Kategorier
Vardagstrams

Fina feminister

Just nu så har jag lite soffhäng med Fanny Åström och Hannah (one way communication). Nej, ingen manshatarorgie. Än.

20140207-215444.jpg
20140207-215502.jpg
Tamlin berättar om sin dröm för Hannah. Han drömde om en tjuv som stal hans trosor och kalsonger.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Fina feminister”

http://www.kissies.se/jag-trivs-i-min-lilla-rumpa?replytocom=281046 Kan du SNÄLLA skriva om problematiken i detta inlägg? Vi vet ju att kissie inte är nöjd med sig själv, hon är ju i konstant förändring av sitt utseende där operationer, fillers och träning förekommer. Att hon skriver att hon är nöjd med sin lilla rumpa låter exakt likadant för mig som att någon säger att dom är nöjd med sitt raka hår. Det är ju eftersträvansvärt att vara smal, om du lyckas bli så smal som samhället ser som snyggt smal (som faktiskt kissie blivit) så får man mindre rumpa och det är ingen som precis sitter och säger är det är sämre. Det handlar isånnafall ENDAST om personliga preferenser.
Alexandra har ingen ”ful” liten stjärt. Hon har ingen stjärt som ses på som ful.

Har ägnat den senaste tiden åt att diskutera feminism med killar som inte alls håller med, bara för att försöka FÖRSTÅ hur man inte kan vara för jämställdhet och så. Två saker har slagit mig: 1) män ser inte dessa orättvisa strukturer 2) män känner sig exkluderade ur feminismen och vill därmed heller inte engagera sig i den.
Och för att påverka så behöver man ha hela folket med sig, inte enbart kvinnor. Men ju mer män får höra om detta s.k manshat (fel egentligen, det handlar ju om ett förakt mot patriarkatet) desto mer kommer de dra sig från feminismen, vilket är logiskt. Jag känner såhär: Alla borde vara med i denna kamp. Männen ser inte dessa orättvisa strukturer, men det handlar främst om att de inte vill engagera sig. Och jag tänker mig att de inte vill engagera sig för att de känner att feminister exkluderar dom/hatar dom etc. Har du några tankar här? Borde vi fokusera mer på att få med oss männen och inkludera dom?

1) Det finns MASSOR av bevis för ojämställdheter! Till exempel på bibliotek och internet. Även män kan utnyttja dessa!
2) Jag som kvinna känner mig jävligt exkluderad från partriarkatet faktiskt, så jag tänker inte engagera mig i det, kan en svara.

Vad är problemet med att killen har trosor? Knappast så att snoppen är så stor att det blir trångt i ett par trosor???
De ärver av varandra- miljömedvetet!
Det är det som är det fina att barnen kan ärva av varandra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *