Kategorier
Vardagstrams

Är på tankning

Kära ni. Jag är i semestermode nu och har stängt av laptopen och hjärnan och förhoppningsvis snart ångesten. Men jag är fullkomligen överväldigad av den ENORMA kärlek och stöd som fullkomligen väller in från alla håll.

Ni asså. När den där unkna myten om kvinnor som aldrig kan stötta varandra forfarande upprätthålls av gemene hen så tänker jag bara på alla hundratals kvinnor som sluter upp och håller varandra om ryggarna och då fylls jag bara av positiva känslor.

Jag läser alla kommentarer, alla mail och alla mentions, varendaste en, och jag är så himla glad och tacksam för att ni brinner och kämpar och stöttar och älskar även om jag just nu haft svårt att svara eller vara närvarande. Men jag vet att ni fattar så det känns tryggt.

Ska försöka njuta lite av att det är sommar och ledigt. Vill bara att ni ska veta att jag känner mig lyft och stärkt. Och när ni berättar hur jag inspirerat och förändrat er så känns allt värt det.

erik

20140621-023434-9274017.jpg

20140621-023433-9273921.jpg

20140621-023433-9273817.jpg

20140621-023434-9274307.jpg

20140621-023434-9274210.jpg

20140621-023434-9274111.jpg

20140621-025933-10773188.jpg

20140621-025933-10773281.jpg

20140621-025933-10773095.jpg

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Är på tankning”

Och tänk sen att det finns ännu fler kvinnor och män dessutom som utan att säga något stöttar dig. Av mina vänner så finns det en del som inte håller med dig i många åsikter, men alla har uttryckt att de trotts det tycker att de som använder sig av hat och andra låga metoder är hemska människor.
Så, du har nog betydligt mer stöd än vad som hörs, till och med från folk som inte helt delar dina åsikter.

gud vad jag började lipa av detta inlägg haha. speciellt printscreensen av allt fint folk säger! du är så jävla värd denna semestern, att samla ny energi, vara med de som står dig närmast och bara andas. och som Flickvänsmaterialet säger: vi andra tar fajten så länge. ty den feministiska kampen tar aldrig semester även om det är sommar! och när du sedan är redo, är vi redo med dig. kram!

Ha en riktigt underbar sommar och ladda krafterna. Precis som för många andra så har du förändrat mitt liv, mitt sätt att se på min omgivning. Tack vare dig lever jag inte längre i the matrix och tack vare dig fick jag reda på vad jag vill göra mes mitt liv. Har läst din blogg i säkert 4 år nu. Det som rörde mig mest för 4 år sedan var hur barn behandlas olika pga kön. Efter detta bestämde jag mig för att bli förskollärare och tar min examen i januari. Snart får även jag bidra till förändring. Tack så väldigt mycket. Vet inte vem jag hade varit idag om jag inte hade hittat din blogg.

Håller med de ovanstående. Du är helt fantastisk.
Du har öppnat upp en helt ny värld för mig (och för många andra). Tanken slog mig när jag satt på bussen häromdagen; ”när jag blir mamma ska jag vara lika bra och vettig som Lady Dahmer”, och ja, en dag ska jag bli en lika bra mamma som du.
Vi har mycket att tacka dig för.

Men ja, tack vare dig har jag vaknat! Och det sägs ju att om man en gång har vaknat som feminist kan man aldrig gå tillbaka. Så tusen tack för alla dina ord, debatter och förlåt, men all skit du har tagit. Barn gör som vuxns gör, och vi är ju som dina barn och alla debatter du orkar ta och alla idioter du vågar hänga ut, får oss att våga! Puss och kram till DIG!!

Jag har läst massa feministbloggar, jag har varit insatt i politik och jag har haft koll på sociala medier under väldigt många år men innan jag hittade dig var jag vad man skulle kalla antifeminist. Jag har verkligen tyckt illa om feminism och inte sett eller förstått vad det handlar om. Jag har haft den klassiska bilden av korthåriga, orakade och fula tjejer som bara är arga hela tiden, för ingenting. Som bara vill provocera och som är avundsjuka på snygga tjejer (ja, det är helt sant, det är vad jag trott).
Att någon är snygg eller ful eller whatever skiter jag fullständigt i idag, men det har varit en väldigt central och viktig del i mitt liv.
Nu hajar jag, och nu förstår jag varför en är arg. Jag läser fortfarande andra feministbloggar också men jag måste ärligt säga att det är tack vare DIN blogg, DINA ord och DIG som jag förändrat min syn och öppnat upp för ett helt nytt tänk. Ingen annan blogg är som din LD. I maj röstade jag rosa, i höst kommer jag också att rösta rosa. Hade någon sagt det till mig för ett år sedan hade jag blivit skrämd, nu är jag en stolt FI:are.
Tack vare dig är jag feminist Lady Dahmer, tack!
Hälsningar en fd. moderat och antifeminist.

+ 1 på den! Lady D, få människor har fått mig att tänka ett varv till så många gånger som du. Tack! Dessutom verkar du vara en sån jäkla grym förälder, hurra för det! Och glad sommar! <3

Njut ordentligt av semestern och försök att bara se alla positiva kommentarer, för vi är många som står på din sida och kämpar med dig mot orättvisorna i världen!

På tal om detta undrar jag om det inte har blivit mycket bättre när det gäller att kvinnor inte dömer andra kvinnor. Har för mig att du tidigare skrev om att även kvinnor dömde dig när du var i ett destruktivt förhållande osv. Jag kan verkligen inte tänka mig att mina vänner skulle sluta upp bakom min pojkvän om jag anmälde honom för misshandel. Upplever även att folk är mycket mer benägna att sluta upp bakom ett våldtäktsoffer idag än tidigare. Så klart är inte allt perfekt, men det känns verkligen som att det går åt rätt håll.

Sköt om dig.
Jag är också en av dem som har fått ett feministiskt uppvaknande tack vare din blogg. Ännu viktigare är: jag är en bättre förälder än vad jag skulle ha varit om jag inte hade hittat hit.
All pepp och kärlek till dig.

DU är en sån fantastisk fucking människa, du driver kampen som måste tas och du har gjort en sån jäääkla skillnad! Det finns såna sjuukt patetiska människor därute och det är de som hatear på facebook och skriver en massa skit. Men tänk bah hur fett många som är med dig och tycker som du, du har fått så många att känna ilska mot kvinnohatet och förtrycket som råder, du har väckt så många människor och deras tankar och aaaahhhh asså kan inte finna ord för dig. Du verkar så smart och stark och du är så beundransvärd, verkligen en förebild och någon att se upp till.

Du får mig att brinna! Du får mig att ta fighter som jag annars hade backat ifrån. Du får mig att orka när jag helst av allt vill dra en filt över huvudet och försvinna pga världen vi lever i. Och du får mig att öppna ögonen för så många aspekter och synvinklar som jag aldrig annars hade hittat. Ta semester och vila, även där du semestrar finns vi som stödjer dig och vår kamp. Du är aldrig ensam!

Vill mest stämma in i den kör som redan hunnit visa sitt stöd till dig! Du är en av de personer som har fått mig att på senare dagar orka engagera mig i feminism, tidigare har jag haft skygglappar på och ”inte orkat se”… Men tack vare, bland annat, dig och din blogg blev det till slut omöjligt att fortsätta blunda och nu bubblar en ilska inom mig utan dess like. Tack!

Känner att jag behöver skriva än en gång hur mycket du har betytt för min feministiska utveckling. När jag började läsa din blogg var jag i det närmaste en antifeminist. Hade aldrig någonsin skrivit något elakt till någon men visst tänkte jag elaka tankar om hur onödigt genus och sådant var. Nu tänker jag på ett helt annat sätt. Jag är så glad för alla tankeställare jag har fått på vägen. Jag har inte barn än men jag vill gärna ha snart. Jag vet att jag kommer bli en mycket bättre förälder efter att ha fått ta del av dina kloka tankar än om jag inte hade läst dina texter.
Jag önskar att alla jävla idioter kunde sätta sig framför din blogg med ett öppet sinne.
För fan, man känner sig så fruktansvärt maktlös inför de människor som tar sig friheten att kränka och hota andra för att de sticker ut hakan. Har vi inte yttrandefrihet i det här landet? När blev det tillåtet att bemöta meningsmotståndare med hot och kränkningar?
Det jag ville säga med det här var helt enkelt: du har förbättrat mig.

Åh! Så mycket kärlek och hopp går att tanka ifrån det som skapas kring dig. Du har lärt både mig och min sambo så mycket! Och Erik avletorn eller vad herrn nu hete som tackade dig för att du upplyst honom, jag har sett honom ta fighten i kommentarsfälten på FB där förtryck förekommer. Det är så häftigt hur du fått så mycket i rullning. Som motiverar och stärker oss alla att stå upp för vad som är rätt!
Du är ett maskrosbarn natascha. Du spräcker asfalt, blir nedklippt och spräcker asfalt igen.
Många godnattramsor, visor och annat gött från en snart sprickfärdig gravid.

Vill bara säga att du är fantastisk! Var feminist innan jag började följa dig på twitter och läsa din blogg men du har öppnat ögonen för så mycket mer än min lilla ”instängda feminism”. Du är helt underbar!

Hej!
Jag är en helt vanlig småbarnsmorsa. Tre barn har jag, och bor i en mellansvensk liten stad. Jag läser din blogg rätt ofta. Inte för att jag tycker att du har rätt jämt. Utan för att du får mig att tänka och reagera.
Dessutom gillar jag ditt sätt att vara ”militant feminist”. Du tror på kvinnans lika rättigheter rätt in i väggen. Däremot är du inte fastlåst i dina tankar och argument, utan du lyssnar, diskuterar och tar till dig åsikter och värderingar. Det är sjukt ovanligt tyvärr, men avundsvärt.
Diskussionen (uppfattar jag det som) är alltid levande men målet är ristat i sten och fastlåst for evvah.
Och dessa idioter som hotar och förtrycker dig hoppas jag får brinna i helvetet.
Tack för att du finns, att du får mig att tänka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *