Kategorier
Vardagstrams

Hur länge har ni hängt här?

Jag startade den här bloggen för ungefär 6 år sen precis. Hur många av er var det som började följa mig då? Minns ni när Ninja var så här liten?
IMG_2647.JPG
Fattar ni att hon är så här stor nu? En trulig liten nästan-tonåring med mycket integritet, humor och jävlaranamma.
IMG_2644.JPG
Om ni undrar varför jag är så förbenat tråkig och frånvarande så är det ju för att vi har jullov och då har jag inte riktigt tid eller intresse av att sitta framför datorn. Vi gör annat. Men snart är allt tillbaka till det gamla vanliga!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur länge har ni hängt här?”

Tyvärr inte hängt med så länge. Det är nog snart ett år sen bara jag började följa denna blogg.
Tiden går fort, men har man ett coolt namn som Ninja lär man växa upp och bli grym bara därför! 😉

Har varit med från start i princip och oj vad du lärt mig mycket. Från det att jag var fjorton fanns du där som förebild och lärde mig saker som att jag äger rätten till min kropp. Du lärde mig om hur offer skuldbeläggs och hur fel det är. Du lärde mig att det inte alls var mitt fel. Otroligt viktiga saker som ingen annan sagt till mig.

Sedan våren när jag gick i nian vill jag minnas. Det vill säga sedan våren 2009. Det har varit, och är, fantastiskt lärorikt. Jag har systrar som är små och läser därför även inläggen om barnuppfostran med stort intresse. Utan dig hade jag nog aldrig riktigt tänkt på det problematiska i att alltid säga ”åh så fint” om allt de ritar/har på sig osv.
Det är också genom din blogg jag fått upp ögonen för den dubbelbestraffning man som kvinna mer eller mindre konstant utsätts för, och hur den även är internaliserad. Det är fortfarande jobbigt som fan, men jag har i alla fall insikt i att det är patriarkatet som fuckat upp det för mig, när jag hela tiden känner att allt jag gör är fel.

Började prenumerera på din blogg strax efter du fått 100 följare ELLER strax innan du fick 200 följare, minns ej riktigt, gått så lång tid sedan detta, något av det var det i alla fall, hehe.
Och ja, ibland slår det mig just pga Ninja (bilder) – VAD. I. HELVETE. Har jag gjort med mitt liv!? Haha. Ninja har liksom växt upp pang boom snabbt känns det som ibland. ^^
<3

Och vad du och dina texter, din blogg gjort för mig, hjälpt mig, underlättat för mig. Genom destruktivt förhållande, slutet av detta, frigörelse från relationer – kärlek som kompisditon, problemlösning i sådana värda att spara – kompis som släktrelationer, personlig utveckling, överkommande av övergrepp – sexuella, fysiska och psykiska, med mycket fucking mera – skulle ta a4sidor nog att skriva en trilogi med.
Så atteh… Sammanfattning: <3

Jag började följa dig när du var på smällen med Tamlin, när de var kanske 2-3 månader kvar tills han skulle kläckas.
Du fångade mig för jag var så nyfiken på att få se vem som bodde där inne haha!
De skulle även bli intressant hur du skulle göra skillnad på din flicka och pojke. Och jag tycker du gör ett sjukt bra jobb!
Tack för en riktigt härlig blogg!

Oj, om jag minns rätt så följde jag dig innan du avslöjade att du var gravid med Ninja och om jag minns rätt så är detta min första kommentar också! Tack för alla år, all inspiration, all glädje och all kunskap du gett mig! Nu ska jag lurka vidare… 😉

Jag började följa dig för fyra år sedan när jag blev föräldraledig och jag är så glad för detta då jag är säker på att jag annars inte hade varit en lika medveten och bra förälder som nu! Självhatet mot min kropp försvann och jag har blivit av med många av mina fördomar tack vare dig. Alltså du har verkligen öppnat en ny värld för mig! Feminism, genus och systerskap❤️ Jag äger heller ingen våg eller helkroppsspegel och mina valkar får numera ingen uppmärksamhet:)

Jag ramlade in för typ 1,5- 2 år sen. Sökt nog på no poo. Och sen var jag fast. 🙂
Blev rejält mycket mer feminist och bra mycket bättre på att ifrågasätta saker och ting tack vare dig.
Hoppas att kulen har varit bra och ett fantastiskt och underbart gott nytt år.

Jag har varit med sedan Ninja var så liten som på första bilden. Men jag tror att detta är första gången jag kommenterar.
kan ju passa på att säga att du är fruktansvärt ball och att jag har lärt mig jättemycket från dina inlägg och artiklar!

Jag :)! Våra äldsta barn är jämngamla! Året var 2008/2009. Minns en vän som pratade om en störig och hårig brud på familjeliv så jag kollade upp din blogg vid något tillfälle är fast sen den dagen. Delade inte hennes syn av dig.
För mig har du varit som en slags storasyster i fjärran. Fått ett virtuellt stöd i hårdare stormar. Även om det du skrivit inte har varit något personligt till just mig så har mycket gått rakt in i hjärtat. Tex din syn på aborter. Självkänsla. Nära föräldrarskap. Genus och feminism.
Kärlek till dig!

Det var hösten 2011 jag fastnade för din blogg, jag hade varit in tidigare och kollat och läst mycket av vad du skrivit på FL också. Jag tyckte att du hade mycket klokt att säga men också en hel del jag inte alls fattade, så jag började följa din blogg för att se om jag skulle få någon förklaring på det jag funderade över och det tycker jag verkligen att jag har fått! Jag har nog läst alla dina inlägg sen dess, även om jag inte kommenterar jätteofta så hänger jag med i debatterna och tycker att jag har lärt mig mycket av ditt sätt att se på saker även om jag ofta tycker tvärtom 🙂
Jag måste också säga, att innan jag regelbundet började läsa din blogg tyckte jag att du var rätt ”jobbig”, jag kommer inte på något bättre ord, jag menar inget negativt även om ordet ”jobbig” låter så, men du var så sjukt envis men samtidigt uttryckte du dig alltid så klockrent och verkade så jävla rolig så jag kunde inte låta bli att tycka om dig 😀

Började följa din blogg för ca. 6 år sen tror jag. Var då 14 år och om jag ska vara ärlig ramlade jag in här då jag maniskt googlade LCHF sorgligt nog. Men upptäckte allt annat LD står för och upptäckte så himla mycket genom den här bloggen. Var en ögonöppnare, bladvändare, första feministisk förebild.
Den här bloggen känns trygg och så himla vettig. När en blivit matad av för mycket skit och ångest på andra platser på internet känns det bra att kunna surfa in här och läsa om något välskrivet om något svårt. Hur du kan formulera saker som inte många kan. Ärlighet och mod genomsyrar bloggen, såväl som humor och skarpa analyser.
Tack!

Bloggade på blogg.se en tid från hösten 2010 och såg hur du klättrade på topplistan, så jag blev nyfiken vem den provokativa människan kunde vara. Har haft en bloggpaus i något skede på kanske 9 månader, men bortsett från den har jag kikat in här några ggr i veckan sedan hösten 2010 då jag gick andra året i gymnasiet.

Herregud, jag minns faktiskt inte när jag började läsa din blogg :O minns inte när Ninja var liten iaf. Kanske började jag läsa den år 2011-2012, nåt sånt?
Tycker överlag att jag inte följt ditt familjeliv så värst bra, mest har jag läst alla coola debattinlägg om t.ex. feminism (som ju iofs har varit personliga och handlat om familjeliv också). Men så är det med många bloggar jag följer, inläggen om deras barn/familjer liksom bara flyter förbi. Kanske blir det intressantare då jag blir äldre och kanske själv får barn. Många kanske i den meningen 😀
Off topic: Ninja har fint hår!
Gott nytt år i förskott.

Oj jag kommer faktiskt inte ihåg! Flera år sedan iaf, ninja va liten och jag kunde inte låta bli att läsa. Äcklad, störd, fascinerad osv osv. Jag gick från att tycka att du var helt ute och cyklade till att tycka att du var helt fantastisk. Sedan kanske två år tillbaka har jag bara tyckt att dina texter är klockrena och att du sätter ord på de känslor och tankar jag redan har. Rekommenderade din blogg till min yngre syster för att även hon ska bli ”invigd”. Tack så mycket! 🙂

Jag började läsa din blogg någon gång i början av 2010 tror jag. Jag var 20, bodde fortfarande i New York och älskade allt du skrev om genus och barnuppfostran (trots att jag inte vet om jag vill ha barn). Jag har tagit upp jättemånga av dina genus och barn perspektiv med amerikanska vänner och älskar hur du hjälpt mig växa i min feminism – speciellt när det gäller att våga ge sig in i diskussioner med väldigt akademiskt orienterade personer. Trots att jag nu har en master tycker jag ofta det är läskigt!
Så småningom ledde du mig också till no-poo som jag nu praktiserar till och från. Men viktigast av allt: varje gång jag ska köpa en present till ett barn i min närhet tänker jag ’what would Lady Dahmer say?’. Tack för det!

Haha ja, jag minns. Eller jag tror jag började läsa lite innan Tamlin kom. Ibland har jag haft annat för mig och inte läst på ett tag men det är ändå många år nu. Jag hittade din blogg via Egoina, för att du gjort hens bloggdesign. Slutade läsa Egoina för många år sedan, men här blev jag kvar.

Har läst bloggen till och från i… 4 år nu? Vissa perioder helt maniskt, andra mer sporadiskt. Yikes, vart tog tiden vägen…?!
Håller helt med om mycket och håller verkligen inte med om annat, men är alltid intressant att läsa inläggen och diskussionerna som ofta följer. Fortsätt skriva som du gör – det behövs!

Måste ha hängt med sen 2009… då var jag 15, fyllde 16.
Helt orimligt knäppt att tänka.
Fan, nu blir jag nästan rörd.
Shit vad viktig du och din blogg varit för mig sen dess.
TACK.
Tack som fan!

Sedan inlägget med bindan!! Haha kollade bloglovins mest populära inlägg och såg bindan och bara VAFAn (?????). Sedan efter din och många andra bloggar och texters läsning senare nådde jag ”upplysningen” och bara AHA och på den vägen är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *