Kategorier
Vardagstrams

#kämpasthlm

20140830-130247-46967246.jpg
Fattar ni att det imorgon är 75 år sedan Hitlers nazityskland invaderade Polen. Värt att minnas idag.
En del av er kanske tänker att man i en demokrati med åsiktsfrihet ska kunna demonstrera och hålla offentliga tal fritt även om man är nazist men hela tanken med nazismen är antidemokratisk och går ut på att utrota människor som har andra åsikter och ursprung. Det finns ingen demokrati i att låta dessa människor och deras åsikter få fritt spelrum.

20140830-125850-46730247.jpg
Nu kör vi!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”#kämpasthlm”

Nur menar du att nazister skiljer sig mot extrem vänstern som vill utrota och döda alla ”borgare”? Eller är du konsekvent och menar på att inte de heller borde få demonstrera?
Jag personligen tycker lika illa om bägge grupperna men vill ändå att alla ska få yttra sig så länge de inte de hetstsar mot folk. Och folk som folk för mig. Ingen skillnad.

Du får ju ha lite maktperspektiv, det är enorm skillnad på att säga ”utrota borgare” och att vara nazist. Det reela hotet mot de som är drabbade av nazisternas hat är mycket större, det är grupper som redan är marginaliserade. Organiserade kampanjer mot marginaliserade människor är livsfarliga och totalt antidemokratiska. Att vilja ha mer ekonomisk jämställdhet i sverige och se ”borgare” som sitter på all ekonomisk makt som ett hot mot det är inte ens i närheten samma sak.

Jag blir så jäkla trött på dessa rasister som skriket ”YTTRANDEFRIHET” i tid och otid. De verkar helt aningslösa om vad det egentligen innebär.
Yttrandefriheten går faktiskt åt båda hållen! De har (tyvärr) rätt att sprida sin vidriga propaganda, och jag har rätt att kalla dem för idioter, rasister, fascister etc. Yttrandefrihet innebär ju inte att man har rätt att häva ur sig vad skit som helst utan att någon säger emot.
Samma sak med att det finns vissa sammanhang där dessa åsikter inte är välkomna. Till exempel när rasister (eller anti-feminister) blir blockade från kommentarsfält. Eller när tidningar väljer att inte sälja annonsplats till SD. Yttrandefriheten betyder inte att precis alla är skyldiga att förse dem med en plattform.

Om man förbjuder nazister att demonstrera för att de är icke-demokratiska så måste man vara konsekvent och förbjuda kommunister att demonstrera också. Det verkar finnas ett konstigt förhärligande av de icke-demokratiska elementen på vänstersidan medan man på högersidan är mycket klar med att nazister är avskyvärda.

Tyskland har fått smaka på både skiten som heter nazism och skiten som heter kommunism och det finns en anledning att bara nazismen är förbjuden.
Den Tyska lagen säger att man förbjuder nazister att organisera sig generellt – inte bara att demonstrera. Orsaken till det är att en liten grupp neonazister bevisligen är farligare i en demokrati än kommunister. Kommunister blir bara farliga när de börjar närma sig en massa stor nog att göra revolution – och det kommer aldrig hända i Sverige.
Därav behöver man inte vara konsekvent med det, utan snarare mot antidemokratisk politisk terrorism – militant islamism borde vara närmare till hand att förbjuda också i sådana fall, eftersom det likt nazismen kan skada samhället även i mindre grupperingar (För 4 år sedan i Stockholm var det ren tur som gjorde att inte en islamist dödade fler än vad nazismen gjort de senaste 10 åren).

En ska inte heller glömma att Hitler hatade kvinnor och att han aktivt tryckte tillbaka kvinnors rättigheter. Tycker det uppmärksammas alldeles för lite.
Än idag lider tyska kvinnor av denna backlash för 75 år sedan.

Behöver din hjälp, Lady D!
Du och Kakan Hermansson avspisade en ung rasifierad polisdotter på Twitter igår, nu är hon mordhotad och överöst med hat.
Snälla, agera och lyft henne som den medsyster hon är!!

Jag sympatiserar inte, och kommer aldrig göra, varesig med nazismen eller rasismen, men då vi lever i en demokrati så innebär detta just att alla åsikter (så länge de inte bryter mot någon lag) ska få lov att höras genom tal osv. Börjar man rucka i hörnen och förbjuder det som hör till de demokratiska lagarna… ja det är DÅ vi som land är i riktig fara. Det är DÅ som det råder diktatur och fascism. Om vi förbjuder dessa nazister och rasister, vilka skulle stå näst på tur? Vi ska vara glad och värna om vår fina demokrati oavsett vilka åsikter som ryms inom den, så länge lagen följs.

Jo, fast sverige har skrivit på avtal med fn och lovat att vi inte kommer ge rasistiska organisationer spelrum. Det är alltså en olaglig handling att delta i sådana organisationer och sverige förväntas inte tillåta dem. Så var det med den yttrandefriheten. Fast de flesta av oss tycker nog att det var skitbra att skriva på det avtalet.

Själv är jag en kvinnlig universitetsstudent som stödjer SvP – och är ”nazist”. Jag är inte för ”demokrati” eftersom den uppenbarligen inte omfattar mig och jag vill inte utrota människor – men jag vill se nationell suveränitet. I Sverige som i Zambia där kinesiska gruvbolag nu breder ut sig på bekostnad av det zambiaska folket (med Er logik är det väl förträffligt att det äntligen kommer lite mångkultur till Afrika, det är för etniskt homogent – ös in mer kineser!).
Jag finns, och jag läser dina intellektuellt ohederliga försök att rättfärdiga våld mot oliktänkande genom att anklaga oss för det du själv är. Feminism är bara ett uttryck för en anti-vit fascism – och eftersom jag själv är vit, och älskar min familj och mitt folk, kommer jag aldrig sympatisera med feminismen. Jag var inte med i SvP-tåget i lördags, men jag stod i publikhavet tillsammans med mitt sällskap och skänkte mitt mentala stöd till de som vågar trotsa Sverigehatarna i det här landet.

Vi har nationell suveränitet, det du skriver är bara skitsnack. Vi kan när som helst välja att gå ur både EU, Schengen och FN om vi skulle vilja vara så idiotiska. Vi kan när som helst bryta våra frihandelsavtal. (Allt till en kostnad självklart som alla andra kontrakt du bryter i förtid)
Det är dock lite ironiskt att du skriver din åsikt på ett bloggverktyg (WordPress) som är uppbyggd på ett programmeringsspråk (PHP) och databasverktyg (MySQL) via Internet (TCP/IP), varav alla tekniker är framtagna tack vare internationellt samarbete.
(Förövrigt som parentes gav utlandsförsäljningen av svenska MySQL svenska staten ungefär 1 miljard kronor i skatteintäkter – internationell samarbete och driftiga personer som i praktiken har gjort så att vi har råd med t.ex. cancerbehandling av ett antal sjuka personer)
Det är lite ironiskt att du är student, när det enda sättet för svenska högskolor att kunna hålla högkvalitativa högskoleprogram är utländska studenter och lektorer eftersom vi har högre utbildningskapacitet än vår befolkning. Detta sker genom bilaterala kontrakt om fri rörelse för studenter – antagligen hemskt för någon som vill ha ”nationell suveränitet”.
Det är lite ironiskt att du antagligen inte förstår att vi hade varit lika utvecklade som Nordkorea (minus förtrycket) ungefär om vi inte hade haft internationella anställda på våra arbetsplatser (12% av alla specialister på våra exportföretag räknas komma från utanför EU, hur många EU-medborgare som är specialister vet ingen men det är antagligen ännu en högre siffra). Usch för dessa hemska utlänningar som stör din ”nationella suveränitet”.
Det är lite ironiskt att du antagligen inte förstår att vår BNP består till 50% av export, vilket skapar ett överskott som vi kan använda till att köpa in saker som cancermediciner, moderna sopbilar, tåg och annat som skapar välfärd för alla svenskar. Saker som vi inte kan producera på ett bra sätt själva. Vi hade inte kunnat skapa den exporten och importen utan frihandelsavtal. Men klart – ”nationell suveränitet” är väl viktigare än välfärd?
Och framförallt det som är mest ironiskt är att du antagligen inte fattar att om vi skulle släppa alla internationella avtal och blivit protektionistiska så hade vi svenskar blivit så fattiga att vi hade varit tvungna att sälja ut vårt land på samma sätt som Zambia. DÅ hade vi kunnat börja diskutera huruvida vi fortfarande har nationell suveränitet.
Jag antar dock att du har missförstått ordet nationell suveränitet och menar ”vit suveränitet” egentligen?
(Om du är ett internettroll – grattis du vann, för jag blev irriterad på riktigt)

Jag läste i en artikel i en juristtidning att fram till 2001 beviljade polisen istortsett aldrig tillstånd för nazistiska demonstrationer.

Sen för några dagar sen såg jag en rubrik i Oskarhamns tidning att på grund av alla dessa nazistiska demonstrationer förlorade polisen mycket pengar…
Jobbigt läge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *