittad”, ”jag vill inte torka av borden, jag får ju hiv”, ”rör mig inte, jag vill inte ha hiv”. Han tycker att han är jätterolig och tror att alla andra också tycker det för han tittar alltid runt efter varje gång han sagt så för att se om vi skrattar. Vi säger rakt ut ”sluta tro att du är rolig, ingen tycker det” men han tror att vi är ironiska. Han har hållt på såhär i två års tid, ingen skrattade åt honom då och nu är vi så jävla less på honom att vi hoppas att han ska få sparken haha 😀

Är också inne i en sån där period när jag retar mig på nästan allt. Listan är ju inte kort om vi säger så.
– Folk som uttalar sig om saker dom tror att dom är pålästa inom, säger helt fel och inte kan acceptera att dom har fel.
– Att jag måste säga nej 313449346439045 ggr innan folk (läs; män) fattar att jag faktiskt menar nej.
– Arbetsförmedlingen
– Alla jobb som säger nej (alt. inte hör av sig alls)
– Att jag inte kan jobba med det jag gick specialinriktning inom på gymnasiet p.g.a har inte gått högskola (bullshit!!)
– Att det är jobbigt och svårt att skriva ett personligt brev.
– Att antalet jobb jag faktiskt kan få är så jävla begränsad p.g.a har inte pluggat högskola.
– All jävla utseendehets som bara kastas på mig. Både den som säger att man ska banta och yada yada och den som predikar om att man inte ska bry sig för om man bryr sig är man svar osv.
– Att inte ha pengar
– Folk som försöker bossa runt med mig.
– Att folk i min närhet inte kan acceptera mina val utan att kritisera och tycka att jag är korkad (samt uttryckligen säga det åt mig)
– Att jag inte riktigt kan säga upp kontakten med dessa människor då de är min familj och jag är för tillfället beroende av dem.
Osv i all oändlighet nästan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *