Kategorier
Vardagstrams

Ville ha en strandkropp så jag drog till stranden

Nä ni får allt vänta ett tag till. Jag carpar sommar like theres no morgondag för det vet vi ju med svenska vädret: man vet aldrig när det fina vädret tar slut och vi kan vara säkra på att få ett års vinter efter. Så nu suger jag ut varenda droppe.
Jag har till och med badat. På offentlig strand. (Alltså ej hemma i badkar med låst dörr). Första gången på mer än tio år (eller är det femton till och med? Minns att jag var och badade sommaren 1999 men efter det är det blankt…?) som jag vågat släppa kroppsnojjor och ångest och bara kört. Och det har verkligen varit värt det gör den här sommaren har varit den bästa på länge.

20140728-113239-41559059.jpg
På onsdag drar jag och barnen till Hälsingland igen. Harmånger denna gång. Vi ska hälsa på barnens mormor och bada lite mer. Nån av er som bor i närheten?

20140728-113541-41741775.jpg

20140728-113541-41741481.jpg
Hur har er sommar sett ut?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ville ha en strandkropp så jag drog till stranden”

För varmt enligt mig, över 27 plusgrader och jag börjar vissna som en ovattnad blomma… Men det är najs ändå, jag håller mig i skuggan med en bra bok och ligger och smådåsar mellan varven. Bästa somrarna enligt mig är när det är 75% soliga, lagom varma dagar och 25% lite svalare regniga dagar.
Jag mår verkligen inte bra av för hög värme…

Har också haft en privat revolution i år och badat på offentliga stränder för första gången på läääänge. Har tyckt det varit jobbigt tidigare och varit rädd att barnen skulle skämmas osv. Men i år tog jag mod till mig och det har känts otroligt befriande. Känns som sista steget i en lång process att sluta låta tankar på kropp och utseende ta upp plats i mitt liv. En feministisk seger i det lilla 🙂

Härligt! Även jag har badat för första gången på länge, sju år sist var det. Förutom viktrelaterade nojor har jag ett ärr längs nästan hela ryggraden (och att hitta badkläder som täcker där utan att det är våtdräkt är inte lätt) vilket gör att folk ofta vänder sig om och kollar lite extra. Nu har jag för första gången kunnat skita i det och det känns sköönt!

Jag är en sån där värmekänslig typ som är kall året runt samt inte fryser på vintern, oavsett temperatur.
Jag älskar dock sommaren, men jag svettas verkligen av minsta lilla, vilket är riktigt jobbigt.
Så jag har badat som en idiot och suttit hemma byxlös och flåsat som ett döende djur. Bor i en s.k ”sutterängvåning” på källarplan med decimetertjocka betongväggar som ju bör hålla en sval, men nä. Jag har 28 grader inomhus och de som bor längst upp i huset måste ju ha en närmare 32 grader i sina lägenheter. Dör.
Jag tycker dock att du, LD är awesome som möter dina känslor inför att vara avklädd bland folk och tar chansen att njuta av morgonen, oavsett ideal och annat skit. Man måste ju försöka leva, så bra gjort!
Jag är inte heller den som vill vara avklädd bland folk, men har hittat privata ställen att bada på.

Hejja hejja!! Även jag har trotsat kroppsnojjorna i år. Visst har det varit jobbigt som fan att sitta där i sin bikini, men fan va gött att bada!
Bryr mig ju verkligen inte ett piss eller reagerar på hur andra på stranden ser ut, men ändå inbildar jag mig att alla andra skulle bry sig om hur jag ser ut. Jag undrar varför de skulle göra det. Försöker vinna över ångesten med logiskt tänkande.

Fan vad härlig du är! 😀
Själv hatar jag stranden pga allt folk (som rent generellt är egoistiska idioter) och är ytterst tveksam till att bada i nåt annat än badkar, inte pga några kroppsliga hinder utan för att jag av någon anledning blivit rädd för att bada i sjöar/hav så här på äldre dar… weird…

Jag har vågat bada i havet jag med! Sen har jag jobbat, varit på festivaler, flyttat, knullat och festat 🙂 en fantastiskt fin sommar utanför många normer. Tyvärr verkar den sluta med en långdragen och hemsk körtelfeber… (Någon som har tips mot körtelfeber??)

Vi har tältat i sammanlagt nästan tre veckor med barnen vid havet. Enda sättet att överleva värmen har varit att bli vattendjur, duscha kallt och sitta i skuggan med fötterna i en hink med kallt vatten. Jag får värmeslag vid minsta ansträngning när det är över 28 grader. Nu är vi hemma och alla njuter av bekvämligheten och alla moderniteter 😉 jag är brun för första gången på 15 år och min två-åring har kommit över sin rädsla för vatten.

Alltså gud vad härligt! Jag blir så glad för din skull! 😀
Jag hade helt glömt bort fenomenet badlinne (tankini), har beställt ett själv nu to go with mina badshorts. Vem hittade på att man måste gå i motsvarande underkläder bara för att man ska bada?! Sett att det finns jättefina badklänningar också, awesome grejjer. (alltså fine att man ska försöka vara nöjd med sin kropp eller bara inte bry sig, men man kanske inte vill visa upp allt för alla ändå liksom ;))

Ser härligt ut!! Är själv inte i Sverige just nu, hoppas värmen håller i sig tills jag kommer tillbaka igen. 🙂
Och TACK för att du vågar utmana dessa förbannade kroppsideal, jag själv har känt lite ångest inför att ta på mig bikini och visa mig offentligt. Nu känner jag mig superpeppad dock, så nästa gång solen visar sig kommer den inte undan! 😉

Fan vad najs! Det ser fett skönt ut!! Själv fick jag mens precis när värmeböljan började i Stockholm så jag har ej kunnat bada. -.-’ Har spenderat min mesta tid i duschen istället när det var som varmast. Obs: du är så jävla fantastisk Natascha. Cool, smart och fett logisk och rationell. Love u! <3

Jag har haft en bra sommar. Jag har knappt gjort något alls, och varit okej med det. Saker värda att nämna är dock att jag blev bjuden till Grekland i en vecka (hur bra??), och så har jag kramats, hållit hand och legat med hen jag tycker om. Superfint!

Första sommaren någonsin där jag vågar ha lurviga ben och hår under armarna utan att skämmas. Det känns om en liten seger i sig 🙂 ..Annars är sommaren varm men härlig, är mest hemma och mår gott. Dricker vatten som en kamel i öknen och svettas sådär lagom mycket ^^

Alldeles för värmekänslig och tyvärr fortfarande för full med kroppsnojor för att kunna slappna av på en strand. Folk tror jag är från Grönland snarare än Korea… Snart ska jag dock åka till Korea för första gången och detta under deras varmaste period – 30-35 grader. Vi ska eventuellt leva lite strandliv. Ska bli kul med alla små späda ”infödda” koreaner. Själv är man ju uppfödd på potatis, köttbullar och gräddsåser.
Önskar jag kunde vara så där avslappnad som man borde klara av att vara vid 40+… Kudos on you, LD.

Wohooo! 😀 Japp, här är en som bor i trakterna! Och skiter fullkomligt fan i om någon tycker illa om MIN kropp, what’s their issues om en främlings kropp är något att haka upp sig på liksom? X)

Grym du är som utmanat dig och kastat dig i plurret! Älskar att bada, så vill dela min badglädje med så många som möjligt! Inte rent fysiskt dock, har gärna lite space i vattnet… 🙂

Hej LD och alla vettiga människor i kommentarsfältet!Detta är väldigt OT till ett annar väldigt härligt inlägg, men det är så att min bebis på åtta månader ammar väldigt ofta på natten. Varje eller varannan timme på natten ska det snuttas.Får han inte tutten somnar han inte om.På dagarna vill han inte ha tutte utan äter vanlig mat.Jag har egentligen ingenting emot att han ammar på nätterna men nu börjar ryggenoch höfterna strejka.Jag liggammar och ligger i knepiga positioner hela nätterna, jag har jätteont nu! Hur gör jag för att få honom att sluta amma? Ska jag öh taget få honom att sluta amma? Han får gärna fortsätta sova med oss som han alltid har gjort.
Hoppas någon kan komma med lite goda tips och råd!:)
Glad sommar till er alla!

Jag slutade nattamma TVÄRT när Ninja var åtta månader. Jag fortsatte amma dagtid. Mitt förslag är att du kvällsammar istället. Mys lite innan ni sover. Och sluta tvärt. Fortsätt sova ihop. Erbjud annat tex kramar. Förbered dig på ett par arga ledsna nätter. Kör en mysamning på morgonen när ni båda vaknat. Poängen är att ej ta bort amningen helt. För det kan bli stor sorg för barnet. Men möblera om.

Du är så häftig 😀
Älskar dig du är min största inspiration !
Idag kom jag underfull
Med en Sak som
Du lärt mig !
Att ful är okej , du har skrivit förut att man ska få vara ful ifred ( tror jag )
Förstod inte
Då utan tänkte att ” alla
Människor är vackra ” men de är ju egentligen fel? Då blir fortfarande vacker det viktigaste att vara ! Att fokus fortfarande ligger på att vara vacker .
Istället för att bara ha sin kropp , som
Är som den är oavsett hur den ser ut .Men det är så laddat ? Så svårt att förklara för någon utan att det låter fel?
Har jag förstått de rätt?
Puss
På dig

Du är en sann inspiration LD, beundrar dig för den du är. Jag undrar lite över dina kopplingar till Hälsingland, du har släkt där men vart är du uppvuxen? Berätta gärna, är själv från Hudik 😉

Föddes i Stockholm. Bodde först i Tensta, flyttade sen till Vällingby när jag var 7, bodde där tills jag var 11 och då flyttade vi til Hälsingland. Först till Jättendal. Sen till Harmånger. Som 18åribg flyttade jag till Hudik. Och när jag var 27 flyttade jag tillbaka till Sthlm.

Kroppsnojor är så extremt begränsande och tar så oerhört mycket tid från kvinnor som hade kunnat frigöras till annat. Ett effektivt sätt att hindra kvinnor från att kräva sina rättigheter till exempel. Funderar på att skriva om det någon gång.

Helt rätt! En strandkropp är en kropp som har det gött på stranden! Jag har väl gjort ungefär som du i år och återupptagit min kärlek till havsstränder trots att jag trott att min kropp inte varit välkommen till dem. Men den rädslan börjar överkommas.
Kika gärna in på min blogg som även den är feministiskt nischad.
http://horizontal.blogg.se/
KRAM

Så härlig stranden ni badade vid ser ut!
Och hammockar är fan livet.
Jag solar och badar som fan, trots att jag vet att min kropp knappast är idealisk.
Det har tagit lång tid, men nu känner jag mig som en krigare varenda gång jag klär av mig på en offentlig strand.

Denna sommar har jag badat med orakad bikinilinje. Stor psykiskt steg som efterföljs av fysisk lycka! Inget mer kli, svid och ont i många dagar efter rakning! Först var jag bekymrad över vad andra skulle tänka, tycka och kanske säga, men peppade mig själv i huvudet på väg till strande.

Jag också! Detta är första sommaren som jag skiter i min kroppsbehåring och badar ändå – det kändes lite läskigt först men det övergick snabbt i ett befriat rus. Nu funderar jag på att köpa simkort – något jag inte haft lust att göra för att jag inte har känt att jag kommer använda det ordentligt just för att det är så jobbigt och obehagligt att hålla benen och bikinikinjen hårlösa. Det är fan helt sjukt att vi går med på att begränsa våra liv på det här sättet. Fuck andras åsikter om min kropp!

Alltså, när jag läser om alla som kommit över sina issues på stranden, som äntligen klarar att låta bli att raka benen och så vidare så känner jag en slags skam. Jag är fet, alltså rejält och jag har aldrig i hela mitt liv skämts, funderat på att jag kanske inte ska bada på stranden eller badhuset, aldrig reflekterat över att folk glor snett på mig på mac Donalds eller kollar in vad jag har i min varukorg på Konsum. Jag har alltid utgått från att jag är bra som jag är och att folk redan vet att jag är fet, så det kommer liksom inte att komma som en överraskning när jag visar mig i baddräkt. Men när jag läser om alla människor som bär på skam, som inte vågar visa sig här eller där, som inte tycker att de ska få ta plats så börjar jag fundera på ifall jag BORDE känna så, men vara stark och ta mig över det. Det är ju för fan pinsamt att jag helt har missat att feta människor bör skämmas. Alltså jag har tamigfasen ALDRIG fått en kommentar om vad jag äter, hur jag ser ut eller att jag borde banta. Förmodligen diskuteras det väl bakom min rygg då……. Det blir en omvänd skam och det känns inte bra alls…..En cool överviktig kvinna vet att folk tycker att hon är fet och ful men skiter i det. Jag är bara helt aningslös…..

Tack!!
Har idag känts skit pga massa kroppsångest till följd av dryga ”vänner” och så läser jag det här, precis vad jag behövde!
Älskar dig fortsätt kämpa och vara så grym som du är! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *