Kategorier
Vardagstrams

Glädjeflickorna…. utgår idag!

Pga nyår och pga sjukdom så skjuter vi upp podden en vecka. Ni får hålla till godo med gamla godingar och då tycker jag att ni ska passa på att lyssna igenom samtliga. Klara färdiga gå! Alla avsnitt hittas via Itunes men också här hos mig, antingen om ni klickar på bilden i högermenyn eller om ni kollar igenom den här kategorin. Men här serveras det på fat serrni.
Vi spelar in sex avsnitt åt gången (och har tre kvar åt er från senaste omgången) och inför nästa runda så kan ni passa på att komma med feedback, önskningar, förslag på ämnen, diskussioner, frågor, analyser, larv, trams och så vidare!
Mer här under:


Avsnitt 1 // Avsnippet för fula (<—länk!)

Glädjeflickorna poddKan den fula ankungen få ett lyckligt slut även om hen gör en Mork, åldras baklänges och blir både äldre och fulare? Är man lyckligare som vacker eller när man blivit bekväm med sitt fula yttre? Varför tycker inte samhället att kvinnor bryr sig om mäns utseende? Vi bevisar motsatsen grundligt genom att lusta efter gudalika porrmän i flera minuter. Hur påverkas vi av porrideal? Hur påverkas Natashja av att ha kameror i budoiren?


Avsnitt 2 // Dålig attityd är rimlig attityd  (<—länk!)

dålig attitydÄr det underligt att vi lever genom barnen när de dels inte förstår skillnad mellan karaktär och skådespelare, dels inte förstår det helvete på jorden som är tillvaron för den rimlige? (Svaret är såklart nej, tonfallet allvarligt.) Och appropå barnen, är de källan till livet och lyckan som reklamen påstår? Och appropå reklam, har man rätt att vänta sig att kunna köpa glädje genom andras bekostnad? Och appropå andras bekostnad, vem är egentligen en hora? Lisa och Natashja jämför serveringstrauma, Hanna njuter av att inte behöva dölja sin sura min. Häng med!


Avsnitt 3 // Teodicéproblemet my ass!  (<—länk!)

glädjeflickorna avsnitt 3Mörkret sprider sig bildligt och bokstavligen, kalla kårar på reddit – spökavsnitt ahoj! Alla och deras barn har sett övernaturliga väsen men viftar bort det som orimligt, men Natashja kräver fortfarande sängkamrat för att monstren skall äta denne istället för henne själv. Vi diskuterar försvar mot dödsrädsla och försvar mot zombies och följer med de utomjordiska buttpluggarna upp i svettiga, amerikanska arbetarklassanus. Lyssnare, följ oss till den andra sidan.


Avsnitt 4 // Snögubbar förtrycker inte  (<—länk!)

glädjeflickorna feminism avsnitt 4Är det en alkoholist eller feminist som luktar på systemet, och vilken av dessa är du som man mest rädd att fastna med i en hiss? Är alla män potentiella våldtäktsmän eller är de bara fina och goa killar som bara råkat dricka lite för mycket björnbrygd? Diskussionens vågor går höga och avhandlar hat, feminismens största hot, löjlig kvinnlighet, våld, offer och grundligt, åh så grundligt, ämnet våldtäkt. Hoppas du har biljett till vapenmässan (kysser biceps) för här blir det åka av.


Avsnitt 5 // Middagsbjudning med Bukkake-tema  (<—länk!)

glädjeflickorna mens bukkakeEn lit de parade för skam där avföring och snyggmens diskuteras helt öppet som om människor vore björnar. Drottningen av Svamp City är varken vår egen Sylvia eller Sarah Sjöström utan vår egen Hanna som berättar allt i en exklusiv intervju. Sedan stångas Natashja och Lisa över sperma och någon avslöjar att hon längtar efter en fest med bukkaketema. Dessutom: Genuint tips om hur man bäst skall bajsa sig i handen. Något för hela familjen!


Avsnitt 6 // Min vän microlax  (<—länk!)

glädjeflickorna avsnittBarnen, vår framtid. Så älskade, så tätt sammankopplade med bajs. Måste man alltid diskutera bajs när man diskuterar barn? Svaret är ja. Vems tarm är en välsignelse, vem är vän med microlax? Hanna tipsar om profylax och berättar om ett hemligt hinder som inte ens profylax kan lösa men microlax kanske kan. (Ledtråd: arbetsnamnet på avsnittet var den långa bruna milen.) Vi pratar smärta, vi pratar prestige, och avsnittet avbryts av något som kommit ur Natashja. Lyssna, och ta sedan en dusch.


Avsnitt 7 // Smiskaladdins flygande matta (feat. Amra)  (<—länk!)

glädjeflickorna med amra och james spaderUnder luppen: sexualiteten hos våra tre hjältinnor. Under handflatan: Vår gäst, Amra. Vem dunkar i bordet? Alla önskar att det vore James Spader, men det är en glädjeflicka för eftertryck. Alla har skamliga fantasier. Vad är extra skamligt? (facit: där flickorna är små stygga flickor och männen inte mänskliga). Hanna drar ut Natashjas frikort, Lisa gissar vilt på årtal, bara Amra håller tonen i slutändan och en slutsats framstår. Vilken slutfest!


Avsnitt 8 // Läppstift runt kukroten-feminismen  (<—länk!)

IMG_2484.JPGHej diddel daddeln, nu lämnar vi smiskpaddeln. Lyssnare, vi bjuder er feminismens baksida. Alla vet hur svårt det är att lämna ämnet röv ifred när man tagit det i sin mun och feministtåget tuffar därför vidare på rövrälsen på det oöverstigliga analysberg som är selfies. Vi drar upp en gammal rövkampanj ur byxan och myntar ett nytt uttryck, vi ställer frågor som är genuint intressanta och återknyter allt till kuken. Dessutom svaret på frågan: Vems röv var det egentligen som Lisa använde för att göra feminism?


Avsnitt 9 // Plötsligt händer det…. inte!  (<—länk!)

avsnitt9God jul, lyssnare! Vi bjuder på ett säsongstroget avsnitt, fullt av skam, förakt och frustration inför den kommersiella lyckan och positiviteten. Varför skall fattiga skämmas mer än rika? En retorisk fråga. En till: Har Laila Bagge tillgång till TARDIS? Lyssnare, vi önskar er alla en lottovinst.

 

Alla avsnitt hittas på Itunes och du kan använda appar som podkicker, podcaster osv.


Mer om Glädjeflickorna:
glädjeflickorna testar mustascher

Det var visdomens tid, det var oförnuftets tid, det var tid att stråla som tusen solar på molnig poddhimmel. Flickvänsmaterialet, Lady Dahmer, MondoKanel kommer i dina öron som ditt ex kom i ditt öga.

För den oinvigde eller den som fyllelyssnat på podden följer en introduktion, här kan ni lyssna på den.  Först har vi Natashja som är svenska cisfeministers svar på Carlsberg shandy med en centimeter magsyra. Men henne känner ju ni redan så vi går vidare:

Lisa bloggar på microbloggen MondoKanel, hon har hemliga fantasier att lamslå alla med sin dans och har ibland fått slut på åsikter. Alkoholmässigt är hon en whiskey, utseendemässigt en sexa.

Hanna bloggar under Flickvänsmaterialet och illustrerar det mesta här i livet med bilder av gråtande män. Flickvänsmaterialet by name, flickvänsmaterialet by natur med andra ord, men sluta köa: när hon inte är monogam med sin (lyckligt skrattande) andra halva (men med penis) är hon för upptagen med att vara superlycklig med den rätta för att hinna vara otrogen. Sorry! Vore hon alkohol vore hon en alkoholromantiserande midsommarsnaps av bäska droppar.

Låten i början och slutet av varje avsnitt heter ”Håll käften” och spelas av Luntgatan Girls och vi tackar ödmjukast för lånet! 

luntgatan girls

Luntgatan Girls på Spotify ~
http://luntgatangirls.se ~

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Glädjeflickorna…. utgår idag!”

Åh jag älskar er podd! Brukar lyssna när jag är ute och springer för att göra det roligare. Det kan dock vara liiiite jobbigt om en måste börja gapskratta mitt i löpningen. Och människorna runtomkring undrar väl vad jag är för konstig typ 🙂 men taaaack iallafall för alla avsnitt!

Åh senaste avsnittet när ni sa det om att man inte får tycka synd om sig själv när man är född fattig och fortsätter vara fattig.
Jag satte nästan i halsen! Hade en kompis här nyligen som när jag typ nämnde att det var lite jobbigt just nu eftersom karln blev arbetslös i höstas och inte hittar nått nytt. Mina små sparpengar tagit slut och jag försörjer ett hus(hyresfritt tack vare att svärföräldrarna är hyresvärdar men stort som fan så elen kostar som en hyra på vintern trots att vi fryser arslet av oss) 7 husdjur och en man, på csn plus några tusen som han tjänar på ströjobb, så fick jag höra precis det ni sa!
”Sluta röka, Avliva djuren!” Skyll er själva för att ni sitter i den här situationen typ..
*faceplant* Okej.. Tack..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *