Kategorier
Vardagstrams

Glädjeflickorna // avsnitt 8 – Läppstift runt kukroten-feminismen

Hej diddel daddeln, nu lämnar vi smiskpaddeln. Lyssnare, vi bjuder er feminismens baksida.
Alla vet hur svårt det är att lämna ämnet röv ifred när man tagit det i sin mun och feministtåget tuffar därför vidare på rövrälsen på det oöverstigliga analysberg som är selfies. Vi drar upp en gammal rövkampanj ur byxan och myntar ett nytt uttryck, vi ställer frågor som är genuint intressanta och återknyter allt till kuken.
Dessutom svaret på frågan: Vems röv var det egentligen som Lisa använde för att göra feminism?

IMG_2484.JPG
Lyssna här på MP3
… Eller rulla in på iTunes, podcaster eller podkicker!

——————————————————————————

Och STORT TACK till fantastiska Luntgatan Girls som lånat ut sin musik till oss. Ni hittar mer av dem här:

Luntgatan Girls på Spotify
http://luntgatangirls.se

Var inte främmande för att diskutera podden här under inlägget! Vi vill veta vad ni har för åsikter! Kanske lite nyansering? Är vi ute och cyklar? Har vi rätt analys? Osv.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Glädjeflickorna // avsnitt 8 – Läppstift runt kukroten-feminismen”

Jag tyckte väldigt mycket om det här avsnittet. Det här med att feministisk kamp idag så ofta (alltid?) på nåt sätt ändå utgår ifrån mannen/patriarkatet var en ny tanke för mig, som dock känns väldigt självklar nu. Väldigt intressant! Det känns ju lite som ett hamsterhjul på nåt sätt, men man får väl tro att det ändå ska gå att ta sig ur det nån gång i framtiden.
Jag kom på att jag gillar verkligen den här podden, för ni pratar på samma sätt som jag gör med mina vänner! Det är analys blandat med egna erfarenheter och en massa humor, precis så som jag pratar med vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *