Kategorier
Vardagstrams

Snälla jävla killar

Asså ”snälla killar” som är så snälla att de alltid ses som kompis aldrig som pojkvän och oj så synd det är om dessa snälla snälla killar. De har ju bara lite otur med tjejer enligt sig själva men vet ni vad? Min erfarenhet är att de där så kallade ”snälla” killarna inte är så snälla alls.

De har ofta nåt annat fel. Typ påträngande personligheter eller nåt annat obehagligt personlighetsdrag kombinerat med en rätt så taskig kvinnosyn där de tycker det är tjejers jävla skyldighet att ställa upp på sex bara för att de är just ”snälla”. Som en slags belöning för att de inte är skitstövlar. Fast de är ju just det; skitstövlar.

Och när vi vägrar gå med på det, när vi vägrar hänga med hem eller ta emot den där drinken eller om vi inte råkar ha tid att stå och snacka så är vi elaka subbor. Och så nånstans där frodas myten att kvinnor vill ha män som behandlar oss dåligt.

snäll kille

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Snälla jävla killar”

Åh ja, jag blir lika arg varje gång jag hamnar i en sådan tråd på Flashback. ”Jag är ju jättesnäll men hon låg med en som var ett svin istället, vilken hora hon är!!!” och alla som svarar och håller med ”ja, tjejer är dumma i huvudet!” Argh. Vill bara skrika. Och försöker man argumentera emot så pratar man bara med en vägg, de vägrar ta till sig och förstå att problemet mest troligt ligger hos DEM.
Här är en intressant revidering av en klassisk ”snälla killen”-bild: http://geekygirlfitness.tumblr.com/post/73113856363/oh-snap-pro-choice-poopfourbrains
Vi får ju liksom aldrig se vad HON svarar på hans wall of text där han målar upp henne som en ragata. Och varför skulle hon vara tvungen att bli tillsammans med honom för att han gjort väldigt rara saker? Det berättar inte honom att ha rätt till henne. Urgh.

Denna var helt fantastiskt. Och hur min fucked up-hjärna faktiskt tänkte att ”naaaw, stackars gulliga kille” och sedan fattar att det ju är jag som är helt jävla skadad, och att det är precis så där det är, hela tiden.

Överlag stör jag mig på att killar får/vill ha pluspoäng för att de är snälla. Som om man borde vara tacksam för att de väljer att inte vara sviniga. Som om default är att de är hänsynslösa, men de är schyssta istället för DIN skull.
Jag väljer att inte dränka små söta valpar, var fan är mina pluspoäng??

Haha, ja. Snäll ska man vara, mot alla. Det är ingen som kommer att fucking ge dig kakor och sex för att du bär dig åt som folk! Seriöst jag skulle inte få något gjort om jag skulle ligga med alla som är snälla mot mig.

Lite roligt jag och maken diskuterade detta i helgen.
Då han frågade mig hur det kom sig att jag hade en killkompis i 8 år som var kär i mig, men jag var aldrig intresserad jag ville endast ha honom som vän. (Idag har vi ingen kontakt alls, för när jag träffade maken vart han väldigt otrevlig så jag bröt med honom)
Jag själv hade aldrig reflekterat över det. Då alla jämt tyckte han var så ”Snäll”. Nu fick jag tänka efter och jag sa ” Hmm först och främst var han inte trevlig mot sin mamma, visst dom hade nära kontakt och hon bodde hos honom stundvis. Men han kallade henne jävla kärring och andra fula ord. Samt tyckte han kvinnor bara var ”Tits and ass”, dom tjejerna han ville ha var typ 10 poängare i jämförelse med honom. Han hade sån låg syn på kvinnor och deras värde och han hade högt eget värde. Samt sa han om valet stod med att välja mellan ”Henne” (framtida flickvän) och porr så hade hon fått åkt ut.
Så visst han var en snäll kille som alltid fanns där. Men ett förhållande material var han aldrig.

Det här är en oerhört etablerad och obehaglig föreställning och jag blir glad när jag ser den ifrågasatt och belyst från ett annat perspektiv.
”Snälla” killar är inte samma sak som snälla killar. ”Snälla” killar får det att krypa i mig. Hellre en ärlig skitstövel alla dagar i veckan. De är lättare att hantera.

Lysande inlägg! Min erfarenhet är det just är de som själva kallar sig ”snälla killar” som man verkligen ska se upp med. Ofta något socialt eller empatiskt handikapp parat med en taskig kvinnosyn och patologiskt raggande på tjejer utanför deras egen liga. Killar som är snälla på riktigt har inget behov av att ständigt påpeka detta självklara att de klarar att bete sig som folk.

Öht är det alltid något skumt när folk i ord behöver understryka hur de är: snälla, smarta, ärliga, generösa, omtänksamma eller whatever. Är man det på riktigt märks det. Då behöver man inte gå runt och understryka det hela tiden.
Sen håller jag helt med om att ”snäll” och snäll är två helt olika saker. Snäll = skitbra, grundläggande egenskap för att jag ska gilla en person. ”Snäll” = praktiskt ord att gömma sig bakom när det i själva verket handlar om feghet, konflikträdsla och allmänt passiv läggning.
Mer bekant med den varianten än LD:s ”snälla killar” faktiskt: ”Jag beter mig allmänt asigt och säger inte att jag egentligen inte är kär i dig för att jag är så snäll och inte vill såra dig, jag ger dig hellre falska förhoppningar”, typ.

Om du med ”nördiga” menar socialt handikappade, allmänt underliga killar så har du rätt. Men nördig som i att ha ett speciellt intresse han är superintresserad av, eller bara är mycket intelligent och begåvad, så är det fel.

Jag skulle gärna få förklarat för mig vad flera av kommentarerna menar med hänsyftningar till män som raggar ”utanför sin liga”. Finns det regler för det här? Typ är du ful får du inte närma dig någon som är attraktiv för då är du ett äckel? Är det inte personlighet, värderingar och beteende som avgör när man är ett äckel?
Jag vill också opponera mig mot att detta skulle vara typiskt nördar. Jag älskar nördar! WYSIWYG liksom! Dock inte ”snälla” killar.

Verkligen äckligt. Framför allt för att det säger en hel del om hur han ser på tjejer ifråga, typ ”om jag inte får ha sex med henne så har jag inget intresse av att ha henne i mitt liv på något annat sätt”. Eftersom jag, personligen, aldrig i livet skulle ha ett förhållande med någon som inte dessutom var min vän, så känns det där beteendet riktigt motbjudande. Det känns som att han ser på sin framtida partner som nån slags levande uppblåsbar Barbara – inte som en människa han faktiskt ska älska och uppskatta att vara med.

Jag blev faktiskt ihop med den ”snälla” killen. Värsta åren i mitt liv.aldrig mött en så manipulativ, osäker, elak och liten människa. Det sjukaste är ju att jag under hela tiden mådde dåligt och hade dåligt samvete för att jag inte var tillräckligt bra trots att jag inte ville vara ihop med honom och i efterhand så pratar folk fortfarande om hur snäll han är/var.
Skitstövlar som gömmer sin elaka läggning är fan värre och farligare än de som bara är ärliga med det eftersom människor i ens omgivning och ibland en själv inte fattar hur elaka de är vilket gör att de ges tillfälle att bryta ner en.

eller hur! det är så stört för det handlar ju om en syn på kärlek och framför allt sex som nåt tjejer ska ”ge” till killar, som nån slags betalning eller nånting, synen att tjejer inte har en egen lust. det är inte så att sex går ut på att två personer är kåta, vill ligga och gör det, utan det är nån jävla byteshandel. typ om en kille är tillräckligt ”snäll” och anstränger sig tillräckligt så är det ju en tjejs skyldighet att ge honom det han vill ha. så jävla vidrigt.

Väldigt klarsynt inlägg.
Detta är ett enormt problem som verkligen visar hur vi förstärker en kulturell skillnad mellan könen genom att bygga upp helt olika kriterier för hur vi kan bete oss mot varandra beroende på vilket kön de inblandade råkar ha… Suck…
Vill gärna lägga till att jag själv inte tror att detta problem ENBART existerar mellan de två könen, utan emellan människor i allmänhet. Den är dock enligt mig helt klart ett mer ”accepterat” problem när det kommer till män/killar som förväntar sig belöningar pga att de inte är svin mot kvinnor/tjejer, men om en människohane behandlar en annan människohane på exakt samma sätt belyses ofta detta på ett helt annat sätt av omgivningen och personerna i fråga. Då är det helt plötsligt solklart att det handlar om ”en dålig vän” som bara förväntar sig en klapp på huvudet varje gång de inte slår dig bara för att se dig blöda lite. Har själv ”gjort slut” med en mycket kär (manlig) vän pga hur illa han behandlade en annan mycket kär (kvinnlig) vän till mig, varpå jag ifrågasatte varför bara kvinnor kan behandlas som skit och varför samma person aldrig skulle våga behandla sina manliga vänner på det sättet. Den totala oärligheten, härskarmetoderna, självgodheten och martyrmentaliteten finns alltid där hos vissa personer, men det verkar som att just kvinnor uppmuntras att ta denna skit från just män. Var i helvete finns logiken i det? Är en människa ett rövhål förtjänar de kanske inte andra människors omtanke, lyckas de sluta med att rövhåla sig mot just DIG behöver du inte belöna dem. Antingen är det en vettig människa som av olika anledningar (lathet, egoism etc) beter sig dåligt, eller så är det en varelse som tror att de är ensamma i Universum och förstår sig aldrig på konceptet ”vi”, hur mycket du än förklarar. En massa kärlek och förlåtelse, men belöningar är kanske inte den bästa responsen. <3

Folk som är snälla på riktigt har knappast ett behov att kalla sig snälla.
Killar som är ”snälla” brukar däremot enligt min erfarenhet:
1. ha sjukt kasst självförtroende (snällhet är bra, men att låta det definiera en?)
2. …tills de blir ihop med någon och tror de är gud.
3. vara manipulativa eftersom de är rädda att bli av med det som skapar självförtroende för en (något som biter en i röven för eller senare).
4. ses utifrån som snälla tofflar, vilket gör att tjejen får ännu sämre samvete för att göra slut.
5. prata om sin flickvän som en madonna, tills den dagen hon gör slut, då blir hon horan.
6. förväxla givmild med snäll (även man kan använda kapital för att utföra snällhet i viss mån).
7. (lite kontroversiellt kanske) ofta kommer från singelhem där fadern har lämnat och ha dependency issues (svenskt ord?).
8. vara extremt avundsjuka och se andras möjligheter som sina rättigheter.
Jag var också lite sådan när jag var tonåring. Jag fick mig en tankeställare lite senare när en ”snäll” killkompis till mig började följa efter min tjejkompis efter att hon hade haft ett ONS med någon random snubbe. Han blev så sjukt förtvivlad att det slog slint i skallen på honom. Det slutade med att jag och min dåvarande tjej fick låta tjejkompisen bo hos oss för att hon inte vågade sova ensam hemma. Detta efter att killkompisen hade kommit hem till henne mitt i natten och pratat om självmord och annat skit för att han var så kär i henne (han hade hennes extranyckel som en sann vän). Slutade med att han flyttade från staden, men för egen del fick jag en tankeställare, framförallt för att jag på något sjukt plan förstod honom. Då fattade man hur knepigt hela min bild av hur allt var. Idag är jag väl förhoppningsvis normal, inte ”snäll”.
Snälla människor på riktigt däremot förtjänar ju att allt gott skall hända dem. Oberoende på kön.

Jag blev uppraggad av en sån där snäll kille förra helgen. Blev övertalad av min kompis att ge honom en chans, trots att jag inte kände mig attraherad till honom. Just eftersom han verkade ju va en sån där snäll kille, som inte skulle behandla mig illa som mitt ex. Jättesnäll var han, fick mitt nummer, följde mig till dörren där jag sa hejdå. Det tog såklart inte lång tid innan jag fick ett sms om att han hade gärna velat följa med in men han ville inte vara för framfusig. Nehe.. Så skicka inte sånt sms då?
Sedan.. Fyfan vilken obehaglig kille. Slutade aldrig sms:a. Uppdaterade mig hela dagen om allt och inget. Jag svarade mer och mer kallt och kort på hans sms. Men han gav minsann inte upp. Och jag visste inte vad jag skulle göra för att han skulle fatta. Nästa dag fortsatte han i samma spår. Jag slutade svara på hans sms förutom när han skrev direkta frågor, då svarade jag väldigt kortfattat. Han började antyda på att vi skulle dejta och jag gav VÄLDIGT tydliga hintar om att jag inte var intresserad. Tillslut gav jag upp och frågade:
”Har du inte lärt dig att ta en hint?”
”Jo men jag kanske vill ändra hinten”
”Va?”
”Jag kanske vill få dig att ändra dig?”
”Varför skulle du vilja få en tjej som uppenbarligen inte är intresserad att ändra sig? Är du så desperat?”
”Nej jag är inte desperat, men jag tycker du är en så trevlig och söt tjej att du var värd det”
”Jag vet inte hur du kan tycka att jag är så himla trevlig eftersom jag knappt pratar med dig. Men så här ligger det till, Jag är verkligen inte ett dugg intresserad och jag kommer aldrig att bli. Ok?”
”Ok”
Kan ju gissa vilken bitch jag är i hans ögon nu..
Sen så har jag fått höra en hel del vidriga saker om honom så mitt dåliga samvete över att dissa honom på det sättet kunde försvinna.

Fast varför hålla på med såna hintar så länge då egentligen? Han kanske faktiskt inte förstod, och du hade ju besparat båda massa tid om du tidigt förklarat att du inte alls var intresserad.
Nu vet jag inte exakt hur situationen såg ut men allt som oftast är raka svar det bästa.

Usch.. När jag var 16 (aldrig haft någon sexuell eller romantisk relation med någon kille) umgicks jag i samma umgängeskrets som en kille i min ålder. Hela gruppen var väldigt fysiska med varandra, kramar, mys och i vissa fall hångel hörde till det normala. Den här killen var lite extra på mot mig, men jag tolkade det aldrig som något mer än vänskap. Vad jag minns så uttryckte han aldrig heller att han ville vara mer än vänner. Ett drygt halvår efter att vi träffats skaffade han sig flickvän. Dom var tillsammans 1-2 år och han fortsatte vara väldigt touchy mot mig, så jag antog att han bara är sån mot folk.
Drygt ett år efter att de gjort slut så sa han tydligen till en kille som uttryckte att han tyckte jag var intressant att det ”inte var någon ide” att stöta på mig eftersom att jag är ”väldigt strikt/pryd” (minns inte exakta ordvalet).
Jag och den andra vännen blev väldigt goda vänner (efter att vi hade strulat en massa den där första kvällen) och han frågade efter ett tag vad killen hade menat och varför han hade sagt så. Killen berättade då att han fortfarande var upprörd på mig för att jag hade ”friendzonat” honom, för sådär 3,5 år sen eller så…
Nu fick jag väl iof den trevligare sidan av ”snäll kille”, lite mindre kränkande att bli kallad pryd än hora. Men det är fortfarande väldigt otrevligt. Vad som är än mer otrevligt är väl att den här killen fortfarande beter sig på samma sätt mot mig, trots att jag har försökt på alla sätt jag kan att markera att jag INTE VILL!
Någon som har tips på hur man kan vara extra tydlig med att man inte vill att någon rör vid en eller inte vill umgås enskilt med denne. Gärna utan att göra det alltför taskigt i.o.m att vi fortfarande har många gemensamma vänner och bör kunna umgås i samma stora grupp utan att det blir ”skumt”

Det enda sättet att få en sådan person att förstå är att säga det rakt ut. Det går inte att tassa runt ämnet och försöka vara finkänslig, för så länge du gör det kommer han antingen inte fatta eller låtsas att han inte fattar.
Säg rakt ut att du inte gillar när han tar i dig och att du vill att han slutar. Fortsätter han så säg det åt honom igen när era gemensamma vänner hör eller hota med anmälning. Dock kommer en anmälning i dagens samhälle aldrig leda någonstans, men ja…

Absolut. Precis som det ofta är killen som tror att det är helt okej att försöka tjata/gnälla sig till sex. Även e f t e r att tjejen förklarat för honom att hon inte är interesserad. Som om hon var skyldig honom ett tröstpris bara för att han spenderat flera minuter av sitt liv med att stolpigt konversera någon av motsatt kön. Suck.

Jag hade turen att träffa en ”riktig” snäll kille. En klassisk nörd som aldrig varit speciellt framgångsrik med tjejer och lite lagom tafatt liksom. Världens bästa man. Tur för mig att ingen annan insåg det innan jag norpade beslag på honom.

Jag tycker ni är lite väl snabba med att avfärda snälla killar med att de har något fel som de inte är medvetna om och att det är därför som de inte lyckas, jag har flera kvinnliga vänner som öppet säger att anledningen till att de inte attraheras av snälla killar är att de helt enkelt är tillräckligt manliga. De säger också att de snälla killarna får skylla sig själva vilket jag till stor del håller med om. Ett problem är att det finns en officiell hållning, man ska vara snäll osv men en annan som i praktiken fungerar. Ett extremexempel är en vän som fick två barn med en som behandlade henne extremt illa med misshandel osv och när man pratar med henne om varför så förklarade hon det med att hans djuriskhet attraherade henne enormt. Man kan också förklara det utifrån ett sociologiskt perspektiv. Genom att attrahera någon högre upp än sig själv på den sociala stegen så höjer man upp sig själv. Nu är det ju självklart inte såhär för alla men det är ganska vanligt.

@ Pelle: ”..jag har flera kvinnliga vänner som öppet säger att anledningen till att de inte attraheras av snälla killar är att de helt enkelt är tillräckligt manliga. ” Det är inte så att du förväxlar ”snälla” med mesiga och socialt hämmade nu? Det är väl snarare så att den som är extrovert och tar för sig socialt belönas i vårt samhälle. Det har inget med sk. ”snällhet” att göra.

”En lågmäld man, noggrann i jobbet, den som oftast satt tyst på fikarasterna. Också en bra pappa, som tog pappaledigt varje fredag.
Kompisar, grannar och Umebor talar om en helyllekille.”
Här har vi en snäll jävla kille.
Ni vet väl vem det är som beskrivs?
(Rätt svar: Hagamannen som bland annat våldtog en 22-årig kvinna när hans sambo låg på BB med deras nyfödda bebis)

Hade en, vad jag trodde, mycket nära killkompis under gymnasietiden. Vi umgicks mycket, gick och såg nördig filmer tillsammans, fikade, stack ut och joggade osv. Vi snackade dessutom mycket om hans kärleksliv och den komplicerade relationen han hade till sin exflickvän som han fortfarande sa sig vara kär i. Jag hade alltså aldrig kunnat gissa att han såg på oss som något mer än bara vänner. Vi hade enligt mig endast en nära vänskapsrelation (liknande den jag har med många av mina andra vänner av kvinnligt kön). Men sen var vi på en fest med en massa andra vänner och jag står och hånglar med en kille jag varit på G med under en längre period när min ”killkompis” helt plötsligt springer fram och ger mig en ordentlig örfil samtidigt som han berusat vrålar att jag är en jävla hora….. Jag fattade ingenting. Men det värsta av allt var ändå att de flesta av våra gemensamma vänner tyckte att det var jag som betett mig illa?!? De menade att jag hade utnyttjat honom eftersom jag tydligen hade agerat på ett sätt som fått honom att tro att det fanns en chans för oss att bli mer än vänner. Detta var otroligt hemskt gjort av mig för han var ju en sån SNÄLL kille. What liksom??

En liknande sak hande mig fran min ”snalla” killkompis, fick orfil ocksa och blev kallad fula namn pga av att jag var intresserad av en annan kille och hanglade med honom pa en fest. Min ”snalla” killkompis var ju kar i mig fick jag reda pa, o han blev tydligen upprord.

En kille som är ”snäll” mot mig bara för att han förväntar sig att bli belönad med sex är inte det minsta snäll utan ett riktigt manipulativt jävla äckel. Jag förstår inte hur man kan förvänta sig att någon ska tycka synd om en för att man varit snäll och ändå inte fått ligga? En person som är normal i huvudet är snäll mot alla människor som inte gjort dem något ont.

Jag förbarmade mig, som yngre, över ett par ”snälla” killar. Efter det blev ”Beskriver sig själv som ”snäll”” en av sakerna på min lista över typer att inte inleda förhållanden med. Jag har aldrig träffat mer osäkra och manipulativa individer! De flesta tog också ut sin osäkerhet på mig genom att trycka ner mig angående utseende och personlighet tills jag både hatade mig själv och dem.
Idag är jag ihop med en kille som är snäll på riktigt. Tror aldrig han haft ett behov av att säga till mig att han är snäll.

Nu när du säger det kan jag inte minnas att min kille någonsin har sagt att han själv är snäll heller. Men han är så otroligt snäll, det är ett av hans mest utmärkande drag för mig.

Som en kille på ett forum som skrev att han hade hjälpt en full, deckad tjej hem, la henne i hennes säng. Sedan blev han sur för att hon inte ville ta en fika efter det. Han tyckte att hon kunde åtminstone sagt tack för att han inte våldtog henne.
Han fick skit för det.

Funderar på min erfarenhet av detta. Jag tror att de enda som jag hört faktiskt beklaga sig över ”att de är snälla killar och därför vill inga tjejer bli ihop med dom” är fd pojkvänners killkompisar på fyllan vid något enstaka tillfälle. Och då på ett väldigt uppfordrande sätt, som att ställa mig till svars för varför tjejer beter sig så. Och om jag inte minns fel så har det följts av burdust krograggande med massa avspisningar som följd vilket stärkt deras tes. Av de killar som jag känt och kommer ihåg som genuint snälla så kan jag inte minnas att någon av dem skulle haft problem med relationer med tjejer. Tvärtom, de fina killarna i min gymnasieklass tex var omåttligt populära 🙂

TACK!
Har tänkt på detta fenomen länge. Alla dessa killar som säger att tjejerna minsann får skylla sig själva för att de inte blev ihop med den ”snälla killen” och då råka ut för en ”skit”. Fyfan alltså, för det första så insinuerar detta att tjejer inte har någon egen vilja utan strävar efter en ”idealkille” och att tjejer inte bryr sig om personlighet alls. Vilket är ett extremt infantilt och fult sätt att tänka på. Som att tjejer har någon slags skyldighet att bli tillsammans med den snälle, och är horor om de väljer någon annan? FYFAN.

Det blir ju rätt löjligt när beteckningen snäll får beskriva alla dåliga egenskaper hos en person. Kan vi inte använda ordet snäll till att betyda just godhjärtad istället för falsk och manipulativ.
Snälla killar beter sig inte som beskrivs här.

Jag är vän med min fd granne på Facebook. Han är ett riktigt jävla svin men jag är vän med honom för jag tog bort honom en gång och några minuter senare stod han och bankade på min dörr och ville veta varför jag tagit bort honom. Nu bor jag i en annan stad sedan 2 år tillbaka men är fortfarande rädd för att reta upp honom, det säger en del om hans personlighet.
Han skriver ALLTID saker om att ingen vill ha honom för att han är snäll, lägger upp memes om ”friendzone”, skriver att tjejer som är tillsammans med killar som ser bra ut (sic!) förtjänar att bli straffknullade av de ”snälla” killarna så de lär sig uppskatta snälla killar (sic!)… Han är som sagt ett riktigt jävla manipulation och falskt svin, en riktig narcissist, som alltid tjatar om hur snäll han är.
De snällaste killarna jag känner är min pojkvän och min lillebror. Jag har aldrig någonsin hört dem beskriva sig själva som snälla. De är världens finaste människor och förväntar sig ingenting i gengäld.

Jag blir så glad av att läsa detta. Det har varit himla mycket prat på senaste om det där med friendzone och nice guys (vilket är väldigt kopplat till varandra ur min synvinkel). Jag har aldrig upplevt det där med snälla killar i verkliga livet då mina manliga vänner faktiskt är snälla och vill vara just vänner. Men som en van användare av hemsidor på internet har jag upplevt det med otaliga främlingar. Om de raggar på mig på ett ”snällt” sätt och jag avvisar detta så klagar de på att tjejer bara går efter svin. Om jag inte slänger trosorna för att jag blir kallad vacker eller blir kär för att en kille skriver om hur han vill vara romantisk så är jag dum i huvudet.
Jag läste någonstans att någon skrev att det inte vore konstigt ifall tjejer blir kära i svin när vi i ung ålder får lära oss att pojkar slåss för att de gillar oss. Det var självfallet bättre formulerat men jag tyckte att det sa väldigt mycket. Den enda skillnaden mellan ”svin” och ”snälla” killar är att svinen visar att de är svin.

Skriv under vårt upprop, tjejer och killar – mot släpphäntheten i kommentarsfälten på den största svenska debattsajten, det public servicemärkta SVT Debatt.
Framför allt är det en undermålig moderering gentemot högerextrema som kastar sig över kvinnliga feminister som är allvarlig. Sexismer, lögner, stalkning och förlöjliganden är legio, till och med regelrätta hot och kapade identiteter med falska inlägg, allt för att skrämma till tystnad.
Vi har bildar en facebookgrupp och driver en namninsamling med krav på forumledningen att ta sitt ansvar för modereringen som inte fungerar; inte ens enligt debattsajtens egna regler.
Läs vår petition och visa ditt stöd med din namnteckning:
http://www.skrivunder.com/signatures/stoppa_sd-forum_pa_svt/

Off topic Detta handlar mer om vikt.
http://www.youtube.com/watch?v=q1DJir2yDt8
Denna tjeje har gjort en viktresa. Hon började som överviktig i tonåren och vidare till äldre, sen började hon går ner i vikt.
Här kommer det intressanta – Att hon vart som besatt av att gå ner i vikt, räkna kalorier osv. Hon gick ner i vikt tills hon var nästan sjukligt smal. I filmen har hon mer normalvikt, Men visar bilder från övervikt och smal och riktigt smal.
Men det kan vara en bra grej att ta upp. Folk som hetsar överviktiga till att gå ner i vikt, det är ju väldigt lätt att hamna i en ond cirkel av att kontrollera sin mat, motion, sina nöjen osv. Tillslut att man är sjuklig för att passa in osv. Att man får en ätstörning av att gå ner i vikt måste ju vara mer hälsofarligt än överviktg

Måste bara få dela med mig av vad jag ”hittade” på ST.nu
http://st.nu/opinion/ledare/1.6718309-dags-att-lara-man-att-inte-valdta
Hennes kommentar till sin egen text…
”De flesta våldtar ju inte, men uppenbarligen är det så att många män som i övrigt är trevliga och bra människor ändå våldtar, ibland utan att själv förstå att de våldtar. ” (ÖÖÖÖHHHHHHHHHHH, vad fan?! De stackars männen våldtar utan att förstå det, jamenvisst!…….)
”Våldtäktsmän är sällan monster eller ondare än andra. Det är knappast så att män vill våldta.” (från hennes text)
Har jag missförstått henne på något sätt? Är det bara jag som uppfattar denna text som ja, jag vet inte vad jag ska skriva, men helt bakom flötet?

Fast jag tror nånstans att tjejer har en tendens att dras till bad boys. OBS OBS jag shamear inte tjejer som gör det nu, utan samhället/killar som faktiskt är de som är dåliga.
Tjejer blir tidigt lärda att de ska vara passiva, hetrosexuella och dras till starka karlakarar. Tjejer lär sig att de ska underkasta sig/sina intressen för sin framtida pojkväns skull. Småpojkars dåliga beteenden bortförklaras och därmed rättfärdigas med att de just är killar, något tjejer får ta. Så neej, det är inte alls konstigt att tjejer dras till bad boys, det är ju vad hon fått höra hela livet? Blir dubbelstraff att kalla henne slampa/slyna/hora för en struktur hon själv är offer för.

Riktigt bra logg,
Stämmer in så bra på ett ex som jag hade. Mycket snäll i början sen började helvetet. Han sa sig själv vara den snälla killen och tyckte att tjejer som väljer bad boys fick skylla sig själv när det fanns så snälla killar som just han men i själva verkar så var han inte så snäll när vi väl vart tillsammans ett tag då var han ett riktigt svin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *