Kategorier
Vardagstrams

Attåldras

Topplistan över bästa gratulationer inför min födelsedag:

Jag blir snart 40. FYRTIO, ja sug på den ni för själv har jag panikångest över att livet snart är slut och att jag åldras och blir gammal. Fast det senare där är också kul (om man med kul menar tvärtom) för jag har inte en endaste rynka. Inga kråksparkar, inga linjer. Men jag ser så jähähävla sliten ut. Jag tror det är blicken. Jag ser så jävla trött, livstrött nästan, ut. Va fan liksom? Hur kommer man åt det? Hur fan ser man piggare ut?
schleten sliten

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Attåldras”

Vi sak vara så ungs som möjligt, inte åldras…
Vid 40/50 är livet nästan slut.
Bäst att föryngra, botoxa etc, så att ingen ser hur gammal jag är.
Männen blir bättre med åren; pondus, grå tinningar, karriär.
Då blir vi över fyrtio ersatta med någon yngre.
*IrriteradÖverUngdomsfixeringHos/AvKvinnor*

Grattis!
Om trötthetsutseende, det blir lite så med åren med avslappnat ansikte. När du skrattar blir det ju ett helt annat ansiktsuttryck. (Vem var det som sade att om man går fort och pratar/skrattar mycket märker ingen åldrandet i ansiktet?)
Jag är 5 år äldre än du och ser trött och rynkig ut, men har inga problem med det.
Det hjälpte för mig att tänka praktiskt: Vad har jag för praktisk nytta av se snygg/vacker/rosenknoppsfräsch ut? Ingen! Jag tjänar inte pengar på mitt utseende och får ha bra sex ändå…

Grattis på födelsedagen! Men 37? 38? Ingenting, vänta tills du passerat 50… Du blir osynlig (jag har färre rynkor än många 35-åringar men det spelar ingen roll), ansedd som en som ska sticka koftor och prata recept och barnbarn och måste du ut och försöka få nytt jobb, grattis, hjärnan dog vid 50…
Själv var jag aldrig snyggare än jag var mellan 40 och en sådär 48-49. 40? Det är inte gammalt idag och anses inte var särskilt gammalt idag heller. 40-50 åriga kvinnor idag ser inte ut som kvinnor i den åldern gjorde för säg 20-30 år sedan.
Du är inte i närheten av att vara ”gammal”. Du närmar dig dina bästa år…
En stor fördel med att ha blivit något äldre för mig – jag skiter högaktningsfullt i vad andra anser om mig, min kropp, mina kläder och jag bryr mig inte om att ”göra mig snygg” om jag inte känner för det just där och då.
Ha en fin födelsedag! =)

Novemberblick. Jag tror att man ser piggare ut om man ser glad ut. Förutsatt att man är glad, vill säga. Roligare har man också. Vi trötta kärnfamiljsmorsor (för jag känner igen blicken från spegeln) får väl sikta på att ha en riktigt sjujäkla skojig jul så att vi laddar lite glitter i ögonen inför det nya året. Det var sol för en stund sen här i nynästrakten, vackert väder brukar också hjälpa. God jul på dig.

Du ser inte ut som 40! Förut innan jag visste trodde jag du var typ 27. Vill du se piggare ut så skulle jag gissa på att lite mascara och ett leende gör mycket 🙂 (nej man måste inte gå runt och fånle hela tiden för att man är kvinna blabla men när man pallar)

Min man låter mig få plocka hans ögonbryn då och då. Tar endast bort ”småfjunen” och lämnar kvar två yviga men definierade bryn. Gör underverk, han ser sååå mycket piggare ut och känner sig yngre. funkar ju bra på oss kvinnofolk också!

Välkommen till klubben, jag fyllde nyss fyrtio. Tog ett tag att få ihop självbilden med den nya siffran, men känns ok nu. Jag har massor av rynkor så för min del matchar väl ansiktet åldern bra antar jag, inte roligt, men det är sånt man får jobba med. Du brukar ju prata om fat shaming, ålders shaming är en annan grej att uppmärksamma. Vart jag mig än vänder möts jag av kommersiella budskap om hur jag ska se yngre ut. Och de som vågar sig på att åldras naturligt, eller misslyckas med att fuska sig till ungdomligt utseende, skammas. Ja, eller kanske inte skammas, men ses ändå ner på, och förfasas kring. Om de är kvinnor alltså.

Tricket för att se piggare ut är nog att vara piggare.
Det blir man när man gör saker som är roliga, helst något roligt varje dag. När man tar hand om sin kropp, dvs. äta god och näringsrik mat plus såklart ett glas vin och mörk choklad :P, mycket antioxidanter i det. Att sova på regelbundna tider. Att göra fysiska saker, vare sig det är lek med barn eller träning på gym, det get mycket må-bra-hormoner i kroppen som är läkande och uppiggande. Vårda sig själv. Det finns ett koncept som kallas self-compassion eller själv-medkänsla som man kan utöva, det har också effekten att man orkar ta hand om andra mer också om man inte enbart vill göra det för sin egen skull. Skriva tacksamhetsdagbok är också en god idé för att uppmärksamma dom bra bitarna i livet som annars lätt blir bortglömda när man har patriarkala strukturer överallt att iritera sig på. Och såklart läsa awesome feminist-bloggar för att få en kick av alla fantastiska tankar, samhällsanalyser och aktivism som finns i Sverige och världen 🙂

En annan sak kan ju vara att tänka på någon man tycker om när man tittar i spegeln, samt låta någon man tycker om stå bakom kameran så man kan fånga glittret i ögonen som blir när man har gott sällskap/tänker på någon man tycker om.

Stort underbart grattis! Hoppas att födelsedagen var till belåtenhet! (Jag förmodar att den har varit, vet inte riktigt när. Men tänkte, ska jag någon gång slänga in en kommentar så är det nu.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *