Kategorier
Vardagstrams

Rickard Söderberg twittrar om OS-avslutningen

Under morgondagen, söndag, så kommer jag låta operasångaren och debattören Rickard Söderberg få en liten plats i spotlighten här på bloggen. I högermenyn ser ni en liten twitterfeed där Rickards tweets om OS-finalen under dagen kommer synas (och kunna läsas). Ja ja jag vet han är en man, men en del män gillar jag faktiskt och Rickard är en av dem så jag bestämde mig för att göra ett undantag.

Så vem är Rickard? Under hösten ledde Rickard en kör i Körslaget som slutade trea. I sändningarna viftade han med regnbågsflaggor, lät två kvinnliga körmedlemmar kyssas, hade överstrukna hakkors på jackan och pratade om alla människors rätt att älska vem de vill. Andra saker Rickard är känd för är sitt upprop för att få UD att hissa regnbågsflaggan på svenska ambassaden i Moskva, när han regisserade 1700-talsoperan ”Alcina” och bytte ut ett av kärleksparen till två män och inte minst lokaltidningsinsändaren ”Jag vill sälja min dotter som slav”. (måste läsas pga skitkul)

gay

Läs även Rickards blogginlägg om näthat här: http://rickardsoderberg.se/wp/2013/09/hall-kaften-tack/
Kulturnyheterna följde med Rickard till UD för en diskussion om regnbågsflaggan och här kan ni titta på det om ni vill: http://www.youtube.com/watch?v=2_VyHlxgA4E

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Rickard Söderberg twittrar om OS-avslutningen”

Rickard är absolut en man av det bättre slaget, jag håller med dig (även om jag alltid störs en aning bara av det faktum att cisbögar blir folkkära bara genom att vara cisbögar med ett budskap, önskar det i lika stor utsträckning kunde gälla flator, hmm).
Är OS slut förresten? Har typ missat att det börjat. Eller nä, det har jag väl inte, men snabbt överstökat var det visst.

Alltså jag har tänkt på en sak… Jag vill att kvinnor ska ha lika rätt som män, lika lön, lika rätt till åsikter osv… Jag är dock inte jätteinsatt så lägger inte märke till vissa saker som ”insatta” och ”pålästa” feminister gör om jag säger så… Jag kallar mig ändå feminist, som du berättade om olika feminister i ett inlägg kör jag nog min egen personliga kamp hemma…Men jag tänker såhär… Männen har ju faktiskt inte valt att bli just män. De har inte valt sin uppfattning och sina åsikter om saker och ting eftersom som de direkt uppfostras till att vara och bete sig så som de gör sedan urminnes tider. Det är varken männen eller kvinnornas fel. Nu. Så varför läggs sådan vikt och uppmärksamhet vid att du faktiskt ger en man din uppmärksamhet? Enligt mig är vi alla lika och vi alla förtjänar lika mycket utrymme och rätt oavsett färg, kön eller läggning. En enda människa eller ”ras” bestämmer inte hur det ska vara eller inte vara här i världen. LIvet är för kort för att spendera det på att vara arg. Tack för ordet. Kram

det spelar ingen roll hur saker är ”enligt dig” eftersom att det finns strukturer som ser ut på ett speciellt sätt. Att låtsas som de inte finns har aldrig och kommer aldrig leda till nån förbättring. Förtryckta mår inte bättre av att låtsas som att de är fria. Därför spenderar vi tid till att dels vara arg men också till att kämpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *