Kategorier
Vardagstrams

Jag målar noggrant

Jag har tillbringat första halvan av dagen på soffan. Andra halvan tillbringas i smärta, mjölksyra och leda i vardagsrummet.
Väggarna ska målas blekt gula och givetvis så har målaren passat på att köpa hit femtioelva stycken små specialpenslar och smårollar och instruerat min anala och petiga make i hur man målar noggrant så nu står jag här och målar jävligt noggrant. Skitkul.
Men det blir väl fint när det är klart!

20140204-183610.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag målar noggrant”

LYCKA TILL! Det blir säkert superbra när det är klart!
Följ gärna med i min blogg om livet på behandlingshem! Under nio år har jag haft depressioner, självskadebeteende och anorexia och varit inlagd på sjukhus i långa perioder.
Nu har jag hittat tillbaka till livet och mår bra! Idag stöttar jag och motiverar människor med psykisk ohälsa och inspirerar till ett friskt liv!

Hej LD! Påtal om ingenting; kan du (eller någon annan här som är insatt) försöka hjälpa mig med en fråga?
Jag håller på att skriva en debattartikel om samtyckeslag och skulle vilja veta hur de som är för en samtyckeslag definierar samtycke? Kan det vara att man hånglar och klär av varandra eller måste man ha ett ”JA jag vill ha sex med dig”?
Jag skriver en debattartikel för att min svenskakurs kräver det och ville utmana mig med ett ämne som jag inte kunde så mycket om men det har visat sig vara lite svårare än jag trott. Så jag skulle verkligen uppskatta ett svar från någon!

Kommer bli skitsnyggt!
Alltså, känner mig som ett jävla offer men ligger här höggravid o uttråkad och kan inte sluta fundera på vad det var du gav i present till blondinbellas bebis?!
Nyfiken vore ju en underdrift.

Det är jättetråkigt att måla noggrant, men om man inte gör det så retar man sig på det som är missat eller där man har målat utanför (funkar inte riktigt att tänka att det är konst att måla utanför maskeringen…).
Det blir inte heller så bra att försöka fixa efteråt… vet inte varför, men så är det i alla fall för mig.
Du får skapa dig en målbild av hur bra det kommer att bli när du är klar, då blir det lättare att stå ut med det tråkiga.

Det lönar sig säkert att göra det ordentligt. Jag har alltid slarvat med sånt där och sen får man liksom leva i hundra år med något som inte känns bra…..
Det här har inte alls med saken att göra men.
Du har ju ibland skrivit om ”rätten att få vara tjock”. Jag har börjat finna mig i min lott nu som tjock, men en sak är jag jävligt less på.
XLNT sortiment. BIB och annat jävla skit. Idag var jag på stan för att shoppa nåt nytt. Tror du det finns? Nä, i vanliga sortimentet går det till storlek 48 och nu drar jag 48/50.
Då är jag hänvisad till de här ”tjockis” avdelningarna där jag förväntas vilja välja ett tält med stora blommor alternativt ett tält i svart med paljetter. Jag är ingen mode-nörd, tvärtom, men jag har min egen stil och när jag var smalare kunde jag välja bättre.
Man kan ju beställa kläder på nätet men jag vill ju kunna gå och shoppa…. det känns som att man ska inte bara känna sig ful när man ser på TV och annat där normen är ”trådsmal” eller läsa bloggar med supersmala tjejer som nyper sig i magen och klagar på ”ett och ett halvt kilo för mycket”. Man ska dessutom inte kunna köpa ”vanliga” kläder. Eller ens få välja sin egen stil. Och det handlar ju inte om att man måste ha kläder ”sydda” på ett visst vis bara för att man är tjock som du vet. Man undrar ju vad de håller på med?
Det här är alltså de stora kedjorna, KAPPAHL, Lindex, HM, INDISKA (!!) och jag bor i en ”lite mindre” stad. Det verkar ju inte vara särskilt hård åtgång på de där ”små” kläderna heller för när det är såna ”50 %” ställs å är det de mindre storlekarna som reas ut …
Bla, bla, bla. Det jag undrar är om det här något du tänkt på och kanske vill/kan puffa för. Min blogg är så jädra liten och det får den mer än gärna fortsätta vara men du som har lite inflytande ändå kanske kan lyfta frågan …. (stod på KAPPAHL idag och funderade på att ta upp saken med tjejen som jobbade, men hon såg ut som en klassisk fotomodell och där står jag 100 kg+ mamman som inte sett en hårborste på en vecka, kändes lite obekvämt tyvärr).

det är helt omöjligt att hitta kläder. speciellt om man som jag inte vill ha annat än typ svarta plagg. Man får leta och hitta sina godbitar. jag handlar leggins på kappahl och toppar på hm och gina och det funkar trots att jag är ganska tjock.

Hej!
Jag skulle bli så himla glad om du antingen kunde skriva ett inlägg om det här eller bara svara på den här kommentaren. För jag tänker så himla mycket på en grej.
I höst får jag rösta till riksdagen/kommun/landsting för första gången och jag är så osäker på hur jag ska rösta. Jag känner nog ändå att hjärtat finns hos F!, jag fullkomligt älskar Gudrun Schyman och skulle gråta av glädje över ett feministiskt parti i riksdagen. Samtidigt är jag livrädd att det blir fyra nya år med alliansen. Fyfan vad jag inte vill det. Enligt mig har alliansen bokstavligt rustat ner Sverige och gjort vårt land lite sämre, ett steg i taget. Så därför känner jag att jag vill lägga min röst på V eller S för att det fan är dags att byta regering. Jag är så rädd att en röst på F! skulle bli som bortkastad om de inte klarar 4%, vilket ju tyvärr inte kan garanteras. Det låter alltid såhär när jag diskuterar med mina vänner. Vill rösta på F! men vågar inte riskera att ha alliansen en till mandatperiod. Men jag vet ju att om alla tänkte taktiskt och inte röstade på det parti som man egentligen håller mest med skulle ju aldrig något nytt parti komma in i riksdagen.
Jag skulle bara vilja ha lite hjälp att sortera tankarna. Du är klok, skarp och du fick dessutom chansen att vara med på ett av Gudruns homepartyn, vilket jag antar gav en del tankar och inspiration. Så. Hur tänker du?
Kram från en nittonårig beundrare.

Jag tänker lite som så att om alla som pratade om hur de skulle vilja rösta på F! gjorde det istället för att oroa sig över risken att ”kasta bort sin röst” så skulle F! säkert komma in i riksdagen.
Då känns det jäkligt surt att vara en av dem som bangar och därmed bidrar till att fortsätta hålla F! utanför. Jag har kommit fram till att jag hellre slänger bort min röst, men kan stå för vad jag röstade på, än att jag lägger min röst på ett parti som jag inte egentligen tycker förtjänar den för att hålla ett sämre alternativ borta.
Ingen rörelse byggs upp från ingenstans och om folk inte röstar på F! nu (och därmed visar andra att partiet ökar) så kommer de fortsätta att ligga och harva på samma procentenheter för att en massa människor alla har övertygat sig om att de inte är tillräckligt många för att det ska räcka till 4%-spärren. En väldigt ironisk situation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *