Kategorier
Vardagstrams

Favoritfilmer

Sitter på pendeln och typ bölar (tyst) just nu.

20140125-112126.jpg
Det här är den absolut bästa filmscenen i världshistorien. Youtuba ”color purple trying to tell you something”. Se hela filmen förresten. Purpurfärgen är en sån där film som man gråter sig igenom även de glada scenerna. Den är så stark och känslomässig eller så är det jag som präglats pga sett den som liten eller nåt. Sist vi såg den så började jag gråta INNAN jag satte på den. Gud vilken plåga. Men fy fan vad bra den är.
Vilka är era favoritscener? (Vilken film som helst alltså)
(Spoiler!) En annan (otippad) scen som jag alltid bölar igenom är scenen där Tonys syrra Gina blir skjuten i Scarface.
Jag börjar böla ungefär där Tony skjuter Manny, genom kokainscenen (Tony är ju ledsen över Manny) och scenen när Gina kommer in och skjuter mot honom och tills han själv dör. (End spoiler)

20140125-113150.jpg
Fy fan vad jag älskar den filmen. Tony ser ut som, pratar som samt beter sig EXAKT som min pappa som ung. Ansiktsmimik, kroppsspråk osv. Allt. (Minus kokainlangningen). Exakt. Helt sjukt. (Farsan har samma ögon och mun som Pacino)

20140125-113512.jpg
Oh! De dansar exakt lika också! (Ni vet scenen på diskoteket där Tony dansar med Michelle Pfiefer?!) Sjukt kul! (Och pinsamt för snyggt är det ej)
Men. Purpurfärgen och Scarface. Bästa filmerna ever.
Och dawn of the dead nya versionen såklart.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Favoritfilmer”

Ja fan, Purpurfärgen-scenen är grym! Själv är jag en sucker för scenen när de sjunger Tiny Dancer i ”Almost Famous”, pga vill också vara Rolling Stones-skribent och åka med ett rockband över hela USA.
http://youtu.be/7Qn3tel9FWU
Sen också, jag såg ”Girl, Interrupted” häromdagen för första gången. När Winona Ryders karaktär kommer hem till kompisen Daisy som hängt sig efter att Angelina Jolies karaktär sagt något plumpt – vidrig scen. Men mycket bra film!
http://youtu.be/s5qBR_kdY3o

Ja herregud! Första gången jag såg den scenen i Crash var jag tvungen att pausa filmen och riktigt stortjuta i en kvart efteråt. Jag tänker också att vilken jävla emotionell bergochdalbana man måste åka som skådis, jag tror henne (och honom!) i hela scenen. Det känns på riktigt.

Första jag kommer att tänka på är hämndscenen i slutet av Death Proof! (Psyko-sadist-kvinnomördare får storstryk av tre stuntkvinnor, girlpower!)
Älskar även den klassiska scenen i Titanic när Rose och Jack ligger i vattnet.
Oooch älskar alla scener i Samtliga filmer där Alan Rickman är med och pratar. Spelar ingen roll vad han säger. Han kan få ”Turn to page threehundred and ninetyfour” att låta sexigt liksom…

Måste bara ge ett litet slag för japansk anime. Hayao Miyazakis filmer (bla Nausica, Princess Mononoke, Spirited away, Laputa mfl) har alltid otroligt starka kvinnliga karaktärer med oroliga handlingar. Han har uttalat sig vara feminist och tycker han gör det fint genom sina filmer. De ger en så mycket bättre innebörd för barnen gentemot Disneys filmer. Ett litet tips bara 🙂

Älskar filmer. Vilket gör att jag har favvofilmer i de flesta genrer. Men några få som jag älskar och ser om då och då är:
-Tjejligan
Pappa gav mig den här filmen när jag var i den yngre tonåren, älskade den från första stund! En film om kvinnor och deras kamp och glädje för att få utöva den sport dom gillar. http://youtu.be/DqD0drNqu28
-De 3 första Bourne-filmerna
Även om kvinnorna är få i filmen så är dom tuffa och man (jag) minns dom, Marie, Pamela Landy och Nicky.
-Full Metal Jacket
Den börjar som om den skulle vara roligt men allt eftersom får man se hur ful världen kan vara, den absolut värsta scenen är när en soldat under bootcamp har knäckts och tar sin drill sergeants- och sitt eget liv. Här är klippet, varning dock det är obehagligt:
http://youtu.be/vc2cPuwpqTg
-10 orsaker att hata dig
http://youtu.be/gUirEYmWy8k (I want you, I need you, Oh baby Oh baby!)
http://youtu.be/VbPsCE179Fo (Bianca beats Joey)
-Brokeback Mountain
Bölar alltid efter den sista scenen, dom skulle ha fått ha varandra! Dumma värld! http://youtu.be/_HAC54BIHmU

(SPOILER ALERT)
Nyckeln till frihet, i slutet när den där hemska fängelsechefen läser brevet och polisbilarna rullar in utanför. Skulle kunna se den scenen om och om igen, den sötman, triumfen man känner då alltså.

A Clockwork Orange är min absoluta favoritfilm. Och Fucking Åmål såklart, har till och med gjort så att min lillasyster också har den som favorit. När lammen tystnar och Exorcisten är andra favoriter som jag har också 🙂

Jag satt och läste en grej igår innan jag somnade, som gav mig marddrömmar.
En brat, som studerar på Lunds universitet, har våldtagit en förståndshandikappad tjej genom att bland annat våldsamt fört upp sin knytnäve i hennes slida. Sedan postades bild på tjejen i facebookgruppen ”Manlig makt” och ”fist” där de andra brat-kompisarna skrattade, hånade och hejade på. Detta var deras ”hämnd” på feminister, verkade det som.
Det finns en grupp vid namn ”manlig makt – en knytnäve i fittan på feministerna” Det låter som att det skulle kunna vara samma grupp. På denna kille hittas även blod från två andra kvinnor.
Han dömdes till 2,5 års fängelse, igår har jag för mig. Domen och lite annat finns här: https://www.flashback.org/t2304672p16
Det finns även en annan tråd om universitetet som dessa killar pluggar på, där trakasserier mot kvinnor har pågått och sexistiska sånger om att ”döda horor” osv. Har inte läst hela än, men det kan ju vara samma killar: https://www.flashback.org/t2163794p26

Vad Savanna sa – sista scenen i Death Proof när de slår ihjäl snubben men nävarna. Sååå braaa typ favofilmen.
En annan favoritscen är i början av 2001: A Space Oddyssey när apmänniskan slår sönder tapirskelettet. Aka människan uppfinner redskapet.
Django Unchained – Django piskar en av de vita mördarbröderna. Ogillar dock den totala frånvaron av kvinnliga karaktärer i annan roll än jungfru i nöd/accessoar i den filmen. Det påminner om Tim Burton och är faktiskt inte likt Tarantino.
Måste säga att jag tycker Scarface är helt aptråkig! När jag hade sett färdigt den, kände jag mig lurad på två timmar av mitt liv som jag mycket hellre hade ägnat åt att sova 🙁

9 to 5 – bästa feministfilmen som någonsin gjorts. Ett måste för alla feminister. Så jävla gött när de har svinet upphängd i sovrummet 🙂
Niceville (The Help) om svarta kvinnors situation i USA på 60-talet. Kan inte bedöma hur pass mycket rasism, typ White Savour, den innehåller eftersom jag är hemmablind, men en av de mest fantastiska filmer jag sett.
Och som den mycket farliga och förskräckliga manshatare jag är njuter jag hejdlöst av Law Abiding Citizen. Bästa scenen finns här, VARNING utfärdas till känsliga tittare:
http://www.youtube.com/watch?v=J6l5-Rup-D4&list=PL1BCABA3F40EFD826
Mmmmmm, slickar mig om min manshatarmun, tror jag ska kolla på den på Netflix nu, underbar att se på innan man ska sova.

Kan så många som möjligt dela detta? Över 2000 delningar hittills. Speciellt ni som är kända, det vore bra.
Deeela https://www.facebook.com/photo.php?fbid=667501643300521&set=a.113351638715527.18163.100001220749364&type=1&theater
”Glöm Sverige som nation och välkomna istället Monsantoland som ditt nya hemland!
Inte nog med att Sverige som enda land i Europa har gjort det lagligt att odla GMO på vår mark sen beslutet i EU-parlamentet den 14/7 -13 utan fr.o.m. i sommar kommer det att vara olagligt att odla frön som inte är EU-godkända d.v.s. GMO. Av en händelse innehar Monsanto 90% av dessa patent; kemikalieföretaget som ligger bakom Agent orange, PCB, en rad dioxiner, Roundup, Bovine growth hormone m.m. Det innebär att det som kommer att vara lagligt att odla är sånt som du bevisligen blir sjuk av.
Tänker du bryta emot lagen och odla ekologiskt i balkonglådan? Det kan du göra en tid innan självmordsgenerna i de genmanipulerade grödorna har slagit ut alla ätbara växter och det enda som återstår är GMO som du kan köpa säsongsvis av gissa vilka?
Djur äter som du vet växter, äter vi kött ifrån djur som ätit GMO så tas micro-RNA upp intakt i våra kroppar genom att det skapar småsår i våra mag- tarmkanaler och på så sätt tas upp via blodet med cancer, sterilitet, fosterskador samt en rad andra sjukdomar som följd.”

Jag grinar jätteofta till filmer men senaste när jag verkligen grät hysteriskt var till Känn ingen sorg, när Adam Lundgren sjunger En midsommarnattsdröm. Jag både grät och skrattade samtidigt, konstig känsla det där….
Att tillägga är att jag är ett fantastiskt stort Håkan Hellström-fan.

Sagan om ringen. Ääääälskar!
Och Alien.
Bästa filmer på denna jord. Och gudfadern
Scen från sagan om ringen kan jag ej välja för alla är mina favoriter.
I Alien när killen börjar hosta och får kramp.
Från gudfadern när Michael dödar sin bror

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *