Kategorier
Vardagstrams

Antirasism + Hälsingland = nej?

Hälsingestämmorna tar avstånd från ”främlingsfientlighet” (önskar att Hela Hälsingland skrev rasism istället för att fega)

stämman

Bakgrunden är egentligen det som har inträffat några år, så nationalsocialistiska rörelser har visat intresse för att koppla sig till spemansstämmorna, och få oss att framstå som allierade. Det är något som spelmansrörelsen inte är särskilt roade av. Vi vill markera att de företräder en världsbild som vi inte vill medverka i”, säger Roland Hamlin, kontaktperson för Delsbostämman.

Men det gillas inte av köksbordsrassarna. De deklarerar högt sitt motstånd.

rasist agnes

rasist sigge

Och suckar högt. Usch och fy och suck för avståndstagande av rasism, kan inte ”hälsingekulturen” få slippa sånt jobbigt tjafs?

Jag svarade såklart:

rasister i hudik

OCH FICK 15 OGILLA?!!!!!! Vilka är dessa femton?! Hur kan man säga emot mig här? JAG FATTAR INGENTING.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Antirasism + Hälsingland = nej?”

Det är tyvärr i många lokaltidningars kommentarsfält som rasisterna hänger som mest. Många artiklar som är helt öppna för diskussion trots att det handlar om personfrågor och kommentarerna blir därefter.
Dessutom jobbar de mest aktiva internetrassarna med multipla konton (om det kräver typ facebook) eller bara ändra ip-adress för att kunna likea eller dislikea så mycket som möjligt. Minns när varenda svensk youtubekanal hade kommentarer om SD 2010 upptummade när det valet var aktuellt.

Men alltså, det är ju de nationalsocialistiska rörelserna som gör politik av det från första början, och när stämmorna säger ifrån får de kritik. Missade folk det eller? För övrigt är det ofta väldigt deprimerande att läsa kommentarer på Hela Hälsingland (och då vet jag att de modererar hårt) Jag kommer från Nordanstig och har precis börjat fatta hur många som sitter med rasistiska åsikter här i kring (alla tycks bo i kommentarsfälten också), man tappar hoppet lite och ja tycker de e så trist för ja älskar den här delen av landet och har valt att stanna kvar för jag tycker det positiva väger över. Men som sagt alltså, tittar man i kommentarsfälten blir man fan rädd. I morgon är det 1:a maj och då går F!s lokalavdelning Hudik ut och demonstrerar tillsammans med V mot rasism bland annat. pepp!

Usch vill verkligen inte att rasister ska ta över traditioner och folkdräkter (tjalalala jimmy). Min mamma (dalkulla) har sagt att när jag slutat universitetsstudier ska få en folkdräkt att använda då, vill ej förknippas med nazister 🙁

Ja, suck! Här bor jag, i Hälsingland, där antirasism flitigt motarbetas genom förnekande av problemet. ”Rasist?? Näheduuu jag måste väl få säga att jag inte gillar blattar utan att bli kallad rasist. Snälla du, det finns viktigare saker att lägga energi på” behöver jag säga att jag och min blatteman och blatteunge inte kan komma härifrån snabbt nog?? Snälla ge mig styrka att orka med denna skithåla ett litet litet tag till!!

Jag gick in o gillade det du skrev
för att jag håller med
Skulle kunnat skriva samma sak om jag hann dit först.
Väldigt många av mina Fd vänner har plockat bort mig på Facebook för att jag.är sån jobbig antirasistiska och feminist och dessutom sagt ”såna som dig kan man ju inte ha att göra.med, ni vet ju ingenting om verkligheten”.
Men många nya har tillkommit, med samma mänskliga värderingar som jag har.
Så när man upptäcker såna här kommentarer blir man lite less på mänskligheten..

Nej men fy vad är det här?! Jag är från Hälsingland och får ha skämselkudden för ansiktet när jag läser detta.
Jag vill helst att allt ska handla om antirasism och ju mer vi visar alla rasister att vi är överallt desto mindre får vi se av dom.. Hoppas jag!!
Mer kärlek och kramar till allihopa!

På helahalsingland.se och på andra siter för lokaltidningar så är det busenkelt att slänga iväg en anonym kommentar och rösta upp och ner flera gånger om man vill. Det är mycket rasistiskt där… Skäms lite över mina ”grannar” när jag ser sånthär.
//Marielle, Uppvuxen i Hälsingland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *