Kategorier
Vardagstrams

Jag gillar traditioner och en dag för kärlek är ju en tradition

Oj gud förlåt, jag är lite sen! *slajdar in från ovan* Men jag tog en sovmorgon och har sedan suttit med en krönika för jag väntar såklart alltid till preciiiis sista minuten innan jag är klar att skicka iväg den.

Barnen är också hemma och kräver frukost. Det går så mycket sjukdomar och löss och kräkningar så jag kände att de helt enkelt fick mysa hemma istället.

trött

Idag är det alla hjärtans dag. Jo jag vet, kommersiellt jippo som går ut på att företagen vill tjäna pengar. Och jo, man ska ju vara kärleksfulla och bla bla blaaa hela året, varje dag och det ska minsann inte behövas en speciell dag för att visa kärlek… men faktum är ju att många i vardagens dimma av stress, jobb, småbarn och måsten lätt glömmer bort varandra och då är det bra med en dag som påminner och liksom tvingar fram det kreativa tänkandet kring romantik. En spark i arslet liksom.

Jag tycker om traditioner. Och en speciell dag för kärlek är just en tradition.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag gillar traditioner och en dag för kärlek är ju en tradition”

Ett kommersiellt jippo som, om du nu vill hålla på traditionerna, befäster gamla könsroller.
Själv ser jag ingen poäng i romantik under krav för att ”alla” gör det den dagen.
Att se och bry sig om varandra ska man kunna göra även om vardagen är seg och slitig. Tar man sig inte den tiden så kanske man ska fundera på om EN dag om året verkligen väger upp resten.

Jag gillar också alla hjärtans dag! Även om man är medveten om den kommersiella baktanken så tycker jag ändå om den, det blir liksom en till dag att fira, plus årsdagar, födelsedagar, jul osv. Traditioner är fint tycker jag, oavsett hur de ser ut.

Alla hjärtans dag kommer faktiskt ursprungligen från en kristen tradition, en minnesdag för Sankt Valentin. Så det är ju inte helt och hållet ett kommersiellt jippo ändå, även om det blivit det på senare tid. Sedan håller jag med dig helt och hållet, tycker det är fint att faktiskt ägna en hel dag per år till kärlek. Det är ju precis som du säger, det faller bort i vardagen ibland och då är det så himla bra att påminnas om hur mycket ens nära och kära betyder.

Jag gillar också alla hjärtans dag! Jag har visserligen svårt för det kommersiella i det hela, men jag tycker inte det är fel med en dag som påminner oss om att tänka lite extra på dem vi tycker om. Ja, vi borde göra det varje dag, men det är lätt att glömma när man står där i vardagens jobb och tvätt och matlagning och allt vad det kan vara. Om inte annat så för att sambon och jag kom på att det var ett alldeles ypperligt tillfälle att få korka upp champagneflaskan som legat i vinhyllan ett bra tag nu.
Så med anledning av denna dag skickar jag också lite extra kärlek till alla fantastiska feminister därute!

Det fina med traditioner är att man kan göra lite som man vill med dem och skapa/göra om dem utifrån ens egna värderingar och förutsättningar.
Vi har inte brytt oss så mycket om alla hjärtans dag, men 6-åringen ville att vi skulle fira den med att äta efterrätt efter middagen så då får det bli så.
Kanske börjar vi en ny tradition?

Jag tycker nog inte om alla hjärtans dag, främst pga den ångest och depression som många drabbas av för att de inte har ’någon’ att dela dagen med. Många känner sig dåliga för att de inte har någon att uppvakta eller dela sin kärlek med.
Inte nog med det, så många barn och ungdomar i skolorna som blir utan gåvorna för att de inte är skolans favoriter, sedan kommer de hem frågandes till sina föräldrar varför ingen tycker om en.

Jag tycker också om traditioner. Har dock aldrig vart så mycket för alla hjärtans dag. När jag gick i högstadiet det blev lite av en tävling mellan tjejerna vem som fick flest rosor, kort, choklad osv.. Inte kul för den som inte fick nått.
Men idag har jag inget emot dagen. Precis som du säger kan vardagen bli till rutin och vi kan behöva påminnas att visa lite extra kärlek till de vi älskar, och det behöver inte kosta något.

Har själv aldrig direkt lagt ner mycket energi på just alla hjärtans dag. Inget jag har firat. Mådde smått dåligt under gymnasiet när det delades ut rosor men jag var såklart inte ensam om att inte få någon ros. Så vi i klassen som inte fick, bildade klubb och köpte en ask choklad som vi delade fast de med ros fick inget hehe 🙂 kul minne.
Iaf. Nu när jag har pojkvän (vi firade fem år tillsammans den 1 februari) så bryr jag mig inte mer för det och vi har aldrig firat denna dagen. Men min pojkvän är underbar han. Vi hade inget planerat och jag har varit trött och stressad senaste tiden så när jag kom hem från jobbet idag, hade han städat hela lägenheten!! Hans städområde är köket men nu hade han städat och dammsugit hela lägenheten. Jag började nästan gråta så glad jag blev för är det något jag ofta får skjuta på så är det städning. 😀
För man måste ju inte köpa något och blombuketter tål jag inte ändå. Traditioner utan köphets är bäst tycker jag.

Jag firade en otraditionellt traditionell alla hjärtans dag! Eftersom sambons bästa kompis var ute och åt middag med sin fästmö så kunde han ju inte ha zombiefilm-maraton med min sambo. Alltså – NOLL argument för inget restaurangbesök! Tvingade med sambon till min favoritrestaurang och åt världens godaste kycklingvingar till förrätt och sedan sushi tills vi inte kunde gå längre. Vid det laget hade restaurangen sålt slut på all sushi och fick börja avböja nya beställningar som kom in. En chokladask hade jag köpt också, till personalen på sushirestaurangen eftersom de alltid jobbar och aldrig hinner fira sådana här ”högtidsdagar” och jag ville uppvakta dem lite. Somnade klockan nio. Bästa alla hjärtans dag på länge!!!

Ojoj.. jag missade hela dagen. Satt inne och jobbade tills jag var halvdöd och märkte ingenting av hela jippot. Och nu försöker jag läsa ifatt de blogginlägg jag missat de senaste dagarna.
Skickar en kram, iaf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *