Kategorier
Vardagstrams

En provtitt i vårt kommande sovrum

Vi tänker göra i ordning vardagsrum, mellanrum och kök i första etappen av vårt tapetseringsprojekt.
20140201-130607.jpg
I helgen målar vi en blek gul i vardagsrummet och på måndag börjar de tapetsera mellanrummet (rummet med bokhyllorna) och sen tar vi en paus. Efter det ska köket pärlspontas, tapetseras och köksö’as och SEN tar vi tag i sovrum och barnrum. Men jag vill ändå visa ett litet smakprov på detta fantastiska som kommer att ske i MITT rum!

Först tar vi en stund och minns mitt svarta satanistsovrum i älvsjö. Det är ju fantastiskt fint med svart och jag älskade det. Men nu kör vi all in så att säga och verkligen frossar och vältrar oss i det färgglada. Jag drömmer ju som ni vet om ett eget villa villerkulla / cirkus.

Sen tittar vi på hur vårt sovrum ser ut idag:

20140131-164906.jpg
20140131-164913.jpg
Jag vet. ”Hjälp” är det första ord som slår en. (Obs, sover ej bland sladdarna normalt) Ni vet ju vad jag tycker om vitt. Och tapeten och pärlsponten (??) är inte heller riktigt min stil heller.

Men här ska det bli ändring! Så nu tar vi en titt på det här!

Den här tapeten ska alltså upp på alla väggar samt snedtaket:

ColeAndSon-ACollectionOfFlowers-Myrtle-8115-066-01

Frågan kommer komma så jag förkommer er med att berätta att det är en Cole & Son, tapeten heter Myrtle nånting.

I anslutning till sovrummet (alltså INNE i sovrumet) finns en liten walk-in-closet med eget fönster. Den kommer få dubbelarbeta som garderob/kontor eftersom att den är tillräckligt stor för både och. I denna tänkte vi också sätta upp tapet, så att man liksom får en ny upplevelse varje gång man ska klä på sig (eller om dörren liksom står på glänt:

20140131-130801.jpg

Tapeten för garderoben blir denna, Cherry Blossom från Pip Studio:

pip-studio-behang-cherry-blossoms-yellow

(jag föreställer mig att barnänglar kommer sjunga ”aaaaaaaaaa” varje gång dörren öppnas upp och visar denna gula lilla hemlighet.) (I sovrummet har vi även en stor byrå som jag tänkte måla i samma gula färg.)

Sängen, en gammal gustaviansk furusoffa, ska slipas. Jag vill ha bort den mörka bruna lasyren och få fram ren furu. Helst skulle jag vilja skicka iväg soffan/sängen i en tidsmaskin ett par år så att den åldras ordentligt men om nån av er kan nåt knep så dela gärna med er.

Skärmavbild 2014-01-31 kl. 13.43.03

Men vi stannar inte där!!! Jag har köpt nya påslakan. Som matchar. Eller kanske inte matchar.

2526-pip-chinese-blossom-khaki

Och även dessa örngott:

Skärmavbild 2014-01-31 kl. 13.31.05

(Båda från Pip Studio)

Sovrumsdörren ska målas antingen pippigul eller bubbelgumsrosa och det kommer bli så fint. Asså fattar ni hur fett detta kommer bli? ÄR NI INTE ÖVERVÄLDIGADE? Det är jag!

20140131-134243.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En provtitt i vårt kommande sovrum”

Kolla upp järnvitriol för soffan, det skyndar på grånande. Dock kan det vara så att det behövs väder och vind för att processen ska ske + checka att det är ok att ha inomhus på möbler som man ju är i kontakt med på ett annat sätt än med fasader som jag har (bra!) erfarenhet med järnvitriol för.
Tror också det finns något som heter typ ’silverbets’ för grånad/drivvedslook..

Haha, fick lov att scrolla upp och titta om jag verkligen gått in på rätt blogg! Jäklars vad dyrt du inreder! (=inte kritik bara ett förvånat konstaterande). Snyggt blir det i alla fall!
Blev nyfiken på det där att köpa tapeter från England, har du tips på bra sidor? Tjänar en på det trots frakt o dyl?

Vi spenderar liksom inte pengar på annat. Vi köper nästan aldrig kläder eller skor eller teknik osv. Vi går aldrig ut på krogen eller bio. Vi äter ute ibland men annars har vi ganska lite utgifter utöver det man måste köpa. (Boende, försäkringar, räkningar o mat)
Vi är hemmaråttor och har sparat pengar under en lång tid för att kunna köpa tapeterna helt enkelt! Känns lite jobbigt å ena sidan pga onödig kostnad men samtidigt så är ju detta vårt intresse.

Jag älskar vitt så jag blir lite matt av allt det här haha.. Men den lila tapeten: ÄLSKAR!!!!!!!!!!!! (Ja så många utropstecken förtjänar den)
Jag tror era barn kommer må så otrolig bra av att växa upp i ett varmt, ombonat hem.. Så mysigt ser det ut att bli!

Önskar jag också hade vågat lite mer när det kommer till hemmets inredning. Men tyvärr kör vi lite mer safe här hemma.
Hade man kunnat köpa en såndär krokodilsoffa som finns finns i Dumma mej hade jag slagit till direkt. Jag älskar inredningen i deras hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *