Kategorier
Vardagstrams

Fint hemma känns fint inuti

Här sitter jag mitt i natten och dricker treo och tittar på tapeter och blir nästan lite smålycklig vid tanken på att de vita väggarna i huset snart är ett minne blott.

prussiluskan

På måndag börjar vi. Vi har sparat varenda litet öre som blitt över för att kunna skapa barnens barndomshem. Ibland får jag fruktansvärt dåligt samvete för det är ganska vansinnigt att lägga pengar på den sortens onödig lyx men å andra sidan så köper vi aldrig nåt annat heller. (Nej jag ska inte rättfärdiga nån slags konsumtion egentligen)

Jag vill gärna blogga om tapeterna och hemmet, men jag vill inte att det ska bli nån slags konsumtions-köp-detta-så-blir-du-lycklig. Även om fina saker och vackra tapeter och lampor med massa tingeltangel och färger faktiskt gör just mig lycklig men fina saker kan man hitta i skogen eller på en loppis… Aja, ni hajjar.

Vi börjar med hallen och övervåningsallrummet. Vi ska även lista om hela huset med allmogesocklar och klossar och lister. Just nu är det smala fula lägenhetslister överallt.

slipar

Och här är tapeten för hall och allrum:

tapeten

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Fint hemma känns fint inuti”

Oh. Och den var superfin!
Förövrigt så blir man glad när det är fint runtomkring en. Om du så betalar pengar eller hittar det i skogen har väl inget med saken att göra. Egentligen 🙂
Njut av att det blir fint i hemmet istället… Så tittar vi på bilderna och inspireras lite under tiden!
Lycka till!

Det är ju typ det bästa som finns, att få göra om sådär som man själv vill ha det. Jag gillar det kreativa i själva förändringen, och känslan efteråt är ju priceless, när man kan få sätta sig ner och luta sig tillbaka och njuta av att det är skitsnyggt och det är man själv som gjort det så djävla bra.

Förutom den gula bakgrundsfärgen tycker jag tapeten var jättehärlig. Och även om det är väldigt onödigt att glorifiera konsumtion arbetar och kämpar man bättre från ett hem man trivs i! Själv skulle jag vilja påstå att mitt hem har väldigt starka inslag av Ryssland. Jag minns inte så mycket av min tidig barndom men färgerna, sjalarna och det mer ”ombonade” än många svenssonhem (om man kan använda det uttrycket) vill jag inte gå miste om. Tusen lycka till!

Det är så underbart när man gillar olika! Jag skulle aldrig vilja ha färg hemma, jag har vita väggar och mjuka, lugna, jordiga färger. En färgskala du skulle hata hemma hos dig LD. Men när jag tittar på och läser om dina färger så blir jag ändå alldeles pepp för det är så gött att alla gillar så olika. Det är så fint! Ös på med färger och släng in lite bilder nu och då så jag får glädjas åt din färgbonanza nedan jag njuter av min bleka inredning!
Kram

Vill seeeeeeeeeeeeee! Dels för att jag drömmer om att få bo i ett hus en dag (är just nu 24år och pank…) och sen för att jag tycker det är härligt att se att det finns barn som får växa upp med färg i hemmet istället för vitt vitt vitt och hård, arg, kantig inredning. Min mor gillade färg (vi hade tex brandorange i vardagsrummet..) och jag skämdes lite men det kändes ändå bra att hon vågade vara lite personlig. Boring is boring.

Jag får väl vara tråkig och tycka att det är skönt att du väljer att inte bidra till konsumtionshetsen… Det är liksom så många som gör det redan. Jag tycker också att det är viktigt att ha fint och trivas hemma, men tycker att vi lägger in så mycket onödigt, resurskrävande och kravfyllt i det. Att ”fint” ska vara nytt, dyrt, originellt, ständigt utbytt, trendigt osv.

Jag vill tapetsera hela lägenheten med FJÄRILAR!
gärna dom här http://www.mimou.se/index.php/collection/wallpaper.html
alla olika färgställningar av butterfly!
och sen en massa LILA! lavendel, neon, mörkt och ljust, matchat med svart och vitt! ÖVERALLT!
men neeej, har varken pengar, tid eller möjlighet då vi bor i hyresrätt och snart ska ha barn 🙁 (eller ja, yay! vi ska få barn! men bläää att köpa enbart praktiska grejer och spara pengar..)
Meeen ska försöka övertala sambon om att vi ska köpa en rulle med fjärilstapet (troligen en annan) och tapetsera en eller två dörrar på en garderob och ev. sätta in i en tavla 😀
alltså man mår ju bra när man får ha det personligt och fint där man spenderar en massa tid, klart som fan det är värt lite pengar då om det är det som krävs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *